Amateur Night

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Amateur Night
PengarahLisa Addario
Joe Syracuse
PenerbitJorge Garcia Castro
Mary Pat Bentel
Diego del Río Toca
Shana Eddy-Grouf
PenulisLisa Addario
Joe Syracuse
Dibintangi olehJason Biggs
Jenny Mollen
Janet Montgomery
Ashley Tisdale
Bria Murphy
Muzik olehThe Newton Brothers
SinematografiNicole Whitaker
Disunting olehGreg O'Bryant
PengedarCinedigm
Mula ditayangkan
5 Ogos 2016 (2016-08-05)
Tempoh tayangan
89 minit[1]
NegaraAmerika Syarikat
BahasaInggeris

Amateur Night ialah sebuah filem komedi Amerika Syarikat 2016 arahan dan tulisan Lisa Addario dan Joe Syracuse.[2] Filem ini dibintangi oleh Jason Biggs, Jenny Mollen, Janet Montgomery, Ashley Tisdale dan Bria Murphy.[3] Amateur Night ditayangkan kali pertama di Los Angeles pada 25 Julai 2016 dan ditayangkan di seluruh Amerika Syarikat pada 4 Ogos 2016.[4][5][6][2][7][8][9]

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Guy Carter (Jason Biggs) adalah seorang arkitek yang menganggur berjuang untuk memenuhi keperluan. Dengan rahsia yang dibongkar, isterinya, Anne (Jenny Mollen) mendapati pekerjaan yang dipaparkan di Craigslist untuk pemandu dan menghantar Guy, terhadap kehendaknya, untuk tugas itu. Guy kemudian pergi untuk temuduga mengharapkan menjadi pemandu piza tetapi mendapati dirinya sebagai pemandu untuk pelacur bernama Nikki (Janet Montgomery).

Nikki memberitahu Guy bahawa perhentian pertama mereka adalah biasa, doktor keriting di Bel Air (Steven Weber). Dia memberitahu Guy untuk menunggu di dalam kereta untuknya tetapi apabila dia tidak menjawab berjam-jam, Guy memutuskan untuk memasuki rumah. Dia mendapati Nikki dalam kedudukan perhambaan yang mengejutkan dan berfikir bahawa doktor menyeksa Nikki, dan cuba menyelamatkannya dengan menyemburkannya dengan penyegar udara. Kedua-duanya kemudian melarikan diri dari tempat kejadian selepas doktor jatuh ke tanah dan memukul kepalanya.

Pelakon[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]