Senarai laluan bas di Selangor

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Senarai laluan bas di Selangor adalah senarai perkhidmatan bas yang beroperasi di negeri Selangor, Malaysia dan dua Wilayah Persekutuan iaitu Kuala Lumpur dan Putrajaya. Senarai ini termasuk laluan-laluan bas Kementerian Pengangkutan Malaysia yang dioperasikan melalui kontrak kepada syarikat bas, laluan-laluan bas majlis tempatan dan juga laluan-laluan bas Smart Selangor dibawah Kerajaan Negeri Selangor. Kebanyakan laluan bas ini beroperasi dibawah Rapid Bus, subsidiari Prasarana Malaysia. Terdapat juga beberapa laluan bas yang beroperasi dibawah syarikat lain seperti Nadi Putra, Selangor Omnibus, Setara Jaya, Causeway Link, Seranas dan Wawasan Sutera.

Rangkaian bas APAD[sunting | sunting sumber]

Bermula Disember 2015, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (kini APAD dibawah MOT) telah merombak laluan bas di Metropolitan Lembah Klang dibawah Bus Network Revamp (Bahasa Melayu; Rombakan Rangkaian Bas). Setiap laluan bas akan diberi nombor mengikut laluan dan koridor masing-masing. Semua laluan bas utama akan diberi nombor x00 ke x99 manakala bas henti-henti dan bas pengantara dilabelkan Tx00 ke Tx99.[1]

Dibawah BNR, koridor bas sedia ada akan disusun semula menjadi koridor lebih kecil berdasarkan jalan utama menghubungkan Bandaraya Kuala Lumpur dan kawasan sekeliling. Rangkaian bas baharu akan dibahagi kepada 8 koridor iaitu Koridor Jalan Ipoh, Jalan Pahang, Ampang, Cheras, Sungai Besi, Jalan Klang Lama, Lebuhraya Persekutuan dan Damansara.[2]

Jenis[sunting | sunting sumber]

Nombor Laluan Jenis Perkhidmatan
100-199 Koridor Jalan Ipoh
200-299 Koridor Jalan Pahang
300-399 Koridor Ampang
400-499 Koridor Cheras
500-599 Koridor Sungai Besi
600-699 Koridor Klang Lama
700-799 Koridor Lebuhraya Persekutuan
800-899 Koridor Damansara
Laluan imbuhan-BET Bas Ekspres Transit
Laluan imbuhan-T Bas henti-henti tempatan atau bas pengantara

Laluan bas[sunting | sunting sumber]

100-199[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Jenis Rujukan
BET5 Hab Medan Pasar Bandar Tasik Puteri Setara Jaya (SJ Bus)  3   4   5  Masjid Jamek

 3   4  PWTC

[3]
BET6 Hab Medan Pasar Bukit Beruntung Setara Jaya (SJ Bus)  3   4   5  Masjid Jamek

 3   4  PWTC

[4]
100 Hab Lebuh Pudu Kuala Selangor Selangor Omnibus  2   9  Sungai Buloh

 2  Kepong Sentral
 8  Chow Kit

[5]
T100 MRT Sungai Buloh Hospital Sungai Buloh Rapid Bus  2   9  Sungai Buloh Bas Pengantara MRT [6]
101 KTM Sungai Buloh Saujana Utama Selangor Omnibus  2   9  Sungai Buloh [7]
T101 MRT Sungai Buloh Bukit Rahman Putra Rapid Bus  2   9  Sungai Buloh Bas Pengantara MRT [8]
T102 MRT Sungai Buloh Kampung Paya Jaras Rapid Bus  2   9  Sungai Buloh Bas Pengantara MRT [9]
103 Hab Lebuh Pudu Damansara Damai Selangor Omnibus  2  Kepong Sentral

 8  Chow Kit

[10]
T103 MRT Sungai Buloh Damansara Damai Rapid Bus  2   9  Sungai Buloh Bas Pengantara MRT [11]
104 Hab Lebuh Pudu Wangsa Permai Selangor Omnibus  2  Kepong Sentral

 8  Chow Kit

[12]
T104 MRT Kampung Selamat Kampung Baru Sungai Buloh Rapid Bus  9  Kampung Selamat Bas Pengantara MRT [13]
T105 MRT Sungai Buloh Taman Impian Indah Rapid Bus  2   9  Sungai Buloh Bas Pengantara MRT [14]
107 Hab Lebuh Pudu Bestari Jaya Selangor Omnibus  2   9  Sungai Buloh

 2  Kepong Sentral
 8  Chow Kit

[15]
120 Hab Lebuh Pudu Jinjang Utara Selangor Omnibus  8  Chow Kit [16]
T120 Kompleks Sungai Mas Taman Mastiara Rapid Bus  1  Taman Wahyu [17]
121 Hab Lebuh Pudu Taman Sri Sinar Selangor Omnibus  8  Chow Kit [18]
122 Hab Lebuh Pudu Taman Ehsan Selangor Omnibus  8  Chow Kit [19]
150 Hab Lebuh Pudu Rawang Setara Jaya (SJ Bus)  2  Rawang

 1  Taman Wahyu
 8  Chow Kit

[20]
T150 Rawang Taman Pelangi Setara Jaya (SJ Bus)  2  Rawang [21]
151 Hab Lebuh Pudu Bandar Baru Selayang SJ Bus  1  Taman Wahyu

 8  Chow Kit

[22]
T151 Rawang Taman Rawang Perdana Setara Jaya (SJ Bus)  2  Rawang [23]
152 Hab Lebuh Pudu Taman Intan Baiduri Setara Jaya (SJ Bus)  1  Taman Wahyu

 8  Chow Kit

[24]
T152 Rawang Taman Garing Utama Setara Jaya (SJ Bus)  2  Rawang [25]
154 Rawang Tanjung Malim Setara Jaya (SJ Bus) [26]
155 Rawang Bandar Tasik Puteri Setara Jaya (SJ Bus) [27]
156 Rawang Bukit Beruntung Setara Jaya (SJ Bus) [28]
157 Rawang Kampung Sungai Buaya Setara Jaya (SJ Bus) [29]
158 Rawang Ulu Yam Setara Jaya (SJ Bus) [30]
170 Hab Wira Damai Hab Medan Pasar Rapid Bus  8  Chow Kit [31]
171 Hab Wira Damai Hab Medan Pasar
melalui Taman Batu Muda
Rapid Bus  8  Chow Kit [32]
172 Taman Greenwood Chow Kit Rapid Bus  8  Chow Kit [33]
173 Taman Jasa Utama Hab Medan Pasar Rapid Bus  8  Chow Kit [34]
180 Hab Pasar Seni Taman Dato Senu Rapid Bus  8  Chow Kit

 3   4   5  Masjid Jamek
 5   9  Pasar Seni
 3   4   8  Titiwangsa

[35]
T180 Taman Dato Senu Chow Kit Rapid Bus  3   4  Sentul

 3   4  Sentul Timur

[36]
190 Desa Sri Hartamas Hab Medan Pasar Rapid Bus  3   4   5  Masjid Jamek

 2  Segambut
 8  Chow Kit

[37]
T190 Taman Sri Segambut KTM Segambut Rapid Bus  2  Segambut [38]
191 Taman Sri Segambut Hab Medan Pasar Rapid Bus  8  Chow Kit [39]

200-299[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Rujukan
BET16 Kampung Selayang Pandang Presint 4 Putrajaya Rapid Bus [40]
BET17 Pinggiran Batu Caves Presint 3 Putrajaya Rapid Bus [41]
200 UIA Gombak Hab Medan Pasar Rapid Bus [42]
T200 UIA Gombak LRT Gombak Rapid Bus  5  Gombak [43]
201 Titiwangsa Batu 12 Gombak Rapid Bus  3   4   8  Titiwangsa [44]
T201 LRT Gombak Hab Wira Damai Rapid Bus  5  Gombak [45]
202 Hab Wira Damai Hab Medan Pasar
via Gombak
Rapid Bus [46]
T202 LRT Taman Melati Taman Melewar Rapid Bus  5  Taman Melati [47]
T203 LRT Taman Melati Danau Kota Rapid Bus  5  Taman Melati [48]
T204 Taman Greenwood Kampung Nakhoda Rapid Bus [49]
220 Taman Melawati Hab Medan Pasar Rapid Bus  5  Dato' Keramat [50]
221 LRT Dato' Keramat Ampang Point Rapid Bus  5  Dato' Keramat [51]
T221 LRT Sri Rampai Taman Melawati Rapid Bus  5  Sri Rampai [52]
222 Taman Melawati Titiwangsa Rapid Bus  5  Wangsa Maju

 3   4   8  Titiwangsa

[53]
T222 LRT Sri Rampai Ukay Perdana Rapid Bus  5  Sri Rampai [54]
T223 LRT Setiawangsa Au 3 Keramat Rapid Bus  5  Setiawangsa [55]
T224 LRT Dato' Keramat Desa Pandan Rapid Bus  5  Dato' Keramat

 5  Jelatek

[56]
250 LRT Wangsa Maju Hab Medan Pasar Rapid Bus  5  Wangsa Maju [57]
T250 LRT Wangsa Maju Setapak Central Rapid Bus  5  Wangsa Maju [58]
251 AEON Big Wangsa Maju Chow Kit Rapid Bus [59]
T251 LRT Sri Rampai Seksyen 10 Wangsa Maju Rapid Bus  5  Sri Rampai [60]
253 LRT Wangsa Maju Ampang Point Rapid Bus  5  Wangsa Maju [61]
254 Ayer Panas Titiwangsa Rapid Bus  3   4   8  Titiwangsa [62]
270 Terminal Pekeliling Terminal Bas Awana, Genting Wawasan Sutera  3   4   8  Titiwangsa [63]

300-399[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Jenis Rujukan
BET7 Hab Bandar Baru Ampang Lebuh Ampang Rapid Bus  3  Ampang

 5  Ampang Park
 5  KLCC
 8  Bukit Nanas
 5  Dang Wangi

[64]
300 Pandan Indah Little India Rapid Bus  3  Ampang

 5  Ampang Park
 5  KLCC
 8  Bukit Nanas
 5  Dang Wangi

[65]
T300 Bukit Indah Ampang Point Rapid Bus [66]
T301 Taman Mulia Jaya Ampang Point Rapid Bus  3  Ampang [67]
302 Terminal Pekeliling KLCC Rapid Bus  3   4   8  Titiwangsa

 5  Ampang Park
 5  KLCC

[68]
T302 Hutan Lipur Ampang Ampang Point Rapid Bus  3  Ampang [69]
303 Taman Mulia Jaya Little India Rapid Bus  3  Ampang

 5  Ampang Park
 5  KLCC
 8  Bukit Nanas
 5  Dang Wangi

[70]
T303 Ampang Point Kampung Pandan Dalam Rapid Bus [71]
T304 Bukit Indah Ampang Point Rapid Bus [72]
T305 MRT Taman Midah Hab Sri Nilam Rapid Bus  9  Taman Midah Bas Pengantara MRT [73]
T350 LRT Cempaka Taman Mawar Rapid Bus  3  Cempaka [74]
T351 LRT Cempaka Taman Bukit Permai Rapid Bus  3  Cempaka [75]
T352 MRT Cochrane Taman Shamelin Perkasa Rapid Bus  9  Cochrane

 3   9  Maluri
 3  Cempaka

Bas Pengantara MRT [76]

400-499[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Jenis Rujukan
400 Hab Lebuh Pudu Damai Perdana Rapid Bus  8  Imbi

 8  AirAsia-Bukit Bintang
 9  Bukit Bintang
 3   9  Maluri
 9  Taman Mutiara

[77]
T400 MRT Cochrane Bandar Tun Razak Rapid Bus  9  Cochrane

 3   9  Maluri

Bas Pengantara MRT [78]
T401 MRT Cochrane Bandar Sri Permaisuri Rapid Bus  9  Cochrane

 4  Cheras
 3   9  Maluri

Bas Pengantara MRT [79]
402 Stesen Maluri Terminal Pekeliling Rapid Bus  3   9  Maluri

 5  Ampang Park
 3   4   8  Titiwangsa

[80]
T402 MRT Taman Midah LRT Salak Selatan Rapid Bus  9  Taman Midah

 4  Salak Selatan

Bas Pengantara MRT [81]
T406 Masjid Kariah Cheras Kampung Kuala Pangsun Rapid Bus [82]
T407 MRT Tun Razak Exchange Desa Pandan Rapid Bus  9  Tun Razak Exchange Bas Pengantara MRT [83]
T408 MRT Taman Mutiara Taman Segar Perdana Rapid Bus  9  Taman Mutiara Bas Pengantara MRT [84]
T409 MRT Taman Mutiara Taman Supreme Rapid Bus  9  Taman Mutiara Bas Pengantara MRT [85]
T410 MRT Taman Connaught Bandar Tasik Selatan Rapid Bus  9  Taman Connaught

Terminal Bersepadu Selatan Terminal Bersepadu Selatan
 1   4   6  Bandar Tasik Selatan

Bas Pengantara MRT [86]
T411 MRT Taman Connaught Taman Cheras Awana Rapid Bus  9  Taman Connaught Bas Pengantara MRT [87]
T412 MRT Taman Connaught Alam Damai Rapid Bus  9  Taman Connaught Bas Pengantara MRT [88]
T413 MRT Taman Suntex Taman Kemacahaya Rapid Bus  9  Taman Suntex Bas Pengantara MRT [89]
T414 MRT Sri Raya Taman Tun Perak Rapid Bus  9  Sri Raya Bas Pengantara MRT [90]
T415 MRT Bandar Tun Hussein Onn Bandar Mahkota Cheras Rapid Bus  9  Bandar Tun Hussein Onn Bas Pengantara MRT [91]
T416 MRT Batu 11 Cheras Taman Cheras Jaya Rapid Bus  9  Batu 11 Cheras Bas Pengantara MRT [92]
T417 MRT Batu 11 Cheras Taman Karun Mas Rapid Bus  9  Batu 11 Cheras Bas Pengantara MRT [93]
420 Depoh Bas Pandan Indah Menara Maybank Rapid Bus  9  Cochrane

 8  Imbi
 8  AirAsia-Bukit Bintang
 9  Bukit Bintang

[94]
421 Taman Dagang Menara Maybank Rapid Bus  8  Imbi

 8  AirAsia-Bukit Bintang
 9  Bukit Bintang

[95]
450 Hab Lebuh Pudu Terminal Kajang Rapid Bus  3   9  Maluri

 9  Taman Midah
 9  Taman Connaught
 9  Stadium Kajang
 1   9  Kajang

[96]
T450 Bandar Kajang Beranang Rapid Bus [97]
451 Hab Lebuh Pudu Bandar Kajang Selangor Omnibus [98]
T451 MRT Stadium Kajang UKM Rapid Bus  9  Stadium Kajang

 1   9  Kajang
 1  UKM

Bas Pengantara MRT [99]
T453 MRT Bukit Dukung Bandar Sungai Long Rapid Bus  9  Bukit Dukung Bas Pengantara MRT [100]
T454 MRT Bukit Dukung Kampung Sungai Sekamat Rapid Bus  9  Bukit Dukung Bas Pengantara MRT [101]
T455 MRT Bukit Dukung Taman Sutera Rapid Bus  9  Bukit Dukung Bas Pengantara MRT [102]
T456 MRT Sungai Jernih Saujana Impian Rapid Bus  9  Sungai Jernih Bas Pengantara MRT [103]
T457 MRT Stadium Kajang Prima Saujana Rapid Bus  9  Stadium Kajang Bas Pengantara MRT [104]
T458 MRT Stadium Kajang Taman Indah Rapid Bus  9  Stadium Kajang Bas Pengantara MRT [105]
T459 MRT Stadium Kajang Taman Jasmin Rapid Bus  9  Stadium Kajang Bas Pengantara MRT [106]
T460 MRT Stadium Kajang Bandar Teknologi Kajang Rapid Bus  9  Stadium Kajang Bas Pengantara MRT [107]
T461 MRT Kajang Taman Kajang Utama Rapid Bus  1   9  Kajang Bas Pengantara MRT [108]
T462 MRT Kajang Seksyen 8 Bandar Baru Bangi Rapid Bus  1   9  Kajang Bas Pengantara MRT [109]
T463 MRT Kajang Seksyen 4 Bandar Baru Bangi Rapid Bus  1   9  Kajang Bas Pengantara MRT [110]
T464 MRT Kajang Seksyen 1 Bandar Baru Bangi Rapid Bus  1   9  Kajang

 1  UKM

Bas Pengantara MRT [111]

500-599[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Rujukan
BET13 KTM Serdang Presint 5 Putrajaya Nadi Putra  1  Serdang [112]
BET15 Putrajaya Sentral Bandar Saujana Putra
melalui Cyberjaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [113]
500 Putrajaya Sentral Hab Lebuh Pudu Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral

 1  Mid Valley
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral

[114]
502 Putrajaya Sentral Komuter Serdang Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral

 1  Serdang

[115]
T502 Presint 14 Putrajaya Taman Desa Pinggiran Putra Nadi Putra [116]
503 Putrajaya Sentral AEON Big Puchong Utama Causeway Link  7  Putrajaya Sentral [117]
505 Presint 14 Putrajaya IOI City Mall Nadi Putra [118]
506 Putrajaya Sentral Bandar Utama Rapid Bus  4  Pusat Bandar Puchong

 4  IOI Puchong Jaya
 5  Kelana Jaya
 5  Bandar Utama

[119]
520 Putrajaya Sentral The Arc Cyberjaya Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [120]
521 Putrajaya Sentral UiTM Dengkil Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [121]
T521 Cyberjaya Transport Terminal Pusat Data BNM Nadi Putra [122]
522 Hab Lebuh Pudu Putrajaya Sentral

melalui KTM Serdang

Selangor Omnibus  1  Serdang

 7  Putrajaya Sentral

[123]
540 Putra Permai Commercial Centre KTM Serdang Rapid Bus  1  Serdang [124]
541 Putra Permai Commercial Centre LRT Kinrara BK5 Rapid Bus  4  Kinrara BK5 [125]
T571 Pangsapuri Seri Pulai KTM Serdang Rapid Bus  1  Serdang [126]
580 Desa Petaling Hab Lebuh Pudu Rapid Bus  3   4  Chan Sow Lin

 4  LRT Salak Selatan
 1  KTM Salak Selatan

[127]
T580 LRT Awan Besar LRT Bukit Jalil Rapid Bus  4  Awan Besar

 4  LRT Bukit Jalil

[128]
581 Desa Tasik Bandar Tasik Selatan Rapid Bus [129]
T581 LRT Alam Sutera PPR Pinggiran Bukit Jalil Rapid Bus  4  Alam Sutera

 4  Kinrara BK5

[130]
T582 LRT Awan Besar The Leafz

melalui LRT Bukit Jalil

Rapid Bus  4  Awan Besar

 4  Bukit Jalil

[131]
T583 LRT Awan Besar The Leafz

melalui Taman Gembira

Rapid Bus  4  Awan Besar [132]
590 Hab Lebuh Pudu Bandar Sungai Long Rapid Bus  3   4  Chan Sow Lin

 1  Serdang

[133]

600-699[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Rujukan
600 Hab Pasar Seni AEON Big Puchong Utama Rapid Bus  4  Taman Perindustrian Puchong

 4  Pusat Bandar Puchong
 4  IOI Puchong Jaya
 1  Mid Valley
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[134]
T600 LRT Pusat Bandar Puchong Taman Wawasan Rapid Bus  4  Pusat Bandar Puchong

 4  IOI Puchong Jaya

[135]
601 Kota Raya Taman Putra Perdana Causeway Link  4  Pusat Bandar Puchong

 4  IOI Puchong Jaya
 1  Mid Valley
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[136]
T601 Puchong Prima Pangsapuri Melor Rapid Bus  4  Puchong Perdana

 4  Puchong Prima

[137]
T602 AEON Big Puchong Utama Taman Saujana Utama Rapid Bus [138]
T603 LRT Puchong Prima Taman Mas Sepang Rapid Bus  4  Puchong Prima [139]
604 Bandar Bukit Puchong Kota Raya Causeway Link  4  Pusat Bandar Puchong

 4  IOI Puchong Jaya
 1  Mid Valley
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[140]
T604 LRT Taman Perindustrian Puchong Taman Kinrara Seksyen 1 Rapid Bus  4  Taman Perindustrian Puchong

 4  Pusat Bandar Puchong
 4  IOI Puchong Jaya

[141]
T605 AEON Big Puchong Utama LRT IOI Puchong Jaya Rapid Bus  4  Pusat Bandar Puchong

 4  IOI Puchong Jaya

[142]
608 Putrajaya Sentral LRT IOI Puchong Jaya Causeway Link  7  Putrajaya Sentral

 4  Pusat Bandar Puchong
 4  IOI Puchong Jaya

[143]
640 Hab Pasar Seni Hab Sri Manja Rapid Bus  1  Mid Valley

 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[144]
T640 LRT Taman Jaya Taman Sri Sentosa Rapid Bus  4  Taman Jaya

 2  Jalan Templer

[145]
641 Stesen Subang Jaya Pearl Point Rapid Bus  2   5   10  Subang Jaya

 2  Kg. Dato Harun
 2  Jalan Templer

[146]
650 Hab Pasar Seni Taman Desa Rapid Bus  1  Mid Valley

 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[147]
651 LRT Awan Besar Pearl Point Rapid Bus  4  LRT Awan Besar [148]
652 LRT Awan Besar Taman Evergreen Rapid Bus  4  LRT Awan Besar

 4  LRT Bukit Jalil

[149]
690 Pudu Sentral Terminal Bersepadu Selatan Rapid Bus  3   4   8  Hang Tuah

Terminal Bersepadu Selatan Terminal Bersepadu Selatan
 1   4   7  Bandar Tasik Selatan

[150]

700-799[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Jenis Rujukan
BET3 Hab Pasar Seni Taman Perindustrian USJ 1 Rapid Bus  5  Taipan

 5   B1  USJ 7
 2  Angkasapuri
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[151]
BET4 Hab Pasar Seni Hab Taman Sri Muda Rapid Bus  2  Angkasapuri

 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[152]
700 Hentian Klang Hab Pasar Seni Seranas  2  Setia Jaya

 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 1  Mid Valley
 5   9  Pasar Seni

[153]
T700 Hentian Klang Kampung Delek Wawasan Sutera  2  Teluk Pulai [154]
702 Hab Taman Sri Muda Hentian Klang Seranas  2  Klang [155]
T702 Hentian Klang Hab Sri Sentosa Wawasan Sutera [156]
703 Hentian Klang Bandar Puncak Alam Seranas [157]
T703 Hentian Klang Terminal Taman Sentosa Wawasan Sutera [158]
704 Hentian Klang Pekan Meru Seranas [159]
T704 Hentian Klang Hentian Pelabuhan Klang Causeway Link [160]
705 Hentian Klang Seksyen 13, Shah Alam Seranas [161]
T705 Hentian Pelabuhan Klang Bandar Sultan Suleiman Causeway Link [162]
T706 Hentian Pelabuhan Klang Telok Gong Causeway Link [163]
707 Hentian Klang Terminal Bas Pelabuhan Barat Wawasan Sutera [164]
708 Hentian Klang Sunway Pyramid Rapid Bus [165]
710 Hentian Klang Hab Pasar Seni
(melalui KL Sentral)
Wawasan Sutera  2  Setia Jaya

 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 1  Mid Valley
 1   2  Kuala Lumpur
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[166]
T712 Hentian Klang AEON Bukit Tinggi, Klang Seranas [167]
T713 Taman Klang Utama Hentian Klang Seranas [168]
T715 UiTM Puncak Alam Bandar Puncak Alam Rapid Bus [169]
730 Hentian Klang Terminal Banting Wawasan Sutera [170]
731 Putrajaya Sentral Terminal Banting Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [171]
734 Terminal Banting Hab Pasar Seni Wawasan Sutera  2  Setia Jaya

 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 1  Mid Valley
 5   9  Pasar Seni

[172]
740 Terminal Klang Kuala Selangor Wawasan Sutera [173]
750 Hab Pasar Seni Hab Bas Seksyen 2, Shah Alam Rapid Bus  2  Setia Jaya

 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 2   5  Abdullah Hukum
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[174]
T750 Hab Bas Seksyen 2, Shah Alam UiTM Shah Alam Rapid Bus [175]
751 Hab Pasar Seni Hab Taman Sri Muda Rapid Bus  2  Setia Jaya

 2  Seri Setia
 2   5  Abdullah Hukum
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[176]
T751 Seksyen 7, Shah Alam UiTM Shah Alam Rapid Bus [177]
752 LRT Putra Heights Hentian Pusat Bandar Shah Alam Rapid Bus  4   5  Putra Heights [178]
T752 Hab Bas Seksyen 2, Shah Alam Seksyen 12, 7, Shah Alam Rapid Bus [179]
753 Hentian Pusat Bandar Shah Alam UiTM Puncak Alam Rapid Bus [180]
T753 Hentian Bandar Shah Alam Seksyen 11, 9, 8, 6, 4 Shah Alam Rapid Bus [181]
T754 Hentian Bas Seksyen 19 Shah Alam Hentian Pusat Bandar Shah Alam Rapid Bus  2  Shah Alam [182]
T755 Hentian Pusat Bandar Shah Alam KTM Batu Tiga Rapid Bus  2  Batu Tiga [183]
T756 Hentian Pusat Bandar Shah Alam Kota Kemuning Rapid Bus [184]
T757 LRT Alam Megah Seksyen 27 Shah Alam Rapid Bus  5  Alam Megah [185]
T758 LRT Subang Alam Alam Megah Rapid Bus  5  Subang Alam [186]
T759 LRT Putra Heights Kampung Bukit Lanchong Rapid Bus  4   5  Putra Heights [187]
T760 LRT Putra Heights Hentian Bandar Saujana Putra Nadi Putra  4   5  Putra Heights [188]
770 Hab Pasar Seni Taman Perindustrian USJ 1 Rapid Bus  5  Taipan

 5   B1  USJ 7
 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 1  Mid Valley
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[189]
T770 Stesen Subang Jaya Sunway Pyramid Rapid Bus  2   5   10  Subang Jaya

 5  SS 15

[190]
771 Taman Perindustrian USJ 1 Flat Desa Mentari Rapid Bus  5  Taipan

 5  SS 15

[191]
772 Hab Pasar Seni Apartment Subang Suria Rapid Bus Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah Lapangan Terbang Subang

 10  Terminal Skypark
 5  Ara Damansara
 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 2   5  Abdullah Hukum
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[192]
T772 MRT Kwasa Sentral Taman Bukit Subang Rapid Bus  9  Kwasa Sentral Bas Pengantara MRT [193]
T773 LRT Ara Damansara Subang SkyPark Terminal Rapid Bus  5  Ara Damansara

Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah Lapangan Terbang Subang
 10  Terminal Skypark

[194]
T774 Glenmarie Stadium Shah Alam Rapid Bus  5  Glenmarie

 2  Batu Tiga

[195]
T776 Stesen USJ 7 USJ 1 Rapid Bus  5   B1  USJ 7

 5  Taipan

[196]
T778 LRT USJ 21 One City Rapid Bus  5  USJ 21 [197]
780 Hab Pasar Seni Seksyen 8 Kota Damansara Rapid Bus  9  Kota Damansara

 9  Surian
 9  Mutiara Damansara
 5  Asia Jaya
 2   5  Abdullah Hukum
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[198]
T780 LRT Kelana Jaya Mutiara Tropicana Rapid Bus  5  Kelana Jaya [199]
781 Hab Pasar Seni Hab Sri Manja, Taman Medan Rapid Bus  2  Kg. Dato Harun

 2   5  Abdullah Hukum
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[200]
T781 LRT Kelana Jaya Kelana Business Centre Rapid Bus  5  Kelana Jaya [201]
782 Hab Pasar Seni Terminal PJ Old Town Rapid Bus  2  Petaling

 2  Pantai Dalam
 2  Angkasapuri
 2   5  Abdullah Hukum
 5  Bangsar
 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5   9  Pasar Seni

[202]
T782 LRT Lembah Subang Ara Damansara Rapid Bus  5  Lembah Subang [203]
783 LRT Kelana Jaya Subang Parade Rapid Bus  5  Kelana Jaya

 B1  Mentari

[204]
T783 LRT Taman Bahagia SS3, SS6 Kelana Jaya Rapid Bus  5  Taman Bahagia [205]
T784 LRT Taman Bahagia Damansara Utama Rapid Bus  5  Taman Bahagia [206]
T785 LRT Taman Paramount Sungai Way Rapid Bus  5  Taman Paramount [207]
T786 LRT Asia Jaya Phileo Damansara Rapid Bus  5  Asia Jaya

 9  Phileo Damansara

[208]
T787 LRT Asia Jaya Seksyen 14, 17 Petaaling Jaya Rapid Bus  5  Asia Jaya [209]
T788 LRT Universiti Mid Valley Megamall Rapid Bus  5  Universiti [210]
T789 Bukit Angkasa LRT Universiti Rapid Bus  5  Universiti [211]
T790 LRT Taman Paramount Mid Valley Megamall Rapid Bus  5  Taman Paramount

 5  Universiti

[212]
T791 LRT Kerinchi Pantai Hillpark Rapid Bus  5  Kerinchi

 2  Pantai Dalam
 2  Angkasapuri

[213]

800-899[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Jenis Rujukan
801 AEON Metro Prima Hentian Bandar Utama Rapid Bus  2  Kepong Sentral

 9  Mutiara Damansara

[214]
T801 MRT Kwasa Sentral Seksyen 9 Kota Damansara Rapid Bus  9  Kwasa Sentral Bas Pengantara MRT [215]
802 LRT Kelana Jaya Seksyen 11 Kota Damansara Rapid Bus  5  Kelana Jaya

 9  Bandar Utama
 9  Mutiara Damansara
 9  Surian

[216]
T802 MRT Kwasa Sentral Subang Bestari Rapid Bus  9  Kwasa Sentral Bas Pengantara MRT [217]
T803 MRT Kwasa Sentral Mutiara Subang Rapid Bus  9  Kwasa Sentral Bas Pengantara MRT [218]
T804 MRT Kwasa Sentral Subang SkyPark Rapid Bus  9  Kwasa Sentral

Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah Lapangan Terbang Subang
 10  Terminal Skypark

Bas Pengantara MRT [219]
T805 MRT Kota Damansara Seksyen 5 Kota Damansara Rapid Bus  9  Kota Damansara Bas Pengantara MRT [220]
T807 MRT Surian Ara Damansara Rapid Bus  9  Surian

 5  Lembah Subang

Bas Pengantara MRT [221]
T808 MRT Surian Seksyen 11 Kota Damansara Rapid Bus  9  Surian Bas Pengantara MRT [222]
T809 MRT Mutiara Damansara Damansara Perdana Rapid Bus  9  Mutiara Damansara Bas Pengantara MRT [223]
T810 MRT Mutiara Damansara Kampung Bukit Lanjan Rapid Bus  9  Mutiara Damansara Bas Pengantara MRT [224]
T811 MRT Bandar Utama Mutiara Tropicana Rapid Bus  9  Bandar Utama Bas Pengantara MRT [225]
T812 MRT Bandar Utama Kampung Sungai Penchala Rapid Bus  9  Bandar Utama Bas Pengantara MRT [226]
T813 MRT TTDI SS 22 Petaling Jaya Rapid Bus  9  TTDI Bas Pengantara MRT [227]
T814 MRT TTDI Taman Tun Dr Ismail Rapid Bus  9  TTDI Bas Pengantara MRT [228]
T815 MRT Phileo Damansara Universiti Malaya Rapid Bus  9  Phileo Damansara Bas Pengantara MRT [229]
T816 MRT Phileo Damansara SS 2 Petaling Jaya Rapid Bus  9  Phileo Damansara Bas Pengantara MRT [230]
T817 MRT Pusat Bandar Damansara Mid Valley Megamall Rapid Bus  9  Pusat Bandar Damansara Bas Pengantara MRT [231]
T818 MRT Pusat Bandar Damansara Desa Sri Hartamas Rapid Bus  9  Pusat Bandar Damansara Bas Pengantara MRT [232]
T819 MRT Pusat Bandar Damansara KL Sentral Rapid Bus  9  Pusat Bandar Damansara

 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 9  Semantan

Bas Pengantara MRT [233]
T820 MRT Pusat Bandar Damansara Menara DBKL Rapid Bus  9  Pusat Bandar Damansara Bas Pengantara MRT [234]
821 Hab Pasar Seni Hab Pantai Hillpark Rapid Bus  5   9  Pasar Seni

 1   2   5   6   7   8   10  KL Sentral
 5  Bangsar
 2   5  Abdullah Hukum
 2  Angkasapuri

[235]
T821 MRT Semantan Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur Rapid Bus  9  Semantan Bas Pengantara MRT [236]
822 Terminal UOA Bangsar Bangsar Park Rapid Bus  5  Bangsar [237]
T850 Terminal UOA Bangsar Pusat Bandar Damansara Rapid Bus  5  Bangsar
 9  Semantan
[238]
851 Hab Pasar Seni Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur Rapid Bus  5   9  Pasar Seni

 3   4   5  Masjid Jamek

[239]
852 Terminal Pekeliling Solaris Dutamas Rapid Bus  3   4   8  Titiwangsa

 1   2  Putra
 3   4  PWTC

[240]
T852 MRT Pusat Bandar Damansara Solaris Mont Kiara Rapid Bus  9  Pusat Bandar Damansara Bas Pengantara MRT [241]

Rangkaian Bas Majlis Tempatan[sunting | sunting sumber]

PJ City Bus (Bahasa Melayu: Bas Bandar PJ) adalah sebuah projek Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) yang dilancarkan pada Mei 2015 untuk menyediakan perkhidmatan bas percuma bagi penduduk di Petaling Jaya.[242] Setahun kemudian, Kerajaan Negeri Selangor melancarkan perkhidmatan Bas Smart Selangor (dahulu dikenali sebagai Bas Selangorku) yang menyediakan perkhidmatan bas percuma di seluruh negeri Selangor bermula pada Julai 2015. Tiga laluan di Shah Alam dan Subang Jaya dilancarkan pada Julai 2015 dan dikembangkan ke daerah lain hujung tahun 2015.[243] Rangkaian bas ini diklasifikasi dengan huruf yang menentukan daerah bas tersebut berkhidmat.

Jenis[sunting | sunting sumber]

Huruf Laluan Jenis Perkhidmatan
AJ Ampang Jaya
BTG Banting
HS Hulu Selangor
KJ Kajang
KLG Klang
KS Kuala Selangor
MPS Selayang/ Gombak
PJ Petaling Jaya
SA Shah Alam
SB Sabak Bernam
SPG Sepang

Laluan Bas[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Rujukan
AJ01 Hentian Ukay Perdana Taman Melawati Rapid Bus [244] [245]
AJ2A Hab Bandar Baru Ampang Taman Cahaya Rapid Bus  3  Cahaya

 3  Ampang

[246] [245]
AJ2B Hab Bandar Baru Ampang Taman Putra Amapng Rapid Bus [247] [245]
AJ03 Cempaka Taman Bukit Teratai Rapid Bus  3  Cempaka [248] [245]
AJ04 Pandan Perdana Hospital Besar Ampang Rapid Bus [249] [245]
BTG1 Smart Selangor Banting KLIA2 Rapid Bus Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA2

 6   7  Stesen ERL KLIA2
 7  Salak Tinggi

[250] [245]
BTG2 Smart Selangor Banting Pekan Permatang Pasir [251]
HS01 Bukit Sentosa Kuala Kubu Bharu  2  Kuala Kubu Bharu [252]
HS02A KTM Batang Kali Ulu Yam Bharu
(melalui Antara Gapi)
 2  Batang Kali [253]
HS02B KTM Batang Kali Ulu Yam Bharu
(melalui Batang Kali)
 2  Batang Kali [254]
HS03 Bukit Sentosa Bandar Sungai Buaya [255]
KJ01 Kompleks Perhentian Kajang Bandar Kajang Rapid Bus  9  Stadium Kajang [256] [245]
KJ02 Bandar Bukit Mahkota KTM Bangi Rapid Bus  1  Bangi [257] [245]
KJ03 Taman Tun Perak MRT Bandar Tun Hussein Onn Rapid Bus  9  Bandar Tun Hussein Onn [258] [245]
KJ04 Kompleks Perhentian Kajang Presint 3, Putrajaya  1  UKM [259]
KJ05 Kompleks Perhentian Kajang Seksyen 8 Bangi  1  UKM [260]
KLG1 Bandar Klang Taman Bayu Perdana Rapid Bus  2  Klang [261] [245]
KLG2 Hentian Klang Klang Parade Rapid Bus [262] [245]
KS01 Taman Melawati Tanjung Karang [263]
KS02 Bandar Puncak Alam Stesen Sungai Buloh  2   9  Sungai Buloh [264]
MPS1 Hentian Selayang Mutiara LRT Gombak Rapid Bus  5  Gombak [265] [245]
MPS2 Tesco Rawang Terminal Rawang Rapid Bus  2  Rawang [266] [245]
PJ01 Taman Medan Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Rapid Bus  2  Kg Dato Harun

 5  Asia Jaya

[267] [245]
PJ02 LRT Taman Jaya SS 2 Petaling Jaya Rapid Bus  5  Taman Jaya

 5  Asia Jaya

[268] [245]
PJ03 LRT Taman Bahagia SS 6 Kelana Parkview Rapid Bus  5  Taman Bahagia [269] [245]
PJ04 LRT Taman Bahagia SEA Park Rapid Bus  5  Taman Bahagia [270] [245]
PJ05 Bandar Utama LRT Taman Bahagia Rapid Bus  5  Taman Bahagia [271] [245]
PJ06 Bandar Utama Damansara Damai Rapid Bus  9  Mutiara Damansara [272] [245]
SA01 KTM Shah Alam Seksyen 7 Shah Alam Rapid Bus  2  Shah Alam [273] [245]
SA02 Hentian Bandar Shah Alam KTM Batu Tiga Rapid Bus  2  Batu Tiga [274] [245]
SA03 KTM Shah Alam Seksyen 20, 24, 17 Shah Alam Rapid Bus  2  Shah Alam [275] [245]
SA04 Seksyen 17 Shah Alam Hospital Shah Alam Rapid Bus [276] [245]
SA05 Stadium Shah Alam Pekan Subang Rapid Bus [277] [245]
SA06 KTM Shah Alam Kota Kemuning Rapid Bus  2  Shah Alam [278] [245]
SB01 Sekinchan Terminal Bas Sabak Bernam [279]
SB02 Terminal Bas Sabak Bernam Politeknik Sultan Idris Shah [280]
SB03 Terminal Bas Sabak Bernam Merbau Berdarah [281]
SJ01 USJ 10 Stesen Subang Jaya Rapid Bus  5  Taipan

 5   B1  USJ 7
 5  SS 15
 2   5   10  Subang Jaya

[282] [245]
SJ02 LRT Pusat Bandar Puchong LRT SS 18 Rapid Bus  4  Pusat Bandar Puchong

 4  IOI Puchong Jaya
 5  SS 18

[283] [245]
SJ03 LRT Kinrara BK5 Taman Kinrara Rapid Bus  4  Kinrara BK5 [284] [245]
SJ04 KTM Serdang Hospital Serdang Rapid Bus  1  Serdang [285] [245]
SJ05 Bandar Putra Permai Taman Bukit Serdang Rapid Bus [286] [245]
SPG1 Tanjung Sepat ERL Salak Tinggi Rapid Bus Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA2
 6   7  Stesen ERL KLIA
 6   7  Stesen ERL KLIA2
 7  Salak Tinggi

[287] [245]
SPG2 Taman Seroja KLIA2 Rapid Bus Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA2
 6   7  Stesen ERL KLIA
 6   7  Stesen ERL KLIA2
 7  Salak Tinggi

[288] [245]
SPG3 Taman Seroja Cyberjaya Transport Terminal Rapid Bus [289] [245]
SPG4 Taman Seroja Hospital Serdang Rapid Bus [290] [245]

Rangkaian bas Putrajaya[sunting | sunting sumber]

Putrajaya mempunyai beberapa laluan bas henti-henti tempatan yang diioperasikan dibawah Nadi Putra. Bas ini adalah inisiatif Perbadanan Putrajaya (PPj) dalam menyediakan pengangkutan awam bagi penduduk Putrajaya. Bas henti-henti tempatan Putrajaya dilabel mengikut waktu operasi iaitu siang (L) dan malam (N).

Laluan bas[sunting | sunting sumber]

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Rujukan
L02 Putrajaya Sentral Presint 14 Putrajaya
melalui Presint 8, 9 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [291]
L03 Putrajaya Sentral Wisma Putra
melalui Presint 9 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [292]
L04 Putrajaya Sentral PICC
melalui Presint 9, 2 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [293]
L05 Putrajaya Sentral Presint 14 Putrajaya
melalui Presint 1, 18 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [294]
L07 Putrajaya Sentral Pusat Membeli-belah Alamanda
melalui Presint 11 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [295]
L08 Putrajaya Sentral Presint 3 Putrajaya
melalui Presint 11, 10 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [296]
L10 Presint 14 Putrajaya PICC
melalui Presint 1, 18 Putrajaya
Nadi Putra [297]
L15 Putrajaya Sentral Presint 1 Putrajaya
melalui Presint 3 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [298]
N01 Putrajaya Sentral Presint 8 Putrajaya
melalui Presint 10 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [299]
N02 Putrajaya Sentral Presint 15 Putrajaya Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [300]
N03 Putrajaya Sentral Presint 17 Putrajaya
melalui Presint 9, 18 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [301]
N04 Putrajaya Sentral Presint 5 Putrajaya
melalui Presint 8, 2 Putrajaya
Nadi Putra  7  Putrajaya Sentral [302]
N05 Presint 14 Putrajaya Presint 5 Putrajaya
melalui Presint 16, 18 Putrajaya
Nadi Putra [303]
N06 Presint 14 Putrajaya Presint 16 Putrajaya
melalui Presint 15, 14 Putrajaya
Nadi Putra [304]
N07 Presint 14 Putrajaya Presint 11 Putrajaya
melalui Presint 1 Putrajaya
Nadi Putra [305]
N08 Presint 14 Putrajaya Presint 8 Putrajaya
melalui Presint 9 Putrajaya
Nadi Putra [306]


Rangkaian bas bandar Go KL[sunting | sunting sumber]

Rencana utama: Bas bandar GoKL

Bas Bandar Go KL (dijenamakan sebagai GOKL CityBus) adalah sebuah rangkaian perkhidmatan bas percuma yang berkhidmat di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia. Perkhidmatan percuma ini mula beroperasi pada 31 Ogos 2012 dengan pelancaran dua laluan pekeliling:Hijau (KLCC-Bukit Bintang) dan Ungu (Pasar Seni-Bukit Bintang).[307] Kini, rangkaian GoKL telah dikembangkan menjadi enam laluan pekeliling termasuk Merah, Biru, Merah Jambu dan Jingga.

Laluan bas[sunting | sunting sumber]

Semua bas melalui laluan pekeliling arah jam berdasarkan peta laluan GoKL. Laluan-laluan ini tidak selari dengan laluan-laluan bas berbayar lain seperti bas RapidKL untuk mengelakkan persaingan dalam penumpang.

Laluan Mula Ke Pengendali Sambungan Rujukan
MadridMetro-BusInterurbano.svg Hijau KLCC Bukit Bintang Rapid Bus  5  KLCC

 8   9  Bukit Bintang
 8  Raja Chulan

[308]
MadridMetro-LargoRecorrido.svg Ungu Hab Pasar Seni Bukit Bintang  5   9  Pasar Seni

 8   9  Bukit Bintang
 8  Raja Chulan

[309]
MadridMetro-EMT.svg Biru Hab Tititwangsa Bukit Bintang  3   4   8  Titiwangsa

 8  Chow Kit
 5  Dang Wangi
 8  Bukit Nanas
 8  Raja Chulan
 8   9  Bukit Bintang

[310]
MadridMetro-BusUrbano.svg Merah Hab Titiwangsa KL Sentral  3   4   8  Titiwangsa

 8  Chow Kit
 1   2  Kuala Lumpur
 9  Muzium Negara
 1   2   5   6   7  KL Sentral

[311]
GoKL Orange Line.jpg Jingga Hab Titiwangsa Mindef  3   4   8  Titiwangsa

 8  Chow Kit

[312]
GoKL Pink Line.jpg Merah Jambu LRT Universiti PPR Sri Pantai  5  Universiti
 2  Angkasapuri
[313]

Laluan bas lain[sunting | sunting sumber]

Semua laluan bas ini adalah laluan bas yang tidak mengikut klasifikasi laluan bas APAD untuk Metropolitan Lembah Klang ataupun rangkaian bas dibawah majlis-majlis tempatan.

Laluan Mula Tamat Pengendali Sambungan Jenis Rujukan
Bangsar South KL Gateway Mall LRT Universiti  5  Universiti Bas Percuma [314]
Central i-City Central i-City KTM Padang Jawa  2  Padang Jawa Bas Percuma [315]
C1 Paradigm Mall LRT Kelana Jaya  5  Kelana Jaya Bas Percuma [316]
E1 LRT Putra Heights KLIA/ KLIA2 Rapid Bus  4   5  Putra Heights

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA
Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA2
 6   7  Stesen ERL KLIA
 6   7  Stesen ERL KLIA2

[317]

[318]

Hospital Putrajaya Hospital Putrajaya Putrajaya Sentral  7  Putrajaya Sentral Bas Percuma [319]
IOI City Mall IOI City Mall KTM Serdang Nadi Putra  1  Serdang [320]
LTCP Long Term Car Park, KLIA KLIA/ KLIA2 Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA2
 6   7  Stesen ERL KLIA
 6   7  Stesen ERL KLIA2

Bas Percuma [321]
Mid Valley Megamall Mid Valley Megamall LRT Bangsar  5  Bangsar Bas Percuma [322]
Mitsui Outlet Park Mitsui Outlet Park KLIA/ KLIA2 Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA2
 6   7  Stesen ERL KLIA
 6   7  Stesen ERL KLIA2

Bas Percuma [323]
One Utama 1 Utama, Sayap Lama LRT Kelana Jaya  5  Kelana Jaya Bas Percuma [324]
One Utama Tempatan 1 Powerhouse Kelab Golf Bandar Utama
melalui One Utama, Sayap Baru
 9  Bandar Utama Bas Percuma [325]
PKNS Eco Drive Laman PKNS Hentian Bandar Shah Alam Bas Percuma [326]
P701 Hentian Pelabuhan Klang Kota Raya Causeway Link  2  Setia Jaya

 2  Seri Setia
 5  Asia Jaya
 1  Mid Valley

[327]
Sunway City Sunway Lagoon Sunway Monash  B1  SunU-Monash

 B1  SunMed
 B1  Sunway Lagoon

Bas Percuma [328]
The Gardens Mall The Gardens Mall Mont'Kiara Bas Percuma [329]
The Starling The Starling LRT Kelana Jaya  5  Kelana Jaya Bas Percuma [330]
1 Mont'Kiara 1 Mont'Kiara Mont'Kiara Bas Percuma [331]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Patrick Lee (30 Nov 2015). "Klang Valley's entire bus network to be revamped from Dec 1" (dalam bahasa Inggeris). Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 2 Mei 2019. 
  2. ^ "SPAD to revamp bus service in efforts to reduce commuters' waiting time" (dalam bahasa Inggeris). Diarkibkan daripada asal pada 2 Mei 2019. Dicapai 2 Mei 2019. 
  3. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET5-Kuala_Lumpur-1082-901523-633868-0
  4. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET6-Kuala_Lumpur-1082-901523-633869-0
  5. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 100 - Kuala Selangor". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  6. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T100 - MRT Sungai Buloh". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  7. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 101 - KTM Sungai Buloh". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  8. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T101 - MRT Sungai Buloh". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  9. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T102 - MRT Sungai Buloh". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  10. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 103 - Damansara Damai". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  11. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T103 - MRT Sungai Buloh". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  12. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 104 - Wangsa Permai". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  13. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T104 - MRT Kampung Selamat". Moovit. 4 Ogo 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  14. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T105 - MRT Sungai Buloh". Moovit. 15 Feb 2019. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  15. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 107 - Hab Lebuh Pudu". Moovit. 3 Ogo 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  16. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 120 - Hab Lebuh Pudu". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 3 Mei 2018. 
  17. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T120 - Kompleks Sungai Mas". Moovit. 1 Ogo 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  18. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 121 - Hab Medan Pasar". Moovit. 25 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  19. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T120 - Hab Lebuh Pudu". Moovit. 5 Ogo 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  20. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 150 - Rawang". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  21. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T150 - Rawang Taman Pelangi". Moovit. 1 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  22. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 151 - Hab Lebuh Pudu". Moovit. 28 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  23. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T151 - Rawang Taman Rawang Perdana". Moovit. 15 Feb 2019. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  24. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 152 - Hab Lebuh Pudu". Moovit. 24 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  25. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T152 - Rawang Taman Garing Utama". Moovit. 27 Apr 2019. Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  26. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 154 - Rawang". Moovit. 26 Apr 2019. Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  27. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 155 - Rawang". Moovit. 3 Ogo 2018. Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  28. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 156 - Rawang". Moovit. 26 Apr 2019. Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  29. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 158 - Kampung Sungai Buaya". Moovit. 1 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  30. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 158 - Rawang". Moovit. 1 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  31. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 170 - Hab Medan Pasar (Lpb)". Moovit. 11 Feb 2019. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  32. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 171 - Hab Medan Pasar". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  33. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 172 - Taman Greenwood". Moovit. 22 Nov 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  34. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 173 - Hab Medan Pasar (Lpb)". Moovit. 21 Nov 2017. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  35. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 180 - Hab Pasar Seni". Moovit. 1 Ogo 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  36. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan T180 - Taman Dato Senu Chow Kit". Moovit. 14 Feb 2019. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  37. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 190 - Hab Medan Pasar (Lpb)". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  38. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 173 - Taman Sri Segambut KTM Segambut". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  39. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan 173 - Taman Sri Segambut". Moovit. 31 Jul 2018. Diarkibkan daripada asal pada 18 Apr 2019. Dicapai 5 Mei 2018. 
  40. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET16-Kuala_Lumpur-1082-10208-633842-0
  41. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET17-Kuala_Lumpur-1082-10208-633843-0
  42. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-200-Kuala_Lumpur-1082-10208-530186-0
  43. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T200-Kuala_Lumpur-1082-10208-633799-0
  44. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-201-Kuala_Lumpur-1082-10208-633782-0
  45. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T201-Kuala_Lumpur-1082-10208-641387-0
  46. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-202-Kuala_Lumpur-1082-10208-633783-0
  47. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T202-Kuala_Lumpur-1082-10208-633800-0
  48. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T203-Kuala_Lumpur-1082-10208-633801-0
  49. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T204-Kuala_Lumpur-1082-10208-633802-0
  50. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-220-Kuala_Lumpur-1082-10208-633784-0
  51. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-221-Kuala_Lumpur-1082-10208-530190-0
  52. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T221-Kuala_Lumpur-1082-10208-642205-0
  53. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-222-Kuala_Lumpur-1082-10208-636500-0
  54. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T222-Kuala_Lumpur-1082-10208-647684-0
  55. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T223-Kuala_Lumpur-1082-10208-633805-0
  56. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T224-Kuala_Lumpur-1082-10208-633806-0
  57. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-250-Kuala_Lumpur-1082-10208-636501-0
  58. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T250-Kuala_Lumpur-1082-10208-633807-0
  59. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-251-Kuala_Lumpur-1082-10208-636502-0
  60. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T251-Kuala_Lumpur-1082-10208-633808-0
  61. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-253-Kuala_Lumpur-1082-10208-530194-0
  62. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-254-Kuala_Lumpur-1082-10208-641386-0
  63. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-270-Kuala_Lumpur-1082-1024832-757535-0
  64. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET7-Kuala_Lumpur-1082-10208-543311-0
  65. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-300-Kuala_Lumpur-1082-10208-528181-0
  66. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T300-Kuala_Lumpur-1082-10208-633809-0
  67. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T301-Kuala_Lumpur-1082-10208-528241-0
  68. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-302-Kuala_Lumpur-1082-10208-633787-0
  69. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T302-Kuala_Lumpur-1082-10208-528242-0
  70. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-303-Kuala_Lumpur-1082-10208-528184-0
  71. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T303-Kuala_Lumpur-1082-10208-633812-0
  72. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T304-Kuala_Lumpur-1082-10208-633813-0
  73. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T305-Kuala_Lumpur-1082-10208-717765-0
  74. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T350-Kuala_Lumpur-1082-10208-633814-0
  75. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T351-Kuala_Lumpur-1082-10208-633815-0
  76. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T352-Kuala_Lumpur-1082-10208-707520-0
  77. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-400-Kuala_Lumpur-1082-10208-618888-0
  78. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T400-Kuala_Lumpur-1082-10208-618910-0
  79. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T401-Kuala_Lumpur-1082-10208-618911-0
  80. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-402-Kuala_Lumpur-1082-10208-618890-0
  81. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T402-Kuala_Lumpur-1082-10208-717245-0
  82. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T406-Kuala_Lumpur-1082-10208-633816-0
  83. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T407-Kuala_Lumpur-1082-10208-727376-0
  84. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T408-Kuala_Lumpur-1082-10208-707522-0
  85. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T409-Kuala_Lumpur-1082-10208-707523-0
  86. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T410-Kuala_Lumpur-1082-10208-707524-0
  87. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T411-Kuala_Lumpur-1082-10208-707525-0
  88. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T412-Kuala_Lumpur-1082-10208-707526-0
  89. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T413-Kuala_Lumpur-1082-10208-707527-0
  90. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T414-Kuala_Lumpur-1082-10208-707528-0
  91. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T415-Kuala_Lumpur-1082-10208-707529-0
  92. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T416-Kuala_Lumpur-1082-10208-707530-0
  93. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T417-Kuala_Lumpur-1082-10208-707531-0
  94. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-420-Kuala_Lumpur-1082-10208-618891-0
  95. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-421-Kuala_Lumpur-1082-10208-618892-0
  96. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-450-Kuala_Lumpur-1082-10208-618893-0
  97. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T450-Kuala_Lumpur-1082-10208-618916-0
  98. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-451-Kuala_Lumpur-1082-939136-3526584-0
  99. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T451-Kuala_Lumpur-1082-10208-707532-0
  100. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T453-Kuala_Lumpur-1082-10208-707533-0
  101. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T454-Kuala_Lumpur-1082-10208-707534-0
  102. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T455-Kuala_Lumpur-1082-10208-707535-0
  103. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T456-Kuala_Lumpur-1082-10208-707536-0
  104. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T457-Kuala_Lumpur-1082-10208-707537-0
  105. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T458-Kuala_Lumpur-1082-10208-707538-0
  106. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T459-Kuala_Lumpur-1082-10208-707539-0
  107. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T460-Kuala_Lumpur-1082-10208-707540-0
  108. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T461-Kuala_Lumpur-1082-10208-707541-0
  109. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T462-Kuala_Lumpur-1082-10208-707542-0
  110. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T463-Kuala_Lumpur-1082-10208-707543-0
  111. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T464-Kuala_Lumpur-1082-10208-707544-0
  112. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-BET13-Kuala_Lumpur-1082-858838-741216-0
  113. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-BET15-Kuala_Lumpur-1082-858838-521689-0
  114. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-500-Kuala_Lumpur-1082-858838-589054-0
  115. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-502-Kuala_Lumpur-1082-858838-543344-0
  116. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-T502-Kuala_Lumpur-1082-858838-3089543-0
  117. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-503-Kuala_Lumpur-1082-901522-642207-0
  118. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-505-Kuala_Lumpur-1082-858838-757526-0
  119. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-506-Kuala_Lumpur-1082-10208-633788-0
  120. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-520-Kuala_Lumpur-1082-858838-633864-0
  121. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-521-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997746-0
  122. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-T521-Kuala_Lumpur-1082-858838-633865-0
  123. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-522-Kuala_Lumpur-1082-939136-3526585-0
  124. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-540-Kuala_Lumpur-1082-10208-530198-0
  125. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-541-Kuala_Lumpur-1082-10208-688049-0
  126. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T571-Kuala_Lumpur-1082-10208-633818-0
  127. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-580-Kuala_Lumpur-1082-10208-530202-0
  128. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T580-Kuala_Lumpur-1082-10208-633819-0
  129. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-581-Kuala_Lumpur-1082-10208-618895-0
  130. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T581-Kuala_Lumpur-1082-10208-633820-0
  131. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T582-Kuala_Lumpur-1082-10208-633821-0
  132. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T583-Kuala_Lumpur-1082-10208-772052-0
  133. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-590-Kuala_Lumpur-1082-10208-543310-0
  134. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-600-Kuala_Lumpur-1082-10208-680824-0
  135. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T600-Kuala_Lumpur-1082-10208-633822-0
  136. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-601-Kuala_Lumpur-1082-901522-543349-0
  137. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T601-Kuala_Lumpur-1082-10208-633823-0
  138. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T602-Kuala_Lumpur-1082-10208-633824-0
  139. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T603-Kuala_Lumpur-1082-10208-633825-0
  140. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-604-Kuala_Lumpur-1082-901522-543350-0
  141. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T604-Kuala_Lumpur-1082-10208-633826-0
  142. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T605-Kuala_Lumpur-1082-10208-633827-0
  143. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-608-Kuala_Lumpur-1082-901522-642208-0
  144. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-640-Kuala_Lumpur-1082-10208-679134-0
  145. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T640-Kuala_Lumpur-1082-10208-633828-0
  146. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-641-Kuala_Lumpur-1082-10208-679135-0
  147. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-650-Kuala_Lumpur-1082-10208-680826-0
  148. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-651-Kuala_Lumpur-1082-10208-680827-0
  149. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-652-Kuala_Lumpur-1082-10208-680828-0
  150. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-690-Kuala_Lumpur-1082-10208-528206-0
  151. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET3-Kuala_Lumpur-1082-10208-680838-0
  152. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BET4-Kuala_Lumpur-1082-10208-680839-0
  153. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-700-Kuala_Lumpur-1082-958549-680840-0
  154. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T700-Kuala_Lumpur-1082-1024832-754753-0
  155. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-702-Kuala_Lumpur-1082-958549-543398-0
  156. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T702-Kuala_Lumpur-1082-1024832-754754-0
  157. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-703-Kuala_Lumpur-1082-958549-543399-0
  158. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T703-Kuala_Lumpur-1082-1024832-754755-0
  159. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-704-Kuala_Lumpur-1082-958549-543400-0
  160. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T704-Kuala_Lumpur-1082-901522-754746-0
  161. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-705-Kuala_Lumpur-1082-958549-543401-0
  162. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T705-Kuala_Lumpur-1082-901522-754747-0
  163. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T706-Kuala_Lumpur-1082-901522-754748-0
  164. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-707-Kuala_Lumpur-1082-1024832-754750-0
  165. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-708-Kuala_Lumpur-1082-10208-633790-0
  166. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-710-Kuala_Lumpur-1082-1024832-645620-0
  167. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T712-Kuala_Lumpur-1082-958549-543405-0
  168. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T713-Kuala_Lumpur-1082-958549-543406-0
  169. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T715-Kuala_Lumpur-1082-10208-679141-0
  170. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-730-Kuala_Lumpur-1082-1024832-754751-0
  171. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-731-Kuala_Lumpur-1082-858838-754745-0
  172. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-734-Kuala_Lumpur-1082-1024832-768654-0
  173. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-740-Kuala_Lumpur-1082-1024832-645621-0
  174. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-750-Kuala_Lumpur-1082-10208-680830-0
  175. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T750-Kuala_Lumpur-1082-10208-645601-0
  176. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-751-Kuala_Lumpur-1082-10208-680831-0
  177. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T751-Kuala_Lumpur-1082-10208-645602-0
  178. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-752-Kuala_Lumpur-1082-10208-618898-0
  179. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T752-Kuala_Lumpur-1082-10208-633831-0
  180. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-753-Kuala_Lumpur-1082-10208-528209-0
  181. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T753-Kuala_Lumpur-1082-10208-645603-0
  182. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T754-Kuala_Lumpur-1082-10208-618922-0
  183. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T755-Kuala_Lumpur-1082-10208-618923-0
  184. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T756-Kuala_Lumpur-1082-10208-528276-0
  185. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T757-Kuala_Lumpur-1082-10208-633832-0
  186. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T758-Kuala_Lumpur-1082-10208-618924-0
  187. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T759-Kuala_Lumpur-1082-10208-645604-0
  188. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T760-Kuala_Lumpur-1082-858838-633866-0
  189. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-770-Kuala_Lumpur-1082-10208-680832-0
  190. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T770-Kuala_Lumpur-1082-10208-618925-0
  191. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-771-Kuala_Lumpur-1082-10208-633791-0
  192. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-772-Kuala_Lumpur-1082-10208-680833-0
  193. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T772-Kuala_Lumpur-1082-10208-717766-0
  194. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T773-Kuala_Lumpur-1082-10208-633834-0
  195. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T774-Kuala_Lumpur-1082-10208-645606-0
  196. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T776-Kuala_Lumpur-1082-10208-633836-0
  197. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T778-Kuala_Lumpur-1082-10208-633838-0
  198. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-780-Kuala_Lumpur-1082-10208-680834-0
  199. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T780-Kuala_Lumpur-1082-10208-618931-0
  200. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-781-Kuala_Lumpur-1082-10208-680835-0
  201. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T781-Kuala_Lumpur-1082-10208-618932-0
  202. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-782-Kuala_Lumpur-1082-10208-680836-0
  203. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T782-Kuala_Lumpur-1082-10208-633839-0
  204. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-783-Kuala_Lumpur-1082-10208-618900-0
  205. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T783-Kuala_Lumpur-1082-10208-618934-0
  206. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T784-Kuala_Lumpur-1082-10208-618935-0
  207. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T785-Kuala_Lumpur-1082-10208-618936-0
  208. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T786-Kuala_Lumpur-1082-10208-618937-0
  209. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T787-Kuala_Lumpur-1082-10208-618938-0
  210. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T788-Kuala_Lumpur-1082-10208-645607-0
  211. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T789-Kuala_Lumpur-1082-10208-618940-0
  212. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T790-Kuala_Lumpur-1082-10208-645608-0
  213. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T791-Kuala_Lumpur-1082-10208-618942-0
  214. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-801-Kuala_Lumpur-1082-10208-528218-0
  215. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T801-Kuala_Lumpur-1082-10208-707545-0
  216. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-802-Kuala_Lumpur-1082-10208-618901-0
  217. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T802-Kuala_Lumpur-1082-10208-707546-0
  218. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T803-Kuala_Lumpur-1082-10208-717767-0
  219. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T804-Kuala_Lumpur-1082-10208-707548-0
  220. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T805-Kuala_Lumpur-1082-10208-707549-0
  221. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T807-Kuala_Lumpur-1082-10208-707551-0
  222. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T808-Kuala_Lumpur-1082-10208-707552-0
  223. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T809-Kuala_Lumpur-1082-10208-707553-0
  224. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T810-Kuala_Lumpur-1082-10208-707554-0
  225. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T811-Kuala_Lumpur-1082-10208-707555-0
  226. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T812-Kuala_Lumpur-1082-10208-707556-0
  227. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T813-Kuala_Lumpur-1082-10208-707557-0
  228. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T814-Kuala_Lumpur-1082-10208-707558-0
  229. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T815-Kuala_Lumpur-1082-10208-707559-0
  230. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T816-Kuala_Lumpur-1082-10208-707560-0
  231. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T817-Kuala_Lumpur-1082-10208-707561-0
  232. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T818-Kuala_Lumpur-1082-10208-707562-0
  233. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T818-Kuala_Lumpur-1082-10208-707562-0
  234. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T820-Kuala_Lumpur-1082-10208-707564-0
  235. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-821-Kuala_Lumpur-1082-10208-679137-0
  236. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T821-Kuala_Lumpur-1082-10208-707565-0
  237. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-822-Kuala_Lumpur-1082-10208-679138-0
  238. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T850-Kuala_Lumpur-1082-10208-645609-0
  239. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-851-Kuala_Lumpur-1082-10208-679139-0
  240. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-852-Kuala_Lumpur-1082-10208-633794-0
  241. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-T852-Kuala_Lumpur-1082-10208-707566-0
  242. ^ Edward Rajendra. "Newly-launched free bus service in PJ will cut costs and reduce pollution" (dalam bahasa Inggeris). Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2019. 
  243. ^ "Selangor peruntuk RM3.6 juta sedia perkhidmatan bas percuma 'Selangorku'". Diarkibkan daripada asal pada 5 Mei 2019. Dicapai 5 Mei 2019. 
  244. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-AJ01-Kuala_Lumpur-1082-856289-633849-0
  245. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah "Bus - Rapid KL". myrapid (dalam bahasa Inggeris). 14 Jun 2014. Diarkibkan daripada asal pada 1 Mei 2019. Dicapai 1 Mei 2019. 
  246. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-AJ2A-Kuala_Lumpur-1082-856289-691108-0
  247. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-AJ2B-Kuala_Lumpur-1082-856289-691109-0
  248. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-AJ03-Kuala_Lumpur-1082-856289-641394-0
  249. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-AJ04-Kuala_Lumpur-1082-856289-993087-0
  250. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BTG1-Kuala_Lumpur-1082-856289-679143-0
  251. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BTG2-Kuala_Lumpur-1082-856289-679144-0
  252. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-HS01-Kuala_Lumpur-1082-856289-543337-0
  253. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-HS02A-Kuala_Lumpur-1082-856289-4181220-0
  254. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-HS02B-Kuala_Lumpur-1082-856289-4181221-0
  255. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-HS03-Kuala_Lumpur-1082-856289-1779261-0
  256. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KJ01-Kuala_Lumpur-1082-856289-642206-0
  257. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KJ02-Kuala_Lumpur-1082-856289-749905-0
  258. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KJ03-Kuala_Lumpur-1082-856289-749906-0
  259. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KJ04-Kuala_Lumpur-1082-856289-3658979-0
  260. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KJ05-Kuala_Lumpur-1082-856289-3658980-0
  261. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KLG1-Kuala_Lumpur-1082-856289-691110-0
  262. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KLG2-Kuala_Lumpur-1082-856289-691111-0
  263. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KS01-Kuala_Lumpur-1082-856289-530270-0
  264. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-KS02-Kuala_Lumpur-1082-856289-717768-0
  265. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-MPS1-Kuala_Lumpur-1082-856289-636513-0
  266. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-MPS2-Kuala_Lumpur-1082-856289-641398-0
  267. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-PJ01-Kuala_Lumpur-1082-858837-675271-0
  268. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-PJ02-Kuala_Lumpur-1082-858837-679150-0
  269. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-PJ03-Kuala_Lumpur-1082-858837-618963-0
  270. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-PJ04-Kuala_Lumpur-1082-858837-618964-0
  271. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-PJ05-Kuala_Lumpur-1082-858837-730225-0
  272. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-PJ06-Kuala_Lumpur-1082-858837-730226-0
  273. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SA01-Kuala_Lumpur-1082-856289-618953-0
  274. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SA02-Kuala_Lumpur-1082-856289-618954-0
  275. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SA03-Kuala_Lumpur-1082-856289-618955-0
  276. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SA04-Kuala_Lumpur-1082-856289-618956-0
  277. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SA05-Kuala_Lumpur-1082-856289-645610-0
  278. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SA06-Kuala_Lumpur-1082-856289-993108-0
  279. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SB01-Kuala_Lumpur-1082-856289-543342-0
  280. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SB02-Kuala_Lumpur-1082-856289-2539801-0
  281. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SB03-Kuala_Lumpur-1082-856289-3089504-0
  282. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SJ01-Kuala_Lumpur-1082-856289-633853-0
  283. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SJ02-Kuala_Lumpur-1082-856289-633854-0
  284. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SJ03-Kuala_Lumpur-1082-856289-633855-0
  285. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SJ04-Kuala_Lumpur-1082-856289-3270948-0
  286. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SJ05-Kuala_Lumpur-1082-856289-3270949-0
  287. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SPG1-Kuala_Lumpur-1082-856289-679146-0
  288. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SPG2-Kuala_Lumpur-1082-856289-679147-0
  289. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SPG3-Kuala_Lumpur-1082-856289-679148-0
  290. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SPG4-Kuala_Lumpur-1082-856289-679149-0
  291. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L02-Kuala_Lumpur-1082-858838-757527-0
  292. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L03-Kuala_Lumpur-1082-858838-757528-0
  293. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L04-Kuala_Lumpur-1082-858838-757529-0
  294. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L05-Kuala_Lumpur-1082-858838-757530-0
  295. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L07-Kuala_Lumpur-1082-858838-2790463-0
  296. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L08-Kuala_Lumpur-1082-858838-757531-0
  297. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L10-Kuala_Lumpur-1082-858838-757532-0
  298. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-L15-Kuala_Lumpur-1082-858838-3526521-0
  299. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N01-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997756-0
  300. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N02-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997757-0
  301. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N03-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997758-0
  302. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N04-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997759-0
  303. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N05-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997760-0
  304. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N06-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997761-0
  305. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N07-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997762-0
  306. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-N08-Kuala_Lumpur-1082-858838-2997763-0
  307. ^ Joseph Kaos Jr (26 Sep 2012). "Free city bus service is the way to GO". THE Star Online (dalam bahasa Inggeris). Diarkibkan daripada asal pada 29 Sep 2017. Dicapai 9 Mei 2019. 
  308. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan GoKL Suria KLCC Bukit Bintang". Moovit. 18 Nov 2017. Diarkibkan daripada asal pada 9 Mei 2019. Dicapai 9 Mei 2019. 
  309. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan GoKL Hab Pasar Seni Bukit Bintang". Moovit. 27 Dis 2017. Diarkibkan daripada asal pada 9 Mei 2019. Dicapai 9 Mei 2019. 
  310. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan GoKL Hab Titiwangsa Bukit Bintang". Moovit. Diarkibkan daripada asal pada 9 Mei 2019. Dicapai 9 Mei 2019. 
  311. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan GoKL Hab Titiwangsa KL Sentral". Moovit. Diarkibkan daripada asal pada 9 Mei 2019. Dicapai 9 Mei 2019. 
  312. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan GoKL Hab Titiwangsa Mindef". Moovit. 2 Mac 2019. Diarkibkan daripada asal pada 9 Mei 2019. Dicapai 9 Mei 2019. 
  313. ^ "Peta laluan, jadual, hentian untuk laluan GoKL LRT Universiti PPR Sri Pantai". Moovit. 19 Apr 2019. Diarkibkan daripada asal pada 9 Mei 2019. Dicapai 9 Mei 2019. 
  314. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-BANGSAR_SOUTH-Kuala_Lumpur-1082-901524-759216-0
  315. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-CENTRAL_I_CITY-Kuala_Lumpur-1082-901524-4886470-0
  316. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-C1-Kuala_Lumpur-1082-901524-759214-0
  317. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-E1-Kuala_Lumpur-1082-10208-2775646-0
  318. ^ Isabelle Leong (7 Mac 2019). "Hanya RM10 ke KLIA, klia2 dari Putra Heights". Diarkibkan daripada asal pada 7 Mac 2019. Dicapai 2 Mei 2019. 
  319. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-HOSPITAL_PUTRAJAYA-Kuala_Lumpur-1082-901524-2997802-0
  320. ^ https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-IOI_CITY_MALL-Kuala_Lumpur-1082-858838-699945-0
  321. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-LTCP-Kuala_Lumpur-1082-901524-759215-0
  322. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-MID_VALLEY_MEGAMALL-Kuala_Lumpur-1082-901524-645616-0
  323. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-MITSUI_OUTLET_PARK-Kuala_Lumpur-1082-901524-757534-0
  324. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-ONE_UTAMA-Kuala_Lumpur-1082-901524-633870-0
  325. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-ONE_UTAMA_FREE_SHUTTLE_SERVICE-Kuala_Lumpur-1082-901524-645617-0
  326. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-PKNS_ECO_DRIVE-Kuala_Lumpur-1082-901524-674034-0
  327. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-P701-Kuala_Lumpur-1082-901522-543351-0
  328. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-SUNWAY_CITY-Kuala_Lumpur-1082-901524-645611-0
  329. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-THE_GARDENS_MALL-Kuala_Lumpur-1082-901524-511346-0
  330. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-THE_STARLING-Kuala_Lumpur-1082-901524-645612-0
  331. ^ https://moovitapp.com/index/ms/pengangkutan_awam-line-1_MONT_KIARA-Kuala_Lumpur-1082-901524-2997797-0

Pautan luar[sunting | sunting sumber]