Senarai bandar di Colombia

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Templat:Over detailed

Peta Colombia
Bogotá, Ibu negara Colombia

Rencana ini menyenaraikan bandar dan pekan di Colombia:

Majlis perbandaran jumlah penduduk Colombia (2005)[1]
N.º Bandar Jumlah penduduk Jabatan
1 Bogotá 6.840.116 Distrito Capital
2 Medellín 2.214.494 Antioquia
3 Cali 2.119.908 Valle del Cauca
4 Barranquilla 1.146.359 Atlántico
5 Cartagena 892.545 Bolívar
6 Cúcuta 587.676 Norte de Santander
7 Bucaramanga 516.512 Santander
8 Ibagué 498.401 Tolima
9 Soledad 461.851 Atlántico
10 Pereira 443.554 Risaralda
11 Santa Marta 415.270 Magdalena
12 Soacha 402.007 Cundinamarca
13 San Juan de Pasto 382.618 Nariño
14 Montería 381.525 Córdoba
15 Villavicencio 380.222 Meta
16 Manizales 379.972 Caldas
17 Bello 371.973 Jabatan Antioquia
18 Valledupar 354.180 Cesar
19 Neiva 352.859 Huila
20 Buenaventura 351.454 Valle del Cauca
21 Palmira 344.470 Valle del Cauca
22 Armenia 306.930 Quindío
23 Popayán 257.512 Cauca
24 Floridablanca 254.683 Santander
25 Sincelejo 237.618 Sucre
26 Itagüí 235.016 Antioquia
27 Tuluá 194.275 Valle del Cauca
28 Barrancabermeja 191.403 Santander
29 Dosquebradas 179.301 Risaralda
30 Envigado 174.108 Antioquia
31 Riohacha 167.865 La Guajira
32 Cartago 164.831 Valle del Cauca
33 Guadalajara de Buga 156.893 Valle del Cauca
34 Tunja 152.419 Boyacá
35 Florencia 143.871 Caquetá
36 Villa del Rosario 135.791 Norte de Santander
37 Apartadó 131.405 Antioquia
38 Tumaco 160.034 Nariño
39 Maicao 123.757 La Guajira
40 Turbo 121.919 Antioquia
41 Magangué 121.515 Bolívar
42 Uribia 117.674 La Guajira
43 Piedecuesta 117.364 Santander
44 Sogamoso 117.094 Boyacá
45 Quibdó 112.886 Chocó
46 Santa Cruz de Lorica 110.316 Córdoba
47 Ipiales 109.116 Nariño
48 Fusagasugá 108.938 Cundinamarca
49 Facatativá 107.452 Cundinamarca
50 Duitama 107.406 Boyacá
51 Yopal 106.822 Casanare
52 Ocaña 104.058 Norte de Santander
53 Pitalito 102.485 Huila
54 Ciénaga 101.985 Magdalena
55 Zipaquirá 101.551 Cundinamarca
56 Malambo 101.280 Atlántico
57 Rionegro 100.502 Antioquia
58 Chía 97.896 Cundinamarca
59 Cundinamarca|Girardot 97.834 Cundinamarca
60 Jamundí 96.993 Valle del Cauca
61 Yumbo 92.192 Valle del Cauca
62 Sahagún 87.635 Córdoba
63 Caucasia 87.532 Antioquia
64 Sabanalarga 86.631 Atlántico
65 Cereté 83.917 Córdoba
66 Aguachica 82.335 Cesar
67 Santander de Quilichao 80.282 Cauca
68 Tierralta 78.770 Córdoba
69 Espinal 76.226 Tolima
70 Arauca 75.557 Arauca
71 Calarcá 73.741 Quindío
72 Montelíbano 73.247 Córdoba
73 La Dorada 72.925 Caldas
74 Candelaria 70.296 Valle del Cauca
75 Santa Rosa de Cabal 69.960 Risaralda
76 San Juan Girón 69.833 Santander
77 Garzón 69.823 Huila
78 Caldas 67.999 Antioquia
79 Carmen de Bolívar 67.952 Bolívar
80 Manaure 67.584 La Guajira
81 Los Patios 67.281 Norte de Santander
82 San Andrés 65.627 Archipiélago de San Andrés
83 Cundinamarca)|Mosquera 63.226 Cundinamarca
84 San Andrés de Sotavento 63.147 Córdoba
85 Turbaco 63.046 Bolívar
86 Cundinamarca)|Madrid 62.425 Cundinamarca
87 Planeta Rica 61.692 Córdoba
88 Funza 61.380 Cundinamarca
89 Copacabana 61.234 Antioquia
90 Arjona 60.407 Bolívar
91 Chigorodó 58.911 Antioquia
92 Corozal 57.756 Sucre
93 Zona Bananera 57.004 Magdalena
94 Fundación 56.986 Magdalena
95 San Vicente del Caguán 56.674 Caquetá
96 Florida 56.008 Valle del Cauca
97 Chiquinquirá 55.786 Boyacá
98 Puerto Asís 55.759 Putumayo
99 El Banco 54.855 Magdalena
100 El Cerrito 54.598 Valle del Cauca
101 Riosucio 54.537 Caldas
102 Acacías 54.219 Meta
103 San José del Guaviare 53.994 Guaviare
104 Agustín Codazzi 53.969 Cesar
105 Chinchiná 53.496 Caldas
106 Pamplona 53.147 Norte de Santander
107 Ciénaga de Oro 53.145 Córdoba
108 La Estrella 52.563 Antioquia
109 La Plata 52.189 Huila
110 Baranoa 51.571 Atlántico
111 San Marcos 50.679 Sucre
112 Samaniego 50.437 Nariño
113 Puerto Boyacá 50.301 Boyacá
114 Granada 50.172 Meta
115 Plato 49.195 Magdalena
116 Pradera 48.843 Valle del Cauca
117 Necoclí 47.989 Antioquia
118 Sevilla 47.872 Valle del Cauca
119 Tame 47.576 Arauca
120 Chaparral 46.712 Tolima
121 San Onofre 46.383 Sucre
122 Villamaría 46.322 Caldas
123 La Ceja 46.268 Antioquia
124 El Bagre 46.020 Antioquia
125 El Tambo 45.804 Cauca
126 Marinilla 45.548 Antioquia
127 María La Baja 45.395 Bolívar
128 Cajicá 45.391 Cundinamarca
129 Valle del Guamuez 44.959 Putumayo
130 Sabaneta 44.480 Antioquia
131 Puerto Tejada 44.324 Cauca
132 Bolívar 43.978 Cauca
133 Orito 43.654 Putumayo
134 San Gil 43.519 Santander
135 Chinú 43.274 Córdoba
136 Carepa 43.125 Antioquia
137 Saravena 42.766 Arauca
138 Girardota 42.566 Antioquia
139 Ayapel 42.542 Córdoba
140 Barbosa 42.439 Antioquia
141 Líbano 42.269 Tolima
142 Andes 41.591 Antioquia
143 Santa Cruz de Mompox 41.565 Bolívar
144 Túquerres 41.380 Nariño
145 Yarumal 41.240 Antioquia
146 El Carmen de Viboral 41.012 Antioquia
147 Zarzal 40.983 Valle del Cauca
148 Montenegro 39.874 Quindío
149 Guarne 39.541 Antioquia
150 San Pelayo 39.260 Córdoba
151 Puerto Berrío 38.953 Antioquia
152 Urrao 38.923 Antioquia
153 Sonsón 38.779 Antioquia
154 La Vega 38.435 Cauca
155 Leticia 37.832 Amazonas
156 Caloto 36.921 Cauca
157 Arauquita 36.745 Arauca
158 Sampués 36.481 Sucre
159 Ubaté 36.433 Cundinamarca
160 Pivijay 36.018 Magdalena
161 Piendamó 35.804 Cauca
162 Mocoa 35.755 Putumayo
163 Aracataca 35.520 Magdalena
164 Dagua 35.270 Valle del Cauca
165 Puerto Libertador 35.186 Córdoba
166 Anserma 35.097 Caldas
167 Segovia 35.071 Antioquia
168 Guamo 34.781 Tolima
169 Tibú 34.773 Norte de Santander
170 Cajibío 34.706 Cauca
171 Roldanillo 34.698 Valle del Cauca
172 Abrego 34.492 Norte de Santander
173 Valencia 34.373 Córdoba
174 Cimitarra 34.293 Santander
175 Quimbaya 34.056 Quindío
176 Santa Rosa del Sur 34.015 Bolívar
177 Ortega 33.873 Tolima
178 San Juan del Cesar 33.654 La Guajira
179 La Tebaida 33.504 Quindío
180 Quinchía 33.318 Risaralda
181 San Vicente de Chucurí 33.267 Santander
182 Miranda 33.245 Cauca
183 Patía 33.195 Cauca
184 Tarazá 32.943 Antioquia
185 Mariquita 32.933 Tolima
186 Melgar 32.774 Tolima
187 San Juan Nepomuceno 32.514 Bolívar
188 Puerto Rico 32.408 Caquetá
189 Campoalegre 32.186 Huila
190 Galapa 32.012 Atlántico
191 Guaduas 31.831 Cundinamarca
192 Guacarí 31.802 Valle del Cauca
193 Páez 31.800 Cauca
194 La Unión 31.798 Valle del Cauca
195 Sibaté 31.675 Cundinamarca
196 Majagual 31.657 Sucre
197 Pueblo Nuevo 31.536 Córdoba
198 Puerto Wilches 31.503 Santander
199 San Bernardo del Viento 31.405 Córdoba
200 Fresno 31.317 Tolima
201 La Virginia 31.261 Risaralda
202 Ariguaní 31.047 Magdalena
203 Santa Rosa de Osos 31.025 Antioquia
204 Cumbal 30.996 Nariño
205 Chimichagua 30.993 Cesar
206 Lebrija 30.980 Santander
207 Silvia 30.960 Cauca
208 Caicedonia 30.947 Valle del Cauca
209 Caldono 30.906 Cauca
210 Bosconia 30.885 Cesar
211 Arboletes 30.738 Antioquia
212 San Luis de Sincé 30.648 Sucre
213 Barbacoas 30.270 Nariño
214 Timbío 30.028 Cauca
215 San Agustín 29.687 Huila
216 Planadas 29.417 Tolima
217 Rionegro 29.382 Santander
218 Socorro 29.076 Santander
219 Alto Baudó 28.961 Chocó
220 Cáceres 28.945 Antioquia
221 Puerto López 28.790 Meta
222 San Pedro de Urabá 28.772 Antioquia
223 Cumaribo 28.718 Vichada
224 Cartagena del Chairá 28.678 Caquetá
225 Guapi 28.663 Cauca
226 Mitú 28.382 Vaupés
227 Aguazul 28.327 Casanare
228 Corinto 28.310 Cauca
229 Ciudad Bolívar 28.279 Antioquia
230 Gigante 28.152 Huila
231 Neira 28.140 Caldas
232 Tolú 28.108 Sucre
233 Coyaima 28.056 Tolima
234 Flandes 27.943 Tolima
235 La Unión 27.914 Nariño
236 Purificación 27.873 Tolima
237 Puerto Colombia 27.837 Atlántico
238 Paipa 27.766 Boyacá
239 Belén de Umbría 27.717 Risaralda
240 Curumaní 27.560 Cesar
241 Circasia 27.442 Quindío
242 Olaya Herrera 27.359 Nariño
243 Honda 27.310 Tolima
244 Palermo 27.217 Huila
245 Cundinamarca)|La Mesa 27.165 Cundinamarca
246 Amagá 27.155 Antioquia
247 Paz de Ariporo 27.146 Casanare
248 San Pablo 27.010 Bolívar
249 Inzá 26.989 Cauca
250 Buenos Aires 26.961 Cauca
251 Zaragoza 26.959 Antioquia
252 Sitionuevo 26.867 Magdalena
253 Fonseca 26.831 La Guajira
254 Toribio 26.512 Cauca
255 Pensilvania 26.426 Caldas
256 Acevedo 26.384 Huila
257 Barrancas 26.329 La Guajira
258 El Santuario 26.287 Antioquia
259 San Antero 26.123 Córdoba
260 Barbosa 26.046 Santander
261 El Charco 25.733 Nariño
262 Samaná 25.649 Caldas
263 Rioblanco 25.636 Tolima
264 Guamal 25.508 Magdalena
265 Pacho 25.414 Cundinamarca
266 Sabanagrande 25.399 Atlántico
267 Sandoná 25.220 Nariño
268 Manzanares 25.104 Caldas
269 Ituango 25.088 Antioquia
270 Puebloviejo 24.994 Magdalena
271 El Copey 24.971 Cesar
272 Supía 24.847 Caldas
273 Argelia 24.538 Cauca
274 Morales 24.391 Cauca
275 Cundinamarca)|Villeta 24.340 Cundinamarca
276 Aguadas 24.308 Caldas
277 La Macarena 24.164 Meta
278 Tocancipá 24.154 Cundinamarca
279 Dabeiba 24.084 Antioquia
280 Santo Tomás 23.874 Atlántico
281 Cundinamarca)|La Calera 23.768 Cundinamarca
282 Isnos 23.702 Huila
283 Palmar de Varela 23.674 Atlántico
284 Istmina 23.639 Chocó
285 San Carlos 23.622 Córdoba
286 Balboa 23.602 Cauca
287 Moñitos 23.597 Córdoba
288 Santa Bárbara 23.590 Antioquia
289 Luruaco 23.558 Atlántico
290 Villanueva 23.538 La Guajira
291 Algeciras 23.427 Huila
292 Santa Ana 23.235 Magdalena
293 Natagaima 23.212 Tolima
294 San Benito Abad 22.972 Sucre
295 Mahates 22.929 Bolívar
296 Santa Fe de Antioquia 22.903 Antioquia
297 Repelón 22.873 Atlántico
298 Pinillos 22.801 Bolívar
299 Remedios 22.769 Antioquia
300 Sardinata 22.733 Norte de Santander
301 Fredonia 22.692 Antioquia
302 Puerto Guzmán 22.679 Putumayo
303 Sucre 22.463 Sucre
304 Buesaco 22.233 Nariño
305 La Montañita 22.181 Caquetá
306 Chiriguaná 22.146 Cesar
307 La Jagua de Ibirico 22.082 Cesar
308 San Pedro 22.066 Antioquia
309 Ataco 21.942 Tolima
310 La Paz 21.874 Cesar
311 Moniquirá 21.852 Boyacá
312 Fortul 21.851 Arauca
313 San Miguel 21.838 Putumayo
314 Villanueva 21.806 Casanare
315 Dibulla 21.798 La Guajira
316 Puerto Escondido 21.786 Córdoba
317 Rovira 21.665 Tolima
318 Ovejas 21.658 Sucre
319 Bugalagrande 21.601 Valle del Cauca
320 San Jacinto 21.593 Bolívar
321 El Doncello 21.547 Caquetá
322 Marsella 21.457 Risaralda
323 Concordia 21.420 Antioquia
324 Silvania 21.392 Cundinamarca
325 San Martín 21.350 Meta
326 Sopó 21.223 Cundinamarca
327 Río Viejo 21.060 Bolívar
328 Vista Hermosa 21.048 Meta
329 Medio Atrato 21.037 Chocó
330 San Juan de Urabá 20.899 Antioquia
331 Timbiquí 20.885 Cauca
332 Tabio 20.850 Cundinamarca
333 Albania 20.815 La Guajira
334 El Paso 20.808 Cesar
335 Villagarzón 20.785 Putumayo
336 Calamar 20.722 Bolívar
337 Ansermanuevo 20.692 Valle del Cauca
338 Santacruz 20.670 Nariño
339 Nechí 20.668 Antioquia
340 Amalfi 20.525 Antioquia
341 Almaguer 20.463 Cauca
342 El Colegio 20.430 Cundinamarca
343 El Zulia 20.309 Norte de Santander
344 Salamina 20.288 Caldas
345 Abejorral 20.249 Antioquia
346 Frontino 20.031 Antioquia
347 Yolombó 20.025 Antioquia
348 Timaná 20.025 Huila
349 San Alberto 20.018 Cesar
350 Cundinamarca)|Cota 19.909 Cundinamarca
351 Cajamarca 19.789 Tolima
352 Aipe 19.783 Huila
353 Sabana de Torres 19.772 Santander
354 Vélez 19.755 Santander
355 Achí 19.644 Bolívar
356 Cundinamarca)|Chocontá 19.512 Cundinamarca
357 Lérida 19.489 Tolima
358 San Vicente 19.438 Antioquia
359 Solano 19.427 Caquetá
360 López 19.326 Cauca
361 Los Palmitos 19.315 Sucre
362 Albán 19.303 Nariño
363 Ginebra 19.268 Valle del Cauca
364 San Luis 19.262 Tolima
365 Suárez 19.244 Cauca
366 Campo de La Cruz 19.107 Atlántico
367 El Retorno 19.063 Guaviare
368 Buenavista 19.011 Córdoba
369 Tolú Viejo 18.955 Sucre
370 Ponedera 18.954 Atlántico
371 El Retén 18.809 Magdalena
372 Tiquisio 18.786 Bolívar
373 Venadillo 18.769 Tolima
374 Málaga 18.706 Santander
375 Trujillo 18.667 Valle del Cauca
376 Morales 18.523 Bolívar
377 Cundinamarca)|Tenjo 18.466 Cundinamarca
378 Simití 18.418 Bolívar
379 Pupiales 18.404 Nariño
380 San Lorenzo 18.398 Nariño
381 Astrea 18.394 Cesar
382 Cundinamarca)|Cogua 18.276 Cundinamarca
383 Salgar 18.206 Antioquia
384 Santa Rosa 18.195 Bolívar
385 San Roque 18.157 Antioquia
386 Andalucía 18.136 Valle del Cauca
387 San Pablo 18.103 Nariño
388 El Carmen de Chucurí 18.098 Santander
389 Tadó 18.041 Chocó
390 Palestina 18.037 Caldas
391 Inírida 17.866 Guainía
392 La Unión 17.842 Antioquia
393 Los Córdobas 17.837 Córdoba
394 Mercaderes 17.702 Cauca
395 Don Matías 17.701 Antioquia
396 El Paujil 17.634 Caquetá
397 La Cruz 17.630 Nariño
398 Samacá 17.614 Boyacá
399 Guadalupe 17.586 Huila
400 Villanueva 17.576 Bolívar
401 Alcalá 17.568 Valle del Cauca
402 Teorama 17.523 Norte de Santander
403 Apía 17.514 Risaralda
404 Totoró 17.430 Cauca
405 Riofrío 17.376 Valle del Cauca
406 Puerto Rico 17.368 Meta
407 Canalete 17.315 Córdoba
408 San Martín 17.312 Cesar
409 Puerto Gaitán 17.306 Meta
410 Galeras 17.297 Sucre
411 Valdivia 17.290 Antioquia
412 Toledo 17.272 Norte de Santander
413 San Sebastián de Buenavista 17.267 Magdalena
414 Pueblo Bello 17.228 Cesar
415 Taminango 17.218 Nariño
416 Cundinamarca)|Tocaima 17.196 Cundinamarca
417 El Piñon 17.035 Magdalena
418 Retiro 16.976 Antioquia
419 Montecristo 16.973 Bolívar
420 Roberto Payán 16.892 Nariño
421 Guachucal 16.837 Nariño
422 Cañasgordas 16.816 Antioquia
423 Betulia 16.725 Antioquia
424 Puerto Nare 16.690 Antioquia
425 Rivera 16.684 Huila
426 Convención 16.605 Norte de Santander
427 Aquitania 16.592 Boyacá
428 Cumaral 16.575 Meta
429 Cundinamarca)|Villapinzón 16.573 Cundinamarca
430 Pelaya 16.561 Cesar
431 Garagoa 16.520 Boyacá
432 Cundinamarca)|Caparrapí 16.483 Cundinamarca
433 Chibolo 16.447 Magdalena
434 Cundinamarca)|Caqueza 16.442 Cundinamarca
435 Mutatá1 16.428 Antioquia
436 Anzoátegui 16.422 Tolima
437 San Pedro 16.415 Sucre
438 Cundinamarca)|Yacopí 16.411 Cundinamarca
439 Magüi 16.394 Nariño
440 Támesis 16.387 Antioquia
441 Hatonuevo 16.383 La Guajira
442 El Carmen 16.377 Norte de Santander
443 Bajo Baudó 16.375 Chocó
444 Los Andes 16.249 Nariño
445 Puerto Triunfo 16.248 Antioquia
446 Peñol 16.241 Antioquia
447 Tauramena 16.239 Casanare
448 Nueva Granada 16.134 Magdalena
449 Leguízamo 16.044 Putumayo
450 Puerto Concordia 15.964 Meta
451 Tarqui 15.914 Huila
452 Toro 15.913 Valle del Cauca
453 Pailitas 15.902 Cesar
454 San Carlos 15.826 Antioquia
455 Restrepo 15.805 Valle del Cauca
456 San Pedro 15.784 Valle del Cauca
457 Guática 15.752 Risaralda
458 Sotara 15.696 Cauca
459 Nariño 15.579 Antioquia
460 Yotoco 15.563 Valle del Cauca
461 Cundinamarca)|Puerto Salgar 15.519 Cundinamarca
462 Guaranda 15.498 Sucre
463 Calima 15.497 Valle del Cauca
464 Santuario 15.420 Risaralda
465 Arenal del Sur 15.414 Bolívar
466 Bolívar 15.360 Valle del Cauca
467 Santa Bárbara 15.332 Nariño
468 San Antonio 15.331 Tolima
469 San Estanislao 15.312 Bolívar
470 Pácora 15.196 Caldas
471 Nobsa 15.194 Boyacá
472 Landázuri 15.192 Santander
473 Mistrató 15.166 Risaralda
474 Barranco de Loba 15.148 Bolívar
475 Cocorná 15.119 Antioquia
476 Cotorra 15.113 Córdoba
477 Yondó 15.097 Antioquia
478 Anorí 15.016 Antioquia
479 Saldaña 14.990 Tolima
480 Puracé 14.970 Cauca
481 Ricaurte 14.904 Nariño
482 Sabanas de San Angel 14.895 Magdalena
483 Marquetalia 14.798 Caldas
484 Chinácota 14.784 Norte de Santander
485 Purísima 14.677 Córdoba
486 Jambaló 14.625 Cauca
487 La Gloria 14.586 Cesar
488 Juan de Acosta 14.578 Atlántico
489 Unguía 14.544 Chocó
490 Puente Nacional 14.538 Santander
491 Gamarra 14.472 Cesar
492 Jardín 14.433 Antioquia
493 Río de Oro 14.406 Cesar
494 Ventaquemada 14.404 Boyacá
495 Obando 14.380 Valle del Cauca
496 Suaza 14.356 Huila
497 Villa Rica 14.326 Cauca
498 Riosucio1 14.323 Chocó
499 San Bernardo 14.261 Nariño
500 San Martín de Loba 14.248 Bolívar
501 Cundinamarca)|Suesca 14.242 Cundinamarca
502 Puerto Caicedo 14.206 Putumayo
503 Cundinamarca)|Nilo 14.174 Cundinamarca
504 El Tambo 14.146 Nariño
505 La Victoria 14.134 Valle del Cauca
506 Pijiño del Carmen 14.115 Magdalena
507 Momil 14.092 Córdoba
508 Tamalameque 14.046 Cesar
509 Bolívar 13.996 Santander
510 El Tablón de Gómez 13.991 Nariño
511 Becerril 13.941 Cesar
512 Belén de Bajirá 13.907 Chocó[1][2]
512 Polonuevo 13.897 Atlántico
513 San José del Fragua 13.882 Caquetá
514 Manatí 13.810 Atlántico
515 Policarpa 13.785 Nariño
516 San Diego 13.772 Cesar
517 Guaitarilla 13.712 Nariño
518 Chimá 13.639 Córdoba
519 Viotá 13.567 Cundinamarca
520 Tello 13.553 Huila
521 San Rafael 13.530 Antioquia
522 Cundinamarca)|El Rosal 13.502 Cundinamarca
523 Córdoba 13.499 Nariño
524 Turbaná 13.493 Bolívar
525 Venecia 13.419 Antioquia
526 Sopetrán 13.385 Antioquia
527 Urumita 13.349 La Guajira
528 Titiribí 13.317 Antioquia
529 Anolaima 13.310 Cundinamarca
530 Puerto Carreño 13.288 Vichada
531 Sibundoy 13.270 Putumayo
532 Cundinamarca)|La Vega 13.265 Cundinamarca
533 Santa Rosa de Viterbo 13.249 Boyacá
534 Mapiripán 13.230 Meta
535 Viterbo 13.159 Caldas
536 Potosí 13.152 Nariño
537 El Playón 13.148 Santander
538 Córdoba 13.113 Bolívar
539 Condoto 13.098 Chocó
540 Armero 13.064 Tolima
541 Cundinamarca)|Subachoque 13.041 Cundinamarca
542 Medio San Juan 13.027 Chocó
543 Cómbita 12.981 Boyacá
544 San Fernando 12.965 Bolívar
545 Saboyá 12.957 Boyacá
546 Filandia 12.921 Quindío
547 Morroa 12.846 Sucre
548 El Pital 12.835 Huila
549 San Sebastián 12.820 Cauca
550 Aranzazu 12.815 Caldas
551 Chachagüí 12.792 Nariño
552 Jericó 12.789 Antioquia
553 Monterrey 12.751 Casanare
554 Filadelfia 12.737 Caldas
555 La Apartada 12.702 Córdoba
556 Rosas 12.666 Cauca
557 Tibasosa 12.626 Boyacá
558 San Calixto 12.581 Norte de Santander
559 Tenerife 12.550 Magdalena
560 Ráquira 12.522 Boyacá
561 Angostura 12.519 Antioquia
562 Ebéjico 12.511 Antioquia
563 Uribe 12.480 Meta
564 Guasca 12.442 Cundinamarca
565 Santa Lucía 12.418 Atlántico
566 San Juan de Betulia 12.378 Sucre
567 San Antonio del Tequendama 12.374 Cundinamarca
568 Litoral de San Juan 12.244 Chocó
569 Fómeque 12.157 Cundinamarca
570 Santa Catalina 12.058 Bolívar
571 Candelaria 12.035 Atlántico
572 Villa de Leyva 12.032 Boyacá
573 Mosquera 11.995 Nariño
574 Pueblo Rico 11.975 Risaralda
575 Distracción 11.962 La Guajira
576 Ubalá 11.892 Cundinamarca
577 Belalcázar 11.872 Caldas
578 Carmen del Atrato 11.849 Chocó
579 Agua de Dios 11.822 Cundinamarca
580 Linares 11.821 Nariño
581 Arbeláez 11.806 Cundinamarca
582 Leiva 11.785 Nariño
583 Algarrobo 11.778 Magdalena
584 Medio Baudó 11.715 Chocó
585 Clemencia 11.714 Bolívar
586 Providencia 11.699 Nariño
587 Icononzo 11.649 Tolima
588 San Jerónimo 11.627 Antioquia
589 La Argentina 11.592 Huila
590 Santo Domingo 11.567 Antioquia
591 Guachetá 11.517 Cundinamarca
592 Anapoima 11.503 Cundinamarca
593 Milán 11.487 Caquetá
594 Trinidad 11.478 Casanare
595 Hatillo de Loba 11.470 Bolívar
596 Curití 11.464 Santander
597 Cumbitara 11.425 Nariño
598 La Florida 11.423 Nariño
599 Charalá 11.422 Santander
600 El Rosario 11.368 Nariño
601 Palmito 11.361 Sucre
602 Altos del Rosario 11.357 Bolívar
603 Coveñas 11.331 Sucre
604 Manaure 11.317 Cesar
605 Miraflores 11.311 Guaviare
606 Nemocón 11.303 Cundinamarca
607 Vegachí 11.293 Antioquia
608 Gómez Plata 11.252 Antioquia
609 Villahermosa 11.196 Tolima
610 Calamar 11.183 Guaviare
611 Maní 11.177 Casanare
612 Colombia 11.173 Huila
613 Choachí 11.165 Cundinamarca
614 Pasca 11.122 Cundinamarca
615 La Cumbre 11.122 Valle del Cauca
616 Curillo 11.121 Caquetá
617 Zambrano 11.110 Bolívar
618 Santa Bárbara de Pinto 11.108 Magdalena
619 Valparaíso 11.100 Caquetá
620 Cicuco 11.094 Bolívar
621 Talaigua Nuevo 11.086 Bolívar
622 Belén de Los Andaquies 11.081 Caquetá
623 Fuente de oro 11.072 Meta
624 Caimito 11.048 Sucre
625 Francisco Pizarro 11.029 Nariño
626 Simijaca 11.017 Cundinamarca
627 San Luis 11.009 Antioquia
628 Oiba 10.983 Santander
629 Los Santos 10.977 Santander
630 Suaita 10.975 Santander
631 La Esperanza 10.953 Norte de Santander
632 Mogotes 10.952 Santander
633 La Sierra 10.937 Cauca
634 San Jacinto del Cauca 10.935 Bolívar
635 San Pablo de Borbur 10.924 Boyacá
636 Tubará 10.915 Atlántico
637 Tangua 10.892 Nariño
638 Gachancipá 10.886 Cundinamarca
639 Chita 10.844 Boyacá
640 Ramiriquí 10.789 Boyacá
641 Oporapa 10.784 Huila
642 El Tarra 10.772 Norte de Santander
643 Mesetas 10.695 Meta
644 Cunday 10.689 Tolima
645 El Águila 10.689 Valle del Cauca
646 Risaralda 10.679 Caldas
647 Puerto Lleras 10.666 Meta
648 Iquira 10.627 Huila
649 Cachirá 10.619 Norte de Santander
650 La Primavera 10.616 Vichada
651 Toca 10.561 Boyacá
652 Otanche 10.463 Boyacá
653 Acandí 10.455 Chocó
654 Gachetá 10.409 Cundinamarca
655 La Unión 10.346 Sucre
656 Pauna 10.338 Boyacá
657 Cundinamarca)|San Bernardo 10.334 Cundinamarca
658 Socotá 10.295 Boyacá
659 Consaca 10.287 Nariño
660 Palestina 10.249 Huila
661 Lloró 10.248 Chocó
662 Betania 10.246 Antioquia
663 Concordia 10.244 Magdalena
664 Muzo 10.237 Boyacá
665 Saladoblanco 10.235 Huila
666 Santa María 10.218 Huila
667 Cundinamarca)|Sasaima 10.205 Cundinamarca
668 Chitagá 10.179 Norte de Santander
669 Restrepo 10.178 Meta
670 Guateque 10.171 Boyacá
671 Hacarí 10.121 Norte de Santander
672 Umbita 10.105 Boyacá
673 Argelia 10.091 Antioquia
674 Hato Corozal 10.091 Casanare
675 Cundinamarca)|Cachipay 9.995 Cundinamarca
676 Yacuanquer 9.965 Nariño
677 Bojaya 9.941 Chocó
678 Cundinamarca)|La Palma 9.918 Cundinamarca
679 Cundinamarca)|Medina 9.845 Cundinamarca
680 Sesquilé 9.817 Cundinamarca
681 Cundinamarca)|San Juan de Río Seco 9.792 Cundinamarca
682 Granada 9.789 Antioquia
683 Vijes 9.787 Valle del Cauca
684 San Andrés 9.783 Santander
685 Susa 9.782 Cundinamarca
686 Lenguazaque 9.769 Cundinamarca
687 Pesca 9.762 Boyacá
688 Tibaná 9.711 Boyacá
689 Suán 9.702 Atlántico
690 Campamento 9.688 Antioquia
691 Cisneros 9.682 Antioquia
692 Miraflores 9.661 Boyacá
693 Colón 9.658 Nariño
694 Génova 9.634 Quindío
695 Peque 9.621 Antioquia
696 Palocabildo 9.609 Tolima
697 Santa Rosa 9.579 Cauca
698 Lejanías 9.558 Meta
699 El Dovio 9.548 Valle del Cauca
700 Cértegui 9.524 Chocó
701 Liborina 9.475 Antioquia
702 Salazar 9.451 Norte de Santander
703 Zapatoca 9.449 Santander
704 El Roble 9.433 Sucre
705 Margarita 9.406 Bolívar
706 El Cairo 9.356 Valle del Cauca
707 Soatá 9.313 Boyacá
708 Mallama 9.286 Nariño
709 Falan 9.277 Tolima
710 Arboledas 9.270 Norte de Santander
711 Sucre 9.256 Santander
712 González 9.252 Cesar
713 San Juan de Arama 9.218 Meta
714 Santiago 9.209 Putumayo
715 Baraya 9.179 Huila
716 Victoria 9.165 Caldas
717 Dolores 9.164 Tolima
718 Herveo 9.142 Tolima
719 Solita 9.134 Caquetá
720 Bahía Solano 9.094 Chocó
721 Belén 9.041 Boyacá
722 Coello 9.017 Tolima
723 Ancuyá 8.991 Nariño
724 Tuta 8.984 Boyacá
725 Puerres 8.979 Nariño
726 Alvarado 8.972 Tolima
727 Sotaquirá 8.966 Boyacá
728 Buenavista 8.962 Sucre
729 Sucre 8.955 Cauca
730 Simacota 8.910 Santander
731 San Zenón 8.904 Magdalena
732 Guamal 8.897 Meta
733 Siachoque 8.894 Boyacá
734 Bojacá 8.879 Cundinamarca
735 Tesalia 8.874 Huila
736 Usiacurí 8.804 Atlántico
737 Arroyohondo 8.804 Bolívar
738 Regidor 8.796 Bolívar
739 Boavita 8.796 Boyacá
740 Quípama 8.793 Boyacá
741 Briceño 8.783 Antioquia
742 La Celia 8.761 Risaralda
743 Prado 8.761 Tolima
744 Remolino 8.751 Magdalena
745 Puerto Santander 8.720 Norte de Santander
746 Zapayán 8.642 Magdalena
747 Cundinamarca)|Carmen de Carupa 8.491 Cundinamarca
748 Agrado 8.489 Huila
749 La Belleza 8.462 Santander
750 Marmato 8.455 Caldas
751 Bagadó 8.454 Chocó
752 Cundinamarca)|Junín 8.448 Cundinamarca
753 Entrerrios 8.447 Antioquia
754 Cucutilla 8.447 Norte de Santander
755 Nunchía 8.420 Casanare
756 La Tola 8.408 Nariño
757 Salamina 8.404 Magdalena
758 Cundinamarca)|Chipaque 8.395 Cundinamarca
759 La Playa 8.395 Norte de Santander
760 Aratoca 8.395 Santander
761 Carmen de Apicalá 8.394 Tolima
762 Padilla 8.336 Cauca
763 Cerro San Antonio 8.319 Magdalena
764 Uramita 8.304 Antioquia
765 Cundinamarca)|San Francisco 8.304 Cundinamarca
766 Pueblorrico 8.294 Antioquia
767 Soplaviento 8.281 Bolívar
768 Versalles 8.270 Valle del Cauca
769 Teruel 8.226 Huila
770 Ospina 8.221 Nariño
771 Quipile 8.217 Cundinamarca
772 Sabanalarga 8.193 Antioquia
773 Unión Panamericana 8.161 Chocó
774 Cundinamarca)|Ricaurte 8.145 Cundinamarca
775 Cuaspud 8.101 Nariño
776 Río Iro 8.084 Chocó
777 Pedraza 8.031 Magdalena
778 Cundinamarca)|Une 8.014 Cundinamarca
779 Pore 7.968 Casanare
780 Maripí 7.914 Boyacá
781 Río Quito 7.888 Chocó
782 Güicán 7.869 Boyacá
783 Nóvita 7.867 Chocó
784 Yaguará 7.865 Huila
785 Santana 7.853 Boyacá
786 Iles 7.836 Nariño
787 El Guamo 7.826 Bolívar
788 Apulo 7.822 Cundinamarca
789 Cantagallo 7.811 Bolívar
790 El Peñón 7.807 Bolívar
791 Yalí 7.734 Antioquia
792 Cundinamarca)|Nocaima 7.734 Cundinamarca
793 Cundinamarca)|Vergara 7.730 Cundinamarca
794 Orocué 7.717 Casanare
795 Cundinamarca)|Tausa 7.715 Cundinamarca
796 Caicedo 7.686 Antioquia
797 Ambalema 7.674 Tolima
798 Barichara 7.651 Santander
799 Angelópolis 7.641 Antioquia
800 Maceo 7.630 Antioquia
801 Nuquí 7.625 Chocó
802 Socha 7.593 Boyacá
803 Turmequé 7.582 Boyacá
804 San José 7.572 Caldas
805 Cundinamarca)|Tena 7.569 Cundinamarca
806 Atrato 7.561 Chocó
807 Montebello 7.523 Antioquia
808 Imués 7.492 Nariño
809 Sapuyes 7.473 Nariño
810 Arboleda 7.443 Nariño
811 Jenesano 7.436 Boyacá
812 Paratebueno 7.416 Cundinamarca
813 Anza 7.415 Antioquia
814 San Luis de Palenque 7.415 Casanare
815 Coromoro 7.376 Santander
816 Villavieja 7.374 Huila
817 San Andrés de Cuerquía 7.367 Antioquia
818 El Molino 7.315 La Guajira
819 Salento 7.247 Quindío
820 Tarso 7.155 Antioquia
821 Támara 7.118 Casanare
822 Piamonte 7.083 Cauca
823 Castilla la Nueva 7.067 Meta
824 La Pintada 7.066 Antioquia
825 San Pedro de Cartago 7.051 Nariño
826 Cundinamarca)|Cucunubá 7.013 Cundinamarca
827 Funes 6.991 Nariño
828 Cundinamarca)|La Peña 6.989 Cundinamarca
829 Puerto Nariño 6.983 Amazonas
830 Villanueva 6.978 Santander
831 Buriticá 6.955 Antioquia
832 Tasco 6.925 Boyacá
833 Guaca 6.916 Santander
834 Casabianca 6.909 Tolima
835 Norcasia 6.903 Caldas
836 Ubaque 6.879 Cundinamarca
837 Cundinamarca)|Granada 6.876 Cundinamarca
838 El Castillo 6.875 Meta
839 El Peñol 6.851 Nariño
840 Aldana 6.850 Nariño
841 Cundinamarca)|Macheta 6.847 Cundinamarca
842 San Francisco 6.808 Putumayo
843 Ragonvalia 6.800 Norte de Santander
844 Motavita 6.772 Boyacá
845 La Merced 6.752 Caldas
846 Chitaraque 6.711 Boyacá
847 Argelia 6.693 Valle del Cauca
848 Tona 6.690 Santander
849 Guatavita 6.685 Cundinamarca
850 Pijao 6.683 Quindío
851 Contadero 6.667 Nariño
852 Heliconia 6.656 Antioquia
853 Cundinamarca)|Fosca 6.654 Cundinamarca
854 Cubará 6.614 Boyacá
855 San Carlos de Guaroa 6.602 Meta
856 Belén 6.587 Nariño
857 Bochalema 6.583 Norte de Santander
858 Cundinamarca)|Quetame 6.570 Cundinamarca
859 Santa Isabel 6.565 Tolima
860 San Cristóbal 6.561 Bolívar
861 Hobo 6.545 Huila
862 La Llanada 6.544 Nariño
863 Puerto Parra 6.514 Santander
864 San Francisco 6.395 Antioquia
865 Albania 6.394 Caquetá
866 San Luis de Gaceno 6.383 Boyacá
867 Florián 6.378 Santander
868 Guayatá 6.368 Boyacá
869 Balboa 6.353 Risaralda
870 Gramalote 6.329 Norte de Santander
871 Valparaíso 6.324 Antioquia
872 Cerrito 6.319 Santander
873 Firavitoba 6.316 Boyacá
874 Roncesvalles 6.269 Tolima
875 Guadalupe 6.231 Antioquia
876 Villarrica 6.226 Tolima
877 Coloso 6.214 Sucre
878 El Cantón del San Pablo 6.213 Chocó
879 Belmira 6.188 Antioquia
880 Valle de San Juan 6.178 Tolima
881 Capitanejo 6.152 Santander
882 Sutamarchán 6.120 Boyacá
883 Nuevo Colón 6.075 Boyacá
884 Chíquiza 6.073 Boyacá
885 Florencia 6.028 Cauca
886 Cundinamarca)|Albán 5.952 Cundinamarca
887 Soracá 5.945 Boyacá
888 Gachalá 5.916 Cundinamarca
889 Concepción 5.908 Santander
890 Buenavista 5.889 Boyacá
891 Labateca 5.852 Norte de Santander
892 Matanza 5.840 Santander
893 Guatapé 5.838 Antioquia
894 Nátaga 5.831 Huila
895 Molagavita 5.764 Santander
896 Ulloa 5.745 Valle del Cauca
897 San José de Pare 5.719 Boyacá
898 Onzaga 5.707 Santander
899 Toledo 5.697 Antioquia
900 Tota 5.676 Boyacá
901 Gualmatán 5.673 Nariño
902 Gámeza 5.669 Boyacá
903 La Paz 5.611 Santander
904 El Peñón 5.600 Santander
905 Guadalupe 5.596 Santander
906 El Cocuy 5.582 Boyacá
907 Nimaima 5.523 Cundinamarca
908 Caramanta 5.510 Antioquia
909 Vigía del Fuerte 5.487 Antioquia
910 Cundinamarca)|Paime 5.473 Cundinamarca
911 Cundinamarca|Pandi 5.468 Cundinamarca
912 Córdoba 5.434 Quindío
913 Piedras 5.427 Tolima
914 Chiscas 5.372 Boyacá
915 Betulia 5.350 Santander
916 Labranzagrande 5.345 Boyacá
917 Valle de San José 5.315 Santander
918 Silos 5.284 Norte de Santander
919 Cundinamarca)|San Cayetano 5.276 Cundinamarca
920 Mongua 5.264 Boyacá
921 Paz de Río 5.258 Boyacá
922 Ciénega 5.242 Boyacá
923 Togüí 5.229 Boyacá
924 Fúquene 5.214 Cundinamarca
925 Paicol 5.208 Huila
926 Carcasí 5.200 Santander
927 Arcabuco 5.198 Boyacá
928 Armenia 5.196 Antioquia
929 Alpujarra 5.174 Tolima
930 Zetaquira 5.171 Boyacá
931 Gambita 5.168 Santander
932 Colón 5.166 Putumayo
933 Cubarral 5.152 Meta
934 Chipatá 5.151 Santander
935 Carmen del Darien 5.111 Chocó
936 Murillo 5.075 Tolima
937 Boyacá 5.074 Boyacá
938 San José del Palmar 5.068 Chocó
939 Chivatá 5.049 Boyacá
940 Villa Caro 5.044 Norte de Santander
941 Piojó 5.017 Atlántico
942 Zipacón 5.016 Cundinamarca
943 Monguí 5.002 Boyacá
944 Ocamonte 4.984 Santander
945 Cundinamarca)|El Peñón 4.977 Cundinamarca
946 Cundinamarca)|Supatá 4.952 Cundinamarca
947 Cundinamarca)|Útica 4.941 Cundinamarca
948 Providencia 4.927 Archipiélago de San Andrés
949 Floresta 4.884 Boyacá
950 Caracolí 4.855 Antioquia
951 San José de Miranda 4.855 Santander
952 Tibacuy 4.843 Cundinamarca
953 Hispania 4.821 Antioquia
954 Topaipí 4.817 Cundinamarca
955 Pamplonita 4.792 Norte de Santander
956 San Mateo 4.790 Boyacá
957 Guayabetal 4.780 Cundinamarca
958 Cundinamarca)|Sutatausa 4.742 Cundinamarca
959 Jericó 4.716 Boyacá
960 Macanal 4.705 Boyacá
961 Cundinamarca)|Quebradanegra 4.691 Cundinamarca
962 Cundinamarca)|Cabrera 4.684 Cundinamarca
963 Tenza 4.651 Boyacá
964 Santa María 4.635 Boyacá
965 Cundinamarca)|Manta 4.627 Cundinamarca
966 San Miguel de Sema 4.612 Boyacá
967 Cucaita 4.568 Boyacá
968 Sutatenza 4.566 Boyacá
969 Bucarasica 4.561 Norte de Santander
970 Suárez 4.519 Tolima
971 Concepción 4.509 Antioquia
972 Herrán 4.501 Norte de Santander
973 San Cayetano 4.493 Norte de Santander
974 Albania 4.473 Santander
975 Santa Helena del Opón 4.473 Santander
976 Pacoa 4.459 Vaupés
977 Pinchote 4.420 Santander
978 Guavatá 4.402 Santander
979 Barranco Minas 4.384 Guainía
980 El Encanto 4.376 Amazonas
981 Somondoco 4.359 Boyacá
982 Cerinza 4.312 Boyacá
983 Duranía 4.289 Norte de Santander
984 Güepsa 4.285 Santander
985 Coper 4.201 Boyacá
986 Giraldo 4.188 Antioquia
987 Chalán 4.188 Sucre
988 Nariño 4.183 Nariño
989 Vianí 4.115 Cundinamarca
990 Chaguaní 4.101 Cundinamarca
991 Campohermoso 4.065 Boyacá
992 Caldas 4.050 Boyacá
993 Contratación 4.021 Santander
994 El Espino 3.997 Boyacá
995 Enciso 3.989 Santander
996 Carolina 3.971 Antioquia
997 Puerto Rondón 3.962 Arauca
998 Cundinamarca)|Venecia 3.934 Cundinamarca
999 Mutiscua 3.907 Norte de Santander
1000 San Benito 3.907 Santander
1001 Cundinamarca)|Gama 3.873 Cundinamarca
1002 Sáchica 3.868 Boyacá
1003 Tipacoque 3.855 Boyacá
1004 Alejandría 3.816 Antioquia
1005 Tarapacá 3.775 Amazonas
1006 Puerto Colombia 3.753 Guainía
1007 Chinavita 3.741 Boyacá
1008 Murindó 3.736 Antioquia
1009 Morelia 3.718 Caquetá
1010 La Pedrera 3.711 Amazonas
1011 Susacón 3.698 Boyacá
1012 Tópaga 3.683 Boyacá
1013 Páramo 3.671 Santander
1014 Suratá 3.662 Santander
1015 Cravo Norte 3.661 Arauca
1016 Cabuyaro 3.660 Meta
1017 Cundinamarca)|Guayabal de Siquima 3.652 Cundinamarca
1018 La Uvita 3.621 Boyacá
1019 Juradó 3.609 Chocó
1020 Altamira 3.591 Huila
1021 Marulanda 3.489 Caldas
1022 Cundinamarca)|Gutiérrez 3.489 Cundinamarca
1023 Sipí 3.481 Chocó
1024 Viracachá 3.477 Boyacá
1025 Jesús María 3.455 Santander
1026 Lourdes 3.448 Norte de Santander
1027 Sabanalarga 3.434 Casanare
1028 Páez 3.369 Boyacá
1029 Chima 3.338 Santander
1030 Elías 3.337 Huila
1031 La Chorrera 3.337 Amazonas
1032 Covarachía 3.324 Boyacá
1033 El Dorado 3.291 Meta
1034 Santa Rosalía 3.250 Vichada
1035 Caruru 3.242 Vaupés
1036 Barranca de Upía 3.197 Meta
1037 La Capilla 3.178 Boyacá
1038 Charta 3.142 Santander
1039 Santa Sofía 3.121 Boyacá
1040 San José de La Montaña 3.103 Antioquia
1041 Pachavita 3.102 Boyacá
1042 Buenavista 3.086 Quindío
1043 Gachantivá 3.085 Boyacá
1044 Mapiripana 3.072 Guainía
1045 Cundinamarca)|Tibirita 3.018 Cundinamarca
1046 Rondón 3.011 Boyacá
1047 Galán 2.992 Santander
1048 Sora 2.976 Boyacá
1049 San Joaquín 2.948 Santander
1050 Cundinamarca)|Pulí 2.945 Cundinamarca
1051 Tinjacá 2.939 Boyacá
1052 Olaya 2.916 Antioquia
1053 Palmar 2.883 Santander
1054 Oicatá 2.822 Boyacá
1055 Sativanorte 2.775 Boyacá
1056 Confines 2.753 Santander
1057 Macaravita 2.753 Santander
1058 Briceño 2.748 Boyacá
1059 Cundinamarca)|Jerusalén 2.723 Cundinamarca
1060 La Jagua del Pilar 2.721 La Guajira
1061 Encino 2.711 Santander
1062 Abriaquí 2.690 Antioquia
1063 San Miguel 2.683 Santander
1064 Santiago 2.679 Norte de Santander
1065 Cundinamarca)|Bituima 2.657 Cundinamarca
1066 Paya 2.648 Boyacá
1067 Recetor 2.608 Casanare
1068 Cácota 2.583 Norte de Santander
1069 Corrales 2.544 Boyacá
1070 Cundinamarca)|Guataquí 2.489 Cundinamarca
1071 Betéitiva 2.479 Boyacá
1072 Palmas del Socorro 2.443 Santander
1073 Pajarito 2.410 Boyacá
1074 Hato 2.401 Santander
1075 Puerto Santander 2.373 Amazonas
1076 Vetas 2.349 Santander
1077 Santa Bárbara 2.311 Santander
1078 El Guacamayo 2.303 Santander
1079 Almeida 2.294 Boyacá
1080 El Calvario 2.288 Meta
1081 Guapotá 2.271 Santander
1082 Tutazá 2.254 Boyacá
1083 Chivor 2.232 Boyacá
1084 Pana Pana 2.224 Guainía
1085 Cundinamarca)|Villagómez 2.183 Cundinamarca
1086 Guacamayas 2.132 Boyacá
1087 Aguada 2.117 Santander
1088 Iza 2.116 Boyacá
1089 Cundinamarca)|Nariño 2.092 Cundinamarca
1090 Cepitá 2.022 Santander
1091 Cuítiva 2.011 Boyacá
1092 Cundinamarca)|Beltrán 1.947 Cundinamarca
1093 San Eduardo 1.924 Boyacá
1094 Cabrera 1.924 Santander
1095 Berbeo 1.913 Boyacá
1096 San Juanito 1.864 Meta
1097 Panqueba 1.859 Boyacá
1098 Chameza 1.820 Casanare
1099 California 1.793 Santander
1100 Sácama 1.706 Casanare
1101 La Victoria 1.674 Boyacá
1102 Miriti - Paraná 1.643 Amazonas
1103 Tununguá 1.620 Boyacá
1104 Cacahual 1.592 Guainía
1105 Pisba 1.533 Boyacá
1106 Puerto Arica 1.440 Amazonas
1107 San Felipe 1.362 Guainía
1108 Sativasur 1.351 Boyacá
1109 La Salina 1.310 Casanare
1110 Puerto Alegría 1.277 Amazonas
1111 Yavaraté 1.269 Vaupés
1112 Jordán 1.164 Santander
1113 Taraira 1.048 Vaupés
1114 La Victoria 979 Amazonas
1115 Busbanzá 885 Boyacá
1116 Papunaua 879 Vaupés
1117 Morichal 752 Guainía
1118 La Guadalupe 225 Guainía

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. 1.0 1.1 Población ajustada municipal a 30 de junio de 2005, en Censo 2005. Sistema de Consulta de Información Censal. Departamento Administrativo Nacional de Estadística. Colombia. Consultado el 21 de julio de 2009.
  2. Recurso de apelación interpuesto contra la sentencia de 10 de septiembre de 2004, proferida por el Tribunal Administrativo del Chocó. Colombia: Consejo de Estado (22-11-2007). «Revócase la sentencia apelada y, en su lugar, se dispone: Declárase la nulidad de la Ordenanza núm. 011 de 2000, expedida por la Asamblea Departamental del Chocó».

Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Templat:Colombia topics