Jason Teoh

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Jason Teoh Sew Hock adalah ahli politik di negeri Johor. Beliau kini berkhidmat sebagai Timbalan Pengerusi MCA Johor. Beliau juga salah satu calon untuk Pilihan Raya Umum Malaysia 13.

MCA Gelang Patah[sunting | sunting sumber]

Jason Teoh adalah jugaKetua Bahagian MCA Gelang Patah.Terdapat khabar angin bahawa dalam pilihan raya umum akan datang, Jason akan menghadapi Laksamana DAP Lim Kit Siang.[1]. [2]

Walaupun bukan individu yang terkenal di seluruh negara, Jason adalah sangat terkenal di kalangan orang-orang Gelang Patah'. Beliau telah berkhidmat di kawasan Gelang Patah selama lebih daripada 5 tahun. Jason tunggak muda dan bersemangat masyarakat dianggap sebagai "calon winnable" dalam pilihan raya umum Malaysia 2013.[3].

Jason percaya bahawa negeri Johor, terutama Gelang Patah akan menjadi lebih baik dengan Barisan Nasional (BN) dan bukannya Pakatan Rakyat. Beliau adalah orang yang melahirkan slogan MCA Johor "kestabilan di atas huru-hara". Ia adalah sejajar dengan moto pusat yang "Kestabilan Rakyat".[4].

Khidmat Masyarakat[sunting | sunting sumber]

Jason Teoh sentiasa dilihat tampil bersama rakyat mengambil bahagian dalam komuniti dan majlis-majlis amal. Beliau percaya bahawa pemimpin yang baik perlu selalu dekat bersama rakyat. Selama 5 tahun beliau menjadi wakil rakyat orang-orang Gelang Patah. Jason juga bukan sahaja menghadiri acara formal atau politik, tetapi juga membantu mereka yang memerlukan bila-bila masa dan di mana sahaja. Beliau juga adalah salah satu daripada ahli pasukan petugas dalam membantu penduduk terutama di kawasan yang terjejas ekoran projek pembangunan Iskandar Malaysia. [5] Semasa banjir besar di Johor di mana Jason Teoh menghabiskan 3 hari di kawasan yang dibanjiri cuba untuk membantu orang-orang Gelang Patah. Walaupun beliau adalah seorang Pengerusi Bahagian MCA Gelang Patah, dia tidak teragak-agak untuk mendapatkan ke bawah dengan keadaan kotor untuk membantu rakyat tanpa mengira bangsa, agama atau fahaman politik.[6] [7] [8]

Rujukan[sunting | sunting sumber]