Fail:Sarawak during the formation of Malaysia (16 September 1963).jpg

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Sarawak_during_the_formation_of_Malaysia_(16_September_1963).jpg(350 × 353 piksel, saiz fail: 40 KB, jenis MIME: image/jpeg)

Fail ini dari Wikimedia Commons dan mungkin digunakan oleh projek lain. Penerangan pada laman penerangan failnya di sana ditunjukkan di bawah.

Keterangan
English: Sarawak first chief minister Tan Sri Datuk Amar Stephen Kalong Ningkan declaring the forming of the Federation of Malaysia on 16 September 1963.
Tarikh
Sumber The Borneo Post (more details)
Pengarang Anonymous
Kebenaran
(Penggunaan semula fail ini)
Public domain
Karya seni atau sastera ini berada dalam domain awam di Malaysia kerana tempoh hak ciptanya telah tamat, atau hak cipta tidak terpakai disebabkan oleh suatu kecualian yang disenarai di bawah.

Akta Hak Cipta 1987 Malaysia terpakai kepada karya-karya yang diterbitkan pertama kali di Malaysia. Tempoh-tempoh hak cipta ialah sebagai berikut:

  • Bagi karya sastera, muzik atau seni, hak cipta wujud sehingga 50 tahun selepas kematian penulis. Hak cipta bagi hasil kerja yang tidak diterbitakan adalah sehingga 50 tahun selepas penerbitan. Untuk hak cipta hasil kerja tanpa nama atau tanpa penulis, ia wujud selama 50 tahun selepas penerbitan melainkan penulis yang membuatnya itu dikenali.
  • Untuk filem dan rakaman suara, hak cipta wujud selama 50 tahun selepas penerbitan. Untuk rakaman bunyi yang tidak diterbitkan, hak cipta wujud selama 50 tahun selepas penetapan. Untuk penyiaran pula, hak cipta wujud selama 50 tahun selepas penghasilan pertama kalinya.
  • Hasil kerja milik kerajaan, pertubuhan kerajaan dan pertubuhan antarabangsa tertakluk kepada hak cipta sehingga 50 tahun selepas penerbitan: bahagian-bahagian 11 dan 23. Walau bagaimanapun, kebiasaannya teks undang-undang, pendapat kehakiman dan laporan kerajaan selalunya bebas daripada hak cipta: bahagian 3 (definisi karya sastera)
(Semua tempoh 50 tahun ke atas dihitung dari permulaan tahun kalendar yang berikutnya iaitu tahun di mana hasil kerja itu mula-mula diterbitkan atau dibuat, iaitu tahun 2018, hasil kerja yang diterbitkan sebelum 1 Januari 1968 dianggap sebagai domain awam.)

Flag of Malaysia.svg
Nuvola apps important.svg
Karya ini mungkin bukan berada dalam domain awam di luar dari negara Malaysia. Sumber, pencipta dan tahun penerbitan merupakan maklumat penting dan mesti disertakan. Khususnya, sebab Commons memerlukan karya-karya antarabangsa untuk berada di domain awam dalam Amerika Syarikat juga, sebuah teg domain awam Amerika Syarikat, ataupun lesen bebas, mesti diberikan juga. Sila lihat Wikipedia:Domain awam dan Wikipedia:Hak cipta untuk maklumat lanjut.

English | Bahasa Indonesia | Bahasa Melayu | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Public domain

Dialog-warning.svg
For background information, see the explanations on Non-U.S. copyrights.
Note: This tag should not be used for sound recordings.

Sejarah fail

Klik pada tarikh/waktu untuk melihat rupa fail tersebut pada waktu silam.

Tarikh/WaktuGambar kenitUkuranPenggunaKomen
semasa12:42, 8 Januari 2014Gambar kenit bagi versi pada 12:42, 8 Januari 2014350 × 353 (40 KB)Muffin Wizard{{Information |Description ={{en|1=Sarawak first chief minister Tan Sri Datuk Amar Stephen Kalong Ningkan declaring the joining of Sarawak to the Federation of Malaysia on 16 September 1963.}} |Source =[http://www.theborneopost.com/2013/09/0...

Laman berikut mengandungi pautan ke fail ini:

Penggunaan fail sejagat

Fail ini digunakan oleh wiki-wiki lain yang berikut: