Pengguna:RamzyM (WMF)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian


Ramzy Muliawan
Ramzy Muliawan
Fasilitator Strategi dan Tadbir Urus Gerakan, Wikimedia Foundation
"Masalah terbesar dengan Wikipedia adalah bahawa ia hanya berfungsi dalam praktik. Bila ditumpahkan dalam teori, ianya akan jadi satu bencana." Gareth Owen

About me

Salam, nama saya Ramzy (Q106762396). Saya telah mula menyumbang dan menjadi bahagian dari gerakan Wikimedia sejak 2007. Bahasa ibunda saya ialah bahasa Indonesia, Melayu, dan Minangkabau. Sebagai seorang sukarelawan, saya membuat sumbangan memakai akaun dwadieff. Saya merupakan ahli Wikimedia Indonesia.

My work

Saya mempromosikan, menghubungkan, memaklumkan, dan menyokong penyertaan komuniti Wikimedia di Indonesia dan rantau ESEAP dalam kerja-kerja inisiatif Strategi Pergerakan dan program tadbir urus gerakan Wikimedia, seperti tetapi tidak terbatas pada Tata Kelakuan Sejagat. Saya bekerja dalam satu kumpulan kerja dalam bahagian Ketahanan dan Kelestarian Komuniti (CR&S) pada jabatan Hal Ehwal Undang-undang. Saya bekerja pada di zon waktu UTC+7 Jakarta).
Disclaimer: I work for or provide services to the Wikimedia Foundation, and this is the account I try to use for edits or statements I make in that role. However, the Foundation does not vet all my activity, and edits, statements, or other contributions made by this account may not reflect the views of the Foundation.

Contact

E-mel: ramzym-ctr@wikimedia.org

IRC: dwadieff
Discord: dwadieff#0614

CentralAuth