Bahagia Kasihmu

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Bahagia Kasihmu
GenreDrama
Cinta
PengarahNazir Jamaluddin
Dibintangi oleh
Fezrul Khan
Eyka Farhana
Afifah Nasir
Farisha Irwayu
Qazem Nor
Lagu pembukaanIppo Hafiz
Negara asal Malaysia
BahasaBahasa Malaysia
Bilangan episod13 episode.
Penerbitan
Tempoh siaranRabu - Jumaat, 9 malam.
Syarikat penerbitan
(A.Aida Production Sdn Bhd)
Penyiaran
Saluran asalTV3 (Slot Zehra).
Siaran asal15 Jun 2017. – 20 Julai 2017
Kronologi
MengikutiNahu Rindu

Bahagia Kasihmu merupakan adaptasi novel karya Fatin Nabila yang juga merupakan penulis novel bagi drama adaptasi Setia Hujung Nyawa.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Diburu masa silam, Tasnim sentiasa kegelisahan. Kepahitan semalam mendera perasaan. Terus, dia tidak berani mencintai. Jauh sekali membiarkan dirinya dicintai. Dia sentiasa sedar di mana dia berpijak. Di penjuru mana dia berdiri.

Kemunculan Zarul, memang tidak diduga. Tanpa sedar, lelaki itu menjadi watak penting dalam hari-harinya. Dia seolah terikat dengan Zarul. Ingin menjauh, tetapi makin dekat pula jadinya. Dalam diam, sedetik rasa mula bertunas dalam jiwanya.

“Awak adalah perempuan yang berjaya membuka pintu hati saya. Siapa pun awak sebelum ini, saya tak kisah. Izinkan saya bahagiakan awak.”

Tasnim terkedu. Pertemuan mereka tidak pernah dirancang. Perkenalan mereka tanpa salam. Lalu, semudah itukah dia melafazkan kata cinta?

Kata pujangga, apabila hati disimbahi cahaya cinta, sinarnya akan dapat dibaca pada seri wajah. Begitulah hebatnya kuasa cinta. Jadi, wajarkah dia menolak hakikat sebuah kehidupan?

Hakikatnya, cinta itu permulaan sebuah derita. Dibayar dengan air mata sekalipun belum tentu mendatangkan bahagia sekelip mata.

Pergilah cinta, andai itu mampu mengembalikan kebahagiaan. Biarkan sahaja bahagia kasih itu berlalu, andainya itulah harga sebuah kepahitan yang perlu dibayar. Biarlah rindu ini terus tersimpan dalam lipatan memori cinta.

Pelakon[sunting | sunting sumber]