Perbezaan antara semakan "Korean Central Television"

Jump to navigation Jump to search
tiada ringkasan suntingan
 
Ia menukar namanya lagi pada tahun [[3 Januari]] [[1973]] kepada '''Korean Central Television''' dan dibuka semula pada 17:00 (5:00) waktu [[Waktu Piawai Korea|WPK]]. Pada waktu itu, KCTV masih bersiaran dua jam. Pada waktu yang sama, ujian penyiaran dalam warna bermula. Pada [[1 Julai]] [[1974]], KCTV mula bersiaran dalam warna, tetapi bukan sepenuhnya. Sewaktu [[Sukan Asia ke-7 di Tehran]] sedang berlangsung melalui penyiaran satelit, sukan tersebut yang disiarkan secara langsung disiarkan dalam warna buat pertama kalinya pada [[1 September [[1974]].
Sehari sebelum Tahun Baru 1975, program KCTV yang disiarkan secara langsung telah
disiarkan dalam warna sepenuhnya dan pada waktu yang sama, KCTV mula bersiaran pada hujung minggu. Program biasa masih disiarkan dalam [[hitam dan putih|format hitam-putih]] sehinggalah pada [[1 September]] [[1977]], di mana semua program bersiaran dalam warna sepenuhnya.
 
Penyiaran satelit KCTV yang pertama telah diterima oleh pihak media telekomunikasi pada [[19 Julai]] [[1980]], sewaktu [[Sukan Olimpik Musim Panas ke-22]] sedang berlangsung. KCTV bermula bersiaran sewaktu cuti umum pada [[1 Mac]] [[1981]].
862

suntingan

Menu pandu arah