Perbezaan antara semakan "Oshima Yuko"

Jump to navigation Jump to search
41 bait dibuang ,  8 tahun lalu
tiada ringkasan suntingan
}}
 
Oshima Yuko adalah seorang penyanyi Jepun dan bekas model idola gravure (bekas [[U-15]]). Dia adalah bekas anggota [[Doll's Vox]] dan sekarang adalah anggota Team K [[AKB48]]. Dia juga adalah salah seorang anggota unit [[ICE from AKB48]]. Setakat ini hanya Yuko seorang anggota [[AKB48]]] yang mempunyai lagu solo yang dipasarkan dalam salah satu album AKB48, iaitu lagu [[Nakinagara Hohoende]] dari album [[Team K 3rd Stage]] - [[Nonai Paradise]].
 
Yuko secara konsistennya telah diberi peranan penting dalam album single AKB48 dan video muzik ([[PV]]). Dalam PV [[Aitakatta]] (dimana dia menyertai buat pertama kalinya) melihatkan Yuko dan [[Takahashi Minami]] berlari melalui sebuah bandar untuk menemui seorang teman, dilakonkan oleh [[Maeda Atsuko]]. Dalam single [[Seifuku ga Jama wo Suru]], Yuko diberikan bait-bait solo pertamanya untuk lagu bahagian A, dan menampilkan dia berlegar-legar di jalanan di [[Shibuya]]. Dalam [[Keibetsu Shiteita Aijou]], dia melakonkan watak terganggu kawan kepada seorang mangsa buli (yang dilakonkan [[Miyazawa Sae]]), dan dalam [[BINGO!]] Yuko dilihatkan sebagai seorang tahanan dalam sebuah kapal lanun dan bersama-sama anggota AKB48 yang lain terutamanya penyanyi-penyanyi utama single ini.
 
PadaKini [[SenbatsuYuko Electionmenjadi 4|Pilhankapten RayaTeam SenbatsuK Kaliyang Ke-4]]rasmi 2012, jumlah undian sebanyak 108,837 danjuga menjadi penyanyi tengah AKB48(Center) untukmengantikan single[[Maeda ke-27Atsuko]].
 
== Profil ==
6,211

suntingan

Menu pandu arah