Perbezaan antara semakan "Salamiah Hassan"

Jump to navigation Jump to search
221 bait ditambah ,  3 tahun lalu
k
Teg-teg: Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
==Masih aktif hingga sekarang==
Hampir 18 tahun tidak merakamkam suara, beliau kembali merakamkan suara melalui album "[[Tirai Terakhir (album)|Tirai Terakhir]]" pada tahun 2005. Album ini diterbitkan oleh adiknya, Hadi Hassan melalui syarikat rakaman Eight Tones. Album ini merupakan edaran Power Records.
Pada bulan Januari 2014 beliau telah mengadakan konsert solo pertama beliau di Istana Budaya dengan persembahan yang sangat hebat. Konsert ini diterbitkan oleh Raja Azmi dan semasa konsert ini, beliau telah melancarkan album terbaru beliau berjudul 'Aku' yang diterbitkan oleh Aubrey Suwito mengandungi lagu lagu Melayu Klasik dan juga terdapat sebuah lagu baru bertajuk Aku. Pada awal tahun 2017 beliau telah mementaskan konsert solo pertama beliau di Esplanade, Singapura dengan sambutan yang sangat menggalakkan. Beliau juga telah mengadakan persembahan penutup Sukan Sea 2017 di Kuala Lumpur.
Beliau masih kekal aktif sehingga kini dengan mengadakan persembahan untuk majlis majlis koprat, TV serta sekali sekala mengadakan persembahan di kelab kelab jazz.
 
1

suntingan

Menu pandu arah