Perbincangan:Hindraf

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Bagian Syed Hamid[sunting sumber]

Saya minta mereka yang buang bagian suntingan saya perjelaskan kenapa anda buangnya? Kenapa anda in denial sangat? Surat dari Britania Raya telah ditunjukkan! Salam. 158.143.153.244 10:40, 23 Oktober 2008 (UTC)

Saya sokong tuntutan Hindraf kepada Kerajaan British kerana kalau mereka Berjaya UMNO dan Pas boleh tuntut lebih banyak kerana British Bawa Warga India dan Warga China ka Malaysia dan keturunan mereka dan mengambil secara langsung atau tidak langsung hak hak peribumi : Bumi Putra.

Agak nya apa yang nak di tuntut MCA dan DAP kepada British kerana telah memberi peluang mereka kaya raya di Bumi Bertuah ini. Mereka kena tuntutu ganti untung bukan nya ganti rugi agak nya....he he he


SEKARANG : Warga Bangladesh dan Nepal nak tuntut ganti rugi kerana kerajaan mana pula bawa mereka ka Malaysia ini. Kerjaan bawa kah mereka sendiri nak datang?

DULU : Warga India dan China di paksa atau mereka sendiri nak datang macam Bangla dan Nepal? Ini British council kena jawab!!!

Lagipun, bagian itu ditulis secara neutral. 158.143.153.244 10:45, 23 Oktober 2008 (UTC)

Keneutralan[sunting sumber]

Artikel ini berat sebelah kepada pendapat kerajaan Malaysia. Tiada langsung pendapat pihak pembangkang atau negara luar. KMChin 04:09, 28 Disember 2007 (UTC)ima

Diminta KMChin menggunakan bahasa Melayu dengan betul.Sebenarnya ayat tadi dah betul tapi agak pening ketika saya membacanya. Kan senang kalau KMChin sahaja yang meletakkannya. Sila letakkan sekali pautan luar(link). Nanti saya akan menyemaknya. PuteraLuqman Tunku Andre 04:22, 28 Disember 2007 (UTC)