Perbincangan pengguna:Diagramma Della Verita

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Isi kandungan

Interwiki[sunting sumber]

Tolong jangan buang interwiki. ...Aurora... 15:30, 26 Mac 2007 (UTC)

Maafkan saya sekiranya terdapat kesilapan dalam penyuntingan. Saya tidak tahu artikal manakah yang sedang diperkatakan oleh saudari? Diharapkan saudari dapat menyatakan dengan lebih teliti tentang hal ini.

Lihat rencana Tel Aviv.
http://ms.wikipedia.org/wiki/Istimewa:Contributions/MSWiki untuk melihat sejarah suntingan anda. Yosri 04:28, 27 Mac 2007 (UTC)

Sebenarnya saya masih tidak faham tentang kesalahan yang telah dilakukan oleh saya. Saya berharap saudara/ saudari dapat memberi tunjuk ajar yang sewajarnya.

Lihat ini dan ini. ...Aurora... 09:16, 29 Mac 2007 (UTC)

Saya masih tidak faham apakah yang ingin dikatakan oleh saudari. Mungkin saya ini seorang yang lembap. Namun begitu, saya berharap saudari dapat memberi keterangan yang lebih lanjut tentang perkara ini. Terdapat beberapa soalan yang ingin saya kemukakan.

Apakah interwiki sebenarnya? Saya berharap saudari dapat memberi keterangan yang lebih lanjut bukan melalui links (sambungan). Saya telah melihat keterangan tentang interwiki, akan tetapi, saya masih tidak faham tentang kaitan interwiki dengan rencana Tel Aviv.


Interwiki itu ialah pautan (link) ke edisi wikipedia bahasa lain. Jika anda ke rencana Tel Aviv anda akan lihat disebelah kiri di bawah kotak "bahasa lain". Itulah interwiki. Interwiki biasanya terletak dibahagian bawah rencana. Dibawah adalah salah satu contoh interwiki:

[[en:Tel Aviv]]

Itulah yang dinamakan interwiki. — Master2841 17:21, 30 Mac 2007 (UTC)

Terima kasih atas nasihat yoang telah diberikan oleh saudara. Apakah yang harus saya buat untuk memuatkan turun Interwiki dalam rencana Tel Aviv semula?

Sudah dibaiki. — Master2841 16:56, 2 April 2007 (UTC)

Permohonan menjadi pentadbir[sunting sumber]

Terima kasih kerana mengemukakan permohonan menjadi pentadbir/penyelia di sini. Walau bagaimanapun anda masih tidak memenuhi syarat-syarat asas untuk menjadi penyelia iaitu mestilah "berusia" sekurang-kurangnya 3 bulan daripada tarikh daftar. Lihat Wikipedia:Tanggungjawab penyelia untuk maklumat lanjut. — Master2841 10:07, 10 April 2007 (UTC)


Terima kasih. — Master2841 17:15, 12 Mei 2007 (UTC)

RE:Portal Iran[sunting sumber]

Terima kasih ya. Seperkara lagi, templat menanyai soalan itu, pautannya ke suntingan laman perbualan saya. Bisa ubah tak? Saya bisa tolong. Pejuang bahasa 14:12, 8 Julai 2007 (UTC)

portal[sunting sumber]

Lain kali, anda mungkin mahu membaca Wikipedia:Portal/Arahan. ...Aurora... 14:32, 16 Julai 2007 (UTC)

Terima kasih atas pesanan saudari.MSWiki 12:08, 17 Julai 2007 (UTC)

Tahniah[sunting sumber]

Tahniah kerana dilantik sebagai pentakbir. Saya baru balik bercuti, dan kurang memantau Wiki. Yosri 10:56, 26 Julai 2007 (UTC)

Re:portal[sunting sumber]

Saya ingin membuat Portal:Israel kerana saya mahu, secara jujur, ingin diri saya sendiri dan pengguna wiki ms lain mengetahui lebih lanjut mengenai Israel dan penduduknya, serta kita juga akan dapat pelajaran mengenai tentang apa yang berlaku di Israel. — Imran Al-Sahih 03:27, 4 Ogos 2007 (UTC)

Tandatangan saya[sunting sumber]

Good question! Tidakkah anda tonton wayang atau buku Narnia? Dalam cerita itu ada seorang watak utama yg bernama "Edmund". Kebetulannya sama nama dgn saya. Pada akhir ceritanya, budak yg bernama Edmund ini dilantik oleh raja singa (Aslan) itu sebagai The King of the Woods, apabila raja singa itu nak bersara dan merayau ke tempat lain. Jadi saya hanya tumpang kenamaan budak itu kerana nama yg sama. Dan tengok tandatangan saya betul2, BUKAN Edmundkh the King of the Woods, tetapi "Edmund ...". --Edmund The King of The Woods! 06:40, 4 Ogos 2007 (UTC)

Nama anda[sunting sumber]

Bolehkah anda cakap kenapa anda pilih nama "MSWiki" sebagai nama anda ini?

Maafkan saya kerana saya nak keluarkan kata-kata yg kemungkinan besar melukakan hati anda ini. Semasa anda mendaftar diri sebagai "MSWiki", jika saya seorang penyelia yg nampak keadaan ini, saya akan sekat anda dgn alasan "Nama tidak sesuai". Kenapa?

"Mswiki" merupakan kod nama untuk Wikipedia Bahasa Melayu ini. Nama anda tidak sepatutnya menyebabkan orang lain ada salah sangka bahawa anda memang berkuasa tertinggi di sini, seperti "Wikipedia", "Penyelia", "Sysop"... Ada beberapa orang yg disekat di Wikipedia Bahasa Inggeris dan Cina kerana ini. Dan di sini juga ada contoh User:Master clone dan User:MasterWikipedia.

Saya tak nak sekat anda kerana nama anda, sebaliknya menasihati anda agar menukarkan nama anda. Anda boleh meminta seorang birokrat, sama ada User:Yosri atau User:Aurora untuk melakukan penukaran nama anda. --Edmund The King of The Woods! 09:16, 4 Ogos 2007 (UTC)

Mungkin anda salah sangka tentang perkataan "heterosexual". Perkataan ini bermaksud seseorang mempunyai nafsu terhadap seseorang yg berlainan jantina. Bacalah rencana itu di Wikipedia Bahasa Inggeris. Dan kenapa anda sebutkan tentang makanan-makanan itu pula!? Untuk sekatan saya pula, adakah anda berkata bahawa alasan saya yg mengandungi kata kesat itu melukai banyak orang? Dan untuk rencana yg "tak sopan" itu, hehe, kerana saya suka mencarut!! Jadi kawan saya pun tunjukkan saya rencana itulah! --Edmund The King of The Woods! 16:40, 4 Ogos 2007 (UTC)

Kenapa anda tak sangka saya ada nafsu terhadap perempuan? Saya kan 18 tahun ni, kalau tak ada nafsu maka saya tak normallah! Bacalah rencana en:heterosexual tu, kebanyakan manusia adalah heterosexual!
Utk makanan, saya bukan cakap anda bersalah, saya hanya rasa hairan kenapa anda cakap bukan semua org makan coklat, ... Saya tau itu tindak balas anda terhadap kotak-kotak saya tentang makanan kegemaran saya, tapi saya tak faham tindak balas anda.
Dan utk sockpuppet saya pula, itu hanya utk tujuan ekxperimen nanti. --Edmund The King of The Woods! 17:28, 6 Ogos 2007 (UTC)

Saya juga rasa nama User:Master2841 ada masalah. Saya juga rasa nak beritahu dia. Kerana apabila saya baru sertai Wikipedia Bahasa Melayu ini pd bulan Mac tahun ini, dia hantar pesanan alu-aluan kpd saya. Ketika itu saya memang ada salah sangka bahawa dia tuan atau pengasas tempat ini. Namun dia bukan saja berdaftar di sini, malah juga berdaftar di Wikipedia Bahasa Inggeris dan Meta-Wiki, dgn nama yg sama! Tapi dia tak apa-apa di kedua-dua tempat itu.
Utk eksperimen pula, maafkan saya kerana saya terlalu sibuk kebelakangan ni, belum ada masa nak main... --Edmund The King of The Woods! 09:42, 7 Ogos 2007 (UTC)

Hai MSWiki,
Maaf lambat menjawab. Sebenarnya nama buruk (mencarut) dan mengelirukan adalah dilarang di Wikipedia. Nama pengguna boleh dipindahkan kepada nama baru. Jika ada kemuskilan, anda boleh kemukakan di Kedai Kopi bagi pendapat ramai. Yosri 10:54, 7 Ogos 2007 (UTC)

Baca ini. Tengok "Misleading usernames". Mengelirukan pengguna baru. --Edmund The King of The Woods! 20:31, 7 Ogos 2007 (UTC)

Saya bukan cakap bunga anggerik yg BARU TUMBUH, saya cakap bunga anggerik yg TUMBUH PADA Wikipedia Bahasa Inggeris!!?? Anda tau tak, sekuntum bunga anggerik (orkid) yg semulajadi perlu bergantung pd sepohon pokok utk pertumbuhannya. Bunga ini perlu bertumbuh pd pokok supaya dapatkan cahaya. Kalau disiplin di sini hanya bergantung pd Wikipedia Bahasa Inggeris, maka kita macam orkidlah! Tapi kita bukan kulat atau cendawan, kerana itu parasit, membawa padah kpd perumahnya (host). Kita tak dpt mudaratkan Wikipedia Bahasa Inggeris. --Edmund The King of The Woods! 17:26, 8 Ogos 2007 (UTC)

Dan utk penukaran nama pula, senang saja, cuma perlu minta seorang birokrat, di sini User:Yosri atau User:Aurora untuk buat. Mereka berkuasa berbuat demikian. Mereka patut tau prosedur menukarkan nama seseorang. --Edmund The King of The Woods! 17:28, 8 Ogos 2007 (UTC)

Nama pengguna baru.[sunting sumber]

Cuma nyatakan nama pengguna yang dikehendaki, jangan cipta baru. Yosri 09:59, 9 Ogos 2007 (UTC)

Saya rasa anda tak perlu beritahu password anda kpd Yosri atau Aurora. Dan username skrg pula, kami semua dah taulah! Buat apa nak sembunyikan lagi! Nama pengguna adalah terbuka! Beritahulah birokrat itu nama baru yg anda mahu, dia akan tukarkan nama anda. Birokrat ada prosedur sendiri utk berbuat demikian. Saya pernah baca di Wikipedia Bahasa Cina bahawa, ada pengguna di Wikipedia Bahasa Inggeris yg menggunakan nama yg dilarang, spt en:User:Saddam Hussein, ditukarkan nama secara paksa kpd en:User:SH. Jadi saya rasa anda tak perlu bagi kata laluan.
Macam mana anda tau saya pantau laman anda? --Edmund The King of The Woods! 10:05, 9 Ogos 2007 (UTC)

Itu anda kena fikir sendiri. Berilah beberapa idea, bagi saya tengok sama ada mana-mana yg tak sesuai... --Edmund The King of The Woods! 10:56, 9 Ogos 2007 (UTC)

Amboi, nama sebegitu anda juga dpt fikir! Maaflah, saya tak ada idea, mungkin anda kena dptkan pendapat pengguna-pengguna, terutamanya penyelia-penyelia di Wikipedia Bahasa Inggeris. Setakat ini kita masih bergantung pada mereka! --Edmund The King of The Woods! 21:29, 9 Ogos 2007 (UTC)

Nama saya[sunting sumber]

Saya tukar nama bukan kerana dibenci Org Melayu atau apa-apa. Argh, bacalah pesanan saya di tempat Emrrans!! Dan nama saya sebenranya berdasarkan identiti Yahudi, cumalah dgn surname macam Arab, kerana sini Malaysia. Dan nama anda pula, kalau anda memang nak sembunyikan identiti yg sebenar, anda boleh guna nama seperti singkatan nama sebenar, nama lain, perkataan yg bermakna... Anda boleh merujuk kpd nama-nama di Wikipedia Bahasa Inggeris, kalau sini tak cukup. --Edmund The King of The Woods! 08:12, 10 Ogos 2007 (UTC)

Portal Sains Komputer[sunting sumber]

Saudara/Saudarikah pengendali semasa bagi Portal:Sains komputer? Sayalah yang mengasaskan portal itu dahulu, tapi entah kenapa portal ini sudah tidak boleh dibuka. v_v ~ Aviator 02:42, 22 Ogos 2007 (UTC)

Patut pun. Saya sudah baiki box-header dan box-footer. Memang masalah berpunca dari situ. Portal:Sains komputer sudah OK, walaupun nampak ketinggalan kalau dibandingkan dengan portal-portal lain. ~ Aviator 13:50, 22 Ogos 2007 (UTC)

Terima kasih! Sudah cantik sekarang. ~ Aviator 14:40, 22 Ogos 2007 (UTC)

Tentang kehadiran saya dan jawatan pengundian saya sebagai penyelia sekali lagi[sunting sumber]

Apa khabar saudara MSWiki, saya tak tau berapa lama saya akan berada di sini, mungkin saya akan pergi dari sini. Juga, jika saya bakal jadi penyelia sekali lagi pada bulan November atau Disember tahun ni, adakah itu masa yang baik dan menyenangkan? Serta adakah anda akan kemungkinan sokong saya? Jika saya gagal sekali lagi pada bulan tersebut saya akan minta jadi penyelia buat kali kelima dalam akaun asal saya (Emrrans) pada bulan April atau Mei 2008. Saya harap dosa saya ditebus 100% sepenuhnya. Hehe, anda tak perlu risau sangat tentang saya. Saya boleh jaga diri saya dengan baik. — Imran Al-Sahih 13:55, 22 Ogos 2007 (UTC)

Takdelah, hehe, saya cuma ok sahaja. Cuma apa yang menyulitkan saya ialah saya asyik berada dalam kemurungan, tu saja, hehe. — Imran Al-Sahih 15:11, 22 Ogos 2007 (UTC)

RE[sunting sumber]

AMBOI AMBOI Bila pula saya benci bahasa ibunda sendiri!!?? Sebenarnya Bahasa Cina sebuah bahasa yg agak indah, saya sukakan. Saya cuma tak suka sendiri jadi Org Cina. Itu perkara lain. Saya berharap akan belajar Bahasa Ibrani supaya mungkin boleh menjadi Orang Yahudi! :-P Dan kenapa pula anda kata saya sering mencarut!? Tak faham... --Edmund The King of The Woods! 16:33, 22 Ogos 2007 (UTC)

MediaWiki:Recentchangestext[sunting sumber]

Anda dijemput menyertai perbincangan tentang pesanan sistem itu. Terima kasih. --Edmund The King of The Woods! 09:16, 15 September 2007 (UTC)

Terima kasih banyak2[sunting sumber]

Hai MSWiki, terima kasih banyak2 kerana memberikan pingat barnstar kepada saya. God willing, saya akan terus berusaha kuat-kuat untuk memajukan Wikipedia Melayu ini. — Imran Al-Sahih 08:08, 5 Oktober 2007 (UTC)

InterWiki anda dan nama anda[sunting sumber]

Assalamualaikum, kita berjumpa lagi. Kenapa anda tambah InterWiki anda di laman pengguna anda, sedangkan anda tidak berdaftar di kedua-dua Wikipedia itu? Dan maafkan saya kerana terpaksa menyakitkan hati anda, sila fikirkan nama baru utk anda sendiri supaya menanggapi polisi nama pengguna Wikipedia. Terima kasih. --Edmund The King of The Woods! 09:45, 15 November 2007 (UTC)

Oh rupa-rupanya anda tak letak prefix "User:", jadi saya tak dpt pergi ke laman pengguna anda di kedua-dua tempat itu! --Edmund The King of The Woods! 09:47, 15 November 2007 (UTC)

Saya dah tolong anda tambah prefix di ketiga-tiga tempat ini. Saya nasihatkan anda kerana saya tak sampai hati sekat anda atau apa-apa.
Ada sikit tips utk nama baru:

  1. Haiwan, tapi lebih baik bukan anjing atau babi, sini Muslim tak suka, hehe...
  2. Tumbuhan
  3. Makanan
  4. Bahan kimia
  5. Apa-apa perkataan yg tiada makna, tapi bukan seperti "sdisbfksbdkkjrgbritusiev"

... Ada banyak nama yg anda boleh lihat di Wikipedia Bahasa Inggeris, Wikipedia Bahasa Indonesia, Wikipedia Bahasa Cina... tapi jgn meniru nama mereka ya! en:Project:username policy.
And how was your PMR? Can get any "A"? --Edmund The King of The Woods! 10:02, 15 November 2007 (UTC)

Dah balas pesanan anda di enwiki. My SPM so far so good. --Edmund The King of The Woods! 09:44, 17 November 2007 (UTC)

RE: Sampah?[sunting sumber]

Sampah yg saya maksudkan ialah laman-laman yg kita sbg penyelia selalu hapuskan. Anda sendiri kan pernah hapus laman-laman sampah juga? Saya berasa gembira kerana tak begitu banyak laman macam ini yg perlu hapus, jadi saya ada lebih banyak masa untuk menambah rencana! Tapi saya tinggalkan sedikit Bahasa Inggeris satu perenggan, kerana saya ingin meluangkan lebih banyak masa untuk menambah rencana supaya kita boleh mengejari Wikipedia Bahasa Vietnam yg setakat ini mendahului kita kira-kira 2000 buah rencana itu! Dan kenapa susah diterjemahkan, mungkin kerana... anda tak minat bidang itu, seperti linguistik? Saya minat dlm bahasa-bahasa, jadi lebih mudah untuk saya terjemahkan. Saya hairan kenapa anda tak tau buat, kan Bahasa Melayu anda dan Bahasa Inggeris anda sepatutnya lebih baik dpd saya? Anda kan boleh cari kamus... Saya ada kamus. --King Edmund of The Woods 17:53, 30 November 2007 (UTC)

Pertukaran nama[sunting sumber]

Sebenarnya saya keberatan hendak menukarnya, kerana "Diagramma Della Verita" adalah panjang dan menyukarkan anda login nanti. Saya lupa pulak hendak memberi pesanan kepada anda. Jadi saya tanya sekali lagi, betul-betul ke ni? Nanti lupa nama pengguna semasa hendak login pula. Yosri 09:06, 13 Disember 2007 (UTC)

Pertukaran nama[sunting sumber]

Sebenarnya saya keberatan hendak menukarnya, kerana "Diagramma Della Verita" adalah panjang dan menyukarkan anda login nanti. Saya lupa pulak hendak memberi pesanan kepada anda. Jadi saya tanya sekali lagi, betul-betul ke ni? Nanti lupa nama pengguna semasa hendak login pula. Yosri 09:06, 13 Disember 2007 (UTC)

Nama baru[sunting sumber]

Tahniah kerana menukar nama! Tapi adakah anda telah berfikir panjang bagi nama ini? Moga-moga anda tidak menyesal, hehe... Good luck for using this new name! Btw adakah anda tahu tukar nama di Wikipedia Bahasa Jerman? Saya tau! Kalau anda tak tau, saya ajar! --King Edmund of The Woods 19:23, 14 Disember 2007 (UTC)

Wow, pandainya anda, tau lihat suntingan saya di sana! SPM tak penting, tapi UEC yg penting. UEC is equivalent to STPM. Saya dah dpt keputusan saya. Teruklah~ :-( Nampaknya saya hanya boleh pilih kursus yg berkaitan dgn komputer kerana saya dpt A2 dlm Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, dan Komputer.
Steward? Hehe... saya minat dlm jawatan itu. Tapi nampaknya saya tak dpt berjaya buat kali ini :-( I'll be back next year! --King Edmund of The Woods 16:03, 15 Disember 2007 (UTC)

Hmm... saya pun dengar kata susah nak cari kerja kalau belajar jurusan komputer... Jadi kini saya hilang akal... OK saya akan beritahu anda kalau saya cuba menjadi Steward lagi, jangan lupa untuk berdaftar di sana dan membuat pautan dari laman pengguna anda di sana ke sini, dan membuat pautan dari sini ke sana, buktikan bahawa kedua-dua akaun ini milik anda orang yg sama! --King Edmund of The Woods 04:59, 17 Disember 2007 (UTC)

Selamat Hari Raya Aidil Adha[sunting sumber]

Mohon Maaf Dipinta Dari Saya,Putera Luqman Tunku Andre. Enjoy Raya. Cheers. Putera Luqman Tunku Andre| Nak Kritik, Klik Sini 12:03, 19 Disember 2007 (UTC)

Saya mana faham bahasa Inggeris.Broken English pun tgok kamus. Tak terfikir pun nak buka dekat wikipedia lain sebab saya tak tahu? Laman pengguna tu pun saya rasa sebab nak buat, kalau tak erm....Putera Luqman Tunku Andre| Nak Kritik, Klik Sini 16:02, 20 Disember 2007 (UTC)
Saya lahir di Johor tetapi tinggal di Kedah. Ibubapa saya orang Kedah. Jadi saya ada warganegeri duaan. Memang lah berpandangan jauh tetapi saya masih belum fasih berbahasa Inggeris . Kalau buat akaun. Hanya tinggal akaun. Lain lah kalau saudara Diagramma Della Verita menolong saya. Apa maksud Diagramma Della Verita.Putera Luqman Tunku Andre| Nak Kritik, Klik Sini 16:11, 20 Disember 2007 (UTC)
Sebenarnya saya kurang faham dengan interwiki. Saudara rasa patut tak saya hanya meminta status bot untuk menyekat vandalimer dan membetulkan rencana yang telah di vandal.Putera Luqman Tunku Andre| Nak Kritik, Klik Sini 16:24, 20 Disember 2007 (UTC)

Saya hanya meminta pandangan. Kalau saudara setuju(pandangan seorang yang mempunyai bot). Sebabnya saya sudah mebaca di wiki-en[separuh jer,tak paham sangat) iaitu

The burden of proof is on the bot-maker to demonstrate that the bot:

  • is harmless
  • is useful
  • is not a server hog
  • has been approved
  • has appropriate community consensus for each task
  • abides by all guidelines, policies and common practices

"Is not a server hog" bermaksud atur cara bot tersebut tidak membebankan komputer hos (server), maksudnya tidak memakan RAM atau mengganggu prestasi pemproses. Bukannya bot tidak boleh dijalankan pada server. Penggunaan server yang hidup (online) sepanjang masa sebenarnya penting bagi menjalankan bot, kerana itulah tujuan bot: menjalankan tugas secara automatik dan tanpa henti (sehinggalah apabila diberhentikan oleh tuannya).—Aviator, 17:14, 20 Disember 2007 (UTC)

Saya faham. Saya akan cuba memberanikan diri untuk mendapatkannya. Saya akan baca sampai habis di wiki-en dan buat pendangan. Saya sebenarnya bukan menyuruh saudara mentafsir untuk saya tetapi atas sebab yang saya beri itu,tetapi tak kisahlah,terima kasih.Putera Luqman Tunku Andre| Nak Kritik, Klik Sini 22:41, 20 Disember 2007 (UTC)

Saya dah permohonan untuk mendapat bot flag. Harap membantu saya.--DaniAsh| Nak Kritik, Klik Sini 04:00, 21 Disember 2007 (UTC)
Tak maksud saya, kalau saya tidak tahu,bolehkah saya tanya saudara. Saya pun belum mendownload apa-apa. Bukannya saya minta status bot daripada saudara. Kalau tidak,mestilah kamu boleh mengiktiraf diri sendiri. Tapi tak kisahlah. Peace ;) DaniAsh| Nak Kritik, Klik Sini 04:25, 21 Disember 2007 (UTC)
Saya tak faham tentang menukar nama saya. Saya mendaftar akaun saya atas nama DaniAshBot. Jadi ia akan menjadi DaniAshBotBot lah,. Harapbalas secepat mungkin.DaniAsh| Nak Kritik, Klik Sini 15:00, 21 Disember 2007 (UTC)

Calon Pemeriksa Wikipedia bahasa Melayu 2008[sunting sumber]

Selamat. Saudara dijemput mengundi ke laman pengundian saudara berhubung perlantikan sebagai pemeriksa → Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Yosri sebagai pemeriksa 1 Januari 2008, Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Malekhanif sebagai pemeriksa 1 Januari 2008, Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Polar sebagai pemeriksa 1 Januari 2008, Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Che090572 sebagai pemeriksa 1 Januari 2008. Undian saudara cukup berharga untuk laman pengundian ini. Sekian. — Didie (bincang) 02:53, 11 Januari 2008 (UTC)

Burj Al Arab vs Menara Arab[sunting sumber]

Minta pandangan anda. Burj bermaksud menara didalam bahasa Arab. Kalau jami'ah(universiti dlm bahasa Arab) diubah menjadi universiti . Contoh Universiti Al-Azhar. Bagaimana pula dengan ini. PuteraLuqman Tunku Andre 14:24, 22 Februari 2008 (UTC)

Saya tidak dapat membalas pesanan anda di laman perbincangan anda. Perkataan burj itu dikenali umum dan merujuk lebih kepada bangunan itu kalau dibandingkan dengan perkataan Menara. Diagramma Della Verita 14:33, 22 Februari 2008 (UTC)

Kenapa ada masalahkah pada laman perbincangan saya?. Saya tak pasti, kejap nanti saya semak di Kamus Bahasa Arab. PuteraLuqman Tunku Andre 14:37, 22 Februari 2008 (UTC)

laman pengguna anda asyik katakan saya tulis spam. Mugkin pekataan Menara Burj Al Arab lebih tepat. Diagramma Della Verita 14:41, 22 Februari 2008 (UTC)

Saya dah dapat. burj,buruj dan abraj bermaksud menara. Saya bagi contoh. za likal burj al-arab murtafi'un. Bermaksud Menara al-Arab itu tinggi. Dan pendapat anda Menara Burj Al Arab saya kurang setuju kerana contoh yang saya beri iaitu Jami'ah Al-Azhar tidak ditulis Universiti Jami'ah Al-Azhar. selain itu ia mengulang ayat. Pasal spam tuh, sy dh buang. PuteraLuqman Tunku Andre 14:49, 22 Februari 2008 (UTC)

Menyampuk sebentar. Tepat ke bila Menara KL ditulis sebagai Menara Kuala Lumpur Tower dalam Bahasa Inggeris? Nama rasminya KLTower ialah Menara Kuala Lumpur. Jadi dalam Bahasa Inggeris pun guna Menara Kuala Lumpur sebagai panggilan rasmi yang membawa makna Kuala Lumpur Tower. Lebih baik guna panggilan rasmi Burj Al Arab berbanding Menara Arab. Menara Burj Al Arab langsung tak sesuai. izzudin 14:54, 22 Februari 2008 (UTC)

Adakah cik Izzudin baca saya punya contoh tentang Universiti Al-Azhar tuh? Saya rasa Menara Arab paling sesuai. Atau anda ingin teruskannya ke Kedai Kopi untuk meminta pandangan pakar bahasa? PuteraLuqman Tunku Andre 10:11, 23 Februari 2008 (UTC)

Adakah puan Luqman Andre tahu bahawa bagi saya nama rasmi 'Burj Al Arab' lebih sesuai. izzudin 11:04, 23 Februari 2008 (UTC)

Aiyark, bila pulak aq jd perempuan nih n sjak bla aq kawen da. Maaf pada anda, kerana melibatkan laman perbincangan anda. Saya rasa lebih baik saya utarakan saja ini ke Kedai Kopi. PuteraLuqman Tunku Andre 16:12, 23 Februari 2008 (UTC)

Hi[sunting sumber]

This Malay Wikipedia's growth has slowed down... :-( Tak tau kenapa tiba-tiba ada org bincang nama Wikipedia ini... --אדםוןד ואודס自分の投稿記録 15:32, 22 Februari 2008 (UTC)

Wikibooks[sunting sumber]

Nanti saya tengok, saya pun taklah pandai sangat. ...Aurora... 15:54, 23 Mei 2008 (UTC)

RE:Bangsa[sunting sumber]

Hai Mr Diagramma, sebenarnya saya letak templat bangsa tu untuk mengenalpasti asal usul saya, sebenarnya templat bangsa yang saya letak tu kemungkinan tak semuanya betul. Harap maaf ye. — Imran Al-Sahih 16:42, 28 Mei 2008 (UTC)

Kalau ada beberapa syarat[sunting sumber]

Hai Mr Diagramma, saya akan jadi penyelia semula dengan beberapa syarat penting. Serta apabila kesilapan saya ditebus sepenuhnya. Dan juga, apabila masa itu tepat pada masanya. Saya akan ambil semula jawatan tersebut pada ogos 2009, InsyaAllah (God willing). — Imran Al-Sahih 16:54, 28 Mei 2008 (UTC)

Oh begitu, terima kasih banyak2 atas pesanan dan cadangan anda. — Imran Al-Sahih 17:15, 28 Mei 2008 (UTC)

Kes penyalahgunaan akaun ke atas Edmundwoods[sunting sumber]

Selamat. Saudara Edmundwoods telah melakukan satu kesalahan yang boleh menjejaskan reputasi pentadbiran Wikipedia Bahasa Melayu iaitu terlibat dalam kes penyalahgunaan akaun di Wikipedia bahasa Melayu. Oleh yang demikian, sebuah laman khusus untuk perbincangan, penghakiman, dan pengundian oleh para penyelia Wikipedia bahasa Melayu diwujudkan. Anda dijemput menyertainya → Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Kes penyalahgunaan akaun ke atas Edmundwoods (Penyelia). Kerjasama anda amatlah saya hargai. — Didie (bincang) 17:16, 15 Julai 2008 (UTC)

Selamat. Diharap saudara dapat memberikan markah selepas meletakkan Yes check.svg atau X mark.svg. Untuk maklumat lanjut, sila baca nota ringkas mengenai pemberian markah pada sub-topik penghakiman penyelia. Harap maklum. — Didie (bincang) 13:15, 17 Julai 2008 (UTC)

RE: Perjelasan anda[sunting sumber]

Senang saja. Takkan saya nak guna identiti sebenar untuk marah SPR!? Tengok suntingan akaun "ini. Takkan saya nak guna akaun sebenar untuk marah begitu? Tapi akhirnya terbongkar juga... :-( --אדמוןד ואודס自分の投稿記録 13:52, 17 Julai 2008 (UTC)

Deo Volente[sunting sumber]

Selamat Datang di id.wiki! Mikhailov Kusserow (bincang) 03:51, 27 Ogos 2008 (UTC)

Undi jangan tak undi[sunting sumber]

Saya (Kamalzack (bincang) 01:52, 28 Ogos 2008 (UTC)) dengan ini mencadangkan rencana Pokok dan Buah seperti Pokok Manggis dan Buah Manggis digabungkan menjadi satu rencana ibu. Undian akan ditutup dalam masa 14 hari iaitu pada 11 September 2008. Keputusan adalah majoriti mudah dan sesiapa sahaja diminta mematuhi keputusan ini. Perbincangan topik ini di http://ms.wikipedia.org/wiki/Perbincangan:Manggis dan http://ms.wikipedia.org/wiki/Perbincangan:Pokok_Manggis

  1. Setuju Kamalzack (bincang) 01:52, 28 Ogos 2008 (UTC)
  2. Setuju—Aviator, 03:59, 29 Ogos 2008 (UTC)
  3. Setuju ☺ —izzudin 13:31, 29 Ogos 2008 (UTC)
  4. Setuju Zamwan (bincang) 03:46, 30 Ogos 2008 (UTC)
  5. Setuju Muhraz (bincang) 04:57, 30 Ogos 2008 (UTC) ( Ianya perlu )
   * Jangan biarkan Manggis menjadi laman nyahkekaburan

Risalah Wikipedia[sunting sumber]

Terima kasih banyak2 kerana sudi menyunting. Saya tak ada masalah pun. Kadang-kadang saya nak cepat sampai terlepas pandang. Sebab itulah juga saya war-warkan di kedai kopi. Cuma sedikit terkilan sebab tak ramai yang bagi maklum balas. Nak kata terjemahan saya bagus, anda telah membuktikan yang sebaliknya. Saya bercadang untuk mereka risalah itu dalam bentuk yang boleh dicetak. Supaya nanti boleh diedarkan kepada orang-orang awam, terutamanya sekolah-sekolah. Cuma pada saya, kandungan risalah tu terlalu panjang dan membosankan. Sila-silalah ringkaskan dan rapikannya sebaik mungkin. --Tikar aurum (bincang) 22:30, 20 September 2008 (UTC)

Terima kasih ...[sunting sumber]

for your welcome message at my "Perbincangan Pengguna". -- Jesi (bincang) 15:46, 28 September 2008 (UTC)

Prinsip Archimedes[sunting sumber]

Mengapa padam rencana ini? kurkur 07:51, 5 Oktober 2008 (UTC)

buang kandungan[sunting sumber]

saya tak buang mengenai kemerosotan. saya cuma wikikannya. saya hanya buang statement yang menyalahkan campur tangan kerajaan yang tidak bersumber. isu kemerosotan saya dah betulkan. letak di tempat sepatutnya dan beri rujukan seperti dalam versi english. lagipun kandungan yang saya ubah tu sebelum ni ditulis dalam bahasa indonesia. niduzzi 16:26, 11 Oktober 2008 (UTC)

meta.wiki[sunting sumber]

Ternyata Anda aktif juga di meta.wiki. Mikhailov Kusserow (bincang) 05:53, 21 Oktober 2008 (UTC)

Maksud saya, Anda aktif memberikan kontribusi di meta.wikimedia selain di ms.wikipedia. Oh ya Diagramma Della Verita, halaman perbincangan Anda tidak diarsipkan? Mikhailov Kusserow (bincang) 03:42, 23 Oktober 2008 (UTC)

Anda dapat melihat pesan saya di sini. Mikhailov Kusserow (bincang) 07:12, 29 Oktober 2008 (UTC)

[sunting sumber]

Halo Diagramma Della Verita, bisa ikut berpartisipasi di Wikimedia? Terima Kasih. Mikhailov Kusserow (bincang) 04:43, 3 Disember 2008 (UTC)

NARUTO[sunting sumber]

Hello! I'm Fidelmoquegua, spanish wikipedia sysop, and I need help with a question, Can you send me your links in your NARUTO language (manga or anime)? her I was looking for and did not find anything because they do not master that language, the reason is to make an interesting article on my wikipedia . Thanks in advance. Fidelmoquegua (bincang) 04:54, 11 Januari 2009 (UTC)

map-bms[sunting sumber]

Selamat Datang di map-bms wiki Diagramma Della Verita! Mikhailov Kusserow (bincang) 03:41, 13 Februari 2009 (UTC)


Petisi[sunting sumber]

Satu petisi dicadangkan agar menghalang pengguna Malekhanif daripada berkali-kali memutarbelitkan fakta berkenaan insiden Elizabeth Wong dan memuatkan pandangan yang bersifat peribadi serta liputan yang berat sebelah. Harap komuniti MS.Wiki bisa ambil tindakan sewajarnya. Salam. 158.143.153.244 15:59, 17 Februari 2009 (UTC)


Hi, thanks for your message. On User:Malekhanif, I've checked his edits for political articles and realised that most of his writings were not impartial (he seemed to be pro-UMNO/BN) and often incorporated his personal views. I really hope that Wikipedians can monitor the quality and impartiality of his edits. On profile registration, I wasn't tempted to register as I seldom contributed here. However, if I become more active in future, I might register. Thanks & salam. 158.143.153.244 05:15, 21 Februari 2009 (UTC)

Wikimedia Meta-Wiki[sunting sumber]

Bisa bantu proyek Bahasa Melayu di Wikimedia Meta-Wiki? Terima Kasih. Mikhailov Kusserow (bincang) 09:18, 5 Mac 2009 (UTC)

Warna yang mana yang nampak bosan bagi anda. — Didie (bincang) 10:59, 9 Mac 2009 (UTC)

Muhyiddin Yasin[sunting sumber]

Saya harap saudara dapat mengadili suntingan terbaru ke atas artikel tersebut. Salam.

Isu Kaum Tionghoa Tidak Mengenang Budi dan Memperbodohkan Barisan Nasional[sunting sumber]

Pada 12 April 2009 ketika ditemubual oleh Mingguan Malaysia Muhyiddin Yasin mendakwa yang Barisan Nasional terpedaya oleh masyarakat Tionghoa kerana zahirnya nampak macam ‘ok’, sambutan dengan tepukan masyarakat Tionghoa tidak mengundi Barisan Nasional dalam pilihanraya kecil di Bukit Gantang baru-baru ini. Muhyiddin Yasin turut menuduh bahawa orang Tionghoa tidak mengenang budi, walaupun mereka mendapat peruntukan RM1 juta untuk sekolah Tionghoa yang merupakan gula-gula pilihanraya kecil tersebut. [1]

Ucapan Muhyiddin telah menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan pemimpin-pemimpin Tionghoa, baik dari Barisan Nasional mahupun Pakatan Rakyat serta rakyat jelata berketurunan Tionghoa. Malaysiakini: Muhyiddin Membelakangi Konsep Satu Malaysia, MCA dan Gerakan Mahu UMNO Cermin Diri[2]

Politikus Jaga Hati (bincang) 08:48, 13 April 2009 (UTC)

Halo Diagramma Della Verita, bisa luangkan waktu untuk ikut Voting di sini dan di sini? Terima Kasih. Mikhailov Kusserow (bincang) 04:02, 22 April 2009 (UTC)

Terima kasih tetapi bolehkah jika anda mengundi saya kerana saya berhasrat untuk menjadi penyelia yang banyak membuat rencana dan menghapuskan vandalisme.Kiteretsu 07:07, 3 Mei 2009 (UTC)

Tetapi mengapa tiada di Wikipedia:Penyelia/Pengundian Kiteretsu 07:11, 3 Mei 2009 (UTC)

Terima kasih kerana mencipta laman pengundian untuk saya...Kiteretsu 11:04, 10 Mei 2009 (UTC)

Terima kasih kerana mengundi saya sebagai penyelia... Kiteretsu 15:53, 10 Mei 2009 (UTC)

Tentang kedalaman Wikipedia (Depth)[sunting sumber]

Hai, maaf banyak2 kerana kembali sekali dan janji untuk tidak lagi menyunting tidak kesampaian. serta atas kesalahan besar yang lalu. Tapi saya ada cadangan untuk kemukakan sebelum saya pergi sekali lagi. Saya lihat kedalaman Wikipedia Bahasa Melayu semakin berkurangan, dulu kedalaman (depth) wiki ms 32, sekarang 24 balik. kalau tak percaya lihat gambar ini:

List of Wikipedias.JPG

List of Wikipedias 2.JPG

Kalau nak kedalaman (depth) Wikipedia Bahasa Melayu tinggi adalah seperti berikut:

A) Rencana kena panjang, terperinci dan perlu diupdate secara kerap.
B) Kategori kena banyak pada pada setiap dan/atau kebanyakan rencana.
C) Pastikan kedalaman wiki ms ditambah bagi menunjukkan mutu rencana wiki ms tinggi.

Jadi kalau boleh, tolonglah sangat sangat sangat sangat sangat, supaya kalian dengar dan ikut apa yang hendak saya katakan ini. Saya hanya mahu membantu Wikipedia Bahasa Melayu. Sekian sahaja dari saya, selamat tinggal... Emrrans (bincang) 09:10, 30 Ogos 2009 (UTC)

Sila lihat pautan list of wikipedia's. Emrrans (bincang) 09:52, 30 Ogos 2009 (UTC)

Re: Pengakuan Iman Rasuli (Penggunaan kalimah Allah)[sunting sumber]

Teks Pengakuan Iman Rasuli di dalam Bahasa Melayu yang digunakan untuk artikel tersebut bukanlah hasil terjemahan saya tetapi disalin terus daripada sumber asal. Oleh kerana itu, ini bukan isu terjemahan. Bolehkah seseorang editor mengambil tindakan untuk mengubah salinan teks itu secara rambang oleh kerana beliau tidak bersetuju dengan istilah yang dipakai oleh teks itu secara peribadi? Tidakkah ini akan menjejaskan standard dan mutu Wikipedia? Sekurang-kurangnya, ia tidak selari dengan garis panduan induk Wikipedia (WP:NPOV). Bob K | Jom Sembang 20:36, 1 Mac 2010 (UTC)

Terima Kasih[sunting sumber]

Terima kasih diatas bantuan anda memadam rencana vandalime dalam Wikipedia bahasa Melayu, semoga usaha kita bersama diberkati selalu, jadikan kualiti dan kuantiti Wikipedia bahasa Melayu meningkat ke nombor satu.Smim90 (bincang) 14:48, 2 Mei 2010 (UTC)


UNDILAH SAYA[sunting sumber]

السلام عليكم 平和があなたがたに

Assalamualaykum, Salam Sejahtera dan Salam Wikipedia,

Kehadapan Saudara Diagramma Della Verita, saya merupakan pengguna Wikipedia Smim90 sedang mengadakan kempen kutipan suara melalui undian. Tujuan saya mengadakan kutipan suara ini adalah untuk mencari sokongan ahli Wikipedia bahasa Melayu yang budiman untuk memilih saya sebagai salah seorang PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU. Saudara, tujuan saya memohon jawatan sebagai penyelia ini adalah untuk membuat suatu transformasi pembaharuan dalam Wikipedia bahasa Melayu. Namun saya berpendapat keinginan saya mungkin tidak dapat dilunaskan sekiranya saya tidak mendapat sokongan yang kuat daripada anda. Saya seringkali sentiasa berusaha bersama para pengguna Wikipedia bahasa Melayu yang lain dalam mengecapi suatu matlamat yang sama bagi menyediakan rencana dan juga pelbagai pengisian yang bermanfaat dalam Wikipedia, namun saya tidaklah mahu sesuatu sumbangan itu boleh dikatakan "serumpun" sahaja kerana apa yang penting adalah kepelbagaian dan usaha kita yang tidak terhad, kerana itu juga saya amat menaruh harapan kepada anda SAHABAT, sebagai rakan seperjuangan yang sentiasa mencari adunan yang cukup sebati dalam mencipta resipi ilmu yang tidak akan dilupakan selama-lamanya .Inilah rencah kencana kehidupan.

Jika saudara mempunyai keyakinan dan kepercayaan terhadap diri saya untuk menjadi PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU, saudara bolehlah memasuki pautan Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Smim90 sebagai penyelia 09 Mei 2010 untuk mengundi saya.

Saudara boleh mengundi saya dengan dengan hanya memasukkan * SETUJU dan seterusnya diikuti tanda (~ sebanyak 4 kali) sebagai tandatangan saudara di dalam ruangan SOKONGAN. Kemudian tekan kotak simpan, undian saudara akan disimpan secara otomatik.

Jika saudara merasakan saya tidak layak menyandang jawatan sebagai penyelia dalam Wikipedia ini, saudara boleh memasukkan tanda * TIDAK SETUJU dan seterusnya diikuti tanda (~ sebanyak 4 kali) sebagai tandatangan saudara di dalam ruangan BANTAHAN. Kemudian tekan kotak simpan. undian saudara akan disimpan secara otomatik. Sebaik-baiknya saya amat mengesyorkan saudara untuk memberi sedikit komen dalam ruangan catatan sekiranya saudara tidak menyokong saya untuk memegang jawatan penyelia.

Saya juga sudi menerima sebarang persoalan yang ditujukan kepada saya sepanjang tempoh berkempen dan mencari undian. Jika tidak keberatan saya akan menjawab semua pertanyaan itu dengan hati yang ikhlas dan terbuka, InsyaAllah.

Akhirnya kata, undilah saya sebagai PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU, mudah-mudahan segala usaha saya dan saudara akan terus dapat dipertingkatkan untuk kebaikan bersama. Kearah melahirkan umat berilmu, berwawasan dan bertanggungjawab. Smim90 (bincang) 03:35, 9 Mei 2010 (UTC). Sekian, Wassallam dan Terima Kasih.

Fail tanpa lesen sah[sunting sumber]

Hai! Terima kasih atas muat naik anda. Saya perasan sebahagian fail yang anda muat naik tidak memiliki lesen (lihat senarai di bawah). Anda boleh membantu kami dengan meletakkan lesen dan sumbernya. Sumber boleh jadi ÔÇÿKarya sendiriÔÇÖ jika anda mengambil gambar tersebut/menggunakan kamera anda sendiri atau mencipta sendiri fail tersebut. Jika anda mengambil foto/fail itu di tempat lain, sila berikan pautan ke tapak web berkaitan atau nyatakan di mana anda menjumpainya.

Fail tanpa lesen sah boleh dihapuskan, jadi kami amat berharap anda membantu kami menambah lesen supaya fail-fail tersebut dapat dikekalkan.

Kerjasama anda amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

  1. Fail:Mediacenter5536.png

--MGA73bot (bincang) 22:18, 11 Julai 2011 (UTC)

Peka[sunting sumber]

Salam Diagramma Della Verita saya dah tmbahkan informasi tentang pengundian Polisi pengawalan lucah di Wikipedia bahasa Melayu di laman Wikipedia:Pengumuman agar lebih ramai pengguna berdaftar mengetahui akan hebahan tersebut. Tq--Smim90 (bincang) 16:55, 15 Julai 2011 (UTC)

Tempoh undian bagi polisi pengawalan bahan lucah di Wikipedia bahasa Melayu telah begitu lama, dan sepatutnya sudah lama tamat tempohnya, kalau ikutkan 2 minggu je sesi pengundiannya. Sekarang saya syorkan baik ditutup dan keputusan boleh dikeluarkan dan dihebahkan sebagai sebahagian dari polisi baru. Mohon dibalas segera.--Smim90 (bincang) 03:01, 16 September 2011 (UTC)

Permohonan hapus[sunting sumber]

Boleh anda lihat permohonan [menghapus rencana Rammy, dan beri pendapat / tindakan. Yosri (bincang) 17:08, 7 Februari 2012 (UTC)

Membuang lencongan[sunting sumber]

Boleh saya tahu kenapa anda membuang laman lencongan? Ia sebagai membantu mereka yang mencari rencana kerana persatuan biasanya menggunakan awalan. Yosri (bincang) 05:36, 3 Mac 2012 (UTC)

Rencana asal belum dicipta kerana tidak cukup masa, hilang dari radar, bukannya dipadamkan. Yosri (bincang) 05:55, 3 Mac 2012 (UTC)
Lencongan itu dicipta dari rencana lain yang menggunakan singkatan tersebut. Saya letakkan lencongan kerana sebagai nota diri sendiri, maksud sebenar/lengkap singkatan tersebut, tetapi terlalu penat untuk terus mencipta rencana itu. Mungkin saya langsung terlupa selepas itu, sehingga anda menarik perhatian saya kembali kepada topik tersebut. Yosri (bincang) 14:09, 4 Mac 2012 (UTC)

wikimedia malaysia di facebook[sunting sumber]

http://www.facebook.com/groups/ms.wiki/

Templat:Peristiwa Terkini[sunting sumber]

Saya perasan anda menambah berita pada templat ini, namun saya tidak menjumpai perkara tersebut dalam rencana yg ditebalkan. Mohon anda menambahkannya kerana Wikipedia ialah ensiklopedia. ...Aurora... (b) 03:19, 8 November 2012 (UTC)

Terima kasih kerana mengundi! Smile.gif[sunting sumber]

Keaktifan[sunting sumber]

Salam sejahtera, saya lihat anda jarang melakukan aktiviti kepenyeliaan. Adakah anda sibuk di dunia realiti? Maaf, saya sekadar bertanya.--Aplikasi (ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ?) 13:32, 22 Mac 2013 (UTC)

Betul kata awak, saya memahami kerana kita sebagai manusia tidak terlepas dengan kesibukan tugas di dunia realiti yang sebenar. Wikipedia memang sebahagian daripada dunia realiti. Cuma perlu dibahagi masa antara pelajaran/kerja dengan Wikipedia.--Aplikasi (ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ?) 13:59, 22 Mac 2013 (UTC)

Undian[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengu ndi Nasir36 sebagai penyelia. Sila klik ini untuk mengundi sama ada sokongan,bantahan atau berkecuali.--Aplikasi (ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ?) 11:04, 23 Mac 2013 (UTC)

Undangan[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi saudara JerichoNation sebagai calon penyelia WBM. Untuk mengundi sila ke Wikipedia:Penyelia/Pengundian/JerichoNation sebagai penyelia 31 Mei 2013.Apli kasi 14:17, 31 Mei 2013 (UTC)

Bot anda[sunting sumber]

Salam, adakah anda sudah tidak menggunakan perkhidmatan bot anda?. Ianya sudah lama tidak aktif sejak 4 tahun lalu (2009).Apli kasi 12:02, 9 Jun 2013 (UTC)

Betul apa yang anda katakan. Dahulu fungsi bot saya untuk memberi ucapan selamat datang dan meletakkan templat bincang di setiap rencana. Kini bot saya hanya berfungsi untuk memberi ucapan selamat datang kepada para pengguna baru. Maaf kerana saya lambat membalas.Apli kasi 13:14, 22 Jun 2013 (UTC)

bot[sunting sumber]

Kelihatan bot itu membaiki double redirect pada redirect. Yosri (bincang) 23:54, 14 September 2013 (UTC)

Redirect pages[sunting sumber]

The pages which you are redirecting is appearing as duplicate redirect pages under the following maintenance page. It isn't necessary to redirect these pages as the term would appear when user search on WP search bar. These redirect pages would create confusion when both the original and redirect pages are link with Wikidata. Thank you. --Diagramma Della Verita (bincang) 14:05, 14 September 2013 (UTC)

My bot processes that very page. Double redirects are a navigation hazard, please consider: en:Wikipedia:Double redirects. -- とある白い猫 chi? 01:49, 17 September 2013 (UTC)

Aktif di WBM[sunting sumber]

Hai, Diagramma, saya ingin bertanya, mengapa anda jarang bekerja di WBM? Padahal anda adalah seorang penyelia di sini yang perlu waktu banyak untuk bekerja di sini. Namun, sumbangan anda bagus sekali buat saya. Hanamanteo Laman perbincangan saya 15:19, 14 November 2013 (UTC)

Oh, saya typo. Maksud saya adalah perlu. Hanamanteo Laman perbincangan saya 15:37, 14 November 2013 (UTC)

Jemputan[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi saudara @Adikhebat: sebagai usul perlucutan daripada penyelia WBM kerana sudah lebih 10 bulan tidak aktif. Untuk mengundi sila ke laman ini. Terima kasih.--Apli kasi 19:48, 18 November 2013 (UTC)

Hampir terjejas[sunting sumber]

Kenapa anda pindahkan Hampir terjejas, Spesies terjejas dan seumpama dengannya sebagai nama khas? Dalam penulisan rencana, ia digunakan sebagai nama am. CTMakerbot (bincang) 17:00, 20 November 2013 (UTC)

Menggabung[sunting sumber]

Apabila anda gabung jadual, bolehkah anda gabungkan maklumat di dalamnya. Contoh Subspesies . Yosri (bincang) 10:20, 6 April 2014 (UTC)

Pengundian pengguna 26 Ramadan sebagai penyelia[sunting sumber]

Anda dijemput mengundi 26 Ramadan sebagai penyelia. Undian boleh dilakukan di sini. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 19:08, 9 Januari 2015 (UTC)

Kategori:Rencana untuk dipadamkan[sunting sumber]

Hello, please delete the files against wmf:Resolution:Licensing policy. There are many more on Khas:Imej tak digunakan and Kategori:Fail tanpa lesen boleh dibaca mesin (perhaps it's easier to use commons:Special:UploadWizard?). If you aren't able to delete the forbidden files, I'll ask the stewards. Thanks, Nemo bis (bincang) 11:07, 20 Mac 2016 (UTC)

Translate discussion[sunting sumber]

Hello, can you please translate this proposal to make this wiki more effective? Thanks, Nemo bis (bincang) 09:46, 18 Jun 2016 (UTC)

Melibatkan diri untuk mengundi calon birokrat WBM[sunting sumber]

Salam sejahtera saudara/i, terlebih dahulu saya mohon jasa baik anda untuk melibatkan diri dalam memilih birokrat di WBM memandangkan situasi semasa di WBM dimana birokrat sedia ada di WBM agak tidak aktif dan memerlukan sekurang-kurangnya seorang untuk dilantik sebagai birokrat bagi memastikan WBM dapat berurusan dengan lebih cekap. Saya harap anda dapat melibatkan diri dengan mengundi saudara Zamwan sebagai birokrat WBM di sini, undian anda amat bermakna bagi kami semua sebagai warga WBM. Terima kasih. Aplikasi (bincang) 15:15, 24 Januari 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 12 & 13 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 12 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 13 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mac lepas, rencana Ayam telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan April 2017:
  1. We Can Do It! (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 30 Mac 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Penghapusan laman
Buat masa ini, terdapat 0 halaman yang layak untuk dihapuskan. Jika salah sebuah laman anda yang sedang dihapuskan, anda boleh mengemukakan bantahan yang tersenarai disini. Jika tidak tersenarai di situ, mungkin perbincangan sedang dijalankan di laman perbincangan rencana yang akan dihapuskan tersebut.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:46, 10 Mac 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 12 & 13 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 12 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 13 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mac lepas, rencana Ayam telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan April 2017:
  1. We Can Do It! (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 30 Mac 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Penghapusan laman
Buat masa ini, terdapat 0 halaman yang layak untuk dihapuskan. Jika salah sebuah laman anda yang sedang dihapuskan, anda boleh mengemukakan bantahan yang tersenarai disini. Jika tidak tersenarai di situ, mungkin perbincangan sedang dijalankan di laman perbincangan rencana yang akan dihapuskan tersebut.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:57, 10 Mac 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 14 & 15 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Anda sudah terlepas untuk mengundi? Anda boleh mendapat kemaskini terbaru melalui senarai pantau anda. Anda hanya perlu klik butang "(Masukkan ke senarai pantau saya)".

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan Disember 2017:

Untuk mengundi, anda hanya perlu meletakkan *{{Undi|v}} ~~~~ atau *{{Undi|x}} ~~~~ pada bahagian undian.

Gambar pilihan mingguan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi. Gambar yang sudah ditutup undian, pautan akan memaut ke laman rencana tajuk gambar tersebut.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Rencana Pilihan sebelum ini adalah Lie Kim Hok. Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Disember 2017:
  1. Jam air (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 31 Disember 2017 bagi pencalonan bulan Januari 2018. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik (Masukkan ke senarai pantau saya)
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan (undi disini)
  2. Darah dan Doa (undi disini)
  3. Lisa Surihani (undi disini)
  4. Syamsul Yusof (undi disini)
  5. Unplugged (album Siti Nurhaliza) (undi disini)
  6. Siti Nurhaliza in Symphony (undi disini)
  7. Konsert Lentera Timur (undi disini)
  8. Sjumandjaja (undi disini)
  9. Pekin Ibrahim (undi disini)
  10. Chester Bennington (undi disini)
  11. All Your Love (undi disini)
  12. Jeff "Swampy" Marsh (undi disini)
  13. Mohd Najib bin Abdul Razak (undi disini)
  14. Kami, Perempoean (undi disini)
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 08:16, 1 April 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 16 & 17 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 16 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 17 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan April, rencana We Can Do It! telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Mei 2017:
  1. Soeara Berbisa (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 April 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 18:12, 7 April 2017 (UTC)

Jemputan Bulan Asia Wikipedia[sunting sumber]

Jemputan Bulan Asia Wikipedia
Wikipedia Asian Month 2018 Banner ms.svg

Anda dijemput untuk mengikuti Bulan Asia Wikipedia 2018!

Cipta 4 rencana berkaitan Asia dan menangi poskad khas daripada komuniti Wikimedia dari Asia!

Ahli Wikipedia yang mencipta rencana yang terbanyak akan dianugerahi "Duta Asia Wikipedia" dan mendapat sijil bertandatangan khas!

Daftar sekarang! Peraturan

TofeikuBincang 06:29, 1 November 2018 (UTC)

Wikipedia:Rencana pilihan/Kajian semula[sunting sumber]

Sila kemukakan pendapat anda mengenai kewujudan Wikipedia:Rencana pilihan/Kajian semula di laman perbincangannya. Kerjasama anda amatlah dialu-alukan. Selamat memajukan Wikipedia! Kacha Permata (bincang) 16:27, 12 November 2018 (UTC)

Rencana pilihan bulan-bulan seterusnya[sunting sumber]

Jika anda ada masa lapang nanti, adakah anda mempunyai calon-calon rencana pilihan yang sesuai untuk dipaparkan di laman utama sepanjang bulan-bulan seterusnya (Disember 2018, Januari 2019, Februari 2019, dan bulan berikutnya)? Kacha Permata (bincang) 03:00, 29 November 2018 (UTC)

Jemputan Bulan Asia Wikipedia 2019[sunting sumber]

Jemputan Bulan Asia Wikipedia
Wikipedia Asian Month Logo v2 ms.svg
Hai Diagramma Della Verita! Saya, MediaWiki message delivery, salah seorang penganjur pertandingan ini dan saya mengalu-alukan penyertaan anda dalam pertandingan ini. Anda dijemput untuk mengikuti Bulan Asia Wikipedia 2019!

Cipta 4 rencana berkaitan Asia dan menangi poskad khas daripada komuniti Wikimedia dari Asia!

Ahli Wikipedia yang mencipta rencana yang terbanyak akan dianugerahi "Duta Asia Wikipedia" dan mendapat sijil bertandatangan khas!



Daftar sekarang! Peraturan

Selamat berjaya! Ikhlas daripada saya, MediaWiki message delivery
-- TofeikuBincang 18:28, 29 Oktober 2019 (UTC+8)