Pengguna:RamzyM (WMF)

  Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.


  Ramzy Muliawan
  Ramzy Muliawan
  Fasilitator Strategi dan Tadbir Urus Gerakan, Wikimedia Foundation
  "Masalah terbesar dengan Wikipedia adalah bahawa ia hanya berfungsi dalam praktik. Bila ditumpahkan dalam teori, ianya akan jadi satu bencana." Gareth Owen

  About me

  Salam, nama saya Ramzy (Q106762396). Saya telah mula menyumbang dan menjadi bahagian dari gerakan Wikimedia sejak 2007. Bahasa ibunda saya ialah bahasa Indonesia, Melayu, dan Minangkabau. Sebagai seorang sukarelawan, saya membuat sumbangan memakai akaun David Wadie Fisher-Freberg. Saya merupakan ahli Wikimedia Indonesia. Saya bekerja di zon waktu UTC+7 Jakarta).

  My work

  Saat ini saya bekerja sebagai kontraktor untuk tim Strategi dan Tadbir Urus Gerakan pada Yayasan Wikimedia (WMF). Saya bertugas untuk menganjurkan keterlibatan sukarelawan dan pertubuhan bersekutu tempatan Wikimedia dalam kerja-kerja Strategi Pergerakan Wikimedia dan program-program lainnya. Saya bertanggung jawab untuk komuniti dan pertubuhan Wikimedia di wilayah Asia Timur, Asia Tenggara, dan Pasifik. Beberapa tugas saya ialah merangka dan mengedarkan maklumat, menterjemah pengumuman dan dokumentasi, menganjurkan perbualan dengan komuniti, menangani soalan atau permintaan dari komuniti, membina dan mendokumentasikan jejaring sukarelawan, dan bekerjasama dengan para fasilitator, sukarelawan dan kakitangan Yayasan Wikimedia lain untuk memastikan kepelbagaian, kesetaraan, dan inklusiviti dalam proses Strategi Pergerakan.
  Disclaimer: I work for or provide services to the Wikimedia Foundation, and this is the account I try to use for edits or statements I make in that role. However, the Foundation does not vet all my activity, and edits, statements, or other contributions made by this account may not reflect the views of the Foundation.

  Contact

  E-mel: ramzym-ctr@wikimedia.org
  CentralAuth