Jennette McCurdy

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
JennetteMcCurdyLogo.png
Nama lahir Jennette Michelle Faye McCurdy
Berasal dari Garden Grove (California), A.S.
Genre Pop
Pekerjaan Pelakon, Penyanyi
Instrumen Vokal, piano, gitar, drum
Tahun aktif 2000 — kini
Label Hollywood Records
Kegiatan berkait Miranda Cosgrove, Harrison Ford, Lady Antebellum
Laman sesawang jennettemccurdy.com

Jennette Michelle Faye McCurdy (lahir 26 Jun 1992) adalah seorang pelakon Amerika. ICarly satu siri televisyen di mana dia berkawan dengan Miranda Cosgrove.

Kehidupan peribadi[sunting | sunting sumber]

McCurdy dilahirkan di bandar Garden Grove di California. Beliau mempunyai tiga adik: Marcus, Dustin dan McCurdy Scott.

Kerjaya[sunting | sunting sumber]

Jennette McCurdy

2000-kini: Rumah dan iCarly[sunting | sunting sumber]

McCurdy memulakan kerjaya beliau pada tahun 2000 ketika berusia hanya lapan tahun diMADtv, di mana beliau mula dikenali.

Tiga tahun kemudian dia berpeluang untuk membintangi dalam filem pertama, Hollywood pembunuhan di sebelah pelakon inspirasinya [Harrison Ford]]. Jennette juga membuat penampilan tetamu beberapa siri dan muncul dalam beberapa iklan televisyen. Pada tahun 2007, beliau telah menandatangani kontrak dengan Nickelodeon untuk filem hari akhirat of Summer di mana beliau melakonkan watak Dory Sorenson. Pada tahun yang sama McCurdy menyertai siri terbesar kerjayanya di mana mereka akhirnya menerima kertas dalam barisan pelakon utama, beliau menyertai siri iCarly. Desfazer edições

Dalam iCarly Samantha McCurdy memainkan Sam Puckett atau semata-mata, co-host siri webshow nama yang sama, muncul mingguan di Internet. Sam disasarkan oleh guru-guru sekolah dengan cara hiperaktif, tidak dihuni. Dalam iCarly Jennette bekerja bersama-sama Miranda Cosgrove Nathan Kress Jerry Trainor dan Nuh Munck. Selepas memperoleh kejayaan pada musim pertama iCarly Jennette sasaran peminat dan khabar angin timbul bahawa dia bekerja pada album studio, tetapi khabar angin telah dinafikan dengan sendirinya. Tetapi malah kemudiannya menyertai kerjaya muzik McCurdy melepaskan Single pertama' dengan nama "Jadi Tutup",' tunggal mencapai kedudukan yang baik pada carta.Desfazer edições McCurdy rasmi telah mengumumkan bahawa ia telah menandatangani kontrak rakaman dengan Capitol Nashville dan akan bekerja di album atau EP. Juga pada tahun 2009 telah dibuang dalam peranan Bertha dalam filem Fred: The Movie.

2009-kini: Muzik Kerjaya[sunting | sunting sumber]

Jennette

Manakala di musim ketiga iCarly Jennette bekerja dalam album studio, yang telah diumumkan kemudian bahawa ia akan menjadi EP untuk ketiga tunggal yang akan dikeluarkan pada tahun 2010. mendapat kejayaan besar dan telah dikeluarkan pada 1 Jun 2010. Hari selepas dibebaskan satu satu kenyataan Jennette McCurdy sendiri berkata satu studio album yang akan datang dan nama yang akan menjadi: "Kisah" My Life dengan 14 trek, dan ramalan bagi pelancaran pada tahun 2011. Mengenai projek-projek mereka dengan EP, Jennette dilancarkan pada Ogos 16, 2010 di semua kedai-kedai Amerika Syarikat dan Kanada. Jennette juga mengulas mengenai beliau Twitter bahawa untuk terus bekerja pada EP, ia akan menghasilkan video pertama mereka dengan lagu "Tidak Bahawa Far Away".Setelah tamat kerja dengan EP pada bulan September 2010, kembali ke TV Jennette kerjaya sebagai pelakon suara siri animasi The Penguins of Madagascar dan kemudian bermain Becky dalam siri yang digelar Kusut "Glenn Martin, DDS yang Nickelodeon. Bulan depan, memainkan watak di mana Bertha telah dibuang pada tahun 2009 untuk filem Fred: The Movie sebelah Lucas Cruikshank. Selepas jurang musim keempat iCarly, McCurdy bermula 2011 dengan mengumumkan single pertama dari album'' Kisah My Life,' tunggal dinamakan "Generasi cinta "dan ia akan melancarkan video muzik untuk lagu ini untuk memulakan lawatan pertama beliau muzik" Generasi "cinta Tour. 2011 Mac di Jennette dalam filem Best Player yang difilemkan pada bulan November dan Disember 2010, filem dia bintang bersama-sama Jerry Trainor juga siri iCarly . Pada akhir lawatan' Generasi Cinta, sebahagian daripada wang yang dibangkitkan dari menunjukkan telah didermakan kepada badan-badan amal dan satu 'Cinta Generasi "telah dilancarkan secara rasmi pada 22 Mei 2011 sebagai muat turun digital

kedermawanan[sunting | sunting sumber]

Jennette

Di samping untuk menyokong Yayasan Cody Perairan, McCurdy mengambil bahagian dalam kempen-kempen amal bagi pihak kanak-kanak dan boleh membawa maut barah. Ibu jennette Mac 1995 petinggi kanser payudara. Pada bulan Mac 1995, ibu saya telah didiagnosis dengan peringkat IV payudara ductal karsinoma, juga dikenali sebagai kanser payudara, dan memerlukan pemindahan sum-sum tulang, kemoterapi, pembedahan dan sesi radiasi yang banyak. Apabila ibu saya ialah secara berasingan, doktor memberitahu dia untuk memanggil keluarganya kerana mereka tidak menjangka bahawa dia akan berada di sana pada hari berikutnya.'' [...] Pada bulan Februari 2010, ibu saya mempunyai pembedahan resdung dan doktor mendapati sel-sel kanser payudara di teteknya. Selepas beberapa cek, mereka juga mendapati kanser di dalam otak, kelenjar limfa, rusuk, tulang dada, tulang belakang, tulang belakang torasik dan lumbar dan pelvis. Dan hanya beberapa minggu yang lepas, mereka mendapati kanser di dalam otak ibu saya dan dia memulakan pusingan baru kemoterapi bagi kanser di seluruh badan anda ... | Jennette McCurdy pada kanser ibunya. Jennette juga membantu hospital "St. Jude Kanak-kanak Penyelidikan. Beliau kemudiannya juga menyertai kempen kesedaran mengenai [alam sekitar []] yang dianjurkan oleh Nickelodeon. McCurdy juga duta Starlight Yayasan StarPower, yang menggalakkan anak-anak muda yang lain untuk menghabiskan masa, tenaga dan sumber mereka dan untuk membantu mencerahkan kehidupan kanak-kanak dengan penyakit berbahaya di terminal.

Filmography[sunting | sunting sumber]

Filem
Tahun Filem Watak Nota
2002 CSI: Adegan Siasatan Jenayah Jackie Trent
2005 Penghakiman Amy Amber Reid
2007 ICarly Samantha " Sam " Puckett