Perbezaan antara semakan "Ezad Lazim"

Jump to navigation Jump to search
3 bait dibuang ,  10 bulan lalu
Pengemasan.
(Pengemasan.)
(Pengemasan.)
}}
 
'''Mohd Rohaizad bin Mohd Lazim'''<ref>[http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0729&sec=Hiburan&pg=hi_03.htm Mahu dikenali Ezad Lazim.]</ref> atau lebih dikenali sebagai '''Ezad Lazim''' (lahir 30 November 1979) adalahialah seorang penyanyi, pelakon dan pelawak di Malaysia. Beliau memulakan karierkerjaya dalam bidang nyanyian sebagai vokalis untuk kumpulan [[Exists]]<ref>[http://www.utusan.com.my/hiburan/rezeki-exist-8232-selepas-berpecah-1.136168 Rezeki Exist 
selepas berpecah]</ref> menerusi album ''[[Diammu Gunung Berapi]]'' pada tahun 1995 menggantikan vokalis asalnya, [[Mamat Exists|Mamat]] yang mengundurkan diri pada tahun sebelumnya.
 
Pada tahun 2011, beliau telah menghasilkan album solo yang pertama yang berjudul ''[[Mengharap Bintang (album Ezad)|Mengharap Bintang]]''. Lagu hit dari album itu ialah ''Kerana Kamu'', ''Mengharap Bintang'' dan ''Percintaan Ini''. Album ini telah melonjakkan kembali namanya dalam industri muzik tanah air selepas meninggalkan Exists pada tahun 2007.

Menu pandu arah