Senarai episod Little Mosque on the Prairie

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Yang berikut adalah senarai episod untuk tayangan televisyen komedi situasi Kanada, Little Mosque on the Prairie. Siri ini mula ditayangkan musim pertama pada CBC televisyen pada tarikh 9 Januari 2007, di Kanada. Dibuat oleh Zarqa Nawaz, Little Masjid di Prairiemengikuti penduduk Islam di pekan luar bandar padang rumput fiksyen Mercy, Saskatchewan. Little Mosque on the Prairie menyimpulkan musim pertama pada bulan Mac 2007; musim kedua mulai ditayangkan pada bulan Oktober 2007 dan berakhir pada Mac 2008.

Gambaran keseluruhan siri[sunting | sunting sumber]

Musim Episod Siaran terdahulu Tarikh keluaran DVD
Perdana musim Penghabisan musim
1 8 Januari 9, 2007 Mac 7, 2007 November 13, 2007
2 20 Oktober 3, 2007 Mac 5, 2008 September 15, 2009
3 20 Oktober 1, 2008 Mac 23, 2009 Januari 5, 2010
4 18 September 28, 2009 Mac 15, 2010 Januari 25, 2011
5 13[1] Januari 3, 2011 N/A N/A
Khas 1 Disember 6, 2010 N/A N/A

Musim 1: 2007[sunting | sunting sumber]

# Judul Tarikh siaran asal Kod pengeluaran
1 "Little Mosque" Januari 9, 2007 (2007-01-09) 101
Sebuah komuniti muslim kecil di padang rumput akhirnya mendapatkan masjidnya sendiri-masalah ini, itu di gereja! Pendeta Magee, yang tertipu kesepakatan oleh Yasir licik, tiba-tiba sangat tidak popular dengan jemaatnya. Imam masjid baru, Amaar Rashid datang dari bandar besar untuk kelancaran hal-hal di atas, tapi pesona yang mudah dan cara progresif melakukan sedikit untuk meyakinkan penduduk tempatan bahawa umat Islam tidak hanya sekumpulan pengganas. Sebuah kesepakatan jabat tangan antara Imam baru dan Pendeta Magee memastikan bahawa kaum Muslim Mercy di sini menetap. 
2 "The Barrier" Januari 17, 2007 (2007-01-17) 102
Baber, suara konservatif Masjid Mercy, memutuskan penghalang harus ditubuhkan untuk memisahkan lelaki dan perempuan sewaktu solat. Rayyan membantah, meyakin suara liberal masyarakat akan menang. Tetapi dia tidak tahu apa yang dia hadapi. Sebuah pertempuran terjadi kemudian jenis kelamin dan kompromi Amaar's memastikan bahawa tidak akan bahagia. Sementara itu, Baber terus kempennya lama dan agak sia-sia untuk memiliki Layla memakai tudung. 
3 "The Open House" Januari 31, 2007 (2007-01-31) 103
Apa cara yang lebih baik untuk meningkatkan imej anda di antara warga kota yang mencurigakan daripada mengadakan rumah terbuka di Masjid Mercy? Amaar mendaftar Yasir untuk memperbaiki sistem elektrik bilik yang jompo sebelum hari besar tiba. Tentu sahaja, umat Islam tidak boleh sepakat tentang apa yang harus merangkumi rumah terbuka. Syarahan sejarah panjang bertele-tele? Nasihat temu ramah Islam? Kudapan Islam? Pada akhirnya, jumlah pengundi yang hebat, tetapi hal-hal yang datang tiba-tiba berhenti ketika sebuah api elektrik mempunyai tetamu meyakinkan mereka diserang. 
4 "Swimming Upstream" Februari 6, 2007 (2007-02-06) 104
Wanita Islam Mercy membantah kelas berenang pendidikan campur jantina di kolam renang tempatan. Datuk bandar menolak Popowicz untuk menukar peraturan, gelisah akan apa yang para pengundi akan berfikir jika dia melihat menunduk pada kaum Muslim. Sementara itu, Baber menolak untuk membiarkan Layla pergi keluar untuk Halloween, menyebabkan Amaar menyarankan versi Islam pada hari cuti kafir itu. Pada akhirnya, kolam tetap bersepadu, tetapi Fatima memakai pakaian renang keterlaluan untuk memastikan dia tetap tertutup sepenuhnya. 
5 "The Convert" Februari 14, 2007 (2007-02-14) 105
Marlon, seorang mualaf berkulit Putih baru, memiliki seluruh masjid dalam suatu kegelisahan. Semangat Marlon untuk memeluk Islam menang seorang kawan langsung dengan Baber, tetapi dia akan mengasingkan semua orang dengan memberikan penilaian pada hampir semua kaum Muslimin lakukan. Sementara itu, Sarah, tidak pernah terlalu soleh, memutuskan saatnya untuk menjadi serius tentang Islam. Tetapi dia keghairahan berkurang, bahkan Marlon diperhebatkan. Segera seluruh masjid memasak skim rambut berotak untuk membendung semangat Marlon. 
6 "Mother-In-Law" Februari 21, 2007 (2007-02-21) 106
Ibu Yasir yang sombong tiba dari Lubnan dengan cadangan baru yang menarik. Sarah terkejut mendapati bahawa ibu Hamoudi mempunyai rancangan untuk membuat Yasir mengambil isteri kedua! Datuk bandar Popowicz menasihatkan Sarah untuk melawan dan mengambil suami kedua. Sementara itu, Pendeta Magee merenungkan apakah dia harus melakukan pernikahan gay, di tengah protes dari hampir semua orang. Yasir akhirnya menyelesaikan masalah perkahwinan dengan skim cerdas yang meyakinkan ibunya bahawa satu isteri sudah cukup. 
7 "Playing with Fire" Februari 28, 2007 (2007-02-28) 107
Seorang petugas pemadam kebakaran non-Muslim bertanya Reyyan bertemu ramah. Baber menganggap menghantar Layla kepada sekolah Islam semua-gadis untuk melindunginya dari pengaruh Reyyan dan Fatima upaya untuk mencegahnya. 
8 "The Archdeacon Cometh" Mac 7, 2007 (2007-03-07) 108
Ketika Archdeacon mengumumkan dia datang ke Mercy Anglikan, Pendeta Magee ketakutan untuk yang terburuk. kehadiran Gereja adalah jalan turun, dan tempat itu hanya mungkin boleh ditutup. Tentu saja kaum Muslim menyedari bahawa mereka mempunyai saham di ini juga. koki Yasir sampai skim untuk memiliki Muslim mengaku sebagai orang Kristian untuk membantu mengisi kerusi. Archdeacon tiba lebih awal dan dengan cepat nombor keluar skim keseluruhan. Tetapi dia senang hati dengan kemungkinan wang sewa masjid yang menguntungkan. 

Musim 2: 2007–2008[sunting | sunting sumber]

# Judul Tarikh siaran asal Kod pengeluaran
9 "Grave Concern" Oktober 3, 2007 (2007-10-03) 201
Ketika sebuah pemakaman tempatan dalam krisis kewangan, Baber dan Yasir melihat kesempatan. Mengapa tidak membeli sebahagian untuk digunakan sebagai pemakaman Muslim? Hal ini akan menjamin dikebumikan dengan cara tradisional Muslim dan di sisi kanan mereka, menghadap Mekah. Tetapi ketika mereka membeli beberapa bidang, mereka menyedari Mekah adalah bukan satu-satunya mereka akan menghabiskan kekekalan iaitu menghadap muzik country honky tonky meletup! Sementara itu, Rayyan mendorong untuk mengadakan seorang wanita memberikan pengumuman komuniti masjid. Sarah mendapat manggung, tetapi sikapnya yang laissez-faire pada kenyataan melemahkan apa yang seharusnya menjadi kemenangan bagi wanita Islam di mana-mana. 
10 "Ban the Burqa" Oktober 10, 2007 (2007-10-10) 202
Ada masalah di Mercy ketika seorang wanita misterius muncul di masjid memakai niqab. Sarah mendapatinya menindas. Fred mendapatinya menyeramkan. Baber jatuh cinta, tetapi tidak mempunyai cara dengan perempuan sehingga dia mendaftar Yasir untuk mengubahnya menjadi seorang lelaki idaman untuk wanita. Sementara itu, Rayyan membela hak wanita untuk memakai tudung, bahkan jika itu berarti melanggar undang-undang kecil Mercy yang kuno. 
11 "Public Access" Oktober 17, 2007 (2007-10-17) 203
Capai stesen TV awam tempatan Mercy meminta Amaar menjadi tuan rumah suatu rancangan bertema Islam. Tetapi ketika dia membawa Rayyan sebagai tetamu dan dia mencuri persembahan, tiba-tiba mereka mendapati diri mereka sebagai tuan rumah sama. Sarah tidak boleh menekan naluri hubungan masyarakatnya dan berhasil masuk dalam permainan. Tidak harus ditinggalkan, Yasir mencari persembahan untuk menjadi kenderaan yang sempurna untuk beberapa penaja Pembinaan Hamoudi yang halus. Sementara itu, Layla menghadapi murka ayahnya selepas pekerjaan pewarna rambut yang tidak bagus, dan tiba-tiba mengenakan tudung tidak kelihatan seperti idea yang buruk padanya. 
12 "Lucky Day" Oktober 24, 2007 (2007-10-24) 204
Sarah kebiasaan membeli tiket lotere berjalan afoul nya baik Islam dan putrinya. Tentu saja, ketika dia benar-benar menang, Sarah dan Yasir harus menyembunyikannya dari Ar-Rayyan. Sementara itu, Amaar berjuang untuk hari Muslim hip-ify pemuda oleh re-branding itu Akhirnya "Islamapalooza.", Tepat ketika hari turun akan runtuh, Amaar menerima sumbangan tanpa nama yang cukup besar. Sarah mungkin tidak seperti seorang Muslim buruk. 
13 "Mercy Beet" November 7, 2007 (2007-11-07) 205
Ketika bintang Toronto Maple Leafs 'Darcy Tucker menyokong suatu jenama jus bit buatan Mercy, saham syarikat berjalan melalui bumbung-dan Yasir cashes masuk Segera seluruh kota memiliki saham. Sarah membantu Walikota-tanda kembali kota sebagai modal bit Kanada. Tapi apakah yang "melatih bit" memimpin mereka untuk kekayaan atau menggagalkan seluruh kota? 
14 "Rival Imam" November 14, 2007 (2007-11-14) 206
Kawan lama Amaar dan Ali saingan datang untuk melawat Mercy dan pertandingan bermula lagi. Tidak hanya itu Ali kembali saingannya di firma undang-undang di Toronto, tetapi pada saat kedatangan-Nya, Amaar belajar bahawa Ali juga menjadi Imam. Mercy tidak cukup besar untuk mereka berdua. Sementara itu, kekurangan air mendorong Rayyan untuk menghidupkan masjid Mercy menjadi pertama di dunia yang ramah lingkungan Hanya ada satu hal berdiri di-perjalanan Baber "masjid hijau". 
15 "Spy Something or Get Out" November 20, 2007 (2007-11-20) 207
Kecurigaan ini muncul ketika Perisikan Keselamatan Kanada agen Nancy Layton datang untuk melawat Mercy. Dia bilang dia di sini untuk ikan, tapi Fatima berfikir dia sampai dengan tidak baik. Amaar berpendapat untuk akal sihat: tentu saja pemerintah tidak akan memata-matai masjid Mercy ... kan? Sementara itu, Amaar membuka kedai di masjid untuk menjual barang dagangan Islam. Dia mengikuti Rayyan dan Baber untuk menjalankan kedai, melepaskan sifat kompetitif Rayyan's. 
16 "Best Intentions" November 28, 2007 (2007-11-28) 208
Baber berjalan bertembung dengan konsep Islam banyak diketahui: mata jahat (bukan konsep yang sebenarnya). Dijalankan tentang nasib buruk kehendak Tuhan? Atau kesalahan sendiri? Sementara itu, Rayyan membolehkan nuraninya lari dengan selepas secara tidak sengaja mencuri sebatang coklat dari sebuah kedai. 
17 "No Fly List" Disember 5, 2007 (2007-12-05) 209
Baber tidak boleh memberikan pidato di sebuah persidangan di Chicago kerana dia dalam senarai larangan terbang Amerika. Amaar dan Rayyan memujuk dia untuk melawan kuasa dengan mengambil jalan sepanjang hari perjalanan ke konsulat Amerika. Ini terlalu buruk orang di balik jendela kaca menegaskan bahawa mereka membuat janji terlebih dahulu. Kembali di Mercy, Walikota ingin meletakkan bilik mandi peribadi di-dan pejabatnya Yasir tidak akan berhenti untuk mendapatkan pekerjaan. 
18 "Eid's a Wonderful Life" Disember 12, 2007 (2007-12-12) 210
Krismas adalah di sudut dan Sarah biru. Dia merindukan menyenangkan dan arak-arakan dari Krismas pre-penukaran. Rayyan janji untuk membuat tahun ini festival Muslim, Aidil Adha, sedikit lebih Christmasy untuk menghibur ibunya. Sementara itu, buru-buru Krismas menyebabkan kesulitan di masjid, di mana Amaar dan Magee masuk ke dalam konflik parkir terhad. Pada masa yang sama, Baber dan Layla dijemput untuk melakukan bermain Islam pendek di kontes sekolah, tapi kenyataan bahawa dilarang untuk menggambarkan nabi meletakkan peredam pada hal. Layla akhirnya menjatuhkan rumah dengan membaca antara agama dari A Christmas Carol. 
19 "The Five Year Plan" Disember 12, 2007 (2007-12-12) 211
Ini Malam Tahun Baru dan Yasir tertekan. tahun lain sudah pergi oleh dan ia belum mencapai tujuan dia tetapkan untuk perniagaannya. Rayyan melemparkan makan malam untuk menghibur dia, dan saat makan malam Rayyan, Baber, dan berkongsi cerita Amaar dari apa yang mereka lakukan tepat lima tahun yang lalu. Kita melihat rasa pertama Fred Tupper tentang Islam, sebuah Rayyan pra-tudung, seorang Amaar peguam muda, dan bekas Baber's-isteri. 
20 "Jihad on Ice" Januari 9, 2008 (2008-01-09) 212
Ketika Fred Tupper mengolok-olok Amaar usaha untuk curl, Amaar mendirikan Mercy's - dan mungkin di dunia - Muslim pertama pasukan keriting, yang Slammers Es. Rayyan punya bakat alam, tetapi dia begitu baik bahawa pasukan akan kehilangan dia? Sementara itu Sarah menggunakan tradisi Islam untuk mendapatkan Yasir untuk membayar belanja. Bintang tamu Peter Wildman sebagai pengurus arena keriting. 
21 "The Crush" Januari 16, 2008 (2008-01-16) 213
Ada masalah pada kajian Amaar's Al-Quran kelas ketika ia memotong catatan dari Layla menunjukkan dia punya naksir dia. Ia melakukan apa pun guru yang baik akan melakukan: ia berlari untuk Rayyan untuk membantu. Sparks benar-benar terbang ketika Baber tahu. Akhirnya Layla memberitahu mereka bahawa Amaar salah membaca nota tersebut, dan ia ingin merangkak ke bawah meja kerjanya. Sementara itu, ketika Yasir dan Sarah membantu kajian Fatima untuk [test [kewarganegaraan]] nya, mereka datang dekat dengan memandu keluar negeri. 
22 "Welcome to Mercy" Januari 23, 2008 (2008-01-23) 214
Datuk bandar Popowicz meneruskan bercuti, meninggalkan Sarah sebagai Pemangku walikota. pentadbiran nya adalah dilemparkan ke dalam krisis ketika "Selamat Datang di Mercy" tanda di batas kota yang hancur dalam kemalangan traktor. Sarah mengambil tindakan untuk menggantikan tanda, tetapi orang mengambil keuntungan goodwill dan bandar mendapat tanda dengan sambutan dalam setiap bahasa, kecuali bahasa Inggeris! Dengan Sarah berlari bandar, Yasir menemukan dirinya diturunkan ke status "pertama wanita". Sementara itu, Pendeta Magee memuat hobi melukis, menempatkan Amaar dalam kedudukan canggung berpura-pura seperti seni. 
23 "Wheat Week" Januari 30, 2008 (2008-01-30) 215
Walikota ingin membatalkan "Tanaman Week", festival musim panas kegemaran Mercy. Ini tugas Sarah menemukan cara untuk meletakkan spin positif pada dasar tidak popular. Juga, Yasir berjuang untuk menikmati pertandingan sepak bola di TV baru yang besar skrin, sementara Rayyan dan Fatima menderita dari hari-hari rambut buruk-yang boleh berlaku, bahkan di bawah tudung. 
24 "Ear for Trouble" Februari 6, 2008 (2008-02-06) 216
Selama Ramadhan bulan puasa Muslim-Amaar meminta jemaatnya untuk melepaskan kesalahan mereka. Untuk Yasir, itu berbohong. Untuk Sarah, itu gosip. Untuk Baber, itu marah. Semuanya bersekongkol terhadap mereka ketika sebuah berita gembira dari masa lalu Amaar's muncul dan terbukti terlalu besar untuk diabaikan. Sementara itu, Rayyan dan Baber harus bekerja sama untuk menggantikan karpet aus masjid. 
25 "Meet J.J." Februari 13, 2008 (2008-02-13) 217
Yasir adalah senang ketika ia mendapat kontrak untuk membina sebuah gardu pam di Mercy. Satu halangan: dia tidak tahu bagaimana untuk membina satu. Jadi dia membawa pada bantuan dari luar: JJ, seorang jurutera dan putra dari teman lamanya Kareem. Dengan kimia tak terbantahkan antara Rayyan dan JJ, sepertinya kehadirannya di Mercy akan mengakibatkan lebih daripada sekadar pekerjaan. Sementara itu, pasukan Baber Layla untuk membina semula dirinya dengan menjadi musim panas magang-bergerak ia akan menyesal ketika Fred Tupper membawanya di bawah sayap-Nya. 
26 "Security Alert" Februari 20, 2008 (2008-02-20) 218
Rayyan dan JJ telah memutuskan untuk mula berkencan. Sekarang, sesuai dengan tradisi Muslim semua yang mereka perlukan adalah pendamping. Tentu saja, Baber tidak persis meminjamkan proses udara sangat romantis. Juga, Amaar ialah dengan mencari sukar tidur di rumah setelah break-in, sehingga Yasir menawarkan sofanya. Sebuah mix-up di tengah malam bermakna Amaar melihat rambut Rayyan Rakan-sesuatu yang akan menyebabkan dia sedih di jalan. 
27 "Islam on Tap" Februari 27, 2008 (2008-02-27) 219
Rayyan dan JJ bertengkar tentang ais krim dan lelaki di masa lalunya. Rayyan melihat dirinya sebagai wanita moden, mandiri dan mula bertanya-tanya apakah mungkin kecemburuan JJ petunjuk bahawa dia tidak. Dan Sarah berjalan bertembung dengan tradisi Muslim ketika dia debu dari kasut paip nya untuk kontes bakat. Baber terkejut, tapi Sarah kurang dari rutinitas ortodoks berakhir menyenangkan hampir semua orang dalam satu atau cara lain. 
28 "Marriage Minded" Mac 5, 2008 (2008-03-05) 220
Rayyan dan JJ telah berpacaran untuk sementara, dan dia, di bawah tekanan dari Yasir, menganggap perkahwinan adalah langkah seterusnya. JJ bersetuju. Yasir bersetuju. Ayah JJ's setuju. Hanya ada satu masalah: tidak ada yang bertanya Rayyan. Sementara itu, Amaar cuba untuk berdamai dengan perasaan untuk Rayyan sebelum terlambat. Episode itu berakhir dengan Amaar shellshocked menunggu untuk mendengar apakah Rayyan menerima lamaran JJ. 

Musim 3: 2008–2009[sunting | sunting sumber]

# Judul Tarikh siaran awal Kod pengeluaran
29 "Amaar at the Bat" Oktober 1, 2008 (2008-10-01) 301
Ketika Rayyan mengatakan Amaar bahawa dia menerima lamaran JJ, Amaar terkejut. Untuk membuat keadaan menjadi lebih buruk, ia mendapati bahawa JJ tidak memiliki tempat tinggal dan akan sekamar dengan dia di apartmennya. Ketika Amaar menyedari betapa dia menjadi konflik, dia pulang ke Toronto untuk mengumpul fikirannya, mungkin kekal. Sementara itu, Yasir tumpahan biji yang Rayyan bergerak, hanya untuk menemukan berapa banyak ertinya Sarah untuk menjadi pembekal dari kabar baik. Yasir meneruskan carian untuk mencari seseorang - siapapun - yang belum mendengar tentang pernikahan yang akan datang Rayyan dan JJ. 
30 "Lord of the Ring" Oktober 8, 2008 (2008-10-08) 302
Kembali di Toronto, Amaar kemalangan di tempat orang tuanya di Toronto ketika dia cuba untuk memutuskan sama ada akan kembali ke Mercy dan meneruskan pekerjaannya sebagai Imam. Yasir datang ke Toronto untuk membantu dia membuat keputusan yang tepat. Orang tuanya punya rencana lain, bagaimanapun, dan membuatnya dengan seorang gadis impian dan pekerjaan impian di firma undang-undang. Sementara itu, di Mercy, JJ menyajikan Rayyan dengan cincin pertunangan mewah yang ia membenci tetapi tidak memiliki hati untuk memberikan kembali. 
31 "A Funny Thing Happened on the Way to Mercy" Oktober 15, 2008 (2008-10-15) 303
Selepas persinggahan rohani ke Mekah, kembali Amaar kepada Mercy merasa kebangkitan. Semua adalah baik kecuali bahawa Baber ingin menempatkan dia melalui langkah dan membuatnya permohonan semula untuk pekerjaannya. Sementara itu, dengan kata bahawa ibu bapa JJ adalah datang kepada Mercy, Yasir dan Sarah memutuskan untuk pergi ke laut dengan rancangan untuk pesta pertunangan perayaan, mengabaikan permintaan Rayyan untuk teh sederhana. 
32 "The Ties that Blind" Oktober 22, 2008 (2008-10-22) 304
Bertekad untuk mendapatkan ayahnya keluar rumah, Layla sign up Baber ke laman muslim online dating. Dia bahkan set dia di kencan buta dengan pertandingan yang sempurna. Sempurna, iaitu, sampai dia menyedari bahawa itu Fatima! Sementara itu, Sarah takut bahawa Fred Tupper menginginkan pekerjaannya setelah ia menghadirkan dirinya sebagai jawapan untuk terkini bencana PR Walikota. Juga, setelah mengetahui bahawa kegemaran pasangan nya kasut telah sengaja dicuri oleh seorang lelaki muslim bantahan buta, Amaar bertekad untuk mendapatkan mereka kembali. 
33 "Rules R Rules" Oktober 29, 2008 (2008-10-29) 305
Ketika Amaar adalah kekurangan wang, perbincangan Sarah Yasir ke Amaar memberikan pekerjaan sambilan-waktu sebagai pembantunya. Semua orang dengan cepat belajar bahawa kemahiran memalu-Nya itu tidak cukup sebagai baik sebagai kemahiran peguam nya. Sementara itu, Rayyan dan pasukan JJ sampai dengan baffle Fred dengan peraturan yang dibuat-buat tentang Islam. Tapi ketika mereka menemukan Fred menyebarkan Peraturan palsu di udara, mereka punya untuk meyakinkan Fred percaya bahawa mereka menyesatkan dia. 
34 "Let Prairie Dogs Lie" November 5, 2008 (2008-11-05) 306
Yasir bergabung dengan Prairie Dog Lodge untuk membuat kenalan perniagaan baru, tapi dengan cepat mendapati bahawa ia tidak dapat mengambil bahagian dalam banyak kegiatan mereka seperti berjudi dan minum. Hal-hal yang lebih buruk ketika Amaar belajar bahawa Yasir akan bergabung dengan mereka pada sukan-perjalanan memburu yang dilarang oleh Islam. Masalahnya ialah "diselesaikan" ketika Yasir sengaja tunas maskot dihormati mereka. Sementara itu, Rayyan, kecewa setelah mendapati bahawa Sarah tidak akan hipotetis berpasangan dengan dia untuk reality show "Stranded," bertekad untuk membuktikan diri kepada ibunya. Pesta pora terjadi ketika mereka mendapatkan terdampar untuk nyata. 
35 "Sweet Sixteen" November 19, 2008 (2008-11-19) 307
Ketika Baber dijumpai tanpa hadiah untuk putrinya untuk pesta kejutan manis ulang tahun ke-16, Yasir mencadangkan untuk membantu Baber menulis puisi untuk Layla. Baber setuju, tapi Sarah akan mendedahkan bahawa puisi Yasir adalah mengerikan. Sementara itu, Rayyan dan Amaar harus menyelamatkan Layla dari minuman keras sekular dan pesta budak lelaki yang kekawan sekolah menengahnya mengadakan. Selain itu, Fred harus memperbaiki "hubungan" nya dengan Fatimah ketika dia mendapati bahawa dia cuba makan siang di sebuah restoran yang berbeza. 
36 "Mercy Dot Com" November 26, 2008 (2008-11-26) 308
Ketika Fatima notis bahawa generasi baru pelanggan pelit laptop-toting telah menggantikan biasa nya, Fatima mendapati bahawa wi-fi isyarat daripada kedai Unicorn Happy Good Earth Makanan yang ada di balik itu semua. Sementara itu, Amaar merasa terancam oleh sebuah laman web yang memberi nasihat, tetapi akan menyedari bahawa dia boleh online sebagai penasihat. Tak lama, ia menjadi terobsesi dengan membuktikan dirinya kepada masyarakat maya dengan mengorbankan masyarakat yang sebenarnya. Juga, Yasir dan Sarah mendapati bahawa rumah mereka telah dibeli untuk usus dan flip adalah sebuah laman sejarah-satu kepentingan tertentu untuk putri mereka. 
37 "A Hard Day's Fight" Disember 3, 2008 (2008-12-03) 309
Ketika JJ mendedahkan dia dipanggil kembali ke Dubai, tunggangan ketegangan antara dirinya dan Rayyan. Yasir dan Sarah datang untuk menyelamatkan, bertekad untuk memastikan perpisahan suka antara pasangan muda. Sementara itu, ketika Baber mengambil posisi pengganti di sekolah tinggi Layla, dia bimbang bahawa ayahnya akan menjadi tambahan kekal untuk fakulti. 
38 "Baber is from Mars, Vegans are from Venus" Januari 5, 2009 (2009-01-05) 310
Ketika Sarah memerlukan rakan kongsi untuk marathon amal, ia harus memilih antara Rayyan dan Yasir. Hal mendapatkan lebih rumit ketika ia mengundang mereka berdua, dan mereka berdua terima. Sementara itu, Baber telah belajar untuk menikmati kelazatan halal yang ditawarkan oleh kedai Bagus Unicorn Happy Earth Makanan. Malangnya, ia harus melarang Layla dari melawat kedai makanan kesihatan baru kerana minatnya pada panitera muda tampan kedai, Pohon. Baber kemudian dirinya dilarang untuk berundur itu nilai-nilai, merompak vanili banyak nya bebas alkohol tercinta ekstrak. 
39 "True Bromance" Januari 12, 2009 (2009-01-12) 311
Amaar berkawan dengan seorang reporter baru ke daerah Mercy tetapi persahabatan ini diuji ketika angin dua di penjara. Yasir memenangi anugerah tetapi mendapat masalah dengan Sarah. 
40 "Double Troubles" Januari 19, 2009 (2009-01-19) 312
Amaar yang disenaraikan oleh seorang teman untuk pergi kencan ganda tetapi menemukan kepercayaan dirinya agak tergoncang dengan hasilnya. Yasir mendapat pekerjaan baru. 
41 "The Week of Dying Dangerously" Januari 26, 2009 (2009-01-26) 313
Fred mendapat kabar meresahkan dari kunjungan ke klinik Rayyan dan memutuskan untuk mengubah hidupnya secara radikal sebagai hasil dengan hubungan berbatu dengan komuniti Muslim tempatan Hal pertama yang harus diubah. Layla berusaha untuk belajar memandu. 
42 "Raised Expectations" Februari 9, 2009 (2009-02-09) 314
Amaar usaha untuk mendapatkan kenaikan gaji untuk dirinya sendiri gagal dan Fred memutuskan untuk membantunya dengan mengejar hal sendiri. Sarah cuba untuk masuk ke dalam kertas. 
43 "Colour Me Excited" Februari 16, 2009 (2009-02-16) 315
J.J. Rayyan mengatakan bahawa orang tuanya telah membeli mereka sebuah pulau di Dubai dan pasangan cuba untuk memutuskan sama ada akan tinggal di Dubai atau tinggal di Mercy. Sementara itu, Sarah dan Yasir diam-diam menghiasi interior rumah Rayyan dan JJ di Mercy. Amaar mempunyai kontes pengetahuan Islam. 
44 "Recipe for Disaster" Februari 23, 2009 (2009-02-23) 316
Yasir mengatakan dia terlalu sibuk untuk menghadiri bengkel perkahwinan dengan Sarah tetapi akan datang untuk menyesali keputusannya. Setelah Layla dan Fred mencuri kambing berharga Fatima kari resep untuk masuk dalam pertandingan, Fatima menutup kafe-nya. 
45 "My Shariah" Mac 2, 2009 (2009-03-02) 317
J.J. membuka perkahwinan awal hadir tapi tidak tahu apa hadiah itu dan begitu juga orang lain. Amaar jarak diri dari Duncan. Baber penstrukturan pelaburan setiap orang harus sesuai syariah. 
46 "Baber Makes an Entrance" Mac 9, 2009 (2009-03-09) 318
Untuk membuktikan kepercayaan agamanya Baber berkeras bahawa wanita Muslim memasuki masjid melalui pintu masuk yang berasingan, pemberontak perempuan, dan Amaar cuba untuk menukar syarat-syarat perdebatan. Sarah kehilangan hadiah untuk berbual dan mendapat tawaran kerja menggiurkan. 
47 "Meet the Jaffers" Mac 16, 2009 (2009-03-16) 319
Ibu bapa JJ ini tiba dari Dubai untuk perkahwinan dengan mereka Rolls Royce. ibu JJ adalah sukar dan akhirnya mengatakan sesuatu Rayyan secara peribadi dan bersumpah Rayyan untuk kerahsiaan, menyebabkan Amaar untuk berfikir Rayyan berfikir untuk menelefon dari pernikahan. Yasir harus menegosiasikan [mahar []] dengan ayah JJ's. hobi Baber's mengharuskan dia untuk Fumigasi masjid. 
48 "Can I Get a Witness?" Mac 23, 2009 (2009-03-23) 320
J.J. dan tarikh perkahwinan Rayyan tiba dan kekacauan mengancam untuk mengungkap apa yang seharusnya menjadi momen yang membahagiakan. Fred membantu keluar masjid pada saat diperlukan. J.J. 's ibu kejutan Rayyan. 

Musim 4: 2009-2010[sunting | sunting sumber]

# Judul Tarikh siaran awal Kod pengeluaran
49 "Love Thy Neighbour" September 28, 2009 (2009-09-28) 401
Pdt pengganti Magee's ingin Amaar dan Muslim keluar sampai ia menyedari jemaat-Nya seperti memiliki masjid sekitar. 
50 "Big Boys Don't Cry" Oktober 5, 2009 (2009-10-05) 402
Ketika Amaar mengundang Rev Thorne untuk co-host pesta, menteri merampas perancangan dan hampir tank acara. 
51 "What's Yours Is Mine" Oktober 12, 2009 (2009-10-12) 403
Pdt Thorne adalah mencuri Amaar khotbah dan berkhutbah kepada jemaat sendiri; Rayyan memutuskan untuk pindah, banyak cemas ayahnya. 
52 "Break and Enter" Oktober 19, 2009 (2009-10-19) 404
Selepas Rayyan larangan pop dilihat, Sarah menyelinap ke rumah Rayyan untuk mengambil kunci kecemasan dan terjebak di dalamnya. 
53 "Death By Chocolatehttp://ms.wikipedia.org/w/index.php?title=Senarai_episod_Little_Mosque_on_the_Prairie&action=edit&section=5" Oktober 26, 2009 (2009-10-26) 405
Ketika Pendeta Thorne memasang mesin penjual automatik semasa penggalangan dana kelaparan 30 jam Amaar's, Amaar dipaksa untuk melawan godaan makanan segera dengan iman. 
54 "The Bid" November 2, 2009 (2009-11-02) 406
Yasir berhenti pada apa-apa untuk memenangi renovasi gereja dengan Pdt Thorne dan akhirnya kehilangan kemejanya. 
55 "Handle With Care" November 9, 2009 (2009-11-09) 407
Yasir sengaja rehat Thorne patung Yesus, dan cuba untuk menggantikannya sebelum dia dijumpai. 
56 "Saving Sarah Hamoudi" November 23, 2009 (2009-11-23) 408
Ketika Sarah bersetuju untuk membantu Thorne dengan meningkatkan profil gereja, Amaar merekrut Nate untuk membantu meningkatkan hubungan masyarakat masjid. 
57 "Gloves Will Keep Us Together" November 30, 2009 (2009-11-30) 409
Rev Thorne memperdayakan Amaar ke pertandingan amal tinju. 
58 "Bye Bye Yasir" Januari 4, 2010 (2010-01-04) 410
Amaar adalah tercengang ketika dia mendapati Pendeta Thorne yang berpura-pura luka yang diderita dari perlawanan tinju amal dalam usaha untuk membuat Amaar terlihat buruk dan menghasilkan simpati untuk Thorne. 
59 "The Great Indoors" Januari 11, 2010 (2010-01-11) 411
Amaar dan Pendeta Thorne menjadi hilang selama perjalanan berkhemah di hutan. Selama perjuangan mereka untuk mencari jalan pulang, dua mendapati bahawa mereka mempunyai lebih banyak persamaan daripada baik diyakini sebelumnya. 
60 "Pants on Fire" Januari 18, 2010 (2010-01-18) 412
Datuk bandar memecat Sarah untuk berbohong pada waktu yang tidak tepat. Sarah bertekad untuk mendapatkan pekerjaan kembali dan menetas skim untuk melakukan hal itu. 
61 "The Letter" Januari 25, 2010 (2010-01-25) 413
Amaar tidak sengaja membaca sebuah surat yang ditujukan kepada Rev Thorne. 
62 "Holly Go Quickly" Februari 1, 2010 (2010-02-01) 414
Setelah Baber tegur dia kerana mengendalakan sahabatnya (Holly) di perguruan tinggi, Rayyan merasa bertekad untuk menjemput kembali ke dalam hidupnya. Satu-satunya masalah adalah bahawa Holly telah menjadi fanatik fanatik Kristian yang gigih pada menyelamatkan jiwa Rayyan dari api neraka. 
63 "Radio Silence" Februari 8, 2010 (2010-02-08) 415
Thorne mendorong Baber untuk mendapatkan radio acara berharap pandangan ekstrem akan menimbulkan perasaan anti-Islam. Ketika rencana Thorne-karya, conspires Amaar dengan Fred sekutu tidak mungkin untuk mendapatkan Baber dari udara. Sementara itu, Sarah berteman subkontraktor lelaki dan set lidah bergoyang-goyang. Tapi ketika hubungan ini panas, Sarah harus mencari cara untuk menempatkan gosip untuk berehat. 
64 "Keeping the Faith" Mac 1, 2010 (2010-03-01) 416
Amaar yang ditekan oleh Babar untuk melarang pengguna seluar oleh perempuan di masjid, permintaan Rayyan mencari ofensif. Amaar mendengar Rayyan, tetapi ini mengarah ke Ammar dipecat Sementara itu, Sarah dan Datuk bandar Popowitz pasukan dan masukkan Mercy Chile Cookoff Tahunan, dan akan mendapati diri mereka sampai leher mereka dalam usaha mereka untuk menang. 
65 "A Farewell to Amaars" Mac 8, 2010 (2010-03-08) 417
Ketika Baber mengambil alih sebagai Imam selepas mendapat Amaar dipecat, Baber membolehkan sekumpulan umat Islam radikal ke dalam Masjid. Tapi dia mendapatkan lebih dari yang menawar ketika fundamentalis mengambil alih dan menakuti Anglikan, akhirnya memberikan Thorne alasan ia harus bertindak. 
66 "A Lease Too Far" Mac 15, 2010 (2010-03-15) 418
Thorne mengusir kaum Muslimin dari gereja dan mereka dipaksa untuk mencari tempat lain yang sesuai untuk solat. Sementara itu, Uskup Agung lawatan dan sangat senang melihat masjid. Thorne meminta Muslim untuk datang kembali dan mereka menerima. Rayyan berkata Amaar dia mencintai dia dan dia mengatakan padanya bahawa dia mencintainya. 

Musim 5: 2011[sunting | sunting sumber]

Musim kelima bermula disiarkan pada Januari 3, 2011 dan akan terdiri dari 13 episod.[1][2]

# Judul Tarikh siaran asal Kod pengeluaran Penonton Kanada (100'000an)
67 "The Proposal" Januari 3, 2011 (2011-01-03) 501 5.93[3]
Amaar mencari cara sempurna untuk mencadangkan kepada Rayyan selepas mendapat kebenaran Yasir untuk menikahi putrinya. Sarah sukarelawan untuk membantu tetapi akan apa yang seharusnya menjadi malam yang paling ajaib yang pernah menjadi siri misfires komik. Rev Thorne mencari bandar telah berubah padanya setelah perilaku buruk terhadap umat Islam, dia cuba mencari cara baru untuk menyesuaikan diri 
68 "Bromancing the Imam" Januari 10, 2011 (2011-01-10) 502 4.77
Amaar babysits dengan Rayyan, yang cuba meyakinkan dia untuk memasukkan anak-anak di masa depan mereka, ia mulai mengembangkan keraguan tentang menjadi seorang ibu ketika bayi mereka mengawasi diperlukan untuk Amaar tapi bukan dia. Sementara itu, Rev Thorne cuba untuk menjadi teman Amaar dengan bantuan Sarah, tapi rencananya menjadi bumerang. 
69 "Kept Imam" Januari 17, 2011 (2011-01-17) 503 4.52
Amaar, takut dia mengambil keuntungan dari kemurahan hati Rayyan, perjuangan dengan fakta ia tidak akan banyak pemenang-roti dan goncangan tunangannya dengan pre-Nup. 
70 "Loose Lips" Januari 24, 2011 (2011-01-24) 504
Ketika Amaar saham sebuah kekhasan sedikit lucu Raayan untuk memaparkan congregant bahawa semua pasangan tidak bersetuju tentang beberapa perkara, Rayyan tidak senang dan melarang dia dari mengatakan apa-apa lagi. Sementara itu, Sarah meyakinkan Baber untuk mengaku sebagai bosnya dalam usaha untuk tanah seorang muslim konservatif sebagai pelanggan untuk Hamoudi Pembinaan. 
71 "Roomies" Januari 31, 2011 (2011-01-31) 505
Sebuah kebocoran di bumbung hasil loteng Amaar di Imam enggan tinggal dengan Thorne, yang menikmati mempunyai Amaar sana. Ketika Amaar tidak merasakan hal yang sama, sebuah Thorne sakit menetapkan untuk memastikan bahawa Amaar tidak memiliki tempat lain untuk pergi. Sementara itu, Sarah bertempur melawan penuaan ke titik kecederaan untuk mengesankan seorang teman lama yang berhenti oleh Mercy untuk berkunjung. 
72 "Smooth Hate Criminal" Februari 7, 2011 (2011-02-07) 506
Rayyan mendesak Amaar untuk berteman dengan seorang Rev Thorne kesepian tapi dengan cepat menemukan dirinya menutup keluar ketika bekas frenemies menemukan banyak kesamaan. Sementara itu, ketika sebuah kemalangan di Masjid adalah salah membaca sebagai kejahatan kebencian, Sarah merangkumi untuk Walikota sampai ia harus datang bersih dan memperbaiki hubungan antara Gereja Anglikan dan kaum Muslim. 

Khas[sunting | sunting sumber]

# Title Tarikh siaran asal
S1 "A Holiday Story" Disember 6, 2010 (2010-12-06)
Amaar menceritakan Krismas pertamanya di Mercy untuk Wahyu Thorne setelah pergumulan atas ruang bersama mereka mengingatkan Amaar dari sakit tumbuh ia telah di masjid sebagai calon imam. Sementara itu, Yasir gangguan Sarah ketika ia barang Hamoudi invois Pembinaan ke dalam kad Krismas-nya sebagai saiz pemotongan bayaran.[4] 

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote mempunyai koleksi petikan mengenai: