Perbincangan pengguna:LeQuattroStagioni

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Akaun pengguna saya sebelum ini adalah Whjayg, tetapi telah ditukar nama kepada LeQuattroStagioni pada 17 December 2019.
Tandatangan saya kekal sebagai Jay, nama sebenar saya.
Jika anda ingin menghubungi saya, sila tinggalkan mesej di bawah atau
hantar e-mel kepada saya.
Cheers! - Jay


Padam e-mail[sunting sumber]

Encik Yosri telah tolong buatkan dan saya tidak kisah awak padam daripada arkib saya. kurkur 08:36, 27 November 2008 (UTC)


Hai Whjayg mengapa awak sudah lama tidak menyunting. Perbincangan pengguna:Kiteretsu

Fail tanpa lesen sah[sunting sumber]

Hai! Terima kasih atas muat naik anda. Saya perasan sebahagian fail yang anda muat naik tidak memiliki lesen (lihat senarai di bawah). Anda boleh membantu kami dengan meletakkan lesen dan sumbernya. Sumber boleh jadi ÔÇÿKarya sendiriÔÇÖ jika anda mengambil gambar tersebut/menggunakan kamera anda sendiri atau mencipta sendiri fail tersebut. Jika anda mengambil foto/fail itu di tempat lain, sila berikan pautan ke tapak web berkaitan atau nyatakan di mana anda menjumpainya.

Fail tanpa lesen sah boleh dihapuskan, jadi kami amat berharap anda membantu kami menambah lesen supaya fail-fail tersebut dapat dikekalkan.

Kerjasama anda amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

  1. Fail:Ride of the Valkyries.ogg

--MGA73bot (bincang) 22:29, 11 Julai 2011 (UTC)

Perihal: "koir"[sunting sumber]

Salam! Saya perhatikan saudara memadam habis-habisan kandungan laman "Koir"...saya faham niat saudara mahu menyumbang sama sepertimana saya buat, namun pengubahan yang dilakukan pada laman tersebut hanya mengembalikan kandungan entri kepada rupa asal yang terlalu mengikut corak bahasa Inggeris (English-centric) lalu dibaca tidak sejadi (flowing unnaturally) pada laman yang khusus pakai bahasa Melayu Nusantara (termasuk bahasa Malaysia dan bahasa Indonesia). Malah, saudara memadam habis-habisan tanpa memberi penjelasan munsabah; seolah-olah saudara menafikan lalu sengaja memvandal habis - ia sikap tidak bertanggungjawab. Maka, saya terpaksa mengembalikan rupa entri kepada sebelum ia pernah diolah...tapi mujur juga saya pulihkan seberapa kandungan asal saudara yang boleh digunakan.

Saya minta tolonglah catat penjelasan munsabah pada setiap suntingan saudara lain kali. Kalau saudara tidak berpuas hati atau mahu nyatakan ada ralat maklumat pada suntingan saya, jemputlah saya ke laman perbincangan entri atau di laman pengguna saya. Usahlah bertindak destructive begini...sekian sahaja.

Yang ikhlas,

--Anumengelamun (bincang) 07:59, 25 Disember 2019 (UTC)


@Anumengelamun, saya menggunakan handphone sekarang dan tidak ada masa untuk membaca apa yang telah anda revert. Jika anda betul2 membaca history rencana tersebut, anda nampak yang rencana itu bukan saja dibuat oleh saya dan juga sebagai penyumbang utama. Saya menukar untuk mengubah baik isi kandungan rencana2 yang telah saya tuliskan. Apabila saya pulang, saya akan semak apa yang anda revert dan akan tukar balik mengikut keperluan. Sepanjang 13 tahun saya menyumbang di wiki, awak lah orang yang pertama memanggil kerja saya sebagai vandalism. Dan awaklah orang yang paling kurang ajar dan revert kerja orang lain tanpa berfikir. Selepas saya menulis rencana ini pada tahun 2007, saya baik pulihkan pada tahun 2008. Dan selepas itu semua edit dilakukan oleh BOT untuk kerja-kerja penyeliaan (bukan rencana). Minggu lepas saya review apa yang saya tulis pada tahun 2007 and 2008, untuk baik pulih . Tiba2 datang AWAK dan terus panggil saya vandalism? Lain kali baca dulu dan jangan main terus serang orang. Saya masih ada banyak improvement yang saya nak buat untuk rencana ini dan juga semua rencana2 yang saya mulakan −Jay (bincang) 09:31, 25 Disember 2019 (UTC)

Saya sudah revert semua yang anda revert tadi. Kalau tak puas hati, panggil Admin - Jay (bincang) 09:51, 25 Disember 2019 (UTC)
1. Saya minta maaf kerana tuduhan melulu saya terhadap saudara.
2. Saya masih tidak begitu faham di mana salahnya suntingan saya sampai saudara padam revert habis begitu - hal tatabahasa ke, maksud kandungan ke apa ke...saya mahu penjelasan saudara di mana silap saya, itu je. Saya tak mahu libatkan pihak lain.
Saudara kata saudara "masih ada banyak improvement yang saya nak buat untuk rencana ini", tapi saudara kena faham ada juga banyak penyunting lain nak bantu improve sama-sama. Buat entri ini lazimnya bukan "one-man job", semua orang akan update & repair sekiranya mereka ada maklumat terkini - every final version will always be different than the last. Saudara asyik revert versi terakhir saudara yang wujud tahun 2014 dengan tatabahasa tak sedap tu...susahlah macam ni. Anumengelamun (bincang) 10:08, 25 Disember 2019 (UTC)
@Anumengelamun, saya revert kepada edit terakhir saya pada 08:15, 23 December 2019‎ bukan 2014. Saya seorang yang beretika dan suka berkerja bersama2 tetapi etika saya hilang dengan awak kerana tuduhan awak bahawa saya vandalised rencana tersebut. Sekiranya awak sudah berkasar dengan orang lain, awak tidak boleh berharap orang akan berlembut dengan awak. Tujuan awak mulia tetapi kesalahan awak adalah menuduh membuta tuli tanpa periksa. Seperti yang saya beritahu, saya akan memeriksa semula rencana itu apabila saya pulang. Buat masa ini, saya revert semula kepada penulisan saya pada 08:15, 23 December 2019. - Jay (bincang) 10:18, 25 Disember 2019 (UTC)
Boleh saya bertanya - kenapa saudara padam semua suntingan saya dan revert terus, sedangkan saudara boleh sahaja edit bahagian mana yang tidak kena pada bacaan saudara sambil petikan lain yang dirasa betul boleh dibiarkan? Suntingan terbaru saya mahu betulkan gaya penulisan entri serta menambahkan rujukan sah sekali, di mana salah saya? Kesianlah saudara susah payah asyik delete banyak macam ni... - Anumengelamun (bincang) 10:29, 25 Disember 2019 (UTC)