Perbincangan pengguna:Fab1442006

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Face-smile.svgSelamat datang ke Wikipedia, Fab1442006!

Terima kasih kerana menyertai Wikipedia Bahasa Melayu, kini terdapat seramai 264,050 pengguna berdaftar!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat datang ke Wikipedia dan terima kasih atas sumbangan anda! Saya SNN95, salah seorang penyelia di sini dan saya berharap anda sudi untuk membantu laman ini.
Beberapa panduan yang mungkin berguna untuk anda:
Face-smile.svg   Pengenalan kepada Wikipedia
BluePillar.svg   Lima tonggak Wikipedia
Crystal Clear app ktip.svg   Tutorial suntingan
Crystal package utilities.png   Bagaimana menyunting halaman
Crystal Clear app kedit.png   Manual gaya penulisan
LetterW.svg   Asas-asas Kod Wiki
Cscr-featured.svg   Bagaimana mencipta artikel
Crystal khelpcenter.png   Laman bantuan
Octagon-warning.svg   Apa yang Wikipedia bukan
Sesetengah perkara yang digalakkan dan dilarang:
UncialB-01.png   Digalakkan berani dalam mengemaskini laman
Face-angel.svg   Digalakkan beranggapan niat baik
Face-tongue.svg   Digalakkan mengamalkan prinsip kesopanan
Symbol neutral vote.svg   Digalakkan mengamalkan pandangan berkecuali
Ambox warning blue.svg   Jangan melaku musnah
Stop hand.svg   Jangan sampai disekat
Jika anda memerlukan bantuan, anda boleh:
Nuvola apps filetypes.svg   Meja bantuan
atau:
Presa de decissions.png   Bertanya soalan kepada penyelia
Terdapat beberapa cara untuk menyumbang kepada Wikipedia. Antaranya seperti:
Fée.svg WikiWitch Black.png   Menjadi seorang WikiPari dan WikiSihir
Crystal package settings.png   Membantu menyumbang pada artikel
           
Vista-advancedsettings.png   Melaksanakan tugas-tugas penyelenggaraan
Curly Brackets.svg   Membantu mencipta templat baru
WikiProject Council.svg   Membantu dalam projek yang tersedia di WikiProjek

Sentiasa ingat untuk menandatangani pesanan anda pada laman perbincangan dengan meletakkan ~~~~ (empat kali tanda gelombang) atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada laman penyuntingan.

Semoga anda menikmati kunjungan di Wikipedia Bahasa Melayu. Selamat menyumbang!

Do not understand Malay? Visit our embassy now.
Ikhlas daripada saya, SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG

Jemputan undian mengenai polisi baru di Wikipedia bahasa Melayu[sunting sumber]

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semua pengguna dijemput untuk membuat pengundian bagi pembentukan dasar baru di Wikipedia Bahasa Melayu. Anda dijemput untuk mengundi di sini. Undian anda amat berharga bagi komuniti di Wikipedia bahasa Melayu ini. Terima kasih.Claude (bincang) 12:37, 5 April 2020 (UTC)

Sekolah Kebangsaan Limpaku Pinang[sunting sumber]

Saya telah membalikkan suntingan anda. Boleh saya tahu mengapa anda mahu menghapuskan rencana ini? Saya tidak nampak ianya melanggar gaya penulisan di Wikipedia dan sekolah itu pun sememangnya wujud. Claude (bincang) 12:14, 10 April 2020 (UTC)

Saya memohon untuk menghapusan rencana itu kerana saya rasa rencana tentang sekolah ini tidak penting dan hanya sekolah yang ada peristiwa yang amat "diketahui umum" yang saya rasa dianggap relevan. Pengguna:Fab1442006 (bincang) 13:04, 10 April 2020 (UTC)

Seperti yang anda sedia maklum. Wikipedia adalah laman yang disumbangkan hasil sukarela seseorang pengguna. Tak kisah sama ada ianya penting atau tidak, tetapi jika rencana yang dicipta itu wujud berteraskan fakta dan sesebuah tempat (sekolah) itu wujud bermakna ianya relevan, ianya boleh disumbangkan asalkan mengikut piawaian Wikipedia. Kita perlu hargai hasil usaha pengguna lain asalkan tidak bertentangan dengan penulisan di Wikipedia. Mungkin anda masih baru, anda masih belum cukup faham mengenai selok-belok Wikipedia. Mungkin anda akan faham suatu masa nanti. Wikipedia bahasa Melayu sangat memerlukan penyumbang memandangkan kami agak kekurangan penyumbang berbanding Wikipedia versi bahasa lain. Anda boleh rujuk di sini dan sini. Claude (bincang) 13:28, 10 April 2020 (UTC)
Ah baiklah dan saya minta maaf kerena isu tadi dan saya sebenarnya memang baru disini dan tidak beberapa faham selok-belok disini. Jadi sekali lagi saya minta maaf dan terima kasih kerena beritahu saya tentang perkara ini. Pengguna:Fab1442006 (bincang) 13:41, 10 April 2020 (UTC)
Tidak mengapa, masih boleh mempelajarinya. Cuma mengenai tandatangan anda diatas ni. Saya lihat, anda sering menulis [[Pengguna:Fab1442006]] di akhir pendapat/pesanan/komen yang anda berikan. Anda boleh melakukannya dengan menaip --~~~~ atau tekan butang "Tandatangan dengan cap waktu" di atas (keutamaan), ia secara automatik akan memaparkan nama, pautan ke laman perbincangan dan waktu&tarikh pada akhir pesanan yang anda berikan. Claude (bincang) 15:54, 10 April 2020 (UTC)
Oh ok terima kasih. --Fab1442006 (bincang) 17:14, 10 April 2020 (UTC)

Nickelodeon Bananana! TV3[sunting sumber]

Salam sejahtera saudara, terima kasih kerana mengemaskini rencana Nickelodeon Bananana! TV3 dengan menambah rujukan. Saya harap saudara boleh menyumbang lebih lagi rencana yang lain. Teruskan usaha. Yang Ikhlas NikoUMS (bincang) 13:42, 12 Mei 2020 (UTC)

Terima kasih dengan penghargaan tu. Saya akan menyumbang lebih banya lagi rencana dalam wiki ini! Terima kasih sekali lagi. --Fab1442006 (bincang) 09:34, 13 Mei 2020 (UTC)

Rencana pilihan[sunting sumber]

Salam sejahtera, saya ingin menjemput anda untuk mengundi rencana pilihan berkenaan dengan Cristiano Ronaldo di https://ms.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Rencana_pilihan/Pencalonan. Sumbangan anda amat dihargai NikoUMS (bincang) 13:26, 29 Mei 2020 (UTC)