Senarai masjid di Melaka

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
(Dilencongkan dari Daftar masjid di Melaka)
Lompat ke: pandu arah, cari

Senarai masjid di Melaka[sunting | sunting sumber]

Masjid di Alor Gajah[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Air Hitam Darat
  2. Masjid Air Hitam Pantai
  3. Masjid Air Limau
  4. Masjid Air Pasir Machap
  5. Masjid Ayer Pa abas
  6. Masjid Belimbing Dalam
  7. Masjid Beringin
  8. Masjid Dato Janggut Paya Rumput
  9. Masjid Durian Daun
  10. Masjid Durian Tunggal
  11. Masjid Felcra Ramuan China Kechil
  12. Masjid Felda Hutan Percha
  13. Masjid ITM Lendu
  14. Masjid Jamek Pekan
  15. Masjid Jamek Putera
  16. Masjid Kampung Ayer Molek KSB
  17. Masjid Kampung Baru
  18. Masjid Kampung Baru Bukit Bulat
  19. Masjid Kampung Baru KSB
  20. Masjid Kampung Baru Menggong
  21. Masjid Kampung Berisu
  22. Masjid Kampung Gadek
  23. Masjid Kampung Gangsa
  24. Masjid Kampung Ladang
  25. Masjid Kampung Lendu
  26. Masjid Kampung Londang
  27. Masjid Kampung Panchor
  28. Masjid Kampung Pulau
  29. Masjid Kampung Rumbia
  30. Masjid Kampung Tanjung Dahan
  31. Masjid Kampung Tengah KSB
  32. Masjid Kelemak
  33. Masjid Kemuning
  34. Masjid Kuala Ina
  35. Masjid Kuala Linggi
  36. Masjid Kuala Sungai Baru
  37. Masjid Lubok China
  38. Masjid Lubok Redan
  39. Masjid Melaka Pindah
  40. Masjid Melekek Dalam
  41. Masjid Melekek Luar
  42. Masjid Padang Sebang Tampin
  43. Masjid Pangkalan Balak
  44. Masjid Parit Melana
  45. Masjid Paya Datok
  46. Masjid Pegoh Dalam
  47. Masjid Pulau Sebang
  48. Masjid Ramuan China Besar
  49. Masjid Ramuan China Kechil
  50. Masjid Rantau Panjang
  51. Masjid Rumbia
  52. Masjid Sempang Empat
  53. Masjid Solok Duku
  54. Masjid Sungai Buluh
  55. Masjid Sungai Jernih
  56. Masjid Sungai Petai
  57. Masjid Sungai Siput
  58. Masjid Sungai Tuang
  59. Masjid Taboh Naning
  60. Masjid Tanjong Bidara
  61. Masjid Tanjung Rimau,
  62. Masjid Telok Gong
  63. Masjid Tengah

Masjid di Jasin, Melaka[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Air Merbau
  2. Masjid Air Panas
  3. Masjid Asahan
  4. Masjid Ayer Kangkong
  5. Masjid Baru Nyalas
  6. Masjid Batang Melaka
  7. Masjid Batu Gajah
  8. Masjid Bukit Senggeh
  9. Masjid Bukit Tembakau
  10. Masjid Cenderah
  11. Masjid Chabau
  12. Masjid Chinchin
  13. Masjid Chohong
  14. Masjid Felda Bukit Senggeh
  15. Masjid Felda Kemendor
  16. Masjid Jamek Jasin
  17. Masjid Jamek Merlimau
  18. Masjid Jus
  19. Masjid Kampung Berangan Enam
  20. Masjid Kampung Pulai
  21. Masjid Kampung Rim
  22. Masjid Kampung Sebatu
  23. Masjid Kampung Sempang
  24. Masjid Kampung Tehel
  25. Masjid Kelubi
  26. Masjid Kesang Luar
  27. Masjid Kesang Tua
  28. Masjid Merlimau Pasir
  29. Masjid Parit Gantong
  30. Masjid Parit Penghulu
  31. Masjid Paya Tanjung
  32. Masjid Pekan Sungai Rambai
  33. Masjid Selandar
  34. Masjid Sempang Kerayong
  35. Masjid Seri Mendapat
  36. Masjid Seri Minyak
  37. Masjid Serkam, Darat
  38. Masjid Serkam, Pantai
  39. Masjid Taman Maju
  40. Masjid Tedong, Tebong
  41. Masjid Tedong, Merlimau
  42. Masjid Terentang
  43. Masjid Tua Nyalas
  44. Masjid Umbai

Masjid di Melaka Tengah, Melaka[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Air Molek
  2. Masjid Al-Azim
  3. Masjid Al-Ehsan
  4. Masjid Alai
  5. Masjid As Shuhada
  6. Masjid Ayer Keroh
  7. Masjid Bakar Batu
  8. Masjid Balik Bukit
  9. Masjid Bandar Hilir
  10. Masjid Batang Tiga
  11. Masjid Batu Berendam
  12. Masjid Bertam Hulu
  13. Masjid Bertam Malim
  14. Masjid Bukit Baru
  15. Masjid Bukit Beruang
  16. Masjid Bukit China
  17. Masjid Bukit Darat
  18. Masjid Bukit Durian
  19. Masjid Bukit Gedung
  20. Masjid Bukit Katil
  21. Masjid Bukit Kecil Paya Dalam
  22. Masjid Bukit Lintang
  23. Masjid Bukit Nibong
  24. Masjid Bukit Pegoh
  25. Masjid Bukit Piatu
  26. Masjid Bukit Rambai
  27. Masjid Kampung Cheng
  28. Masjid Kampung Duyung
  29. Masjid Kampung Gelam
  30. Masjid Kampung Hulu
  31. Masjid Kampung Kling
  32. Masjid Kampung Kerubung
  33. Masjid Kampung Padang
  34. Masjid Kampung Tun Abdul Razak
  35. Masjid Kandang
  36. Masjid Klebang Besar
  37. Masjid Padang Temu
  38. Masjid Pangkalan Minyak
  39. Masjid Pantai Kundur
  40. Masjid Pantai Rombang
  41. Masjid Pantai Tanah Merah
  42. Masjid Pasir Puteh
  43. Masjid Paya Mengkuang
  44. Masjid Paya Redan
  45. Masjid Paya Rumput
  46. Masjid Paya Rumput
  47. Masjid Pengkalan Batu
  48. Masjid Pengkalan Rama
  49. Masjid Pengkalan Renggam
  50. Masjid Peringgit
  51. Masjid Permatang Pasir Alai
  52. Masjid Pernu
  53. Masjid Pokok Asam
  54. Masjid Pusat Serenti
  55. Masjid Semabok
  56. Masjid Sungai Putat
  57. Masjid Sungai Udang
  58. Masjid Tajung Keling
  59. Masjid Tambak
  60. Masjid Tambak Paya
  61. Masjid Tampoi
  62. Masjid Tanah Merah
  63. Masjid Tangga Batu Pekan
  64. Masjid Tangga Batu Kecil
  65. Masjid Tanjung Minyak
  66. Masjid Telok Mas
  67. Masjid Tengkera
  68. Masjid Ujong Pasir
  69. Masjid Universiti Telekom

Pautan luar[sunting | sunting sumber]