Perbincangan:Hasdie Hasnan

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search


Hanya mereka yang telah terkenal layak memiliki rencana. Ukuran kelayakan adalah seperti berikut:-

Jika anda perlu menulis mengenai diri anda sendiri, anda tidak terkenal dan tidak layak. Anda tidak dikenali persaksian anda tidak diperlukan, hanya maklumat yang disiarkan di akhbar utama dapat dipastikan sebagai sumber sahih. Blog, facebook, semua laman Wikipedia, Youtube, Twitter, (semua bentuk media sosial) tidak layak sebagai rujukan. Sila baca semua dasar Wikipedia yang di beri di atas. Yosri (bincang) 15:37, 11 Julai 2017 (UTC)

Tbahan album[sunting sumber]

Datohussin (bincang) 08:36, 12 Julai 2017 (UTC) Datohussin (bincang) 08:36, 12 Julai 2017 (UTC)

Tambahan album Datohussin (bincang) 08:37, 12 Julai 2017 (UTC)

Datohussin (bincang) 21:09, 12 Julai 2017 (UTC) Datohussin (bincang) 21:09, 12 Julai 2017 (UTC)

Datohussin (bincang) 21:53, 4 Ogos 2017 (UTC) Datohussin (bincang) 21:53, 4 Ogos 2017 (UTC)

Suntingan[sunting sumber]

Datohussin (bincang) 18:29, 14 Julai 2017 (UTC) Datohussin (bincang) 18:29, 14 Julai 2017 (UTC)

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 19:02, 9 Ogos 2018 (UTC)

Sudah lama di berikan keterangan mengikut akhbar.

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 19:05, 9 Ogos 2018 (UTC)laporan akhbar sudah menyiarkan tentang artis ini

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 19:06, 9 Ogos 2018 (UTC)

Laporan akhbar sudah menyiarkan tentang artis ini Datohussin (bincang)

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 19:12, 9 Ogos 2018 (UTC)

Sebelum ini kami sudah memenuhi syarat dan telah mengongsikan pada anda laporan akhbar mengenai artis ini. Persoalan sekarang kenapa laman ini di calon kan penghapusan sedangkan syarat yang di minta sudah tunaikan sebelum ini?. Cuba terangkan sekarang, jika anda membenci artis ini sila kan berterus terang. Terima Kasih. Datohussin (bincang)

@Datohussin: Satu laporan akhbar belum cukup untuk mengesahkan kepentingan rencana, lebih-lebih lagi jika ianya berkaitan orang. Sila rujuk semula Wikipedia:Kepentingan rencana (muzik) atau en:Wikipedia:Notability (music) bagi panduan mengenai kelayakan seseorang artis. Dan juga rujukan-rujukan yang telah dikemukakan tidak menepati panduan rujukan bagi rencana Wikipedia – laman-laman seperti Spotify, iTunes, Amazon, dll. tidak layak sebagai sumber rujukan. Sila rujuk Wikipedia:Memetik sumber atau en:Wikipedia:Citing sources bagi panduan memetik sumber.
Sila ambil maklum bahawa hal ini bukan masalah persendirian atas dasar kebencian terhadap individu tetapi perlu difahami bahawa ini tidak semua perkara perlu atau layak untuk dibuat rencana dalam Wikipedia, lebih-lebih jika ianya tidak memenuhi kelayakan kepentingan. Zulfadli51 (bincang) 06:42, 10 Ogos 2018 (UTC)

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 19:28, 9 Ogos 2018 (UTC)

Fail:Berita akhbar hasdie hasnan.jpg
Berita Akhbar mengenai Hasdie Hasnan

Datohussin (bincang)

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 06:05, 10 Ogos 2018 (UTC)

Ada di media akhbar

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 14:23, 10 Ogos 2018 (UTC)

Jika anda menghapuskan laman ini sudah pasti akan ada banyak kebencian terhadap apa pendapat anda kerana menghapuskan laman ini sedangkan syarat anda adalah mesti yang dikeluarkan dari media akhbar, tapi sekarang anda telah membohonginya. Akhbar akan mengeluarkan media tentang pembohongan anda. Itu saja sekian terima kasih. Datohussin (bincang)

@Datohussin: Kenapa anda cenderung untuk membuat rumusan bahawa cadangan penghapusan laman tersebut adalah atas dasar kebencian? Saya sudah menegaskan bahawa cadangan tersebut adalah mengikut dasar dan panduan Wikipedia, bahawa subjek rencana tersebut tidak mempunyai kelayakan yang cukup untuk dibuat rencana Wikipedia. Adakah anda sudah membaca dasar dan panduan pembuatan rencana seperti yang saya kemukakan, atau yang telah dikemukakan oleh @Yosri: sebelum ini? Seperti yang saya katakan, satu akhbar tidak cukup bagi mengesahkan kelayakan sesuatu rencana, lebih-lebih lagi jika ianya berkaitan dengan orang hidup. Saya tidak menidakkan anda mengememukakan akhbar tetapi adakah terdapat liputan dari sumber atau media lain lagi mengenai individu tersebut sebagai pengesahan? Zulfadli51 (bincang) 15:12, 10 Ogos 2018 (UTC)

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 14:25, 10 Ogos 2018 (UTC)

Jika pihak anda adalah profesional sudah pasti anda akan mengetahui tentang apa yang dikeluarkan oleh akhbar, mengikut saya jika sudah dikeluarkan oleh media akhbar, laman ini tidak patut dihapuskan. Sekarang anda tidak dibenarkan menghapuskan laman ini. Terima kasih

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Datohussin (bincang) 14:57, 10 Ogos 2018 (UTC)

Jangan hapuskan laman ini. Terima Kasih

Penghapusan dilawan[sunting sumber]

Laman ini tidak patut dihapuskan dengan segera kerana... (sebab kamu disini) --Dato Hussin 16:49, 10 Ogos 2018 (UTC)

Saya bertanggungjawab atas semua yang berkenaan dengan laman ini, dan laman ini hanya di pantau okeh saya pada setiap masa. Terima Kasih

@Datohussin: Ini adalah Wikipedia, ensiklopedia bebas di mana sesiapa sahaja berhak untuk menyunting mana-mana rencana yang ada. Oleh itu, adalah tidak berasas untuk anda mengatakan yang hanya anda yang berhak menyunting laman tersebut. Sila baca rencana Wikipedia:Wikipedia bukanlah dan panduan-panduan berkaitan. Zulfadli51 (bincang) 00:36, 11 Ogos 2018 (UTC)

Jangan hapuskan mana mana suntingan saya. Terima Kasih.