Senarai lagu nyanyian Jamal Abdillah

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut ialah senarai lagu nyanyian Jamal Abdillah mengikut turutan aksara.


Direktori: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[sunting | sunting sumber]

  1. Agongnya Kecintaan
  2. Aku
  3. Akulah Kekasihmu
  4. Aku Cinta Padamu
  5. Aku Kembali
  6. Apa Lagi
  7. Aku Penghibur
  8. Aku Tetap Menantimu
  9. Alina
  10. Andainya Aku Jutawan
  11. Antara Yakin Dengan Curiga
  12. Azura

B[sunting | sunting sumber]

  1. Bahtera Laju
  2. Batinku Berlagu Pilu
  3. Berdendang Dalam Tangisan
  4. Berita Dari Rantau
  5. Berjauhan
  6. Berkorban Apa Saja (lagu tema filem Tuah)
  7. Bersemi Selamanya (berduet bersama Zairani)
  8. Bicara Cinta
  9. Bingkisan Untuk Mu
  10. Bukan Derita Hati Meminta
  11. Bumi Bertuah
  12. Bunga Pujaan

C[sunting | sunting sumber]

  1. Cendrawasih
  2. Cinta Dan Tangis
  3. Cinta Dua Darjat
  4. Cinta Hanya Bayang Bayang
  5. Cinta Selayang Pandang
  6. Cinta Yang Terbiar

D[sunting | sunting sumber]

  1. Dambakan Kasih
  2. Dari Mata Penaku
  3. Demi Keamanan
  4. Derita Cinta
  5. Deru
  6. Dian
  7. Dibelit Rindu Menjalar
  8. Di Hujung Percintaan
  9. Di Mana Akhirnya
  10. Di Mana Bayanganmu
  11. Di Mana Kemesraan
  12. Di Noktah Ini
  13. Di Sebalik Kehadiran
  14. Di Sebalik Tabir Cintamu
  15. Di Sudut Kamar Hatiku

G[sunting | sunting sumber]

  1. Gadis Melayu (menampilkan Joe Wings)
  2. Gerhana Cinta Luka
  3. Getaran Jiwa
  4. Ghazal Asmara
  5. Ghazal Untuk Rabiah (berduet bersama M. Nasir)
  6. Gurauan Berbisa

H[sunting | sunting sumber]

  1. Halusinasi
  2. Hasrat Cinta
  3. Hatiku Hatimu
  4. Hatiku Luka Kembali
  5. Hatiku Ragu Tanpa Kepastian
  6. Hilanglah Rinduku
  7. Hingga Tiba Saat Itu
  8. Hujan Di Tengah Hari

I[sunting | sunting sumber]

  1. Isabella '98 (Jamal Abdillah, Saleem, Amy & Zamani)
  2. Ikatan Yang Berharga
  3. Inikah Nasib
  4. Insan
  5. Insan Dan Bunga
  6. Izinkan Aku

J[sunting | sunting sumber]

  1. Jalan Yang Aku Lalui
  2. Jeritan Batinku
  3. Jika Kemesraan
  4. Juliana

K[sunting | sunting sumber]

  1. Kabus Di Wajahmu
  2. Kandil Kemilau
  3. Kalipso Tropikana
  4. Kasih Ibu
  5. Kasih Selayang Pandang
  6. Kasih Serumpun
  7. Kasmaran
  8. Kau Dian Hatiku
  9. Kau Lupa Janji
  10. Keluhan Perantau
  11. Kau Pergi Demi Pertiwi
  12. Kaulah Ratu Dalam Hidupku
  13. Kehebatan Cinta (berduet bersama Francissca Peter)
  14. Keindahan Mimpi
  15. Kekasih Awal Dan Akhir
  16. Kelukaanku Keranamu
  17. Ke Mana Ku Bawa Hati Yang Rindu
  18. Kembara Yang Indah
  19. Kembalilah
  20. Kenangan Tak Bisa Dilenyapkan
  21. Kereta Baru
  22. Kerlingan
  23. Kesal (Berduet bersama Shades)
  24. Keterlanjuran Keranamu
  25. Kisah Seorang Wartawan
  26. Ku Sejiwamu
  27. Ku Tahu Hatimu Terluka

L[sunting | sunting sumber]

  1. Lagu Gembira (berduet bersama Ning Baizura)
  2. Lambaian Aidil Fitri
  3. Lancang Kuning
  4. Layang Layang
  5. Luka Di Hati

M[sunting | sunting sumber]

  1. Maafkan Segala Keterlanjuran
  2. Madah Seloka
  3. Malam Minggu Yang Mesra
  4. Malam Pertama
  5. Mana Teman Seperjuanganku
  6. Masa Lima
  7. Mati Hidup Semula
  8. Mekar Sekuntum Mengharum Tidak
  9. Menanti Kasih
  10. Mencintaimu
  11. Mengapa Pilu Sahaja
  12. Menaruh Harapan
  13. Menanti Panggilanmu
  14. Mesra

N[sunting | sunting sumber]

  1. Nadi Cinta
  2. Namamu Di Bibirku
  3. Namamu Tetap Gemilang
  4. Nasib Diriku
  5. Nirmala Rinduku
  6. Nyanyian Sunyi

O[sunting | sunting sumber]

  1. Oh Di Mana Mustika Hati

P[sunting | sunting sumber]

  1. Pelukis
  2. Penawar Kasih
  3. Penghujung Rindu
  4. Penyiksaanku
  5. Perjalananku
  6. Perpisahan Tanpa Relamu
  7. Pilihan Hati
  8. Pilu Di Rusuk Hati
  9. Putus Sudah Kasih Sayang

R[sunting | sunting sumber]

  1. Rahsia Hati
  2. Remaja Hanya Sekali

S[sunting | sunting sumber]

  1. Salam Aidil fitri
  2. Sampaikan Salam Di Aidil Fitri
  3. Samrah Mentari
  4. Sandarkan Pada Kenangan (berduet bersama Siti Sarah)
  5. Sayap Terluka
  6. Sebelum Mentari Berlabuh
  7. Segala Cinta
  8. Sejalur Citra
  9. Sekadar Termampu
  10. Sekuntum Bunga Di Taman Hati
  11. Semalu (Berduet bersama Samad)
  12. Semusim Kasih Di Hujung Rindu
  13. Senandung Anak Rantau
  14. Senandung Kasih
  15. Senandung Semalam
  16. Sendiri
  17. Sengsara Menjadi Kemanisan
  18. Seniman Menangis
  19. Sepi Dalam Penantian
  20. Sepi Seorang Perindu
  21. Seri Langkat (berduet bersama Amelina)
  22. Seroja
  23. Siapakah Di Hatimu
  24. Sikapmu Meragukanku
  25. Sinaran Cinta
  26. `Siti Nurbaya
  27. Suratan Nasib
  28. Suratan Kasih
  29. Syair Laila Majnun (berduet bersama Ramli Sarip)
  30. Syukur

T[sunting | sunting sumber]

  1. Takdir Penentu Segala
  2. Tak Di Mengertikan
  3. Tak Hilang Cinta Di Dunia
  4. Takdir Penentu Segala
  5. Tangisan Tak Berairmata
  6. Terharu (berduet bersama Mawi)
  7. Terpesona Dusta (berduet bersama Daly - Ahli Fiqir)
  8. Tersentuh Kernamu
  9. Tiada Kata Secantik Bahasa
  10. Tidurlah Permaisuri
  11. Titisan Hujan
  12. Tunggu Sekejap

W[sunting | sunting sumber]

  1. Waktu Kerinduan
  2. Wal Hasil Balik Asal
  3. Wanita

Y[sunting | sunting sumber]

  1. Yang Hilang
  2. Ya Tawab (Cinta Sejati)

Z[sunting | sunting sumber]

  1. Zapin Berpesan