Perbezaan antara semakan "Konsert"

Pergi ke navigasi Pergi ke carian
611 bait ditambah ,  5 tahun lalu
Teg-teg: Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
Teg-teg: Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
==Hasil==
Walaupun kemasukan ke beberapa konsert adalah percuma, ia adalah amalan biasa untuk mengenakan wang untuk konsert dengan menjual tiket masuk. Dari segi sejarah, konsert adalah sumber utama pendapatan bagi pemuzik. Hasil daripada jualan tiket biasanya dituju ke persembahan artis, penerbit, tempat, penganjur dan broker. Dalam kes konsert manfaat, sebahagian keuntungan sering diagihkan ke arah sebuah [[pertubuhan amal]].
 
Pendapatan tambahan juga sering diperoleh melalui pengiklanan dalam konsert, dari konsert tempatan percuma untuk penajaan tempatan untuk penajaan daripada syarikat semasa lawatan utama, contoh 2009 ini ''"Van’s Warped Tour Presented by AT&T".'' Vans dan AT&T akan membayar jumlah yang besar untuk mempunyai nama-nama syarikat mereka termasuk di barisan hadapan dalam semua bahan pemasaran untuk ''Warped Tour.''
 
Konsesi dan barangan juga sering dijual semasa dan selepas konsert; sering dengan tempat yang dalam kes yang pertama, dan dengan band atau artis yang membuat persembahan di mana-mana yang kedua.
 
==Lihat juga==
Pengguna awanama

Menu pandu arah