Perbincangan pengguna:Slainthayer

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Face-smile.svgSelamat datang ke Wikipedia, Slainthayer!

Terima kasih kerana menyertai Wikipedia bahasa Melayu, kini terdapat seramai 247,068 pengguna berdaftar!
Selamat sejahtera. Selamat datang ke Wikipedia dan terima kasih atas sumbangan anda! Saya Gogogogox, salah seorang penyunting di sini dan saya berharap anda sudi untuk membantu laman ini.
Beberapa panduan yang mungkin berguna untuk anda:
Face-smile.svg   Pengenalan kepada Wikipedia
BluePillar.svg   Lima tonggak Wikipedia
Crystal Clear app ktip.svg   Tutorial suntingan
Crystal package utilities.png   Bagaimana menyunting halaman
Crystal Clear app kedit.png   Manual gaya penulisan
LetterW.svg   Asas-asas Kod Wiki
Cscr-featured.svg   Bagaimana mencipta artikel
Crystal khelpcenter.png   Laman bantuan
Octagon-warning.svg   Apa yang Wikipedia bukan
Sesetengah perkara yang digalakkan dan dilarang:
UncialB-01.png   Digalakkan berani dalam mengemaskini laman
Face-angel.svg   Digalakkan beranggapan niat baik
Face-tongue.svg   Digalakkan mengamalkan prinsip kesopanan
Symbol neutral vote.svg   Digalakkan mengamalkan pandangan berkecuali
Ambox warning blue.svg   Jangan melaku musnah
Stop hand.svg   Jangan sampai disekat
Jika anda memerlukan bantuan, anda boleh:
Nuvola apps filetypes.svg   Meja bantuan
atau:
Presa de decissions.png   Bertanya soalan kepada penyelia
Terdapat beberapa cara untuk menyumbang kepada Wikipedia. Antaranya seperti:
Fée.svg WikiWitch Black.png   Menjadi seorang WikiPari dan WikiSihir
Crystal package settings.png   Membantu menyumbang pada artikel
           
Vista-advancedsettings.png   Melaksanakan tugas-tugas penyelenggaraan
Curly Brackets.svg   Membantu mencipta templat baru
WikiProject Council.svg   Membantu dalam projek yang tersedia di WikiProjek

Sentiasa ingat untuk menandatangani pesanan anda pada laman perbincangan dengan meletakkan ~~~~ (empat kali tanda gelombang) atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada laman penyuntingan.

Semoga anda menikmati kunjungan di Wikipedia bahasa Melayu. Selamat menyumbang!

Do not understand Malay? Visit our embassy now.
Ikhlas daripada saya, Gogogogox

Penghapusan rencana[sunting sumber]

Membuang tag penyelia telah mengakibatkan rencana anda dihapuskan serta merta. Yosri (bincang) 11:29, 4 Ogos 2018 (UTC)

  1. Anda membuang tag penyelia (saya).
  2. Saya menilai ia tidak memenuhi kelayakan kerana tiada litupan akhbar. Sila rujuk https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Notability_(organizations_and_companies)#Significant_coverage Yosri (bincang) 12:30, 4 Ogos 2018 (UTC)

Organisasi tidak memenuhi kelayakan[sunting sumber]

Terima kasih di atas sumbangan anda. Bagaimanapun hanya persatuan atau organisasi yang terkenal diterima. Sila rujuk syarat persatuan penting/terkenal. Bagi persatuan / organisasi yang tidak memenuhi syarat, sila cipta di laman berikut:-
* Vanity Page, MyWikiBiz!. Yosri (bincang) 12:34, 4 Ogos 2018 (UTC)

1. Adalah tanggungjawab penyunting memasukkan rujukan, terutama apabila diminta penyelia. Sekiranya beribu rencana ada, saya tidak nampak apa masalah anda untuk memasukkan rujukan apabila diminta. Bukan tugas penyelia mencari pengesahan akhbar di Wikipedia.
2. Suntingan oleh pemilik atau orang yang dibayar tidak digalakkan. (Ini menunjukkan ia tidak penting atau mashyur sehinggakan terpaksa menyunting sendiri.) Sekiranya anda dibayar/seorang pekerja, anda dikehendaki mengistihar bahawa anda berkepentingan di laman pengguna anda.
3. Anda adalah orang yang bertanggung jawab membuang tag penyelia.
4: Semua sejarah suntingan ada tersimpan sebagai rujukan.
5. Saya telah memulihkan rencana, tetapi ia masih memerlukan rujukan akhbar utama. (Bukan yang menyatakan ia minta di tutup.) Yosri (bincang) 15:17, 4 Ogos 2018 (UTC)
Jika ia significent, anda tidak perlu menjadi penyuntingnya (tak perlu dibayar). Jadi, ia tidak significent menurut dasar Wikipedia. Wikipedia bukan laman blog, Facebook atau laman rasmi organisasi. Sila patuhi dasar Wikipedia. Baca pautan yang diberikan jika tidak faham. Sila buat pertanyaan (dengan sopan), jika masih tidak faham. Yosri (bincang) 15:40, 4 Ogos 2018 (UTC)
Bawa bertenang. Laman Pengguna saya dipadamkan berkali-kali.(Slainthayer) 15:53, 4 Ogos 2018 (UTC)
Sila istiharkan kepentingan anda bagi organisasi tersebut di laman pengguna. https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Paid-contribution_disclosure Yosri (bincang) 15:44, 4 Ogos 2018 (UTC)
Bawa bertenang. Laman Pengguna saya dipadamkan berkali-kali.(Slainthayer) 15:53, 4 Ogos 2018 (UTC)
Bagaimana anda boleh merujuk maklumat yang kononnya sudah tiada di talian? Adakah anda menyimpan salinan keras rencana tersebut. Kenyataan tersebut meragukan kerana tiada orang biasa yang menyimpan laman web/menghafal maklumat dalam laman web lapuk. Selain itu, dengan merujuk pada laman yang kononnya pernah ada, tiada pengesahan maklumat boleh dibuat, termasuk bagi dakwaan yang meragukan. Ini berbeza dengan organisasi lain yang masih terdapat mahlumat yang boleh dirujuk walaupun ia wujud jauh lebih lama. Yosri (bincang) 12:25, 5 Ogos 2018 (UTC)
Anda tidak menjawab soalan saya, bagaimana anda menghafal maklumat dari laman web lapuk (hilang)? Ini menunjukkan anda mempunyai kaitan/hubungan yang rapat dan cubaan menyamar akan dikenakan tindakan keras. Rujuk pautan yang diberikan. Pandangan saya tidak penting terbabit kerana KEWAJIPAN memasukkan rujukan merupakan dasar Wikipedia, bukan saya. Jadi apa perlunya anda mempersoalkan tindakan saya. Juga sekiranya maklumat itu tiada rujukan, apa perlunya memasukkannya sekarang. Bukan tutup pun kolej itu jika tiada maklumat di Wikipedia ini. Jika hendak memasukkan maklumat yang tiada rujukan, sila ke Vanity Page, MyWikiBiz!. Gunakan saluran yang betul yang bersesuaian, memandangkan anda seorang yang berpelajaran. Patuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh Wikipedia, bukan oleh Yosri. Yosri (bincang) 12:56, 5 Ogos 2018 (UTC)
Masa diberikan dengan meletakkan tag kali pertama. Tag akan dikeluarkan oleh penyelia selepas berpuas hati rujukan telah dimasukkan. Tindakan anda menghapuskan tag, menyebabkan rencana dihapuskan serta merta, kerana melanggar syarat rujukan. Andalah yang memilih agar rencana dihapuskan. Rencana sekolah kolej dan universiti memiliki rujukan di laman Kementerian pendidikan dan tiada dakwaan meragukan, rujuk Kod Sekolah. Senarai Sekolah Mengikut Kumpulan Jenis Dan Negeri. Sila patuhi dasar rujukan Wikipedia. Jika tiada rujukan, tidak perlu masukkan, bukan penting pun ia berada di Wikipedia. Jangan buang masa saya. Samaada anda patuhi dasar Wikipedia atau jangan masukkan maklumat yang tiada rujukan. Saya tidak perlu/akan membuang masa menjawab tomahan anda lagi. Jangan cuba mempersoalkan penyelia lagi, saya tidak akan beri muka lagi. Yosri (bincang) 13:16, 5 Ogos 2018 (UTC)
Sejak artikel itu dikembalikan semua, kami tidak padam langsung tag itu. Saya tidak tahu tag itu tidak boleh dipadamkan, sila rujuk user page saya. Kami adalah sekolah khas dibawah Jabatan Perdana Menteri sebelum PRU-14. Kini kami dibawah Menteri Pendidikan. Kami tidak boleh dimasukkan ke dalam sistem KPM biasa. Disebabkan itu, kami diletakkan dibawah sektor sendiri, Sektor Pengurusan Permata. Sebelum itu, kami berada dibawah Bahagian PERMATA, Jabatan Perdana Menteri. Lihat:
Kamu yang membuang masa saya.
Semua suntingan yang tidak mematuhi dasar Wikipedia akan dikenakan tindakan menurut peraturan Wikipedia. Anda diingatkan agar mematuhi dasar Wikipedia. Harap maklum. Yosri (bincang) 15:51, 5 Ogos 2018 (UTC)

Orologio blu.svg
Pengguna yang disekat ini bertanyakan tentang penyekatannya disemak semula:

Slainthayer (log sekatansekatan aktifsekatan globalauto sekatansumbangansumbangan yang dihapuskanlog penapis penyalahgunaanlog penciptaanubah tetapan sekatannyahsekatperiksa pengguna (log))


Sebab permohonan:

saya menjadi collateral damage kepada block dikenakan terhadap DualSidedHiro

Nota:

  • Dalam beberapa kes, anda mungkin tidak sebenarnya disekat, atau blok anda telah tamat tempoh. Sila semak senarai sekatan aktif. Jika tiada sekatan disenaraikan, maka anda telah diauto sekat oleh sistem anti-vandalisme automatik. Sila nyatakan permintaan ini dan ikuti arahan sebaliknya untuk perhatian segera oleh pentadbir.
  • Sila baca panduan untuk merayu sekatan memastikan bahawa permintaan hilangkan sekatan anda akan membantu kes anda. Anda boleh menukar permintaan anda pada bila-bila masa.
Ok. Sudah saya nyahsekatkan buat masa ini. Yosri (bincang) 15:40, 8 Ogos 2018 (UTC)

Jemputan Bulan Asia Wikipedia[sunting sumber]

Jemputan Bulan Asia Wikipedia
Wikipedia Asian Month 2018 Banner ms.svg

Anda dijemput untuk mengikuti Bulan Asia Wikipedia 2018!

Cipta 4 rencana berkaitan Asia dan menangi poskad khas daripada komuniti Wikimedia dari Asia!

Ahli Wikipedia yang mencipta rencana yang terbanyak akan dianugerahi "Duta Asia Wikipedia" dan mendapat sijil bertandatangan khas!

Daftar sekarang! Peraturan

TofeikuBincang 06:29, 1 November 2018 (UTC)

Sila gunakan BM[sunting sumber]

Sila gunakan BM dalam ringkasan suntingan anda. Ini Wikipedia Bahasa Melayu, dan setiap isi kandungan rencananya ditulis dalam BM. Bahasa Inggeris Malaysia bukan bahasa rasmi Malaysia, hanya Bahasa Melayu sahaja bahasa rasmi Malaysia. Sila lihat rencana Bahasa Inggeris Malaysia untuk maklumat lanjut. Terima kasih.

Salam menyunting[sunting sumber]

Hai. Senang hati saya nampak saudara masih menyunting di Wikipedia. Saya u/taufik_r dari r/Malaysia. Saya berharap selain menyunting dalam talian, saudara dapat juga membantu menarik lebih ramai orang di luar talian seperti mengadakan pertemuan dan sebagainya. Wikimedia Malaysia memerlukan lebih ramai ahli untuk menjadi lebih giat dalam membebaskan maklumat di Malaysia. Mana tahu, saudara pun dapat pergi ke luar negara menghadiri persidangan Wikimedia. Tanya saja apa-apa soalan dengan saya. Selamat menyunting. -- TofeikuBincang 14:40, 28 Mei 2019 (UTC)

Community Insights Survey[sunting sumber]

RMaung (WMF) 00:39, 7 September 2019 (UTC)

Reminder: Community Insights Survey[sunting sumber]

RMaung (WMF) 18:50, 20 September 2019 (UTC)

Reminder: Community Insights Survey[sunting sumber]

RMaung (WMF) 14:00, 4 Oktober 2019 (UTC)

Jemputan Bulan Asia Wikipedia 2019[sunting sumber]

Jemputan Bulan Asia Wikipedia
Wikipedia Asian Month Logo v2 ms.svg
Hai Slainthayer! Saya, MediaWiki message delivery, salah seorang penganjur pertandingan ini dan saya mengalu-alukan penyertaan anda dalam pertandingan ini. Anda dijemput untuk mengikuti Bulan Asia Wikipedia 2019!

Cipta 4 rencana berkaitan Asia dan menangi poskad khas daripada komuniti Wikimedia dari Asia!

Ahli Wikipedia yang mencipta rencana yang terbanyak akan dianugerahi "Duta Asia Wikipedia" dan mendapat sijil bertandatangan khas!Daftar sekarang! Peraturan

Selamat berjaya! Ikhlas daripada saya, MediaWiki message delivery
-- TofeikuBincang 18:28, 29 Oktober 2019 (UTC+8)