Perbezaan antara semakan "Agro Bank"

Jump to navigation Jump to search
1,376 bait dibuang ,  9 tahun lalu
<br /> Chief Risk Officer
*Encik Muslim bin Hussain
 
== Sejarah ==
<div align="justify">Agrobank adalah sebuah bank yang menyediakan perkhidmatan kewangan dan perbankan yang menyeluruh. Kami mengutamakan kehendak dan keperluan para pelanggan dengan menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan yang menarik seperti simpanan, khidmat perbankan, kemudahan pinjaman, perlindungan insurans dan khidmat nasihat.
 
Agrobank adalah sebuah bank milik kerajaan (GLC) di bawah Menteri Kewangan Diperbadankan (MKD). Dasar pembiayaan bagi sektor pertanian adalah berpandukan polisi yang ditetapkan oleh Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani.
 
Agrobank sebagai kesinambungan Bank Pertanian Malaysia mempunyai pengalaman selama 40 tahun dalam bidang perbankan pertanian yang mempunyai rekod cemerlang dalam membentuk dan membina usahawan-usahawan yang berjaya. Dengan jaringan rangkaian cawangan yang luas di seluruh Malaysia, kami pasti memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada semua.
 
[[Fail:Bank pertanian.jpg|thumb|150px|Logo BPM (logo lama)]]
 
===MISI===
Bank akan menyediakan perkhidmatan kewangan yang menyeluruh mengikut kehendak pasaran dan pelanggan secara kelestarian kewangan kepada kumpulan sasar yang tertentu seperti:
•Usahawan Tani
•Usahawan mikro, kecil dan sederhana
•Individu persendirian
 
===VISI===
Untuk menjadi sebuah bank yang menerajui bidang perbankan dengan memberi fokus kepada sektor pertanian.
 
== Produk dan perkhidmatan==
Pengguna awanama

Menu pandu arah