Perbincangan pengguna:WikiBMEditor291

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke navigasi Pergi ke carian

Face-smile.svgSelamat datang ke Wikipedia, WikiBMEditor291!

Terima kasih kerana menyertai Wikipedia bahasa Melayu, kini terdapat seramai 283,199 pengguna berdaftar!
Selamat sejahtera. Selamat datang ke Wikipedia dan terima kasih atas sumbangan anda! Saya HsfBot, salah seorang penyunting di sini dan saya berharap anda sudi untuk membantu laman ini.
Beberapa panduan yang mungkin berguna untuk anda:
Face-smile.svg   Pengenalan kepada Wikipedia
BluePillar.svg   Lima tonggak Wikipedia
Crystal Clear app ktip.svg   Tutorial suntingan
Crystal package utilities.png   Bagaimana menyunting halaman
Crystal Clear app kedit.png   Manual gaya penulisan
LetterW.svg   Asas-asas Kod Wiki
Cscr-featured.svg   Bagaimana mencipta artikel
Crystal khelpcenter.png   Laman bantuan
Octagon-warning.svg   Apa yang Wikipedia bukan
Sesetengah perkara yang digalakkan dan dilarang:
UncialB-01.png   Digalakkan berani dalam mengemaskini laman
Face-angel.svg   Digalakkan beranggapan niat baik
Face-tongue.svg   Digalakkan mengamalkan prinsip kesopanan
Symbol neutral vote.svg   Digalakkan mengamalkan pandangan berkecuali
Ambox warning blue.svg   Jangan melaku musnah
Stop hand.svg   Jangan sampai disekat
Jika anda memerlukan bantuan, anda boleh:
Nuvola apps filetypes.svg   Meja bantuan
atau:
Presa de decissions.png   Bertanya soalan kepada penyelia
Terdapat beberapa cara untuk menyumbang kepada Wikipedia. Antaranya seperti:
Fée.svg WikiWitch Black.png   Menjadi seorang WikiPari dan WikiSihir
Crystal package settings.png   Membantu menyumbang pada artikel
           
Vista-advancedsettings.png   Melaksanakan tugas-tugas penyelenggaraan
Curly Brackets.svg   Membantu mencipta templat baru
WikiProject Council.svg   Membantu dalam projek yang tersedia di WikiProjek

Sentiasa ingat untuk menandatangani pesanan anda pada laman perbincangan dengan meletakkan ~~~~ (empat kali tanda gelombang) atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada laman penyuntingan.

Semoga anda menikmati kunjungan di Wikipedia bahasa Melayu. Selamat menyumbang!

Do not understand Malay? Visit our embassy now.
Ikhlas daripada saya, HsfBot

Pencalonan Istilah Bangsawan untuk penghapusan segera[sunting sumber]

Jika ini adalah rencana pertama yang anda mencipta, anda mungkin mahu membaca panduan untuk mencipta rencana pertama anda.

Pertimbanglah juga penggunaan Bestari Rencana untuk membantu anda mencipta rencana.

Sebuah teg telah diletakkan pada Istilah Bangsawan yang memohonkan supaya ia dihapuskan dari Wikipedia dengan segera. Ini telah diperbuat di bawah bahagian R5 kriteria untuk penghapusan segera, kerana rencana itu mengandungi sebuah takrif kamus atau rencana lain yang telah ditranswikikan (Inggeris) ke projek yang lain dan maklumat pencipta dicatatkan.

Jika anda merasakan laman ini tidak patut dihapuskan atas sebab ini, anda boleh melawankan pencalonan dengan melawati laman tersebut dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia. Jika laman tersebut telah dihapuskan, dan anda ingin mendapatkan semula bahan yang dipadam untuk rujukan atau perbaikan masa depan, sila menghubungi penyelia yang menghapuskkannya, atau jika anda sudah berbuat demikian, anda boleh meletakkan permohonan di sini. CyberTroopers (bincang) 15:41, 22 Disember 2018 (UTC)[balas]

Pencalonan Istilah Bangsawan untuk dihapuskan[sunting sumber]

Satu perbincangan sedang berlaku sama ada rencana Istilah Bangsawan adalah sesuai untuk dimasukkan dalam Wikipedia mengikut polisi dan panduan Wikipedia atau rencana ini semamangnya perlu dihapuskan.

Rencana sedang dibincangkan di Wikipedia:Permohonan memadam laman/Istilah Bangsawan sehingga kata sepakat dicapai, dan sesiapa sahaja dialu-alukan untuk menyumbang kepada perbincangan. Pencalonan akan menjelaskan dasar-dasar dan garis panduan yang menjadi kebimbangan. Perbincangan tertumpu kepada bukti yang berkualiti tinggi dan dasar-dasar dan garis panduan kami.


Pengguna boleh menyunting rencana semasa perbincangan, termasuk untuk memperbaiki rencana untuk menangani kebimbangan yang dibangkitkan dalam perbincangan. Walau bagaimanapun, jangan buang notis rencana untuk penghapusan dari bahagian atas rencana. CyberTroopers (bincang) 15:47, 22 Disember 2018 (UTC)[balas]

Kesalahan tatabahasa[sunting sumber]

Salam saudara WikiBMEditor291. Sila berhenti menggunakan huruf besar bagi kesemua huruf sebagaimana yang dilakukan oleh anda bagi menulis nama-nama dalam rencana Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Melawati. Sila baiki kesalahan tatabahasa tersebut. Terima kasih.- CyberTroopers bincang/sumbangan 13:07, 30 Julai 2019 (UTC)[balas]

Selamat Hari Raya Aidilfitri[sunting sumber]

[[Fail:Aidilfitri Wiki.png |40px]]Salam pengguna Wikipedia Bahasa Melayu!

Pentadbir Wikipedia Bahasa Melayu ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada anda semua yang meraikannya. Sila amalkan penjarakan sosial dan kebersihan yang tinggi bagi mengelakkan daripada dijangkiti oleh penyakit Covid-19. Semoga kedatangan Aidilfitri ini akan memberi semangat yang tinggi kepada kita semua untuk terus menyumbang dalam Wikipedia Bahasa Melayu! Terima kasih.

Huruf kecil dalam kurungan[sunting sumber]

Salam. Saya perasan yang kamu sering menggunakan huruf besar bagi perkataan dalam kurungan di tajuk rencana (Cth: Langkawi (Kawasan Persekutuan). Penamaan rencana harus berhuruf kecil bagi perkataan dalam kurungan melainkan perkataan tersebut nama khas (seperti nama orang). Lagi satu, pastikan laman yang ingin dicipta masih belum wujud agar tidak terdapat laman berganda. Terima kasih. — Jeluang Terluang (bincang) 15:45, 18 Jun 2020 (UTC)[balas]

Baik Tuan WikiBMEditor291 (bincang) 17:32, 18 Jun 2020 (UTC)[balas]

Sila tambah pautan wiki ke Wikipedia Bhasa Inggeris sendiri[sunting sumber]

Senang jer, tengok kat kiri ada satu Bahasa, tekan add link, atas taip enwiki, bawah taip halaman yang berkenaan cobtoh Kuala Selangor (federal constituency), tekan link. Then siap... Jangan tinggak kerja ni bagi org lain payah buat.... Lagipun pengguna BM blh masuk/akseshalaman anda jika ada pautan wikidata angys Bincang 21:49, 17 Julai 2020 (UTC)[balas]

Silakan periksa email Anda[sunting sumber]

Halo WikiBMEditor291: Silakan periksa email Anda! Subjek: "The Community Insights survey is coming!" Jika Anda memiliki pertanyaan, silakan kirim email ke survey@wikimedia.org.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, see my explanation here.

MediaWiki message delivery (bincang) 19:04, 24 September 2020 (UTC)[balas]

Menyeragamkan pengenalan tokoh politik[sunting sumber]

Salam sejahtera. Memandangkan anda aktif dalam menghasilkan rencana berkaitan politik dan tokoh politik, saya ingin mengajak anda untuk mengikuti 'templat' cadangan untuk bahagian awal pengenalan tokoh politik. Boleh lihat di sini untuk perkara yang dimaksudkan. [Pengenalan tokoh politik]. Ini sekadar cadangan panduan daripada saya. Semoga rencana berkaitan ahli politik di Malaysia lebih tersusun selepas ini. - Zahirul Nukman (bincang) 05:53, 16 Mac 2021 (UTC)[balas]

Membaik pulih rencana[sunting sumber]

Salam sejahtera. Bolehkah anda membantu membaik pulih rencana tokoh ini agar menepati ciri-ciri ensiklopedia?
Yang di-Pertua DUN Pulau Pinang. Law Choo Kiang
Terima kasih.- Zahirul Nukman (bincang) 23:50, 28 Mac 2021 (UTC)[balas]

Translation request[sunting sumber]

Hello.

Can you translate and upload the article en:Cabinet of Azerbaijan/simple:Cabinet of Azerbaijan in Malaysian Wikipedia? It does not need to be long.

Yours sincerely, Multituberculata (bincang) 12:25, 26 Oktober 2021 (UTC)[balas]