Perbincangan:Filipina

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
WikiProjek Tambayan Philippines (Dinilaikan Tidak dikenalpasti-kepentingan)
Ikon WikiProjekRencana ini merupakan sebahagian daripada ruang lingkup WikiProjek Tambayan Philippines, sebuah usaha kerjasama antara pengguna bagi memperbaiki dan meningkatkan mutu topics related to the Philippines yang berkaitan di Wikipedia. Jika anda ingin menyertai, anda boleh lawati halaman projek. Anda juga boleh pergi ke halaman perbincangan untuk mengemukakan sebarang pertanyaan, cadangan atau pendapat anda.
 ???  Rencana rencana tidak memerlukan penilaian pada skala penilaian projek.
 ???  rencana ini telah belum menerima penilaian pada skala projek skala kepentingan.
 
Negara Filipina merupakan sebahagian daripada WikiProjek Negara, yang bertujuan untuk memperbaiki liputan Wikipedia bagi negara dan topik-topik berkaitan negara. Jika anda mahu menyertai, lawatlah WikiProjek Negara.
??? Rencana ini masih lagi tidak mendapat penilaian dari segi kualitinya.
Tertinggi Rencana ini telah didapati berkepentingan tertinggi pada skala kepentingan.
WikiProjek Negara
Koordinat Geografi Koordinat Geografi Filipina telah disemak melalui WikiProjek Koordinat Geografi, yang menggalakan penggunaan koordinat geografi dalam rencana Wikipedia.

Guna rujukan[sunting sumber]

Mengikut rujukan yang ada, Filipina menuntut sebahagian besar ataupun kesemua Sabah yang juga digelar "North Borneo". Algazel (bincang) 03:49, 16 Februari 2013 (UTC)

  • Pelbagaikan rujukan. Jangan hanya bergantung rujukan yang sedikit sahaja, sekiranya anda punya wang dan masa lawatilah arkib2 yang terdapat di Negara Brunei dan di Sabah.
Jika ia tidak diterbitkan oleh kerajaan Filipina atau Malaysia, ia tidak penting untuk di masukkan. Wikipedia melarang penyelidikan asli. Bukti perlu diberikan oleh pihak yang memasukkan dakwaan. http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verifiability#Burden_of_evidence Yosri (bincang) 16:07, 23 Februari 2013 (UTC)
Wilayah Kesultanan Sulu hanya merangkumi kawasan timur Sabah sahaja, manakala kawasan pantai barat Sabah pada asalnya dikuasai oleh Kesultanan Brunei. Kadang-kadang ada juga media Filipina yang silap kerana mengatakan seluruh Sabah itu kepunyaan Sultan Sulu. — пz scόυт ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ? 16:15, 23 Februari 2013 (UTC)