Senarai episod Detektif Conan (musim 19)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
Penutup kompilasi DVD pertama pada musim ke-19 "Detektif Conan" yang dikeluarkan oleh Shogakukan

Musim ke-19 anime Detektif Conan telah diarahkan oleh Koujin Ochi dan dihasilkan oleh siaran televisyen Perbadanan TMS Entertainment dan Yomiuri TV . Siri ini adalah berdasarkan manga Detektif Conan iaitu Gosho Aoyama. Di Jepun, siri ini berjudul Meitantei Conan (名 探偵 コナン, Detektif Handal Conan, rasmikan diterjemahkan sebagai Detektif Conan) tetapi di Amerika Syarikat telah diubah berikutan isu-isu undang-undang dengan tajuk Detektif Conan. Siri ini memberi tumpuan kepada pengembaraan remaja detektif Shinichi Kudo yang berubah menjadi seorang kanak-kanak telah diracun yang dipanggil APTX 4869, tetapi terus bekerja sebagai detektif di bawah alias Conan Edogawa.

Episod menggunakan enam keping muzik tema: tiga tema pembukaan dan tiga lagu tema penutupan. Tema pembukaan pertama "As the Dew" oleh GARNET CROW dan digunakan dari episod terakhir musim yang ke-18 sehingga ke episod 582. Tema pembukaan kedua ialah "Summer Time Gone" oleh Mai Kuraki dari episod 583 hingga 601. Lagu tema pembukaan ketiga ialah "tear droups" oleh Coas Coas Coas dari episod 602 sehingga musim seterusnya. Lagu tema penutupan pertama, "Hello Mr. My Yesterday" (oleh Hundred Percent Free digunakan dari musim ke-19 sehingga 587. Lagu tema penutupan kedua "Tomorrow is the Last Time" oleh Mai Kuraki telah digunakan dari episod 588 sehingga 601. Lagu tema penutupan ketiga "Jûgoya Kuraishisu (Kimi ni Aitai) oleh Hundred Percent Free dan telah digunakan untuk episod 602 sehingga musim seterusnya.

Musim mula menyiarkan pada 27 Februari 2010 pada Nippon Television Network System di Jepun.

Senarai Tajuk[sunting | sunting sumber]

Episod Tajuk Bahasa Inggeris dan Bahasa Jepun Tarikh tayangan pertama
566 "The Partner is Santa-san"
"Aibō wa Santa-san" (相棒はサンタさん)
27 Februari 2010
567 "The Intention to Murder Befalling in an Open-air Bath"
"Rotenburo ni Furu Satsui" (露天風呂に降る殺意))
6 Mac 2010
568 "Inspector Shiratori, Memories of the Sakura (Part 1)"
"Shiratori-keibu、Sakura no Omoide (Zenpen)" (白鳥警部、桜の思い出(前編)))
13 Mac 2010
569 "Inspector Shiratori, Memories of the Sakura (Part 2)"
"Shiratori-keibu、Sakura no Omoide (Kōhen)" (白鳥警部、桜の思い出(後編))
20 Mac 2010
570 "The Crime that has Zero Possibility to Be Proven"
"Risshō Kakuritsu Zero no Hanzai" (立証確率ゼロの犯罪)
27 Mac 2010
571 "Treasure Battle in the Haunted Warehouse (Part 1)"
"Mononoke Kura deo takara Batoru (Zenpen)" (もののけ倉でお宝バトル(前編))
1 Mei 2010
572 "Treasure Battle in the Haunted Warehouse (Part 2)"
"Mononoke Kura deo Takara Batoru (Kōhen)" (もののけ倉でお宝バトル(後編))
8 Mei 2010
573 "The Whereabouts of the Disgraced Charm (Part 1)"
"Hazukashii Omamori no Yukae (Zenpen)" (恥ずかしいお守りの行方(前編))
15 Mei 2010
574 "The Whereabouts of the Disgraced Charm (Part 2)"
"Hazukashii Omamori no Yukae (Kōhen)" (恥ずかしいお守りの行方(後編))
22 Mei 2010
575 "The Alibi of the Black Dress (Part 1)"
"Kuroki Doresu no Aribai (Zenpen)" (黒きドレスのアリバイ(前編))
29 Mei 2010
576 "The Alibi of the Black Dress (Part 2)"
"Kuroki Doresu no Aribai (Kōhen)" (黒きドレスのアリバイ(後編))
5 Jun 2010
577 "The Fireflies that Light up the Truth"
"Hotaru ga Tomoshi ta Shinjitsu" (ホタルが灯した真実)
19 Jun 2010
578 "The Calling of the Red Omen Crisis"
"Kiki Yobu Akai Ōmen" (危機呼ぶ赤い前兆)
26 Jun 2010
579 "The Thirteen Black Suggestions"
"Kuroki Juu-san no Sajesuto" (黒き13の暗示)
3 Julai 2010
580 "The Black Time Limit Drawing Near"
"Semaru Kuro no Taimurimitto" (迫る黒の刻限)
10 Julai 2010
581 "The Target of Shaking Red"
"Akaku Yureru Taagetto" (赤く揺れる照準)
17 Julai 2010
582 "The Night the Zombie Died"
"Zonbi ga Shin da Yoru" (ゾンビが死んだ夜)
24 Julai 2010
583 "The Love of Kobayashi-sensei"
"Kobayashi-sensei no Koi
" (小林先生の恋)
14 Ogos 2010
584 "The Lost Love of Inspector Shiratori"
"Shiratori-keibu no Shitsuren" (白鳥警部の失恋)
21 Ogos 2010
585 "The Love of Sakura that Exceeds the Time"
"Zekkyō Operūmu (Zenpen)" (絶叫手術室(前編))
28 Ogos 2010
586 "The Kirin's Horn that Disappeared Into the Darkness"
"Yami ni Kie ta Kirin no Tsuno" (闇に消えた麒麟の角)
4 September 2010
587 "Kid vs. the Four Spirits of the Detective Boys"
"Kiddo vs Shijin Tantei Dan" (キッドVS四神探偵団)
11 September 2010
588 "The Trap of the Rooftop Farm"
"Okujou Nouen no Wana" (屋上農園の罠)
18 September 2010
589 "The Worst Birthday (Part 1)"
"Saiaku na Bāsudē (Zenpen)" (最悪な誕生日(前編))
25 September 2010
590 "'The Worst Birthday (Part 2)"
"Saiaku na Bāsudē (Kōhen)" (最悪な誕生日(後編))
2 Oktober 2010
591 "The House With an Aquarium"
"Suizokukan no aru Ie" (水族館のある家)
16 Oktober 2010
592 "The Tori's Pledge of Monkeys and Rakes (Part 1)"
"Saru to Kumade no tori Butsujou (Zenpen)" (猿と熊手のトリ物帖(前編))
23 Oktober 2010
593 "The Tori's Pledge of Monkeys and Rakes (Part 2)"
"Saru to Kumade no tori Butsujou (Kōhen)" (猿と熊手のトリ物帖(後編))
30 Oktober 2010
594 "The Seven Wonders Tour in Hiroshima and Miyajima (Miyajima Part)"
"Hiroshima Miyajima Nanafushigi tsuā (Miyajima hen)" (広島宮島七不思議ツアー(宮島編))
6 November 2010
595 "The Seven Wonders Tour in Hiroshima and Miyajima (Hiroshima Part)"
"Hiroshima Miyajima Nanafushigi tsuā (Hiroshima hen)" (広島宮島七不思議ツアー(広島編))
13 November 2010
596 "The Alibi that Fell"
"Tenraku no Aribai" (転落のアリバイ)
20 November 2010
597 "The Scenario of the Locked Steam Room (Part 1)"
"Yukemuri Misshitsu no Shinario (Zenpen)" (湯煙密室のシナリオ(前編))
27 November 2010
598 "The Scenario of the Locked Steam Room (Part 2)"
"Yukemuri Misshitsu no Shinario (Kōhen)" (湯煙密室のシナリオ(後編))
4 Disember 2010
599 "Friend of Justice"
"Seiginomikata" (セイギノミカタ)
11 Disember 2010
600 "The Dream of the Kappa (Part 1)"
"Kappa ga mi ta Yume (Zenpen)" (河童が見た夢(前編))
18 Disember 2010
601 "The Dream of the Kappa (Part 2)"
"Kappa ga mi ta Yume (Kōhen)" (河童が見た夢(後編))
25 Disember 2011
602 "The Devil Hiding at the Tennis Court"
"Tenisu Kōto ni Hisomu Akuma" (テニスコートに潜む悪魔)
8 Januari 2011
603 "The Seance's Double Locked Room Mystery (First Locked Room)"
"Kourei Kai Daburu Misshitsu Jiken (Daiichi no Misshitsu)" (降霊会W密室事件(第一の密室))
29 Januari 2011
604 "The Seance's Double Locked Room Mystery (Second Locked Room)"
"Kourei Kai Daburu Misshitsu Jiken (Daini no Misshitsu)" (降霊会W密室事件(第二の密室))
5 Februari 2011
605 "The Seance's Double Locked Room Mystery (Opening of the Locked Room)"
"Kourei Kai Daburu Misshitsu Jiken (Misshitsu Kaihou)" (降霊会W密室事件(密室開放))
12 Februari 2012