Senarai episod Running Man (2012)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Running Man (2012)
Negara asalKorea Selatan Korea Selatan
Jumlah episod52
Siaran
Saluran asalSBS
Siaran asal1 Januari 2012 – 30 Disember 2012
Kronologi musim
← Sebelumnya
2011
Seterusnya →
2013
Senarai episod Running Man

Berikut merupakan senarai episod rancangan aneka ragam Korea Selatan, Running Man pada tahun 2012. Rancangan ini disiarkan menerusi saluran SBS.

Episod[sunting | sunting sumber]

Senarai episod (episod 75–126)
# Episod Tarikh siaran
(Tarikh penggambaran)
Tetamu
61 75
[nb 1]
[nb 2]
1 Januari 2012
(13 Disember 2011)
Choi Si-won (Super Junior),
Hyo-rin (Sistar),
Min-ho (Shinee),
So-hee (Wonder Girls),
Sulli (f(x))[1]
62 76
[nb 3]
[nb 4]
8 Januari 2012
(26 Disember 2011)
Ji Jin-hee,
Joo Sang-wook,
Kim Sung-soo,
Lee Chun-hee,
IU[2]
77
[nb 4]
15 Januari 2012
(27 Disember 2011)
63 78
[nb 5]
22 Januari 2012
(9 Januari 2012)
Hong Soo-hyun,
Lee Beom-soo[3]
64 79
[nb 6]
29 Januari 2012
(10 Januari 2012)
Kim Je-dong,
Yoon Do-hyun[4]
65 80 5 Februari 2012
(16 Januari 2012)
Go Ara,
Hyo-min (T-ara),
Im Soo-hyang[5]
66 81 12 Februari 2012
(30 Januari 2012)
Tiada tetamu[6]
67 82
[nb 7]
19 Februari 2012
(6 Februari 2012)
Lee Da-hae,
Oh Ji-ho[7]
83
[nb 7]
26 Februari 2012
(7 Februari 2012)
68 84 4 Mac 2012
(20 Februari 2012)
Dae-sung,
G-Dragon,
Seung-ri,
Tae-yang,
T.O.P (Big Bang)[8]
85 11 Mac 2012
(20 Februari 2012)
69 86
[nb 8]
18 Mac 2012
(21 Februari 2012)
Gaeko (Dynamic Duo),
Ha Ji-won[9]
70 87
[nb 9]
25 Mac 2012
(12 Mac 2012)
Han Ga-in[10]
71 88 1 April 2012
(5 Mac 2012)
BoA,
Jung Jae-hyung[11]
89
[nb 10]
8 April 2012
(6 Mac 2012)
72 90 15 April 2012
(2 April 2012)
Lee Deok-hwa,
Park Jun-gyu,
Park Sang-myun[13]n lebat.</ref>
73 91 22 April 2012
(9 April 2012)
Tiada tetamu
74 92 29 April 2012
(16 April 2012)
Chun Jung-myung,
Park Jin-young[14]
75 93
[nb 11]
6 Mei 2012
(23 April 2012)
Han Seung-yeon,
Park Gyu-ri (Kara),
Hyun-ah (4Minute),
Krystal (f(x)),
Suzy (miss A)[15]
94 13 Mei 2012
(24 April 2012)
76 95
[nb 12]
20 Mei 2012
(7 Mei 2012)
Park Ji-sung,
IU[16][17]
96
[nb 12]
27 Mei 2012
(20 & 21 Mei 2012)
97
[nb 12]
3 Jun 2012
(21, 22 & 23 Mei 2012)
77 98
[nb 13]
10 Jun 2012
(4 Jun 2012)
Tiada tetamu
78 99 17 Jun 2012
(8 Mei 2012)
Im Ho,
Lee Tae-gon[18]
79 100
[nb 14]
24 Jun 2012
(18 Jun 2012)
Kim Hee-sun[19]
80 101 1 Julai 2012
(19 Jun 2012)
Kim Bum-soo,
Yoon Do-hyun,
Yoon Jong-shin[20]
102
[nb 15]
8 Julai 2012
(25 Jun 2012)
Kim Soo-hyun[21]
81 103 15 Julai 2012
(2 Julai 2012)
Noh Sa-yeon,
Shin Se-kyung,
Yoo Jun-sang[22]
82 104
[nb 16]
[nb 17]
22 Julai 2012
(9 Julai 2012)
Eun-hyuk (Super Junior),
Ham Eun-jeong (T-ara),
Jung Yong-hwa (CNBLUE),
Lee Joon (MBLAQ),
Nichkhun (2PM),
Si-wan (ZE:A),
Yoon Doo-joon (Beast)[23]
83 105
[nb 18]
5 Ogos 2012
(22 Julai 2012)
Han Ji-min,
Kim Je-dong[24]
106
[nb 18]
12 Ogos 2012
(23 Julai 2012)
84 107
[nb 19]
[nb 20]
19 Ogos 2012
(13 Ogos 2012)
Gaeko (Dynamic Duo),
Jang Shin-young,
Kim Sang-joong[25]
85 108
[nb 21]
26 Ogos 2012
(14 Ogos 2012)
Gong Hyo-jin,
Lee Joon (MBLAQ)[26]
86 109 2 September 2012
(27 dan 28 Ogos 2012)
Park Tae-hwan,
Son Yeon-jae[27]
110 9 September 2012
(28 Ogos 2012)
87 111
[nb 22]
16 September 2012
(3 September 2012)
Go Chang-suk,
Im Ha-ryong,
Lee Jong-won,
Shin Jung-geun,
Son Byong-ho,
Tae-yeon (Girls' Generation)[28]
112
[nb 22]
23 September 2012
(4 September 2012)
88 113
[nb 23]
30 September 2012
(17 September 2012)
Jeon Mi-seon,
Yoo Hae-jin,
Yum Jung-ah[29]
89 114
[nb 24]
7 Oktober 2012
(1 Oktober 2012)
Moon Geun-young,
Max Changmin,
U-Know Yunho (TVXQ)[30][31]
115
[nb 24]
14 Oktober 2012
(2 Oktober 2012)
90 116
[nb 25]
21 Oktober 2012
(8 Oktober 2012)
Ji Jin-hee,
Ji Sung,
Song Chang-eui,
Suzy (miss A),
Yu-bin (Wonder Girls)[32]
117
[nb 25]
28 Oktober 2012
(9 Oktober 2012)
91 118
[nb 26]
4 November 2012
(22 Oktober 2012)
Choi Min-soo[34]
92 119
[nb 27]
11 November 2012
(29 Oktober 2012)
Choo Shin-soo,
Jin Se-yeon,
Ryu Hyun-jin[35]
93 120 18 November 2012
(12 November 2012)
Lee Seung-gi,
Park Shin-hye[36]
121 25 November 2012
(13 November 2012)
94 122 2 Disember 2012
(19 November 2012)
Goo Ha-ra (Kara),
Jung Won-gwan,
Kim Tae-hyung,
Lee Sang-won (Sobangcha),
Kang Susie,
Kim Wan-sun,
Park Nam-jung[37]'
95 123 9 Disember 2012
(26 November 2012)
Go Soo,
Han Hyo-joo[38]
124 16 Disember 2012
(27 November 2012)
96 125
[nb 28]
23 Disember 2012
(10 Disember 2012)
Jung Hyung-don,
Juvie Train (Buga Kingz),
Park Sang-myun,
Ryu Dam,
Shin-dong (Super Junior)[39]
97 126
[nb 29]
30 Disember 2012
(17 Disember 2012)
Choi Ji-woo[40]

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istimewa Tahun Baru.
  2. ^ Penampilan istimewa dari Lee Hwi-jae, Jang Yun-jeong, Tae Jin-ah, Son Ho-young, Lee Hyun dan Dong-jun (ZE:A) dari Challenge! 1000 Songs.
  3. ^ Projek Tahun Baru Bahagian 1: Pembunuh Running Man.
  4. ^ a b IU hanya muncul pada hari kedua (episod 77).
  5. ^ Istimewa Seollal.
  6. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Sung-ki, Seo Ki-won, Son Min-hyuk dan Jung Se-yeop dari Gag Tonight.
  7. ^ a b Oh Ji-ho hanya muncul pada hari kedua (episod 83).
  8. ^ Penampilan dan ulasan istimewa daripada juruhebah, Choi Ki-hwan dan Kim Min-ji.
  9. ^ Penampilan istimewa oleh Jung Eun-pyo, Kim Ok-jung dan kanak-kanak dari Star Junior Show.
  10. ^ Penampilan istimewa oleh Julien Kang dan pelawak dari Gag Tonight.[12]
  11. ^ Tetamu hanya muncul seketika dalam episod 93 sebagai "Bidadari" untuk membantu misi (Pusingan 4).
  12. ^ a b c G.O, Lee Joon, Seung-ho, Thunder (MBLAQ), Bo-ra, Da-som, Hyo-rin, So-yu (Sistar) hanya muncul apda hari pertama (episod 95) untuk mengambil bahagian dalam sebuah misi. Park Ji-sung membuat penampilan istimewa pada hari pertama (episod 95) untuk menyampaikan misi dan berperanan sebagai tetamu dalam episod 96 dan 97. IU hanya muncul pada hari kedua (episod 96) dan seketika pada hari ketiga (separuh pertama episod 97). Jong Tae-se hanya muncul pada hari ketiga (separuh kedua episod 97) untuk mengambil bahagian dalam sebuah misi. Yoo Jae-suk tidak muncul pada hari ketiga (separuh kedua episod 97) dimana Park Ji-sung bertindak sebagai pengacara istimewa. Penampilan istimewa oleh Rio Ferdinand, Lee Chung-yong, Ahn Jung-hwan dan Song Joong-ki semasa perlawanan Piala Asian Dream.
  13. ^ Penampilan istimewa oleh Yoo Ji-ae, Cho Seung-hee dan Yeon-kyung.
  14. ^ Istimewa Episod ke–100.
  15. ^ Penampilan istimewa oleh Lee Deok-hwa melalui video dan Son Hyun-joo.
  16. ^ Istimewa Olimpik London Special.
  17. ^ Penampilan istimewa oleh Jung Jae-hyung sebagai pengacara upacara pembukaan.
  18. ^ a b Kim Je-dong hanya muncul pada hari kedua (episod 106).
  19. ^ Gaeko menggantikan Gary yang tidak dapat hadir kerana kecederaan.
  20. ^ Penampilan istimewa oleh Jo Jae-yoon dan Skull.
  21. ^ Lee Joon menggantikan Gary yang tidak dapat hadir kerana kecederaan.
  22. ^ a b Im Ha-ryong hanya muncul dalam episod 111 dan tidak dapat muncul dalam episod 112 kerana konflik penjadualan, Taeyeon menggantikannya dalam episod 112.
  23. ^ Istimewa Chuseok.
  24. ^ a b Max Changmin dan U-Know Yunho hanya muncul pada hari kedua (episod 115).
  25. ^ a b Suzy dan Yu-bin hanya muncul pada hari kedua (episod 117).
  26. ^ Penampilan istimewa oleh Park Bo-young.[33]
  27. ^ Penampilan istimewa oleh Kim Hwan sebagai pengadil semasa Besbol Kuasa Hebat. Semasa penggambaran, Hanhwa Eagles mengumumkan bahawa Ryu Hyun-jin akan dihantar seawal 1 November 2012 untuk membolehkan pasukan MLB membida hak untuk berunding dengannya. Ryu diberitahu melalui SMS pada hari itu.
  28. ^ Istimewa Krismas.
  29. ^ Istimewa Akhir Tahun.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "설리·효린·소희·시원·민호 '런닝맨'에 다 모였다". Daily Sports. 2011-12-14. Dicapai 2011-12-14. 
  2. ^ "아이유 런닝맨 포착 '여수 들썩' 주상욱-이천희 합세 기대만발". Seoul NTN. 2011-12-28. Dicapai 2012-01-08. 
  3. ^ "'런닝맨' 이범수 홍수현, 초한지 특집 '천하통일 레이스 대결' 웃음 빵빵". TV Report. 2012-01-20. Dicapai 2012-01-22. 
  4. ^ "`런닝맨`, 이범수·홍수현 이어 윤도현·김제동도 출연". Newsen. 2012-01-11. Dicapai 2012-01-10. 
  5. ^ "'런닝맨' 미녀삼총사 3인방+찰리 송지효 합작 압도적 승리". Newsen. 2012-02-05. Dicapai 2012-02-05. 
  6. ^ "'런닝맨' 미션 열쇠 쥔 개리 쟁탈전, 의문습격 두뇌싸움". TV Report. 2012-02-10. Dicapai 2012-02-12. 
  7. ^ "'런닝맨' 다음 게스트는 이다해·오지호?…부산서 '포착'". Daily Sports. 2012-02-07. Dicapai 2012-02-07. 
  8. ^ "빅뱅, '런닝맨' 게스트로 출연 '예능계 접수 예고'". TV Report. 2012-02-20. Dicapai 2012-02-21. 
  9. ^ "하지원 '런닝맨' 출연…'남자들은 물럿거라'". SBS News. 2012-03-17. Dicapai 2012-03-18. 
  10. ^ "한가인, '런닝맨' 단독 녹화…"수지는 참여 안해"". My Daily. 2012-03-13. Dicapai 2012-03-13. 
  11. ^ "보아, '런닝맨'으로 예능 첫 나들이 "승부욕 강했다"". My Daily. 2012-03-05. Dicapai 2012-03-05. 
  12. ^ "이상한 나라의 '런닝맨', 줄리엣강·개그맨들 깜짝 등장". Xsports News. 2012-04-06. Dicapai 2012-04-08. 
  13. ^ "'런닝맨', 이덕화-박준규-박상면 출연..'폭소도가니'". Osen. 2012-04-15. Dicapai 2012-04-15. 
  14. ^ "박진영-천정명, '런닝맨' 동반출연..'JYP 사제 인연'". Osen. 2012-04-16. Dicapai 2012-04-16. 
  15. ^ "현아·수지·크리스탈, '런닝맨' 포착…'웨딩드레스 입었네?'". Daily Sports. 2012-04-24. Dicapai 2012-04-24. 
  16. ^ "박지성 뜬 '런닝맨'에 아이유도 등장 '기대감 최고조'". Sports Chosun. 2012-05-21. Dicapai 2012-05-21. 
  17. ^ "'런닝맨', 박지성 편 촬영 위해 22~23일 태국行". TV Report. 2012-05-14. Dicapai 2012-05-14. 
  18. ^ "k'런닝맨' 임금레이스, 사극왕 임호 이태곤 제대로 망가졌다". Newsen. 2012-06-15. Dicapai 2012-06-17. 
  19. ^ "김희선 뛰어다닌 신전의 정체?… 서울의 新랜드마크 '메세나폴리스'". Asia Economy. 2012-06-25. Dicapai 2012-06-25. 
  20. ^ "윤종신·윤도현·김범수, '나가수' 아닌 '런닝맨'서 또 만났다". Daily Sports. 2012-06-21. Dicapai 2012-06-21. 
  21. ^ "김수현 예능 쉽지 않네 '런닝맨' 첫출연에 진땀 뻘뻘". Newsen. 2012-07-08. Dicapai 2012-07-08. 
  22. ^ "신세경 1년만에 '런닝맨' 방문 촬영포착, 왕언니 노사연 함께". Newsen. 2012-07-02. Dicapai 2012-07-02. 
  23. ^ "아이돌★ '런닝맨' 목격담 속출 "유니폼입고 올림픽대결" 기대감↑". TV Report. 2012-07-09. Dicapai 2012-07-09. 
  24. ^ "한지민, '런닝맨' 출연.."제주도서 지난 22일 녹화"". Star News. 2012-07-23. Dicapai 2012-07-22. 
  25. ^ "김상중 '런닝맨' 추적자외전 깜짝등장 '김상중 게스트 출연?' 관심집중". Newsen. 2012-08-12. Dicapai 2012-08-15. 
  26. ^ "공효진 런닝맨 목격담 SNS 화제 '류승범 결별이유 해명할까?'". Newsen. 2012-08-16. Dicapai 2012-08-16. 
  27. ^ "손연재·박태환, 요정과 마린보이 '런닝맨' 동반출연". My Daily. 2012-08-27. Dicapai 2012-08-27. 
  28. ^ "'런닝맨' 남포동 일대서 촬영 중 목격담 속출 '이종원 손병호 포착'". TV Report. 2012-09-03. Dicapai 2012-09-03. 
  29. ^ "유해진-염정아, '런닝맨'으로 예능 나들이". Sports Hankook. 2012-09-17. Dicapai 2012-09-17. 
  30. ^ "문근영, '런닝맨' 촬영 중 모습 포착 어떤 모습 보여줄까? '기대만발'". TV Report. 2012-10-01. Dicapai 2012-10-01. 
  31. ^ "단독 '컴백' 동방신기 '런닝맨' 출연, 개리 복귀 맞물려 관심 증폭". TV Report. 2012-09-29. Dicapai 2012-09-30. 
  32. ^ "런닝맨 광주촬영 포착 '국민 첫사랑' 수지 모교방문". Newsen. 2012-10-09. Dicapai 2012-10-09. 
  33. ^ "박보영 1년9개월만 '런닝맨' 출연 22일 레이스 뛴다". Newsen. 2012-10-23. Dicapai 2012-10-23. 
  34. ^ "최강게스트 최민수 유재석 잡으러 또 '런닝맨' 떴다". Newsen. 2012-10-24. Dicapai 2012-10-24. 
  35. ^ "진세연 류현진 '런닝맨' 촬영포착, 뒷모습만 봐도 네티즌 술렁". Newsen. 2012-10-29. Dicapai 2012-10-29. 
  36. ^ "이승기, '런닝맨'으로 '1박2일'과 맞대결". Edaily. 2012-11-12. Dicapai 2012-11-11. 
  37. ^ "'런닝맨' 복고특집 "역대 오프닝 중 가장 신나...반전인물 강수지"". TV Report. 2012-11-21. Dicapai 2012-11-21. 
  38. ^ "고수·한효주, '런닝맨' 동반출연..멤버들 '열광'". Star News. 2012-11-26. Dicapai 2012-11-25. 
  39. ^ "정형돈 박상면 류담 신동 주비트레인 10일 '런닝맨' 달린다". Newsen. 2012-12-10. Dicapai 2012-12-10. 
  40. ^ "최지우 '런닝맨' 연말특집 출연 '지우히메 부산 떴다'". Newsen. 2012-12-17. Dicapai 2012-12-17. 

Pautan luar[sunting | sunting sumber]