Senarai episod Jessie

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut ialah episod siri asli Disney Channel, Jessie. Siri ini mengikuti Jessie (Debby Ryan), seorang gadis 18 tahun yang datang dari Texas ke Bandar Raya New York dan menjadi seorang penjaga kepada empat orang kanak-kanak istimewa: Emma (Peyton List), Ravi (Karan Brar), Luke (Cameron Boyce) dan Zuri Ross (Skai Jackson). Siri ini pertama ditayang perdana pada 30 September 2011.[1]Episode terakhir musim 1 adalah episode terakhir untuk Disney Channel Asia, kecuali Singapura.

Gambaran keseluruhan siri[sunting | sunting sumber]

Musim Episod Siaran pertama
Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat  Singapura  Malaysia
Tayangan perdana musim Kemuncak musim Tayangan perdana musim Kemuncak musim Tayangan perdana musim Kemuncak musim
1 TBA September 30, 2011 (2011-09-30) September 7, 2012 (2012-09-07) Disember 17, 2011 (2011-12-17) September 7, 2012 (2012-09-07) Mac 2, 2012 (2012-03-02) September 7, 2012 (2012-09-07)
2 Oktober 5, 2012 (2012-10-05) TBA Oktober 5, 2012 (2012-10-05) TBA

style="background: #ececec; color: grey; vertical-align: middle; text-align: center; " class="table-na" | Oktober 5, 2012

TBA

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

Musim 1: 2011–12[sunting | sunting sumber]

Bil.
dalam
siri
Bil.
dalam
musim
Tajuk Diarah oleh Ditulis oleh Tarikh siaran asal Kod
prod.
Penonton AS
(juta)
1 1 "New York, New Nanny
(New York, Penjaga Baharu)
"
Bob Koherr Pamela Eells O'Connell Amerika Syarikat September 30, 2011 (2011-09-30)
Malaysia Mac 2, 2012 (2012-03-02)
101[2] 4.6[3]
2 2 "The Talented Mr. Kipling
(Mr. Kipling yang Berbakat)
"
Bob Koherr Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
Oktober 7, 2011 (2011-10-07)
Malaysia Mac 9, 2012 (2012-03-09)
103[2] 4.2[4]
3 3 "Used Karma
(Karma Terguna)
"
Bob Koherr Story by: Silvia Olivas
Teleplay by: Chris Kula & Eric Schaar
Oktober 14, 2011 (2011-10-14)
Malaysia Mac 16, 2012 (2012-03-16)
102[2] 3.9[5]
4 4 "Zombie Tea Party 5
(Parti Teh Zombie 5)
"
Shelley Jensen Adam Lapidus Oktober 21, 2011 (2011-10-21)
Malaysia Mac 23, 2012 (2012-03-23)
104[2] 4.0[6]
5 5 "One Day Wonders" Phill Lewis Tim Maile & Douglas Tuber Oktober 28, 2011 (2011-10-28)
Malaysia Mac 30, 2012 (2012-03-30)
105[2] 3.9[7]
6 6 "Zuri's New Old Friend
(Kawan Lama Baharu Zuri)
"
Leonard R. Garner, Jr. Sally Lapiduss & Erin Dunlap November 4, 2011 (2011-11-04)
Malaysia April 6, 2012 (2012-04-06)
107[2] 4.5[8]
7 7 "Creepy Connie Comes a Callin'" Phill Lewis Eric Schaar & David Booth November 18, 2011 (2011-11-18)
Malaysia April 13, 2012 (2012-04-13)
109[9] 4.2[10]
8 8 "Christmas Story
(Kisah Natal)
"
Phill Lewis Pamela Eells O'Connell Disember 9, 2011 (2011-12-09) 106[9] 4.0[11]
9 9 "Star Wars" Bob Koherr Tim Maile & Douglas Tuber Januari 6, 2012 (2012-01-06) 114[9] 7.3[12]
10 10 "Are You Cooler Than a 5th Grader?
(Anda Hebatkah daripad Seorang Pelajar Gred 5)
"
Kevin Chamberlin Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
Januari 20, 2012 (2012-01-20) 111[9] 3.3[13]
11 11 "Take the A-Train.. I Think?
(Naik Keretapi.. Rasanya?)
"
Sean McNamara Adam Lapidus Januari 27, 2012 (2012-01-27) 110[9] 3.4[14]
12 12 "Romancing the Crone" Bob Koherr Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
Februari 10, 2012 (2012-02-10) 2.9[15]
13 13 "The Princess and the Pea Brain" Bob Koherr Pamela Eells O'Connell Februari 24, 2012 (2012-02-24) 3.1[16]
14 14 "World Wide Web of Lies" Leonard R. Garner, Jr. Sally Lapiduss & Erin Dunlap Mac 9, 2012 (2012-03-09) 3.2[17]
15 15 "The Kid Whisperer"[18] Bob Koherr Sally Lapiduss Mac 30, 2012 (2012-03-30) 2.3[19]
16 16 "Glue Dunnit: A Sticky Situation"[20] Victor Gonzalez Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
April 13, 2012 (2012-04-13) 3.0[21]
17 17 "Badfellas"[22] Victor Gonzalez Eric Schaar & David J. Booth April 27, 2012 (2012-04-27) 3.1[23]
18 18 "Beauty & the Beasts"[24] Phill Lewis Pamela Eells O'Connell Mei 4, 2012 (2012-05-04) N/A
19 19 "Evil Times Two
(Jahat Kali Dua)
"[25]
Bob Koherr Adam Lapidus Mei 11, 2012 (2012-05-11) N/A
"We Are So Grounded"[26] Eric Dean Seaton TBA TBA 124[26] N/A
"The Secret Life of Mr. Kipling
(Kehidupan Rahsia Mr. Kipling)
"[26]
Eric Dean Seaton TBA September 7,2012
Malaysia September 7, 2012 (2012-09-07)
125[26] N/A

[2][2][2][2][2][2][2][2][2][2][2][2][9][9][9][9][9][9][9][9][9][9][26][26][26][26]

Bil.
dalam
siri
Bil.
dalam
musim
Tajuk Diarah oleh Ditulis oleh Tarikh siaran asal Kod
prod.
Penonton AS
(juta)
1 1 "New York, New Nanny
(New York, Penjaga Baharu)
"
Bob Koherr Pamela Eells O'Connell Amerika Syarikat September 30, 2011 (2011-09-30)
Malaysia Mac 2, 2012 (2012-03-02)
101[2] 4.6[27]
2 2 "The Talented Mr. Kipling
(Mr. Kipling yang Berbakat)
"
Bob Koherr Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
Oktober 7, 2011 (2011-10-07)
Malaysia Mac 9, 2012 (2012-03-09)
103[2] 4.2[28]
3 3 "Used Karma
(Karma Terguna)
"
Bob Koherr Story by: Silvia Olivas
Teleplay by: Chris Kula & Eric Schaar
Oktober 14, 2011 (2011-10-14)
Malaysia Mac 16, 2012 (2012-03-16)
102[2] 3.9[29]
4 4 "Zombie Tea Party 5
(Parti Teh Zombie 5)
"
Shelley Jensen Adam Lapidus Oktober 21, 2011 (2011-10-21)
Malaysia Mac 23, 2012 (2012-03-23)
104[2] 4.0[30]
5 5 "One Day Wonders" Phill Lewis Tim Maile & Douglas Tuber Oktober 28, 2011 (2011-10-28)
Malaysia Mac 30, 2012 (2012-03-30)
105[2] 3.9[31]
6 6 "Zuri's New Old Friend
(Kawan Lama Baharu Zuri)
"
Leonard R. Garner, Jr. Sally Lapiduss & Erin Dunlap November 4, 2011 (2011-11-04)
Malaysia April 6, 2012 (2012-04-06)
107[2] 4.5[32]
7 7 "Creepy Connie Comes a Callin'" Phill Lewis Eric Schaar & David Booth November 18, 2011 (2011-11-18)
Malaysia April 13, 2012 (2012-04-13)
109[9] 4.2[33]
8 8 "Christmas Story
(Kisah Natal)
"
Phill Lewis Pamela Eells O'Connell Disember 9, 2011 (2011-12-09) 106[9] 4.0[34]
9 9 "Star Wars" Bob Koherr Tim Maile & Douglas Tuber Januari 6, 2012 (2012-01-06) 114[9] 7.3[35]
10 10 "Are You Cooler Than a 5th Grader?
(Anda Hebatkah daripad Seorang Pelajar Gred 5)
"
Kevin Chamberlin Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
Januari 20, 2012 (2012-01-20) 111[9] 3.3[36]
11 11 "Take the A-Train.. I Think?
(Naik Keretapi.. Rasanya?)
"
Sean McNamara Adam Lapidus Januari 27, 2012 (2012-01-27) 110[9] 3.4[37]
12 12 "Romancing the Crone" Bob Koherr Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
Februari 10, 2012 (2012-02-10) 2.9[38]
13 13 "The Princess and the Pea Brain" Bob Koherr Pamela Eells O'Connell Februari 24, 2012 (2012-02-24) 3.1[39]
14 14 "World Wide Web of Lies" Leonard R. Garner, Jr. Sally Lapiduss & Erin Dunlap Mac 9, 2012 (2012-03-09) 3.2[40]
15 15 "The Kid Whisperer"[41] Bob Koherr Sally Lapiduss Mac 30, 2012 (2012-03-30) 2.3[42]
16 16 "Glue Dunnit: A Sticky Situation"[43] Victor Gonzalez Valerie Ahern &
Christian McLaughlin
April 13, 2012 (2012-04-13) 3.0[44]
17 17 "Badfellas"[45] Victor Gonzalez Eric Schaar & David J. Booth April 27, 2012 (2012-04-27) 3.1[46]
18 18 "Beauty & the Beasts"[24] Phill Lewis Pamela Eells O'Connell Mei 4, 2012 (2012-05-04) N/A
19 19 "Evil Times Two
(Jahat Kali Dua)
"[25]
Bob Koherr Adam Lapidus Mei 11, 2012 (2012-05-11) N/A
"We Are So Grounded"[26] Eric Dean Seaton TBA TBA 124[26] N/A
"The Secret Life of Mr. Kipling
(Kehidupan Rahsia Mr. Kipling)
"[26]
Eric Dean Seaton TBA September 7,2012
Malaysia September 7, 2012 (2012-09-07)
125[26] N/A

Musim 2[sunting | sunting sumber]

Pada 11 Mac 2012, Jessie diumumkan akan diperbaharu untuk musim kedua.[47]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. Ross, Robyn (August 10, 2011). "Exclusive: Debby Ryan's Disney Series Jessie Gets a Premiere Date". TV Guide. Dicapai pada August 10, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  2. 2.00 2.01 2.02 2.03 2.04 2.05 2.06 2.07 2.08 2.09 2.10 2.11 2.12 2.13 2.14 2.15 2.16 2.17 2.18 2.19 2.20 2.21 2.22 2.23 "Shows A-Z - jessie on disney". the Futon Critic. Dicapai pada August 16, 2011.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  3. Seidman, Robert (October 3, 2011). "Friday Cable: Rain-Shortened Yankees/Tigers Tops Night + 'Haven,' 'Clone Wars,' 'Smackdown!' & Much More". TV by the Numbers. Dicapai pada October 17, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  4. Gorman, Bill (October 10, 2011). "Friday Cable: Cardinals/Phillies Tops Night, Plus 'Smackdown!,' 'Sanctuary' Premiere 'Jessie' & Much More". TV by the Numbers. Dicapai pada October 17, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  5. Seidman, Robert (October 17, 2011). "Friday Cable: NLCS Leads Night Plus 'Smackdown!,' 'Sanctuary,' 'Make Your Mark,' 'Jessie' & More". TV by the Numbers. Dicapai pada October 17, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  6. Friday Cable Ratings: 'Smackdown!' Ties 'SpongeBob;' Plus 'Sanctuary,' 'Boss,' 'House Of Payne' & More Written By Bill Gorman, October 24, 2011
  7. "Updated Friday Cable Ratings: 'Storage Wars' Tops Primetime; 'Smackdown' Falls; 'Haven,' 'Thundercats' Steady & More - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. October 31, 2011. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  8. Seidman, Robert (November 7, 2011). "Friday Cable Ratings: Discovery's 'Gold Rush' Tops Cable + 'Friday Night Smackdown,' 'Sanctuary,' 'Boss' & More". TV by the Numbers. Dicapai pada November 7, 2011. 
  9. 9.00 9.01 9.02 9.03 9.04 9.05 9.06 9.07 9.08 9.09 9.10 9.11 9.12 9.13 9.14 9.15 9.16 9.17 9.18 9.19 Public Catalog
  10. Gorman, Bill (November 21, 2011). "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' Tops Cable + Okla. St./Iowa St., 'Friday Night Smackdown,' 'Sanctuary,' 'Flying Wild Alaska' & More". tvbythenumbers.zap2it.com. Dicapai pada December 8, 2011.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  11. "Cable Top 25: NFL, "The Closer's" 100th Episode Top Weekly Cable Viewing". tvbythenumbers.zap2it.com. December 9, 2011. Dicapai pada December 13, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  12. "Friday Cable Ratings: 'Wizards of Waverly Place Finale,' 'Gold Rush' Lead + 'Jessie,' 'Smackdown!,' 'Merlin' & More - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. January 9, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  13. "Ratings - Friday's Cable Ratings: "Gold Rush" Tops Viewers, Demos for Discovery | TheFutonCritic.com". 66.51.174.176. January 20, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  14. "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' Still Tops + 'Spartacus: Vengeance' Premiere, 'Smackdown!,' 'Bering Sea Gold,' 'Merlin' & More - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. January 30, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  15. "Ratings - Friday's Cable Ratings: "Gold Rush" Holds Off ESPN NBA Doubleheader". TheFutonCritic.com. February 10, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  16. "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' & 'Bering Sea Gold' Stay On Top + 'Spartacus: Vengeance,' 'Merlin,' 'Smackdown!' & More". TV by the Numbers. February 24, 2012. Dicapai pada February 27, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  17. Kondolojy, Amanda (March 12, 2012). "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' on Top Again, 'SmackDown', 'Bering Sea Gold' Round out Original Programming". http://tvbythenumbers.zap2it.com. Dicapai pada April 15, 2012.  Check date values in: |date= (bantuan); Pautan luar dalam |work= (bantuan)
  18. "Jessie Episode: The Kid Whisperer". MSN.TV. Dicapai pada February 20, 2012.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  19. Bibel, Sara (April 2, 2012). "Friday Cable Ratings:'Robot Chicken' Wins Night; 'The Boondocks,' 'Spartacus: Vengeance,'WWE Friday Night Smackdown' & More'". Tvbythenumbers.zap2it.com. Dicapai pada April 9, 2012. 
  20. "(#1??) "Glue Dunnit: A Sticky Situation"". Listings - Jessie on Disney. the Futon Critic. Dicapai pada April 15, 2012. 
  21. http://www.thefutoncritic.com/ratings/2012/04/16/fridays-cable-ratings-in-plain-sight-claims-top-spot-for-usa-257213/cable_20120413/#p8HKvBW4f8CQbJJM.99}}
  22. "(#1??) "Badfellas"". Listings - Jessie on Disney. the Futon Critic. Dicapai pada April 15, 2012. 
  23. "Cable Top 25: The NFL Draft Tops Cable Viewership For Week Ending April 29, 2012". Tvbythenumbers.zap2it.com. May 1, 2012. Dicapai pada May 2, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  24. 24.0 24.1 "Jessie: Beauty & the Beasts". thefutoncritic. Dicapai pada May 1, 2012.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  25. 25.0 25.1 "Jessie: Evil Times Two". thefutoncritic. Dicapai pada May 1, 2012.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  26. 26.00 26.01 26.02 26.03 26.04 26.05 26.06 26.07 26.08 26.09 26.10 26.11 "Eric Dean Seaton's Credits". Eric Dean Seaton. Dicapai pada February 13, 2012.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  27. Seidman, Robert (October 3, 2011). "Friday Cable: Rain-Shortened Yankees/Tigers Tops Night + 'Haven,' 'Clone Wars,' 'Smackdown!' & Much More". TV by the Numbers. Dicapai pada October 17, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  28. Gorman, Bill (October 10, 2011). "Friday Cable: Cardinals/Phillies Tops Night, Plus 'Smackdown!,' 'Sanctuary' Premiere 'Jessie' & Much More". TV by the Numbers. Dicapai pada October 17, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  29. Seidman, Robert (October 17, 2011). "Friday Cable: NLCS Leads Night Plus 'Smackdown!,' 'Sanctuary,' 'Make Your Mark,' 'Jessie' & More". TV by the Numbers. Dicapai pada October 17, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  30. Friday Cable Ratings: 'Smackdown!' Ties 'SpongeBob;' Plus 'Sanctuary,' 'Boss,' 'House Of Payne' & More Written By Bill Gorman, October 24, 2011
  31. "Updated Friday Cable Ratings: 'Storage Wars' Tops Primetime; 'Smackdown' Falls; 'Haven,' 'Thundercats' Steady & More - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. October 31, 2011. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  32. Seidman, Robert (November 7, 2011). "Friday Cable Ratings: Discovery's 'Gold Rush' Tops Cable + 'Friday Night Smackdown,' 'Sanctuary,' 'Boss' & More". TV by the Numbers. Dicapai pada November 7, 2011. 
  33. Gorman, Bill (November 21, 2011). "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' Tops Cable + Okla. St./Iowa St., 'Friday Night Smackdown,' 'Sanctuary,' 'Flying Wild Alaska' & More". tvbythenumbers.zap2it.com. Dicapai pada December 8, 2011.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  34. "Cable Top 25: NFL, "The Closer's" 100th Episode Top Weekly Cable Viewing". tvbythenumbers.zap2it.com. December 9, 2011. Dicapai pada December 13, 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  35. "Friday Cable Ratings: 'Wizards of Waverly Place Finale,' 'Gold Rush' Lead + 'Jessie,' 'Smackdown!,' 'Merlin' & More - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. January 9, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  36. "Ratings - Friday's Cable Ratings: "Gold Rush" Tops Viewers, Demos for Discovery | TheFutonCritic.com". 66.51.174.176. January 20, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  37. "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' Still Tops + 'Spartacus: Vengeance' Premiere, 'Smackdown!,' 'Bering Sea Gold,' 'Merlin' & More - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. January 30, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  38. "Ratings - Friday's Cable Ratings: "Gold Rush" Holds Off ESPN NBA Doubleheader". TheFutonCritic.com. February 10, 2012. Dicapai pada March 10, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  39. "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' & 'Bering Sea Gold' Stay On Top + 'Spartacus: Vengeance,' 'Merlin,' 'Smackdown!' & More". TV by the Numbers. February 24, 2012. Dicapai pada February 27, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  40. Kondolojy, Amanda (March 12, 2012). "Friday Cable Ratings: 'Gold Rush' on Top Again, 'SmackDown', 'Bering Sea Gold' Round out Original Programming". http://tvbythenumbers.zap2it.com. Dicapai pada April 15, 2012.  Check date values in: |date= (bantuan); Pautan luar dalam |work= (bantuan)
  41. "Jessie Episode: The Kid Whisperer". MSN.TV. Dicapai pada February 20, 2012.  Check date values in: |access-date= (bantuan)
  42. Bibel, Sara (April 2, 2012). "Friday Cable Ratings:'Robot Chicken' Wins Night; 'The Boondocks,' 'Spartacus: Vengeance,'WWE Friday Night Smackdown' & More'". Tvbythenumbers.zap2it.com. Dicapai pada April 9, 2012. 
  43. "(#1??) "Glue Dunnit: A Sticky Situation"". Listings - Jessie on Disney. the Futon Critic. Dicapai pada April 15, 2012. 
  44. http://www.thefutoncritic.com/ratings/2012/04/16/fridays-cable-ratings-in-plain-sight-claims-top-spot-for-usa-257213/cable_20120413/#p8HKvBW4f8CQbJJM.99}}
  45. "(#1??) "Badfellas"". Listings - Jessie on Disney. the Futon Critic. Dicapai pada April 15, 2012. 
  46. "Cable Top 25: The NFL Draft Tops Cable Viewership For Week Ending April 29, 2012". Tvbythenumbers.zap2it.com. May 1, 2012. Dicapai pada May 2, 2012.  Check date values in: |access-date=, |date= (bantuan)
  47. Weisman, Jon (March 11, 2012). "'Jessie' greenlit for second season". Variety. Diarkibkan daripada original pada March 12, 2012.  Check date values in: |date=, |archive-date= (bantuan)
General references

Pautan luar[sunting | sunting sumber]