Safehouse Records

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Safehouse Records
Syarikat indukUniversal Music Group
Diasaskan2015
Pengasas
Label edaran
Negara asal Amerika Syarikat

Safehouse Records ialah syarikat rakaman Amerika Syarikat yang diwujudkan oleh penyanyi Demi Lovato, Nick Jonas dan pengurus mereka Phil McIntyre. Diumumkan pada 26 Mei 2015, matlamat mereka adalah untuk "meletakkan artis dalam kawalan seni mereka sambil menyediakan mereka alat terbaik untuk menguruskan kerjaya mereka".[1] Album rasmi pertama yang dikeluarkan dari label ialah album studio kelima Lovato, Confident (2015), diikuti oleh Nick Jonas X2, keluaran semula album kedua bertajuk Jonas. Pada 15 Disember 2015, ia diumumkan yang lebel tersebut menandatangani perjanjian bersama Universal Music Publishing Group, dan juga mengalu-alukan Chord Overstreet untuk perjanjian penerbitan, sebagai sebahagian daripada Safehouse Publishing.[2]

Artis[sunting | sunting sumber]

Album[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Perricone, Kathleen (May 26, 2015). "Demi Lovato and Nick Jonas Announce Their Own Label, Safehouse Records". United Press International. Dicapai pada October 19, 2015.
  2. ^ "Demi Lovato, Nick Jonas Ally With Universal Music Publishing Group in New Signing, Joint Venture". Billboard. December 15, 2015. Dicapai pada December 20, 2015.
  3. ^ Daw, Robbie (August 26, 2016). "Chord Overstreet's "Homeland": Listen To The Major Label Debut Single From The Glee Star". Idolator. United States: SpinMedia. Dicapai pada September 7, 2016.