Perbincangan pengguna:Toknujum

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke navigasi Pergi ke carian
Selamat datang ke Wikipedia Bahasa Melayu!
Salam sejahtera Toknujum! Terima kasih kerana mendaftar di Wikipedia Bahasa Melayu!
Berikut merupakan beberapa pautan yang dapat anda layari jika masih baru di Wikipedia:

Lihat juga tutorial Wikipedia dan Meja bantuan. Untuk menandatangani pesanan anda pada laman perbualan, seperti laman ini, letakkan ~~~~ (empat kali tanda gelombang) atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada laman penyuntingan.

Semoga anda menikmati kunjungan anda di Wikipedia Bahasa Melayu. Selamat menyumbang!

Welcome to the Malay Wikipedia!
The following are relevant wiki links for users based here mainly for InterWiki purposes.

See also our list of local administrators. Should you require any assistance here, you may contact me or any one of our ambassadors listed at our embassy. You may also leave a message there for the attention of the whole Malay Wikipedia community. Should the assistance you require be technical in nature, please leave a note with one of our administrators.

To sign your message, please type four tildes (~~~~) after it if you are using your local Malay Wikipedia account, or the InterWiki link {{:[Wikipedia language code]: [Name of your page] | [Your personal ID] }}, followed by five tildes (~~~~~) to allow for the date to accompany your message if you are using your foreign Wikipedia account. It would be preferable if you could indicate which Wikipedia language version you are from (meaning the one you most regularly use) to simplify any referencing or liaison that may follow. Enjoy your stay here at the Malay Wikipedia. Cheers!


--ChempakaBot (bincang) 07:16, 11 Februari 2011 (UTC)[balas]

Ejaan fardhu[sunting sumber]

Ejaan fardhu adalah salah, ejaan sebenar mengikut Dewan Bahasa dan Pustaka ialah fardu. Sila rujuk di sini. Harap maklum. :) --Kurnia [ bual ] 08:24, 11 Februari 2011 (UTC)[balas]

Rujukan[sunting sumber]

Salam,
Wikipedia tidak boleh merujuk kepada Wikipedia. Selain itu, terdapat source wiki untuk rujukan sedemikian. Di sini, tiada orang mampu mengesahkan apa yang diletakkan itu betul atau tidak. Oleh itu saya padamkan. Yosri (bincang) 06:08, 12 Februari 2011 (UTC)[balas]

Teguran[sunting sumber]

Hai, ini teguran saya:

  1. Wikipedia bukanlah kamus, tetapi sebuah ensiklopedia. Sila baca Wikipedia:Wikipedia bukanlah.
  2. Sila jangan salin dan tampal dari mana-mana laman lain di Internet, kerana itu dipanggil plagiat, dan mungkin melanggar hak cipta laman sumber salinan tadi. Jadi, sila buat ayat anda sendri.
  3. Sila tulis rencana mengikut format Wikipedia. Anda boleh baca Wikipedia:Tutorial (Menyunting) untuk maklumat lanjut atau jadikan rencana sedia ada sebagai contoh.
  4. Gunakan perkataan yang diiktiraf oleh Dewan Bahasa dan Pustaka. Anda boleh membuat rujukan di Pusar Rujukan Persuratan Melayu DBP.

Itu sahaja. Selamat menyumbang. :) --Kurnia [ bual ] 06:09, 16 Februari 2011 (UTC)[balas]

Pencalonan Darah yang keluar dari rahim wanita untuk penghapusan segera[sunting sumber]

Jika ini adalah rencana pertama yang anda mencipta, anda mungkin mahu membaca panduan untuk mencipta rencana pertama anda.

Pertimbanglah juga penggunaan Bestari Rencana untuk membantu anda mencipta rencana.

Helo, dan selamat datang ke Wikipedia. Ini adalah sebuah notis untuk memberitahu anda bahawa sebuah teg telah diletakkan pada Darah yang keluar dari rahim wanita yang memohonkan supaya ia dihapuskan dari Wikipedia dengan segera. Ini telah diperbuat di bawah bahagian R3 kriteria untuk penghapusan segera, kerana ia adalah sebuah rencana tanpa sebarang kandungan, atau kandungannya mengandungi sahaja pautan luar, bahagian "lihat juga", rujukan buku, teg kategori, teg templat, pautan interwiki, gambar atau percubaan untuk menghubungi subjek rencana tersebut. Sila lihat Wikipedia:Rencana tunas (Inggeris) untuk piawai maklumat minumum kami untuk rencana pendek. Juga, sila notakan bahawa rencana-rencana mestilah tentang subjek-subjek yang layak dan patut memberikan rujukan ke sumber-sumber yang boleh dipercayai yang mengesahkan kandungannya.

Jika anda merasakan laman ini tidak patut dihapuskan atas sebab ini, anda boleh melawankan pencalonan dengan melawati laman tersebut dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia. Jika laman tersebut telah dihapuskan, dan anda ingin mendapatkan semula bahan yang dipadam untuk rujukan atau perbaikan masa depan, sila menghubungi penyelia yang menghapuskkannya, atau jika anda sudah berbuat demikian, anda boleh meletakkan permohonan di sini. Alexander Iskandar (bincang) 12:07, 18 Ogos 2017 (UTC)[balas]