Pada Zaman Dahulu: Perbezaan antara semakan

Pergi ke pandu arah Pergi ke carian
tiada ringkasan suntingan
Tiada ringkasan suntingan
Teg-teg: Suntingan visual Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
Tiada ringkasan suntingan
Teg-teg: Suntingan visual Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
==Watak==
*'''Aki''' (Hj. Alias): Datuk kepada Aris dan Ara yang bijaksana dan penyayang, dan tukang cerita dalam siri ini.
*'''Ara''' (Alyssa): Si adik yang segan-silu, comel dan ceria. Gemar mendengar cerita Aki dan suka boneka kancil. Ara yang sengaja kenakan abangnya, Aris. Ara sedih kerana kehilangan abangnya, Aris telah dihantar Brunei Darussalam. Aki pun sedih namun Aris kecundang di kampungnya
*'''Aris''' (Esfahan): Abang kepada Ara yang lebih gemar duduk dalam rumah dan bermain permainan elektronik, tetapi bertanggungjawab dalam menjaga adiknya. Aris merajuk dengan Ara dan Aki kerana sering menyayangi mereka. Aris dan Aratelah pindah ke Brunei Darussalam.
*'''Wan''' (Nor Hayati Sudin): Isteri kepada Aki dan nenek kepada Ara dan Aris. Walaupun wajahnya agak jarang muncul, tetapi suaranya sering kedengaran di akhir episod dengan babak pemandangan luar rumah Aki pada waktu malam.
*'''Sang Kancil''' (NurHannah/Nuraini Nazihah): Watak utama kebanyakan cerita Aki. Cerdik, licik, dan tangkas, ia sentiasa mencari jalan untuk melepaskan diri dari pemangsa dan menjadi hakim di hutan untuk menyelesaikan masalah di hutan. Telinga Kancil bergerak kerana sudah dapat idea yang bagus.
Pengguna awanama

Menu pandu arah