Perbincangan:Anime

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
WikiProjek Anime dan manga(Dinilai sebagai kelas-tidak dinilai, berkepentingan-tidak dikenalpasti)
Wikipe-tan head.png Rencana ini dalam skop WikiProjek Anime dan manga, sebuah usaha kerjasama untuk meningkatkan lagi liputan rencana berkaitan anime dan manga di Wikipedia. Jika anda mahu menyertai, sila ke laman projek, dimana anda boleh menyertai perbincangan dan lihat tugasan terbuka.
 ???  Rencana ini masih belum menerima penilaian pada skala penilaian.
 Tidak dinilai  Rencana ini masih belum menerima penilaian pada Kepentingan.

Sejak bila Gransazer digolongkan di bawah anime sedangkan sebaliknya digolong di bawah siri live action henshin/sentai?

Lagi, the Incredibles bukankah animasi Amerika Syarikat?

Sebagai pengguna dan penyumbang maklumat kepada Wikipedia kita bertanggungjawab memastikan ketepatan dan kekemasan maklumat yang hendak kita paparkan di sini.

saya setuju dgn pendapat anda. ternyata pemberi maklumat ini kurang tahu tentang istilah anime

Perkembangan alih suara kita[sunting sumber]

Apalah yang sedang terjadi pada Filem Karya Nusa? Saya tengok baru-baru ni kebanyakan anime baru yang masuk ke dalam TV Malaysia dialih suara oleh syarikat baru. Ada sesiapa yang perhatikan judul-judul anime Kekkaishi, School Rumble dan GetBackers yang tak lama masuk TV kita? Memang bukan Filem Karya Nusa dah, syarikat baru tu. Kehadiran alih suara baru tu lagi menonjol dari FKN, lebih-lebih lagi sykt baru ni ada merampas judul anime macam Kiteretsu dan Chibi Maruko-chan di tengah jalan dari FKN. 60.53.46.190 12:15, 10 Oktober 2008 (UTC)

Marcen Awakens Romance (MAR)[sunting sumber]

sape prnah tgok anime nie...??? anime nie takde sambungan ke..?? mane nak cari yg malay dubbed....