Pengguna:Ychmatematik

  Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
  Original Barnstar Hires.png
  wiki Dihargai untuk usaha anda oleh Yosri pada 19 Jun 2006.


  Wikipedia:Babel
  zh 這個用戶的母語中文
  这个用户的母语中文
  ms-3 Pengguna ini boleh menyumbang dengan taraf yang tinggi dalam Bahasa Melayu.
  en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
  Cari bahasa pengguna

  Hello, Apa Khabar, Selamat Datang ke Wikipedia! Wikipedia merupakan satu tempat yang mempromosikan ilmu pengetahuan. Saya harap semua akan dapat apa yang ingin di cari ataupun menikmati keseronokan pengkongsian ilmu di laman yang istimewa ini.

  Sekiranya perlu, anda boleh menghubungi saya melalui ychmatematik@hotmail.com

  欢迎[sunting | sunting sumber]

  欢迎光临马来语维基,本人为马来语维基对汉语维基大使。如有任何提问你可以把问题写在 我的讨论页(perbincangan)

  Mesej Saya[sunting | sunting sumber]

  Saya seorang yang berasal dari Selangor tetapi sekarang telah berhijrah ke Johor. Pada masa sekarang saya menuntut di Jabatan Pengajian Melayu, Kolej Selatan bersamping bertugas sebagai guru tuisyen kepada beberapa orang pelajar.

  Bagi saya, menyumbang untuk wikipedia sebenarnya satu perkara yang memanfaatkan diri bersamping memanfaatkan orang lain. Kerana melalui kerja penyuntingan, daya pemikiran dan penguasaan bahasa dapat dipertajamkan. Apa yang lebih penting ialah, seorang penyumbang akan terdorong untuk menambah ilmu pengetahuan dirinya kerana adanya motif untuk memperelokkan artikalnya.

  Tips Untuk Mewujudkan Artikal Baru[sunting | sunting sumber]

  Untuk mewujudkan artikal baru di wikipedia BM, saya mengamalkan cara-cara seperti dibawah:

  • Terjemahan
   Terjemahan merupakan satu cara yang paling berkesan untuk menambah bilangan artikal di ms.wikipedia. Anda digalakkan untuk memindahkan artikal dari en.wikipedia ke dalam bahasa Melayu untuk dimuatkan di dalam ms.wikipedia.
  • Pengubahsuaian Nota Kuliah
   Adalah beruntung sekiranya anda masih belajar di sekolah. Anda boleh mengubahsuaikan nota-nota kuliah anda untuk dimuatkan ke dalam ms.wikipedia. Tetapi apa yang harus perhatikan ialah, hasil pengubahsuaian anda harus bertepatan dengan gaya wikipedia.
  • Pengubahsuaian Kertas Kerja
   Kertas kerja(project)yang anda hasilkan sebagai kerja sekolah, boleh juga diubahsuaikan untuk menjadi artikal dalam wikipedia. Tetapi, ingat, segala artikal yang anda muatkan ke sini secara automatiknya akan menjadi copyleft
  • Tulisan Bebas
   Anda juga boleh menulis artikal berdasarkan pengalaman sendiri. Walaupun begitu, anda dinasihati menulis dengan penuh bertanggungjawab dan jagan mengada-adakan perkara yang tidak benar dan tidak masuk akal

  Status Terkini Ychmatematik[sunting | sunting sumber]

  Ychmatematik telah berpindah ke sebuah flat kos rendah yang tiada perkhidmatan internet. Dengan itu dijangka Ychmatematik akan terus "rehat" dalam masa terdekat.

  Anugerah[sunting | sunting sumber]

  Pengiktirafan di atas sumbangan Wikipedia bahasa Melayu oleh Yosri 12:14, 19 Jun 2006 (UTC)
  Ini adalah laman pengguna Wikipedia.

  Jika anda mendapati laman ini pada mana-mana tapak selain dari Wikipedia, anda sedang melihat cermin laman. Berhati-hati bahawa yang laman ini mungkin bukan yang terkini, dan pengguna asal laman ini mungkin tidak mempunyai hubungan peribadi dengan mana-mana tapak selain dari Wikipedia sendiri. Laman asal terletak di http://ms.wikipedia.org/wiki/Pengguna:Ychmatematik.

  Wikimedia Foundation