Perbezaan antara semakan "Tercipta Satu Ikatan"

Pergi ke navigasi Pergi ke carian
tiada ringkasan suntingan
Teg-teg: Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
Teg-teg: Suntingan mudah alih Suntingan web mudah alih
 
== Sinopsis ==
Mengisahkan Leanna yang dibesarkan dengan serba kemewahan dan penuh kasih sayang oleh Dato Jefrey, seorang ahli perniagaan. Ke mana sahaja Leanna pergi mesti diawasi oleh bodyguard kerana Jefrey tidak mahu perkara buruk berlaku kepada anak tunggalnya.
Kematian Jeffery telah membongkar satu persatu hal yang sebelum ini tidak pernah diketahui oleh Leanna tentang bapanya. Hubungan perkahwinan yang sudah lama dibina bersama Daniyal juga tiba-tiba menjadi mangsa curiga.
 
Leanna pula bahagia dengan kasih sayang ayahnya tapi di satu sudut, dia juga mahu hidup bebas seperti orang biasa yang bebas pergi ke mana tanpa perlu diawasi bapanya. Walaupun begitu, Leanna cuba berfikiran positif yang semua tindakan bapanya adalah untuk kebaikan dirinya sendiri.
Kenapa you kahwin dengan I? - Leanna
 
Daniyal seorang usahawan muda menunjukkan minat untuk bekerjasama dengan syarikat Dato Jeffrey. Jefrey tertarik dengan usaha Daniyal dalam mengembangkan syarikatnya, sampai ke satu tahap menawarkan Daniyal mengahwini Leanna.
Tetapi bila persoalan itu sudah terjawab, hati Leanna tetap tidak sepenuhnya dapat menerima. Masih ada perkara yang tergantung tidak selesai. Layanan Daniyal yang lebih baik dari sebelumnya juga sesekali menimbulkan rasa pelik di hati. Mengapa sikap suaminya berubah?
Daniyal sebenarnya mempunyai muslihat sendiri iaitu ingin membalas dendam kepada Jeffrey bersama kawan baiknya Risa dan Sirhan. Berkahwin dengan Leanna bukanlah dalam rancangannya.
 
Apakah sebenarnya tujuan Daniyal menerima tawaran Jeffery untuk mengahwini Leanna? Kerana harta atau ada rahsia disebalik itu? Pengakhiran yang indah tidak sama, untuk individu yang berbeza. Leanna dan Daniyal bertemu bahagia. Risa pula, berjaya membebaskan diri dari belenggu kisah lama.
Because I love you - Daniyal
 
Walaupun berulang kali menyebut cinta, Daniyal tahu semua itu tidak akan selamanya mampu menutup rahsia yang sudah bertahun disimpan di dalam kamus hidupnya. Kepulangan Risa dalam keadaan dia sedang berusaha membina bahagia menegangkan semula keadaan. Wanita itu tidak akan berhenti mengejar selagi apa yang diinginkan tidak tercapai.
 
Lepas you dah sayangkan dia, you terus lupa pada I! Lupa pada sebab asal kita mulakan semua ni! - Risa
 
Don't do this, Risa.  I don't want to fight with my own sister. - Daniyal
 
Adakah cinta Daniyal memang benar telus lahir dari hati? Atau sebenarnya kerana ada rasa bersalah yang sedang menggunung tinggi? Leanna pula sekali lagi tersepit di dalam dilema. Antara percayakan suami yang dicinta, atau terus mempertahankan bapa yang sudah tiada.
 
Apa yang berlaku semuanya tidak pernah melibatkan Leanna. Tapi kenapa di akhirnya dia juga yang terpaksa menanggung semua sengsara?
 
== Pelakon ==
7,011

suntingan

Menu pandu arah