Senarai episod Running Man (2010)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Running Man (2010)
Negara asalKorea Selatan Korea Selatan
Jumlah episod23
Siaran
Saluran asalSBS
Siaran asal11 Julai 2010 – 26 Disember 2010
Kronologi musim
← Sebelumnya
Seterusnya →
2011
Senarai episod Running Man

Berikut merupakan senarai episod rancangan aneka ragam Korea Selatan, Running Man pada tahun 2010. Rancangan ini disiarkan menerusi saluran SBS.

Episod[sunting | sunting sumber]

Senarai episod (episod 1–23)
# Episod Tarikh siaran
(Tarikh penggambaran)
Tetamu
1 1 11 Julai 2010
(21 Jun 2010)
Hwang Jung-eum,
Lee Hyo-ri[1]
2 2 18 Julai 2010
(5 Julai 2010)
Goo Ha-ra (Kara),
Lee Chun-hee,
Song Ji-hyo[2]
3 25 Julai 2010
(5 Julai 2010)
3 4 1 Ogos 2010
(18 Julai 2010)
Jessica Jung (Girls' Generation),
Nichkhun (2PM),
Song Ji-hyo[3]
5 8 Ogos 2010
(18 Julai 2010)
4 6
[nb 1][4]
15 Ogos 2010
(2 Ogos 2010)
Kim Shin-young,
Se7en,
Son Dam-bi[5]
5 7
[nb 2]
[nb 3][6]
22 Ogos 2010
(9 Ogos 2010)
Ham Eun-jeong (T-ara),
Jo Kwon (2AM),
Jung Yong-hwa (CNBLUE)[7]
6 8
[nb 4]
29 Ogos 2010
(16 Ogos 2010)
Lee Joon (MBLAQ),
Park Jun-gyu,
Victoria (f(x))[8]
7 9
[nb 4]
5 September 2010
(22 Ogos 2010)
Lee Hong-gi (F.T. Island),
Kim Su-ro,
Shin Bong-sun[9]
8 10 12 September 2010
(30 Ogos 2010)
Cha Tae-hyun,
Yoon Se-ah[10]
9 11
[nb 4]
19 September 2010
(6 September 2010)
Jung Yong-hwa (CNBLUE),
Kim Je-dong[11]
10 12
[nb 5][12]
26 September 2010
(19 September 2010)
Tiada tetamu[13]
11 13
[nb 4]
3 Oktober 2010
(20 September 2010)
Jang Dong-min,
Lizzy (After School)[14]
12 14 17 Oktober 2010
(27 September 2010)
Lizzy (After School)[15]
13 15 24 Oktober 2010
(4 Oktober 2010)
Kim Kwang-kyu,
Tony An[16]
14 16 31 Oktober 2010
(11 Oktober 2010)
Yuri (Girls' Generation)[17]
15 17 7 November 2010
(25 Oktober 2010)
Jung Yong-hwa (CNBLUE),
Go Joo-won[18]
16 18
[nb 6][19]
21 November 2010
(13 November 2010)
Tiada tetamu[20]
17 19 28 November 2010
(8 November 2010)
Nichkhun (2PM)[21]
18 20
[nb 4]
5 Disember 2010
(22 November 2010)
Kim Hee-chul (Super Junior)[22]
19 21 12 Disember 2010
(29 November 2010)
Kim Je-dong[23]
20 22
[nb 7]
19 Disember 2010
(6 Disember 2010)
Choi Si-won (Super Junior),
Kim Min-jong[24]
21 23
[nb 8]
26 Disember 2010
(13 Disember 2010)
Shim Hyung-rae[25]

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Song Ji-hyo menjadi seorang ahli rasmi bermula episod ini tetapi tidak dapat hadir kerana konflik penjadualan.
  2. ^ Episod pertama Song Ji-hyo sebagai ahli.
  3. ^ Lee Kwang-soo tidak dapat hadir kerana penggambaran drama. Beliau muncul semasa Misi 3 (Masa Lapang untuk Secawan Teh).
  4. ^ a b c d e Song Joong-ki tidak dapat hadir kerana konflik penjadualan.
  5. ^ Oleh kerana penggambaran drama, ia telah diumumkan bahawa Song Joong-ki hanya akan muncul berselang seminggu.
  6. ^ Episod pertama Lizzy sebagai ahli.
  7. ^ Istimewa Krismas.
  8. ^ Istimewa Akhir Tahun.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "게스트 이효리 '런닝맨' 첫회 11일 예정대로 방송". Herald Economics. 2010-07-05. Dicapai 2011-02-02. 
  2. ^ "구하라·이천희·송지효, 이효리-황정음 이어 '런닝맨' 게스트 낙점". Newsen. 2010-07-13. Dicapai 2011-02-02. 
  3. ^ "런닝맨 닉쿤-제시카, 출연만으로도 큰 화제". Arts News. 1 August 2010. Dicapai 2011-02-02. 
  4. ^ "송지효 '런닝맨' 예능감 작렬 "고정출연 해달라" 시청자 요구 봇물". Newsen. 2010-08-16. Dicapai 2010-11-29. 
  5. ^ "런닝맨-서울타워, 손담비 세븐 김신영 전격출연 '기대증폭'". Newsen. 2010-08-08. Dicapai 2011-02-02. 
  6. ^ "이광수, '동이' 촬영에도 '런닝맨' 합류…의리과시". Newsen. 2010-08-22. Dicapai 2011-02-02. 
  7. ^ "런닝맨 '세종문화회관'서 조권·정용화·함은정 예능 폭소의 시간". Arts News. 2010-08-22. Dicapai 2011-02-02. 
  8. ^ "박준규-빅토리아-이준, '런닝맨' 출연 …독특한 매력 발산". TV Daily. 2010-08-24. Dicapai 2011-02-02. 
  9. ^ "유재석 '런닝맨', 김수로 '전격투입' 시청률 회복할까". Asia Economy. 2010-09-04. Dicapai 2011-02-02. 
  10. ^ "'입담' 차태현-'엉뚱' 윤세아, '런닝맨' 출격..'기대만발'". Review Star. 2010-09-07. Dicapai 2011-02-02. 
  11. ^ "런닝맨 김제동-정용화 출연…숨바꼭질의 진수 선보이며 '첩보작전' 돌입". Arts News. 2010-09-19. Dicapai 2011-02-02. 
  12. ^ "송중기, '성스' 촬영으로 '런닝맨' 격주 출연". Yahoo! Korea News. 2010-09-24. Dicapai 2010-10-27. 
  13. ^ "런닝맨, '디자인'의 중심에서 '런닝'을 외치다… 서울디자인한마당 '질주'". Arts News. 2010-09-26. Dicapai 2011-02-02. 
  14. ^ "런닝맨 장동민-애프터스쿨 리지 출연, SBS 방송센터 습격". Arts News. 2010-10-03. Dicapai 2011-02-02. 
  15. ^ "애프터스쿨 리지, '런닝맨' 연속출연에 男 출연자 '大환호'". Review Star. 2010-10-18. Dicapai 2011-02-02. 
  16. ^ "'런닝맨' 송중기, 송지효 볼에 뽀뽀? 예고부터 '흥미진진'". Review Star. 2010-10-18. Dicapai 2011-02-02. 
  17. ^ "소녀시대 유리, 런닝맨 앞에서 '눈물' 보인 사연은?". TV Report. 2010-10-30. Dicapai 2011-02-02. 
  18. ^ "송중기-고주원, 천사 엉덩이-털 핫팬츠 입고 신당동行..'굴욕'". Review Star. 2010-11-08. Dicapai 2011-02-02. 
  19. ^ "애프터스쿨 리지 '런닝맨' 구원투수…고정 출연 러브콜". Sports Korea. 2010-11-14. Dicapai 2010-11-29. 
  20. ^ "런닝맨, 파란만장 '런닝맨'호 전격출항! "보물지도 찾을 수 있을까?"". Arts News. 2010-11-21. Dicapai 2011-02-02. 
  21. ^ 닉쿤 ‘런닝맨’ 2번째 참여 ‘한국’위해 뛰고 또 뛰고. Newsen. 2010-11-27. Dicapai 2011-02-02. 
  22. ^ "런닝맨, 파란색 쫄쫄이 군단 '기상캐스터' 변신… "일기예보는 누가?"". Arts News. 2010-12-05. Diarkibkan daripada asal pada 2011-07-22. Dicapai 2011-02-02. 
  23. ^ "'런닝맨' 김제동 "송중기, 못생겼다" 독설". Arts News. 2010-12-12. Dicapai 2011-02-02. 
  24. ^ "런닝맨 '아테나' 김민종·최시원 예능감 과시 '크리스마스' 특집". Arts News. 2010-12-19. Diarkibkan daripada asal pada 2011-07-22. Dicapai 2011-02-02. 
  25. ^ "런닝맨 심형래 출연, 송중기·이광수·김종국·유재석 영구변신 '웃음 폭발'". Arts News. 2010-12-26. Dicapai 2011-02-02. 

Pautan luar[sunting | sunting sumber]