Senarai episod Rabbids Invasion

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Rabbids Invasion ialah sebuah siri animasi televisyen Perancis/Amerika Syarikat yang disiarkan di Nickelodeon. Rancangan ini ditayangkan pertama kali pada 3 Ogos 2013.[1]

Gambaran keseluruhan siri[sunting | sunting sumber]

Musim Episod Siaran asal
Pertama Terakhir
1 26 3 Ogos 2013 (2013-08-03) 6 Disember 2014 (2014-12-06)
2 26 11 Oktober 2014 (2014-10-11)[2] 14 Jun 2016 (2016-06-14)
3 akan diumumkan 21 Jun 2016 (2016-06-21)[2] akan diumumkan

Episod[sunting | sunting sumber]

Musim 1 (2013–2014)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam
siri
Bil. dalam
musim
Judul
(Judul bahasa Melayu)
Pengarah Pengarang Tarikh siaran asal Kod
penerbitan
1a 1a "Omelet Party"
"Parti Telur Dadar"
Akama Olivier Jean-Marie 3 Ogos 2013 (2013-08-03) 101
1b 1b "Rabbid Mollusk"
"Rabbid dan Moluska"
Akama Hervé Benedetti dan Nicolas Robin 3 Ogos 2013 (2013-08-03) 101
1c 1c "Rabbid, Are You There?"
"Rabbid, Awak Ada di Sana?"
Akama dan Stéphane Mit Fred Neidhardt 3 Ogos 2013 (2013-08-03) 101
2a 2a "Stop! No More!"
"Berhenti! Cukuplah Tu!"
Fabien Ouvrard Jean-Louis Momus 10 Ogos 2013 (2013-08-10) 102
2b 2b "Rabbids vs. the Vacuum Cleaner"
"Rabbid Melawan Pembersih Hampagas"
Fabien Ouvrard Anne Hugo 10 Ogos 2013 (2013-08-10) 102
2c 2c "Runway Rabbids"
"Kekecohan di Landasan Kapal Terbang"
Akama dan Stéphane Mit Nicolas Gallet 10 Ogos 2013 (2013-08-10) 102
3a 3a "Rabbids Say Cheese"
"Rabbid, Senyumlah"
Stéphane Mit Agnes Slimovici 17 Ogos 2013 (2013-08-17) 103
3b 3b "Raving Lifeguard"
"Usaha Penyelamat Pantai"
Akama dan Stéphane Mit Mélanie Duval 17 Ogos 2013 (2013-08-17) 103
3c 3c "Rabbid Market"
"Rabbid di Pasar Raya"
Akama, Fablen Ouvrard, dan Laurent Masson Fred Neidhardt 17 Ogos 2013 (2013-08-17) 103
4a 4a "Elevatorus Rabbidinus"
"Lif untuk Rabbid"
Akama dan Stéphane Mit Nicolas Gallet 24 Ogos 2013 (2013-08-24) 104
4b 4b "Until Rabbids Do You Part"
"Sehingga Rabbid Pisahkan Awak"
Stéphane Mit Leimdo dan Restier 24 Ogos 2013 (2013-08-24) 104
4c 4c "Rabbid Radar"
"Radar Rabbid"
Stéphane Mit Philippe Riche 24 Ogos 2013 (2013-08-24) 104
5a 5a "Rabbids Against the Machine"
"Rabbid Melawan dengan Mesin"
Fabien Ouvrard Leimdo dan Restier 14 September 2013 (2013-09-14) 105
5b 5b "Ring! Bwaah!"
"Ring! Bwaah!"
Philippe Riche Sébastien Guérout 14 September 2013 (2013-09-14) 105
5c 5c "Radio Rabbid"
"Radio Rabbid"
Fabien Ouvrard Issabelle Bottier 14 September 2013 (2013-09-14) 105
6a 6a "Rabbid Playa"
"Rabbid Bercuti"
Akama, Fablen Ouvrard, dan Laurent Masson Anne Hugo 21 September 2013 (2013-09-21) 106
6b 6b "Fast Food Rabbid"
"Rabbid Memesan Burger"
Fabien Ouvrard Leimdo dan Restier 21 September 2013 (2013-09-21) 106
6c 6c "Escalator Rabbid"
"Rabbid dan Lif"
Stéphane Mit Sébastien Guérout 21 September 2013 (2013-09-21) 106
7a 7a "Scout Rabbids"
"Pengakap Rabbid"
Philippe Riche Philippe Riche 28 September 2013 (2013-09-28) 107
7b 7b "Jurassic Rabbid"
"Moyang Rabbid"
Fabien Ouvrard Philippe Riche 28 September 2013 (2013-09-28) 107
7c 7c "Moo Rabbids"
"Mu Rabbid"
Stéphane Mit Simon Lecocq 28 September 2013 (2013-09-28) 107
8a 8a "Keypad Rabbids"
"Rabbid dan Pad Kekunci"
Stéphane Mit Leimdo dan Restier 12 Oktober 2013 (2013-10-12) 108
8b 8b "Special Agent Rabbids"
"Rabbid Mengganggu Ejen"
Fabien Ouvrard Leimdo dan Restier 12 Oktober 2013 (2013-10-12) 108
8c 8c "Schnoz Rabbid"
"Rabbid Merebut Hidung Palsu"
Philippe Riche Philippe Riche 12 Oktober 2013 (2013-10-12) 108
9a 9a "Museum Rabbids"
"Rabbid di Muzium"
Franz Kirchner Candice Corbeel 2 November 2013 (2013-11-02) 109
9b 9b "Kite Rabbids"
"Rabbid dan Layang-layang"
Wilson Dos Santos dan Stéphane Mit Yann Ropars 2 November 2013 (2013-11-02) 109
9c 9c "Never Refreeze a Rabbid"
"Rabbid dan Peti Sejuk"
Franz Kirchner Mélanie Duval 2 November 2013 (2013-11-02) 109
10a 10a "Music Rabbid"
"Rabbid dan Lagu"
Willson Dos Santos dan Stéphane Mit Simon Lecocq 9 November 2013 (2013-11-09) 110
10b 10b "Wake Up, Rabbids!"
"Bangunlah, Rabbid!"
Stéphane Mit Denis Lima 9 November 2013 (2013-11-09) 110
10c 10c "R.C. Rabbid"
"R.C. Rabbid"
Franz Kirchner Yann Ropars 9 November 2013 (2013-11-09) 110
11a 11a "Get in Line, Rabbids!"
"Sila Beratur, Rabbid!"
Franz Kirchner Leimdo dan Restier 16 November 2013 (2013-11-16) 111
11b 11b "Sticky Rabbid"
"Rabbid dan Pelekat"
Stéphane Mit Yann Ropars 16 November 2013 (2013-11-16) 111
11c 11c "Rabbid Test N°98002-c: The Platform"
"Ujian Rabbid Nº98002-c: Pelantar"
Franz Kirchner Sébestien Guérout 16 November 2013 (2013-11-16) 111
12a 12a "Rabbidocchio"
"Rabbidocchio"
Franz Kirchner Philippe Riche 23 November 2013 (2013-11-23) 112
12b 12b "Rabbid Test N°98003-c: The Cube"
"Ujian Rabbid Nº98003-c: Blok Kayu"
Wilson Dos Santos dan Stéphane Mit Jean-Louis Momus 23 November 2013 (2013-11-23) 112
12c 12c "Rabbids with Fleas"
"Rabbid dan Hama"
Stéphane Mit Simon Lecocq 23 November 2013 (2013-11-23) 112
13a 13a "Rabbid Elevation"
"Rabbid dan Lif"
Fabien Ouvrard Sébastien Guérout 30 November 2013 (2013-11-30) 113
13b 13b "Surprise Rabbid"
"Kejutan Rabbid"
Stéphane Mit Sébastien Guérout 30 November 2013 (2013-11-30) 113
13c 13c "Rabbid Test N°98001-c: The Mirror"
"Ujian Rabbid Nº98001-c: Cermin"
Franz Kirchner Yann Ropars 30 November 2013 (2013-11-30) 113
14a 14a "Super Rabbid"
"Rabbid Super"
Fabien Ouvrard Philippe Riche 4 Januari 2014 (2014-01-04) 114
14b 14b "Dueling Rabbids"
"Pertarungan Rabbid"
Franz Kirchner Candice Corbeel 4 Januari 2014 (2014-01-04) 114
14c 14c "Rabbid Test N°98004-c: The Animals"
"Ujian Rabbid Nº98004-c: Haiwan"
Stéphane Mit Sébastien Guérout 4 Januari 2014 (2014-01-04) 114
15a 15a "Flight of the Rabbids"
"Rabbid Terbang"
Stéphane Mit Stéphane Mit 11 Januari 2014 (2014-01-11) 115
15b 15b "The Rabbid Who Fell to Earth"
"Rabbid si Makhluk Asing"
Stéphane Mit Stéphane Mit 11 Januari 2014 (2014-01-11) 115
15c 15c "Holy Rabbid-cow!"
"Rabbid Berusaha"
Franz Kirchner Yann Ropars 11 Januari 2014 (2014-01-11) 115
16a 16a "Pecking Rabbid"
"Pesaing Rabbid"
Franz Kirchner Mélanie Duval 18 Januari 2014 (2014-01-18) 116
16b 16b "Rabbidmobile"
"Rabbid dan Kereta"
Fabien Ouvrard Simon Lecocq 18 Januari 2014 (2014-01-18) 116
16c 16c "Prisoner Rabbid"
"Mengusik Rabbid"
Franz Kirchner Sébastien Guérout 18 Januari 2014 (2014-01-18) 116
17a 17a "Rabbid Dreams"
"Mimpi Rabbid"
Fabien Ouvrard Mélanie Duval 25 Januari 2014 (2014-01-25) 117
17b 17b "Snoring Rabbid"
"Dengkuran Rabbid"
Franz Kirchner Yann Ropars 25 Januari 2014 (2014-01-25) 117
17c 17c "Hypno Rabbid"
"Hypno Rabbid"
Stéphane Mit Simon Lecocq dan Stéphane Mit 25 Januari 2014 (2014-01-25) 117
18a 18a "Rabbid Race to the Moon"
"Perlumbaan Rabbid ke Bulan"
Franz Kirchner Candice Corbeel 1 Februari 2014 (2014-02-01) 118
18b 18b "Rabbid Games"
"Permainan Rabbid"
Stéphane Mit Yann Ropars 1 Februari 2014 (2014-02-01) 118
18c 18c "Rabbid Test Nº98005-c: The Blue Rabbid"
"Ujian Rabbid Nº98005-c: Rabbid Biru"
Stéphane Mit Philippe Riche 1 Februari 2014 (2014-02-01) 118
19a 19a "Rabbid Doggies"
"Rabbid Berkawan dengan Anjing"
Stéphane Mit Denis Lima 8 Februari 2014 (2014-02-08) 119
19b 19b "Rabbid Test Nº98006-c: The Chair"
"Ujian Rabbid Nº98006-c: Kerusi"
Stéphane Mit Simon Lecocq 8 Februari 2014 (2014-02-08) 119
19c 19c "Raving Thirst"
"Dahaga yang Melampau"
Franz Kirchner Simon Lecocq 8 Februari 2014 (2014-02-08) 119
20a 20a "Rabbid like Me"
"Rabbid Sukakan Saya"
Stéphane Mit Yann Ropars 15 Februari 2014 (2014-02-15) 120
20b 20b "Rabbid Mozart"
"Rabbid Mozart"
Franz Kirchner Philippe Riche 15 Februari 2014 (2014-02-15) 120
20c 20c "Raving Alien"
"Makhluk Asing Menyerang"
Fabien Ouvrard Sébastien Guérout 15 Februari 2014 (2014-02-15) 120
21a 21a "Rabbid Parasol"
"Rabbid dan Payung"
Stéphane Mit Philippe Riche 5 April 2014 (2014-04-05) 121
21b 21b "Rabbid Tummy Rumble"
"Rabbid yang Lapar"
Stéphane Mit Sébastien Guérout 5 April 2014 (2014-04-05) 121
21c 21c "Rabbid's Rules of Order"
"Peraturan Rabbid"
Franz Kirchner Sébastien Guérout 5 April 2014 (2014-04-05) 121
22a 22a "Raving Chicken"
"Rabbid dan Ayam"
Franz Kirchner Simon Lecocq 12 April 2014 (2014-04-12) 122
22b 22b "Plunger Rabbids"
"Pam Rabbid"
Franz Kirchner Sébastien Guérout 12 April 2014 (2014-04-12) 122
22c 22c "Rabbid Snob"
"Rabbid yang Sombong"
Stéphane Mit Sébastien Guérout 12 April 2014 (2014-04-12) 122
23a 23a "Vampire Rabbid"
"Puntianak Rabbid"
Fabien Ouvrard Philippe Riche 18 Oktober 2014 (2014-10-18) 123
23b 23b "Rabbid Halloween"
"Rabbid dan Halloween"
Stéphane Mit Mélanie Duval 18 Oktober 2014 (2014-10-18) 123
23c 23c "Zombie Rabbid"
"Rabbid Zombi"
Fabien Ouvrard Mélanie Duval 18 Oktober 2014 (2014-10-18) 123
24a 24a "Safe Deposit Rabbids"
"Peti Simpanan Rabbid"
Fabien Ouvrard Philippe Riche 19 April 2014 (2014-04-19) 124
24b 24b "Why Did the Rabbid Cross the Road?"
"Kenapa Rabbid Nak Menyeberang Jalan?"
Stéphane Mit Stéphane Mit 19 April 2014 (2014-04-19) 124
24c 24c "Dream On, Rabbid"
"Mimpi si Rabbid"
Stéphane Mit Jean-Louis Momus 19 April 2014 (2014-04-19) 124
25a 25a "Rabbid 2.0"
"Rabbid 2.0"
Laurent Masson Sébastien Guérout 26 April 2014 (2014-04-26) 125
25b 25b "Rabbid Undies"
"Rabbid Seluar Renang"
Stéphane Mit Mélanie Duval 26 April 2014 (2014-04-26) 125
25c 25c "Sneezy Rabbid"
"Rabbid Demam"
Franz Kirchner Philippe Riche 26 April 2014 (2014-04-26) 125
26a 26a "O'Come All Ye Rabbids"
"Oh, Mari Sini, Semua Rabbid"
Franz Kirchner Mélanie Duval 6 Disember 2014 (2014-12-06) 126
26b 26b "Slippery and Soapy"
"Licin dan Bersabun"
Stéphane Mit Stéphane Mit 6 Disember 2014 (2014-12-06) 126
26c 26c "Rabbid Stick-up"
"Rabbid Merompak"
Akama dan Fabien Ouvrard Fred Neidhardt 6 Disember 2014 (2014-12-06) 126

Musim 2 (2014–2016)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam
siri
Bil. dalam
musim
Judul
(Judul bahasa Melayu)
Pengarah Pengarang Tarikh siaran asal Kod
penerbitan
27a 1a "Being Rabbid"
"Menjadi Rabbid"
Arnaud Bouron Christophe Leborgne 11 Oktober 2014 (2014-10-11) 201
27b 1b "Rabbid Diet"
"Diet Rabbid"
Stéphane Mit Christophe Leborgne 11 Oktober 2014 (2014-10-11) 201
27c 1c "Reflections in a Rabbid Eye"
"Pantulan di Mata Rabbid"
Stéphane Mit Thomas Coste 11 Oktober 2014 (2014-10-11) 201
28a 2a "Green Rabbid"
"Rabbid Hijau"
Philippe Riche Philippe Riche 1 November 2014 (2014-11-01) 202
28b 2b "Star Rabbid"
"Bintang Rabbid"
Pascal David Sébastien Guéroud 1 November 2014 (2014-11-01) 202
28c 2c "Rabbid Obsession"
"Ketaksuban Rabbid"
Arnaud Bouron Philippe Riche 1 November 2014 (2014-11-01) 202
29a 3a "Rabbidroid"
"Rabbidroid"
Stéphane Mit Mélanie Duval 15 November 2014 (2014-11-15) 203
29b 3b "Rabbid Compression"
"Tekanan Rabbid"
Franz Kirchner Christophe Leborgne 15 November 2014 (2014-11-15) 203
29c 3c "Rabbid Fit"
"Rabbid yang Sihat"
Stéphane Mit Sébastien Guéroud 15 November 2014 (2014-11-15) 203
30a 4a "Guide-rabbid"
"Panduan Rabbid"
Xavier de Broucker Christophe Leborgne 22 November 2014 (2014-11-22) 204
30b 4b "The Mystery of the Disappearing Rabbids"
"Misteri Kehilangan Rabbid"
Arnaud Bouron Mélanie Duval 22 November 2014 (2014-11-22) 204
30c 4c "Rabbids BFFs"
"Kawan Karib Rabbid"
Stéphane Mit Mélanie Duval 22 November 2014 (2014-11-22) 204
31a 5a "The Moon Rabbid"
"Rabbid Bulan"
Franz Kirchner Mélanie Duval 6 Jun 2015 (2015-06-06) 205
31b 5b "Dreaming Rabbid"
"Rabbid Bermimpi"
Stéphane Mit Sébastien Guéroud 6 Jun 2015 (2015-06-06) 205
31c 5c "Rabbid Secrets"
"Rahsia Rabbid"
Stéphane Mit Sébastien Guéroud 6 Jun 2015 (2015-06-06) 205
32a 6a "Love Rabbid"
"Sayangi Rabbid"
Arnaud Bouron Philippe Riche 13 Jun 2015 (2015-06-13) 206
32b 6b "Super Inventive Rabbids"
"Rabbid yang Suka Mencipta"
Stéphane Mit Stéphane Mit 13 Jun 2015 (2015-06-13) 206
32c 6c "Welcome to Rabbidland"
"Selamat Datang ke Kawasan Rabbid"
Franz Kirchner Franz Kirchner 13 Jun 2015 (2015-06-13) 206
33a 7a "Run, Rabbid, Run!"
"Lari, Rabbid, Lari!"
Arnaud Bouron Sébastien Guéroud 20 Jun 2015 (2015-06-20) 207
33b 7b "Mafia Rabbids"
"Rabbid Samseng"
Franz Kirchner Mélanie Duval 20 Jun 2015 (2015-06-20) 207
33c 7c "Wild West Rabbid"
"Rabbid Wild West"
Arnaud Bouron Thomas Coste 20 Jun 2015 (2015-06-20) 207
34a 8a "Dressed Up Rabbid"
"Rabbid Berpakaian"
Stéphane Mit Stéphane Mit 27 Jun 2015 (2015-06-27) 208
34b 8b "Self-conscious Rabbid"
"Kesedaran Diri Rabbid"
Arnaud Bouron Christophe Leborgne 27 Jun 2015 (2015-06-27) 208
34c 8c "Rabbid Associates"
"Rabbid Bersekutu"
Franz Kirchner Philippe Riche 27 Jun 2015 (2015-06-27) 208
35a 9a "Rabbid Home"
"Rumah Rabbid"
Xavier de Broucker Christophe Leborgne 7 Disember 2015 (2015-12-07) (Nicktoons) 209
35b 9b "Rabbid Toast"
"Pembakar Rabbid"
Franz Kirchner Franz Kirchner 7 Disember 2015 (2015-12-07) (Nicktoons) 209
35c 9c "Voiceless Rabbid"
"Rabbid Bisu"
Stéphane Mit Stéphane Mit 7 Disember 2015 (2015-12-07) (Nicktoons) 209
36a 10a "Rabbid Rocket for Grandma"
"Roket Rabbid untuk Nenek"
Franz Kirchner Thomas Coste 9 Disember 2015 (2015-12-09) (Nicktoons) 210
36b 10b "Being Rabbid – Part 2"
"Menjadi Rabbid – Bahagian 2"
Franz Kirchner Arnaud Bouron 9 Disember 2015 (2015-12-09) (Nicktoons) 210
36c 10c "Appallo 11"
"Appallo 11"
Franz Kirchner Philippe Riche 9 Disember 2015 (2015-12-09) (Nicktoons) 210
37a 11a "Rabbid Invaders"
"Rabbid Penjajah"
Xavier de Broucker Philippe Riche 11 Disember 2015 (2015-12-11) (Nicktoons) 211
37b 11b "Mother Rabbid"
"Emak Rabbid"
Stéphane Mit Stéphane Mit 11 Disember 2015 (2015-12-11) (Nicktoons) 211
37c 11c "Rabbid Babysitting"
"Rabbid Penjaga Bayi"
Pascal David Mélanie Duval 11 Disember 2015 (2015-12-11) (Nicktoons) 211
38a 12a "An Intruder Among the Rabbids"
"Penceroboh di Kalangan Rabbid"
Xavier de Broucker Thomas Coste 14 Disember 2015 (2015-12-14) (Nicktoons) 212
38b 12b "Buddy Rabbids"
"Kawan Rabbid"
Stéphane Mit Stéphane Mit 14 Disember 2015 (2015-12-14) (Nicktoons) 212
38c 12c "Rabbids Stage Coach"
"Jurulatih Pentas Rabbid"
Arnaud Bouron Arnaud Bouron 14 Disember 2015 (2015-12-14) (Nicktoons) 212
39a 13a "Sulky Rabbid"
"Rabbid yang Merajuk"
Xavier de Broucker Sébastien Guérout 16 Disember 2015 (2015-12-16) (Nicktoons) 213
39b 13b "Love-struck Rabbid"
"Rabbid Dilamun Cinta"
Xavier de Broucker Philippe Riche 16 Disember 2015 (2015-12-16) (Nicktoons) 213
39c 13c "Moonless Rabbids"
"Rabbid Tanpa Bulan"
Stéphane Mit Stéphane Mit 16 Disember 2015 (2015-12-16) (Nicktoons) 213
40a 14a "Rabbiddoll"
"Anak Patung Rabbid"
Xavier de Broucker Thomas Coste 7 Februari 2016 (2016-02-07) 214
40b 14b "Rabbid Stratagems"
"Muslihat Rabbid"
Franz Kirchner Franz Kirchner 7 Februari 2016 (2016-02-07) 214
40c 14c "A Rabbid's Valentine"
"Valentine Rabbid"
Xavier de Broucker Mélanie Duval 7 Februari 2016 (2016-02-07) 214
41a 15a "The Last Rabbid"
"Rabbid Terakhir"
Franz Kirchner Philippe Riche 10 Januari 2016 (2016-01-10) 215
41b 15b "Mini-rabbid"
"Rabbid Mini"
Franz Kirchner Franz Kirchner 10 Januari 2016 (2016-01-10) 215
41c 15c "Rabbid Negotiation"
"Perunding Rabbid"
Xavier de Broucker Thomas Coste 10 Januari 2016 (2016-01-10) 215
42a 16a "Rabbid Test Pilot"
"Ujian Juruterbang Rabbid"
Stéphane Mit Philippe Riche 17 Januari 2016 (2016-01-17) 216
42b 16b "Rabbid Brass Band"
"Pancaragam Rabbid"
Xavier de Broucker Philippe Riche 17 Januari 2016 (2016-01-17) 216
42c 16c "Mini Rabbid vs. Giant Chicken"
"Mini Rabbid lawan Ayam Besar"
Franz Kirchner Franz Kirchner 17 Januari 2016 (2016-01-17) 216
43a 17a "Rabbid Fetch"
"Jemputan Rabbid"
Arnaud Bouron Arnaud Bouron 24 Januari 2016 (2016-01-24) 217
43b 17b "Rabbid Escape"
"Rabbid Melarikan Diri"
Xavier de Broucker Philippe Riche 24 Januari 2016 (2016-01-24) 217
43c 17c "Rabbid Werewolf"
"Rabbid Serigala Jadian"
Xavier de Broucker Mélanie Duval 24 Januari 2016 (2016-01-24) 217
44a 18a "Invisible Rabbid"
"Rabbid yang Ghaib"
Franz Kirchner Sébastien Guérout 31 Januari 2016 (2016-01-31) 218
44b 18b "Rabbid Anthem"
"Lagu Kebangsaan Rabbid"
Stéphane Mit Clément Savoyat 31 Januari 2016 (2016-01-31) 218
44c 18c "The Incredible Rabbid Space Time Machine"
"Rabbid Luar Biasa dengan Mesin Masa"
Franz Kirchner Mélanie Duval 31 Januari 2016 (2016-01-31) 218
45a 19a "Feathered Rabbid"
"Rabbid Berbulu"
Stéphane Mit Stéphane Mit 24 Mei 2016 (2016-05-24) (Nicktoons) 219
45b 19b "Queen of Rabbid"
"Permaisuri Rabbid"
Arnaud Bouron Clément Savoyat 24 Mei 2016 (2016-05-24) (Nicktoons) 219
45c 19c "Rabbid Amnesia"
"Amnesia Rabbid"
Arnaud Bouron Sébastien Guérout 24 Mei 2016 (2016-05-24) (Nicktoons) 219
46a 20a "Rabbid of the Third Kind"
"Rabbid Jenis Ketiga"
Philippe Riche Philippe Riche dan Mélanie Duval 14 Jun 2016 (2016-06-14) (Nicktoons) 220
46b 20b "The Pact of the Super Rabbids"
"Pakatan Kuasa Luar Biasa Rabbid"
Philippe Riche Philippe Riche dan Mélanie Duval 14 Jun 2016 (2016-06-14) (Nicktoons) 220
46c 20c "On the Rabbid Trail"
"Jejak Rabbid"
Philippe Riche Philippe Riche dan Mélanie Duval 14 Jun 2016 (2016-06-14) (Nicktoons) 220
47a 21a "Rabbidstein"
"Rabbidstein"
Franz Kirchner Philippe Riche 19 April 2016 (2016-04-19) (Nicktoons) 221
47b 21b "Anti Grabbidy"
"Anti Grabbidy"
Arnaud Bouron Arnaud Bouron 19 April 2016 (2016-04-19) (Nicktoons) 221
47c 21c "Rabbid Dummy"
"Patung Rabbid"
Franz Kirchner Clément Savoyat 19 April 2016 (2016-04-19) (Nicktoons) 221
48a 22a "Two Rabbids in Orbit"[2]
"Dua Rabbid di Orbit"
Fabien Ouvrard Rémi Verrière 26 April 2016 (2016-04-26) (Nicktoons) 222
48b 22b "Rabbid Remote"[2]
"Alat Kawalan Rabbid"
Stéphane Mit Mélanie Duval 26 April 2016 (2016-04-26) (Nicktoons) 222
48c 22c "Rabbid School"[2]
"Sekolah Rabbid"
Guillaume Rio Camille Fery, Cédric Lachenaud, dan Julie Maréchal 26 April 2016 (2016-04-26) (Nicktoons) 222
49a 23a "Lost Rabbids"
"Rabbid yang Hilang"
Xavier de Broucker Sébastien Guérout 3 Mei 2016 (2016-05-03) (Nicktoons) 223
49b 23b "The Curse of Rabbidkhamun"
"Sumpahan Rabbidkhamun"
Arnaud Bouron Philippe Riche 3 Mei 2016 (2016-05-03) (Nicktoons) 223
49c 23c "Mad Rabbid vs. the Robots"
"Rabbid lawan Robot"
Stéphane Mit Clément Savoyat 3 Mei 2016 (2016-05-03) (Nicktoons) 223
50a 24a "Rabbid 00Zilch"
"Rabbid 00Zilch"
Franz Kirchner Sébastien Guérout 7 Jun 2016 (2016-06-07) (Nicktoons) 224
50b 24b "Mad Rabbid and the Rabbid Clones"
"Rabbid Hilang Akal dan Rabbid Klon"
Arnaud Bouron Philippe Riche 7 Jun 2016 (2016-06-07) (Nicktoons) 224
50c 24c "Mad Fly Rabbid"
"Kegilaan Rabbid Lalat"
Fabien Ouvrard Mélanie Duval 7 Jun 2016 (2016-06-07) (Nicktoons) 224
51a 25a "Rabbids Gang"
"Kumpulan Rabbid"
Arnaud Bouron Arnaud Bouron 10 Mei 2016 (2016-05-10) (Nicktoons) 225
51b 25b "Glow Rabbid"
"Rabbid Bersinar"
Guillaume Rio Christophe Leborgne 10 Mei 2016 (2016-05-10) (Nicktoons) 225
51c 25c "Rabbids Go Skiing"
"Rabbid Pergi Main Luncur"
Stéphane Mit Mélanie Duval 10 Mei 2016 (2016-05-10) (Nicktoons) 225
52a 26a "Dr. Mad Rabbid’s Super-duper Iron-clad Underpants"
"Dr. Gila dengan Seluar Magnetnya"
Guillaume Rio Mélanie Duval 17 Mei 2016 (2016-05-17) (Nicktoons) 226
52b 26b "Monstrous Rabbids"
"Rabbid Raksasa"
Stéphane Mit Philippe Riche 17 Mei 2016 (2016-05-17) (Nicktoons) 226
52c 26c "Mad Rabbid and the Genius's Mustache"
"Rabbid Gila dengan si Misai Pintar"
Arnaud Bouron Philippe Riche 17 Mei 2016 (2016-05-17) (Nicktoons) 226

Musim 3 (2016–sekarang)[sunting | sunting sumber]

Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist. Ralat Lua: expandTemplate: template "TableTBA" does not exist.

Bil. dalam
siri
Bil. dalam
musim
Judul Pengarah Pengarang Tarikh siaran asal Kod
penerbitan
53a 1a "Odd Rabbid Out" Franz Kirchner Franz Kirchner 28 Jun 2016 (2016-06-28) (Nicktoons) 301
53b 1b "Rabbid on Repeat" Arnaud Bouron Camille Fery dan Cédric Lachenaud 28 Jun 2016 (2016-06-28) (Nicktoons) 301
53c 1c "Rabbid Real Estate Rampage" Guillaume Rio Rémi Verrière 28 Jun 2016 (2016-06-28) (Nicktoons) 301
55a 3a "Rabbid on Film" Stéphane Mit Clément Savoyat 21 Jun 2016 (2016-06-21) (Nicktoons) 303
55b 3b "Bubble-wrap Rabbid" Guillaume Rio Florian Guzek 21 Jun 2016 (2016-06-21) (Nicktoons) 303
55c 3c "Rabbid Theory" Arnaud Bouron Arnaud Bouron 21 Jun 2016 (2016-06-21) (Nicktoons) 303

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Goldman, Eric (12 Julai 2013). "Rabbids Invasion: Debut Date Announced and Trailer Revealed". IGN. Dicapai 17 Julai 2013. 
  2. ^ a b c d e "Rabbids Invasion - Episode Guide". The Futon Critic. Dicapai 31 Oktober 2014. 

Templat:Siri Raving Rabbids