Senarai Destinasi Tigerair Taiwan

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian

Syarikat Penerbangan Tigerair Taiwan melayani destinasi berikut [1] :

Senarai[sunting | sunting sumber]

Negara / Wilayah Bandar Lapangan terbang Nota Rujukan
Jepun Jepun Asahikawa Lapangan Terbang Asahikawa
Jepun Jepun Fukuoka Lapangan Terbang Fukuoka Dimulakan Semula 19 Ogos 2022 [2][3]
Jepun Jepun Hakodate Lapangan Terbang Hakodate [4]
Jepun Jepun Ibaraki Lapangan Terbang Hyakuri Aero
Jepun Jepun Nagoya Lapangan Terbang Antarabangsa Chūbu Centrair Dimulakan Semula 2 September 2022 [5]
Jepun Jepun Naha Lapangan Terbang Naha Dimulakan Semula 16 Ogos 2022 [6][7]
Jepun Jepun Niigata Lapangan Terbang Niigata [8]
Jepun Jepun Okayama Lapangan Terbang Okayama [9]
Jepun Jepun Osaka Lapangan Terbang Antarabangsa Kansai Dimulakan Semula 19 Ogos 2022 [10][11]
Jepun Jepun Sapporo Lapangan Terbang New Chitose Dimulakan 1 September 2022 [12]
Jepun Jepun Sendai Lapangan Terbang Sendai [13]
Jepun Jepun Tokyo Lapangan Terbang Haneda Dimulakan Semula 19 Ogos 2022 [14][15]
Lapangan Terbang Antarabangsa Narita Dimulakan Semula 16 Ogos 2022 [16][17]
Republik Rakyat China Makau Makau Makau Lapangan Terbang Antarabangsa Makau
Filipina Filipina Cebu Lapangan Terbang Antarabangsa Mactan-Cebu [18]
Filipina Filipina Kalibo Lapangan Terbang Kalibo
Filipina Filipina Puerto Princesa Lapangan Terbang Puerto Princesa [19]
Korea Selatan Korea Selatan Busan Lapangan Terbang Antarabangsa Gimhae [20]
Korea Selatan Korea Selatan Daegu Lapangan Terbang Antarabangsa Daegu [21]
Korea Selatan Korea Selatan Jeju Lapangan Terbang Antarabangsa Jeju [22]
Korea Selatan Korea Selatan Seoul Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon Dimulakan 17 Ogos 2022 [23]
Taiwan Taiwan Kaohsiung Lapangan Terbang Antarabangsa Kaohsiung
Taiwan Taiwan Taichung Lapangan Terbang Antarabangsa Taichung
Taiwan Taiwan Taipei Lapangan Terbang Antarabangsa Chiang Kai Shek Hub utama Tigerair Taiwan [24]
Thailand Negara Thai Bangkok Lapangan Terbang Antarabangsa Don Mueang Dimulakan semula 19 Ogos 2022 [25]

Galeri Armada Tigerair Taiwan (IT)[sunting | sunting sumber]

sebuah Pesawat Syarikat Penerbangan Tigerair Taiwan dengan Armada siri Airbus A320-200

Peta Lokasi Hab Tigerair Taiwan[sunting | sunting sumber]

Senarai Destinasi Tigerair Taiwan yang terletak di China
TPE
TPE
Hab Tigerair Taiwan

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Untuk Bandar Tumpuan ia tidak di masukan dalam Peta, dan Penamaan pada LTA Bandar Tumpuan di letakkan di bahagian "Hab Sekunder/Bandar Tumpuan", dalam Tabel "Senarai Hab Tigerair Taiwan".
  2. ^ Senarai Ini Menampilkan Senarai Hab Utama dan Hab Sekunder + Bandar Tumpuan dari Syarikat Penerbangan Tigerair Taiwan dalam Kumpulan Tiger.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "TIGERAIR TAIWAN FILES GRADUAL NETWORK RESTORATION FROM OCT 2022" (dalam bahasa Inggeris). aeroroutes.com. 22 September 2022. Dicapai pada 23 September 2022.
  2. ^ http://airlineroute.net/2015/12/16/it-fukngo-jan16/
  3. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  4. ^ "tigerair Taiwan Adds Hakodate Flights from August 2016". routesonline. Dicapai pada 31 May 2016.
  5. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  6. ^ "tigerair Taiwan to Start Taipei - Okinawa Service from late-June 2015". Airlineroute.net. 20 May 2015.
  7. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  8. ^ https://blueswandaily.com/tigerair-taiwan-planning-niigata-service-from-mar-2020/
  9. ^ "tigerair Taiwan Adds Okayama Service from July 2016". routesonline. Dicapai pada 6 June 2016.
  10. ^ "Tigerair Taiwan to Start Taipei - Osaka Service from July 2015". Airlineroute.net. 28 May 2015. Dicapai pada 28 May 2015.
  11. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  12. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  13. ^ "tigerair Taiwan Plans Sendai Service from late-June 2016". airlineroute. Dicapai pada 14 April 2016.
  14. ^ "tigerair Taiwan to Start Taipei Taoyuan - Tokyo Haneda Flights from late-Dec 2015". Airlineroute.net. 5 November 2015. Dicapai pada 5 November 2015.
  15. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  16. ^ "台灣虎航4月2日開航桃園-東京成田". CNYES.com. CNYES.com. Diarkibkan daripada yang asal pada 3 April 2015. Dicapai pada 26 March 2015.
  17. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  18. ^ News, ABS-CBN. "Tigerair Taiwan announces Cebu-Taipei flights with seat sale". ABS-CBN News (dalam bahasa Inggeris). Dicapai pada 2018-10-24.
  19. ^ http://www.taipeitimes.com/News/taiwan/archives/2019/04/09/2003713061
  20. ^ "tigerair Taiwan plans Busan launch in Jan 2017". routesonline. Dicapai pada 24 November 2016.
  21. ^ "tigerair Taiwan Adds Taipei – Daegu Service from May 2016". airlineroute. Dicapai pada 29 March 2016.
  22. ^ "tigerair Taiwan adds Jeju flights from Mar 2017". routesonline. Dicapai pada 17 February 2017.
  23. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.
  24. ^ "Tigerair Taiwan destinations". Diarkibkan daripada yang asal pada 2016-11-22. Dicapai pada 2020-10-07.
  25. ^ "TIGERAIR TAIWAN ACCELERATES INTERNATIONAL NETWORK RESTORATION TO AUGUST 2022". aeroroutes.com. 29 Jun 2022. Dicapai pada 29 Jun 2022.