Quest Software

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Quest Software Inc.
Swasta
IndustriPerisian
NasibDiperoleh oleh Francisco Partners & Elliott Management Corporation
DitubuhkanNewport Beach, California, Amerika Syarikat (1987 (1987))
PengasasDavid M. Doyle
Ibu pejabatAliso Viejo, California, Amerika Syarikat
Tempat dibekalkan
Seluruh dunia
Perancang utama
Doug Garn, Billy Bosworth, Shayne Hidgon, Michael Dell, John Swainson, Jeff Hawn
KeluaranPerlindungan Data, Pengurusan Endpoint, Pengurusan Platform, Pengurusan Maklumat. Pengurusan Identiti dan Akses
Laman sesawangwww.quest.com

Quest Software, juga dikenali sebagai Quest, ialah syarikat perisian Amerika beribu pejabat di Aliso Viejo, California dengan 53 pejabat di 24 negara. Ditubuhkan pada tahun 1987.

Syarikat terkenal dengan Toad, produk yang digunakan oleh pangkalan data profesional, di samping tawaran lain untuk pengurusan awan Microsoft Azure, perisian sebagai perkhidmatan, keselamatan, pergerakan tenaga kerja, wawasan dorongan data, dan dukungan dan pemulihan.

Quest Software telah diambil alih oleh Dell pada tahun 2012, pada harga $2.36 bilion untuk membentuk Dell Software.[1] Pada Jun 2016, Dell mengumumkan penjulan bahagian perisian mereka, termasuk Quest, SonicWall, dan perniagaan One Identity, kepada Francisco Partners dan Elliott Management Corporation.[2] Pada 31 Oktober 2016, penjualan telah dimuktamadkan.

Pada 1 November 2016, penjualan Dell Software kepada Francisco Partners dan Elliott Management Corporation telah disiapkan, dan syarikat itu dilancarkan semula sebagai Quest Software.[3] Pada 1 Jun, 2017, One Identity telah diumumkan sebagai jenama bebas, tetapi masih tetap sebahagian dari keluarga perniagaan Quest. Penyelesaian One Identity yang mengandungi pengurusan identiti, pengurusan capaian, dan pengurusan keistimewaan.

Pada tahun 2018, Quest mengumumkan pengambilalihan Metalogix, menawarkan SharePoint, OneDrive untuk Perniagaan dan migrasi Pejabat 365 dan pengurusan penyelesaian.[4]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Dell to Acquire Quest Software". www.ecnmag.com (dalam bahasa Inggeris). Dicapai 2017-11-20. 
  2. ^ Miller, Ron. "Confirmed: Dell sells software division to Francisco Partners and Elliott Management". TechCrunch (dalam bahasa Inggeris). Dicapai 2017-11-20. 
  3. ^ "Quest Launches as an Independent Software Company Backed by Francisco Partners and Elliot Management". Quest Community. Dicapai 2016-11-01. 
  4. ^ "Quest Boosts Office 365, SharePoint Integration, Support Following Metalogix Acquisition". Channel Futures. 2018-07-24. Dicapai 2018-09-13. 

Pautan luar[sunting | sunting sumber]