Perbincangan bantuan:Menyunting

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Bagaimana hendak saya sumbangkan untuk tutorial? Saya lihat banyak kosong dan kekeliruan dalam tutorial ini. Jadi bagaimana pengguna baru hendak faham jika banyak lagi isi yang belum dimasukkan. Ada cadangan di mana perlu saya mula untuk terjemahan dari panduan wikipedia Inggeris? i wong (bincang) 09:44, 25 Februari 2012 (UTC)

Saya cadangkan anda menterjemah yang mudah dan ringkas dahulu. Jika mula yang susah, nanti tak terhabis. Yosri (bincang) 13:44, 25 Februari 2012 (UTC)
Ya, setuju saudara Yosri, terjemahkan lah yang ringkas dahulu yang mudah difahami dan maksudnya sampai.--Smim90 (bincang) 15:21, 25 Februari 2012 (UTC)
Boleh cadangkan bahagian mana yang mudah dan ringkas? Supaya saya tahu hala tuju nak menyumbang di sini. i wong (bincang) 00:37, 26 Februari 2012 (UTC)
Boleh cuba Wikipedia:Kesopanan kerana ramai penyunting baru yang suka menggunakan perkataan kurang sopan seolah-olah tidak pernah diajar adat sopan oleh ibubapa mereka. Yosri (bincang) 01:04, 26 Februari 2012 (UTC)
Kadangkala, laman berkaitan sebenarnya dah ada, tapi namanya lain. Jadi, satu lagi yg anda boleh buat ialah membirukan pautan merah dengan memperbaiki pautan salah atau mencipta lencongan yg patut. ...Aurora... (b) 15:56, 27 Februari 2012 (UTC)

Kesah keturunan sultan sulu dan Brunei..[sunting sumber]

    Berhubung dengan kesah keturunan sultan sulu yang hilang dan kaitannya dengan sultan Muhamad Jamalul Alam II dari Brunei...

keturunan sultan sulu yang hilang ialah enam orang cucu-cucu sultan tajulmuluk yang hilang detik jam 12,00.tengah malam ..mereka melarikan diri berdayung dengan sampan lepa-lepa ..mereka ke north borneo...bersambung ....