Senarai saluran Dish Network

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut ialah senarai saluran Dish Network

Senarai saluran[sunting | sunting sumber]

Filem[sunting | sunting sumber]

Dokumentari[sunting | sunting sumber]

Kuliner[sunting | sunting sumber]

Kanak-kanak[sunting | sunting sumber]

Sukan[sunting | sunting sumber]

Hiburan[sunting | sunting sumber]

Berita[sunting | sunting sumber]

Muzik[sunting | sunting sumber]

Antarbangsa[sunting | sunting sumber]

Religi[sunting | sunting sumber]

Saluran Berbahasa Cina[sunting | sunting sumber]

Televisyen terestrial[sunting | sunting sumber]

Senarai saluran lokal[sunting | sunting sumber]

Akan datang[sunting | sunting sumber]

Saluran dalam format definisi tinggi[sunting | sunting sumber]

Jadual dibawah ini menunjukkan saluran-saluran Dish Network yang diterima dalam format definisi tinggi.

Nama saluran Negara asal Jenis saluran Dilancarkan
ABC HD Bendera Australia Australia Antarabangsa 2003 (ditutup pada tarikh 22 Julai 2010)
Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen 2001
ESPN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Sukan 2003
BBC HD Flag of the United Kingdom Great Britain Antarabangsa 15 Mei 2007
BBC America HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Variasi 2009
Cartoon Network HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Kanak-kanak 15 Oktober 2007
CBS HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 2003
Discovery HD & HD Theater Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 2002
National Geographic Wild HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 2007 di Asia, 2010 di Amerika Syarikat
Disney Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Kanak-kanak September 2008
CMT HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Muzik Januari 2006
TVB HD Jade Bendera Hong Kong Hong Kong Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
CNN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita September 2007
Fox HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 12 September 2004
Fox News HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita 1 Mei 2008
National Geographic Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari Januari 2006
Animal Planet HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 1 September 2007
Science Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 1 September 2007
MTV HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Muzik Januari 2007
VH1 HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Muzik Mac 2007
Nickelodeon HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Kanak-kanak Mac 2007
FSN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Sukan 2008
Eurosport HD Bendera Perancis Perancis Sukan 25 Mei 2008
RTL HD + Bendera Jerman Jerman Antarabangsa Mei 2009
NHK Hi-Vision Bendera Jepun Jepun Antarabangsa Julai 2003
Seven HD Bendera Australia Australia Antarabangsa 15 Oktober 2007 (ditutup pada tarikh 25 September 2010)
One (saluran TV Australia) Bendera Australia Australia Antarabangsa 16 Disember 2007 (dilancarkan semula pada tarikh 26 Mac 2009)
GEM Bendera Australia Australia Antarabangsa 17 Mac 2008 (dilancarkan semula pada tarikh 26 September 2010)
PBS-HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial Julai 2006
Rai HD Bendera Itali Itali Antarabangsa 17 Mac 2008
NBC HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial Januari 2006
CNBC HD + Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita 10 Oktober 2007
HD aTV Bendera Hong Kong Hong Kong Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
CCTV-HD Bendera Republik Rakyat China China Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
TBN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Religi 15 Disember 2009
ABC Family HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Januari 2008
Spike HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Mac 2007
Syfy HD (dahulu Sci Fi HD) Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
USA Network HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 3 Oktober 2007
Disney XD HD (dahulu Toon Disney HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Kanak-kanak 2008
Sleuth HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Mei 2007
Universal HD (dahulu Bravo HD +) Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Disember 2004
Bravo HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 3 Oktober 2007
HBO HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem 3 Oktober 2005
Cinemax HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem 1 September 2008
Starz HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem Mac 2005
BET HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 6 Jun 2003
Encore HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem 2003 (ditutup tahun 2006 dan dilancarkan semula tahun 2008)
BBC Knowledge in 16:9 Flag of the United Kingdom Great Britain Dokumentari 3 Mei 2007
History HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
Lifetime HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Disember 2006
Ion HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 16 Mac 2009
A & E HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 4 September 2006
truTV HD (dahulu Court TV HD) Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 1 Mac 2007
The CW HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 5 Mei 2008
Telemundo HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 23 April 2008
The Biography Channel Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2008
Hallmark Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 1 Februari 2010
Hallmark Movie Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem 2 April 2008
MyNetworkTV HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 1 Jun 2008
Planet Green HD (dahulu Discovery Home HD) Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
G4 HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 8 Disember 2008
Style HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 3 Mei 2008
FTV HD Bendera Perancis Perancis Antarabangsa Oktober 2008
E! HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 8 Disember 2009
Golf Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Sukan Januari 2007
AXN HD Bendera Singapura Singapura
Bendera Sepanyol Sepanyol
Antarabangsa 6 Julai 2006
C-SPAN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita Januari 2007
Animax HD Bendera Jepun Jepun Antarabangsa 6 Julai 2006
Canal + HD Bendera Perancis Perancis Antarabangsa 6 November 2006
QVC HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Mei 2009
The Wather Channel HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita 26 September 2007
MSNBC HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita 29 Jun 2009
AMC HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem 3 Julai 2009
TBS HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 6 Mac 2008
HSN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan Ogos 2009
HLN HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Berita 29 Jun 2009
Food Network HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Kuliner 31 Mac 2008
HGTV HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan
TNT HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 5 Julai 2008
MGM HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem 10 Oktober 2007
FX HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Hiburan 15 Oktober 2007
TCM HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Filem Jun 2009
WGN America HD Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Televisyen terestrial 19 Julai 2008