Senarai Episod Aikatsu!

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Aikatsu! adalah siri televisyen anime yang dicipta dan dihasilkan oleh Sunrise berdasarkan kad permainan arcade oleh Bandai. Siri ini mula ditayangkan pada TV Tokyo dari tarikh 8 Oktober 2012 dan mula ditayangkan di RCTI dari tarikh 20 September 2014

Senarai Episod[sunting | sunting sumber]

Musim Pertama[sunting | sunting sumber]

Rencana utama: Aikatsu! (musim 1)
Aikatsu! (musim pertama)
Negara asal Jepun
 Indonesia
 Malaysia
Siaran
Saluran asalTV Tokyo
RCTI
TV3
Siaran asalJP 8 Oktober 2012 (2012-10-08) – September 26, 2013 (2013-09-26)
ID 20 September 2014 (2014-09-20)– Ogos 29, 2015 (2015-08-29)
MY 19 Oktober 2014 (2014-10-19) – sekarang
Kronologi musim
← Sebelumnya
Seterusnya →
Aikatsu! (musim kedua)

Musim Pertama bermula dari Episod 1 sampai dengan 50, lagu opening Episod 1-25 adalah "Signalize!" dan lagu closing Episod 1-25 adalah Calendar Girl, sedangkan Lagu Opening Untuk Episod 26-50 adalah "Diamond Happy" dan Lagu Closing Untuk Episod 26-50 Adalah "Hirari Hitori Kirari".

Bil. Episod Tarikan Siaran Asal
1 Aku Jadi Idol? 20 September 2014
2 Idolnya Banyak Sekali! 27 September 2014
3 Aku Ingin Lebih Mengenalmu 4 Oktober 2014
4 Oh My Fan! 11 Oktober 2014
5 Ran, Runway! 18 Oktober 2014
6 Ayo Buat Tanda Tangan! 25 Oktober 2014
7 Impian Crepe 1 November 2014
8 Matahari Bawah Tanah 8 November 2014
9 Move On Now! 15 November 2014
10 Otome Warna Pelangi 22 November 2014
11 Otome Sedang Jatuh Cinta 29 November 2014
12 Selamat Hari Natal 6 Disember 2014
13 Tragedi Kalori 13 Disember 2014
14 Naughty Police 20 Disember 2014
15 Cinta Di Bawah Pohon Kamper 27 Disember 2014
16 Jantungku Berdebar Special Live Part 1 3 Januari 2015
17 Jantungku Berdebar Special Live Part 2 10 Januari 2015
18 Choco & Love 17 Januari 2015
19 Idol Keturunan Vampire 24 Januari 2015
20 Skandal Sang Vampire 31 Januari 2015
21 Stylish Thief Swallowtail 7 Februari 2015
22 Aura Idol & Calendar Girl 14 Februari 2015
23 Ageha Sang Muse 21 Februari 2015
24 Enjoy Off Time 28 Februari 2015
25 Janji April Mop 7 Mac 2015
26 Musim Sakura 14 Mac 2015
27 Opening Fresh Girls Cup 21 Mac 2015
28 Mizuki & Penyu 28 Mac 2015
29 Idol Teacher 4 April 2015
30 Call & Response Dari Dalam Hati 11 April 2015
31 Idol Di Hari Ibu 18 April 2015
32 Ichigo Panik 25 April 2015
33 Chance & Try 2 Mei 2015
34 Hello Super Idol 9 Mei 2015
35 Star Of Tears 16 Mei 2015
36 Tristar Take Off 23 Mei 2015
37 Menggapai Matahari 30 Mei 2015
38 Strawberry Parfait 6 Jun 2015
39 Maju Terus, Soleil! 13 Jun 2015
40 Girl Meets Girl 20 Jun 2015
41 Keajaiban Musim Panas 27 Jun 2015
42 Finale on Shipboard 4 Julai 2015
43 Idol di Negeri Ajaib 11 Julai 2015
44 More Than True Crisis! 18 Julai 2015
45 Happy Summer Vacation 25 Julai 2015
46 Respect J 1 Ogos 2015
47 Idol Legendaris Masquerade 8 Ogos 2015
48 Wake up My Music 15 Ogos 2015
49 Tempat Untuk Bersinar Terang 22 Ogos 2015
50 Kenangan Kita Untuk Di Masa Depan 29 Ogos 2015

Musim Kedua[sunting | sunting sumber]

Bil. Episod Tarikan Siaran Asal
51 Rocker Itu Adalah Dream Girl 2 April 2016
52 Selamat datang kembali Stroberi 9 April 2016
53 Persaingan 16 April 2016
54 Rahasia Senyuman 23 April 2016
55 Kata Kuncinya Ok-Ok-Oke 30 April 2016
56 Rahasia Cinta 7 Mei 2016
57 Mascot Runway! 14 Mei 2016
58 Keajaiban Tarian 21 Mei 2016
59 Detektif Choco-Pop Pemberi Solusi 28 Mei 2016
60 Kabar Burung Tentang Powapowa-Puririn 4 Jun 2016
61 Kira・Pata・Magic 11 Jun 2016
62 Idol Santa Claus! 18 Jun 2016
63 Pertarungan Merah-Putih Aikatsu! 25 Jun 2016
64 Lucky Idol 2 Julai 2016
65 Pintu Menuju Impian 9 Julai 2016
66 Indahnya Rasa Kebersamaan 16 Julai 2016