Senarai episod Siri Pokémon (2019)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian
Pokémon (2019)
Pokemon Journeys
Siri 11
Negara asalJepun
Bil. episod92 (Jepun)
Keluaran
RangkaianTV Tokyo (2019-sekarang) Jepun
Netflix (2020-sekarang)[a] Amerika Syarikat
Tarikh siaranNovember 17, 2019 (2019-11-17) - sekarang
Kronologi musim
← Sebelumnya
Sun & Moon

Ini ialah siri ke-11 animasi Pokémon dan dikenali sebagai Pocket Monsters (ポケットモンスター) di Jepun, dan dinamakan Siri Pokémon: Journeys di versi Inggeris[1]. Siri ini asalnya disiarkan pada 17 November 2019 di TV Tokyo di Jepun dan disiarkan pada 12 Jun 2020 di rangkaian perstriman Netflix di Amerika Syarikat.[2] Musim ini mengikuti pengembaraan Satoshi (disuarakan dalam bahasa Jepun oleh Rika Matsumoto dan dalam bahasa Korea oleh Lee Seon-ho) dan protagonis Go (disuarakan dalam bahasa Jepun oleh Daiki Yamashita dan dalam bahasa Korea oleh Song Harim) semasa mereka melintasi kesemua 8 wilayah daripada francais Pokémon, termasuk wilayah baharu Galar dari Pokémon Sword and Shield dan belajar menggunakan gerakkan Gigantamax.[3][4]

Pada 19 April 2020, pengarah mengumumkan bahawa ia menangguhkan pengeluaran dan menyiarkan episod baru kerana COVID-19 di Jepun.[5] Pada 31 Mei 2020, akaun Twitter rasmi Pokémon Jepun mengumumkan siri anime ini akan kembali bersiaran bermula 7 Jun 2020.[6]

Episod[sunting | sunting sumber]

J#[b] Tajuk Bahasa Melayu (Tidak rasmi)
Tajuk Bahasa Jepun
Tarikh siaran asal[7]
1088"Kelahiran Pikachu!"  
Transkripsi: "Pikachū tanjō!" (ピカチュウ誕生!)
November 17, 2019 (2019-11-17)
1089"Jom Satoshi, Go, dan Lugia!"
Transkripsi: "Satoshi to gō, rugia de gō!" (サトシとゴウ、ルギアでゴー!)
November 24, 2019 (2019-11-24)
1090"Fushigisou ialah seekor Fushigi?"
Transkripsi: "Fushigisō tte fushigida ne?" (フシギソウってフシギだね?)
Disember 1, 2019 (2019-12-01)
1091"Mari pergi ke wilayah Galar! Berjumpa dengan Hibunny!!"
Transkripsi: "Ikuze Gararu Chihō! Hibanī tono deai!!" (行くぜガラル地方!ヒバニーとの出会い!!)
Disember 8, 2019 (2019-12-08)
1092"Kabigon menjadi besar! ?? Misteri Daimax!!"
Transkripsi: "Kabigon kyodai ka!? daimakkusu no nazo!!" (カビゴン巨大化!?ダイマックスの謎!!)
Disember 15, 2019 (2019-12-15)
1093"Tangkap banyak Pokemon! Jalan ke Myu! !!"
Transkripsi: "Pokemon tairyō getto daze! Myū e no michi!!" (ポケモン大量ゲットだぜ!ミュウへの道!!)
Disember 22, 2019 (2019-12-22)
1094"Pertempuran Sengit di Wilayah Hoenn! Cabaran Battle Frontier!!"
Transkripsi: "Gekitō no Hōen chihō! Chōsen batoru furontia!!" (激闘のホウエン地方!挑戦バトルフロンティア!!)
Disember 29, 2019 (2019-12-29)
1095"Jangan Kalah, Pochama! Perlumbaan Glasier di Wilayah Shinou!!"
Transkripsi: "Makeruna Pochama! Shinō chihō ryū hyū shī su!!" (負けるなポッチャマ!シンオウ地方の流氷レース!!)
Januari 12, 2020 (2020-01-12)
1096"Janji yang Kita Buat Hari itu! Legenda Houou di Wilayah Johto!!"
Transkripsi: "Ano hi no chikai! Jōto chihō no Hōō densetsu!!" (あの日の誓い!ジョウト地方のホウオウ伝説!!)
Januari 19, 2020 (2020-01-19)
1097"Percubaan Hakuryu dan Syurga Kairyu!!"
Transkripsi: "Kairyū no rakuen, Hakuryū no shiren!" (カイリューの楽園、ハクリューの試練!)
Januari 26, 2020 (2020-01-26)
1098"Koharu dan Wanpachi, dan Kadang-Kadang Gengar"
Transkripsi: "Koharu to Wanpachi to, tokidoki, Gengā" (コハルとワンパチと、時々、ゲンガー)
Februari 2, 2020 (2020-02-02)
1099"Pertempuran Daimax! Juara terkuat Dande!!"
Transkripsi: "Daimakkusu batoru! Saikyō ōja Dande!!" (ダイマックスバトル!最強王者ダンデ!!)
Februari 9, 2020 (2020-02-09)
1100"Satoshi lwn Dande! Jalan Menuju yang Terkuat!!"
Transkripsi: "Satoshi tai dande! Saikyō e no michi! !" (サトシ対ダンデ!最強への道!!)
Februari 16, 2020 (2020-02-16)
1101"Lawatan Pertama ke Wilayah Isshu! Pertempuran Serbuan di Runtuhan!!"
Transkripsi: "Hatsu isshu chihō! Iseki de reidobatoru! !" (初イッシュ地方!遺跡でレイドバトル!!)
Februari 23, 2020 (2020-02-23)
1102"Dimana Tulang Karakara pada Hari Bersalji?"
Transkripsi: "Yuki no hi, Karakara no hone wa doko?" (雪の日、カラカラのホネはどこ?)
Mac 1, 2020 (2020-03-01)
1103"Satoshi Disumpah...!"
Transkripsi: "Norowareta Satoshi…!" (呪われたサトシ…!)
Mac 8, 2020 (2020-03-08)
1104"Hibunny, Sepakan Api! Hadapi Esok!!"
Transkripsi: "Hibanī, honō no kikku! Asunimukatte! !" (ヒバニー、炎のキック!明日に向かって!!)
Mac 15, 2020 (2020-03-15)
1105"Penyertaan Satoshi! Kejohanan Dunia Pokemon!!"
Transkripsi: "Satoshi sansen! Pokémon wārudo chanpionshippusu! !" (サトシ参戦!ポケモンワールドチャンピオンシップス!!)
Mac 22, 2020 (2020-03-22)
1106"Saya Metamon!"
Transkripsi: "Watashi wa metamon!" (ワタシはメタモン!)
Mac 29, 2020 (2020-03-29)
1107"Kearah Impian Anda! Satoshi dan Gou!!"
Transkripsi: "Yume e mukatte gō! Satoshi to Gō!!" (夢へ向かってゴー!サトシとゴウ!!)
April 5, 2020 (2020-04-05)
1108"Sampaikan Aura! Satoshi dan Telur Misteri!!"
Transkripsi: "Todoke-ha shirube! Satoshi to fushigina tamago! !" (とどけ波導!サトシと不思議なタマゴ!!)
April 12, 2020 (2020-04-12)
1109"Selamat Tinggal, Rabbifuto!"
Transkripsi: "Sayonara, Rabbifuto!" (さよなら、ラビフット!)
April 19, 2020 (2020-04-19)
1110"Panik Besar! Taman Sakuragi!!"
Transkripsi: "Dai panikku! Sakuragipāku! !" (大パニック!サクラギパーク!!)
Jun 7, 2020 (2020-06-07)[c]
1111"Berehat Pasukan Roket!!"
Transkripsi: "Yasume! Roketto-dan! !" (休め!ロケット団!!)
Jun 14, 2020 (2020-06-14)[d]
1112"Festival Pertempuran Letupan Hidup! VS Mega Lucario!!"
Transkripsi: "Inochi bakuhatsu batorufesu! VS megarukario! !" (命爆発バトルフェス!VSメガルカリオ!!)
Jun 21, 2020 (2020-06-21)[e]
1113"Hanero! Raja Koi / Menggoda! Raja Yad!"
Transkripsi: "Hanero! Koikingu / Kabure! Yadokingu" (はねろ!コイキング・かぶれ!ヤドキング)
Jun 28, 2020 (2020-06-28)
1114"Wira-wira Legenda! Petarungan Terkuat Dande!!"
Transkripsi: "Hideodensetsu! Dande saikyō batoru! !" (英雄伝説!ダンデ最強バトル!!)
Julai 5, 2020 (2020-07-05)
1115"Messon Menangis"
Transkripsi: "Mesomeso Messon" (めそめそメッソン)
Julai 12, 2020 (2020-07-12)
1116"Electrifying Jealousy! Wanpachi's Feelings"
Transkripsi: "Pachipachi yaki mochi! Wanpachi no ki mochi" (パチパチやきもち!ワンパチのきもち)
Julai 19, 2020 (2020-07-19)
1117"The Reluctant Pikachu and the Exasperated Barrierd"
Transkripsi: "Iyaiya Pikachū, Yareyare Bariyādo" (いやいやピカチュウ、やれやれバリヤード)
Julai 26, 2020 (2020-07-26)
1118"Hinbass and the Beautiful Scale"
Transkripsi: "Hinbasu no kireina uroko" (ヒンバスのきれいなウロコ)
Ogos 2, 2020 (2020-08-02)
1119"Celebi: Janji Abadi"
Transkripsi: "Serebī ji o koeta yakusoku" (セレビィ 時を超えた約束)
Ogos 9, 2020 (2020-08-09)
1120"Petukaran Pokemon?"
Transkripsi: "Pokemon Kōkan ?" (ポケモン交換?)
Ogos 16, 2020 (2020-08-16)
1121"The Solitary Fighter Saitō!"
Transkripsi: "Kokō no tōshi Saitō !" (孤高の闘士サイトウ!)
Ogos 23, 2020 (2020-08-23)
1122"Dapatkan Pikachu"
Transkripsi: "Pikachu getto daze" (ピカチュウゲットだぜ)
Ogos 30, 2020 (2020-08-30)
1123"Satoshi and Go, Crawl Up From the Sand Hell!"
Transkripsi: "Satoshi to Gōu , sunaji goku kara hai agare !" (サトシとゴウ、砂地獄から這い上がれ!)
September 6, 2020 (2020-09-06)
1124"Aku Kembali, Alola!"
Transkripsi: "Tadaima , Arōra !" (ただいま、アローラ!)
September 13, 2020 (2020-09-13)
1125"Fosil Pokémon!"
Transkripsi: "Kaseki no pokemon !" (化石のポケモン!)
September 20, 2020 (2020-09-20)
1126"Satoshi VS Saitou!"
Transkripsi: "Satoshi tai Saitō !" (サトシ対サイトウ!)
September 27, 2020 (2020-09-27)
1127"VS Thunder! A Legendary Raid Battle!!"
Transkripsi: "VS Sandā ! Densetsu Reido Batoru !" (VSサンダー!伝説レイドバトル!)
Oktober 9, 2020 (2020-10-09)[f]
1128"Pikachu's Great Dubbing Operation / Half a Numacraw"
Transkripsi: "Pikachū tereko dai sakusen / hanbun Numacraw!" (ピカチュウアテレコ大作戦/半分ヌマクロー)
Oktober 16, 2020 (2020-10-16)
1129"Sword & Shield I - Hutan Tidur"
Transkripsi: "Sword & Shield Ⅰ Madoromi no Mori" (ソード&シールド Ⅰ まどろみの森)
Oktober 23, 2020 (2020-10-23)
1130"Sword & Shield II - Malam Hitam"
Transkripsi: "Sword & Shield ⅠⅠ Burakku Naito" (ソード&シールド Ⅱ ブラックナイト)
Oktober 30, 2020 (2020-10-30)
1131"Sword & Shield III - "Mugendina""
Transkripsi: "Sword & Shield Ⅲ "Mugendaina"" (ソード&シールド Ⅲ 「ムゲンダイナ」)
November 6, 2020 (2020-11-06)
1132"Sword and Shield IV - Pedang dan Perisai Hebat"
Transkripsi: "Sword & Shield Ⅳ "Saikyō no ken to tate"" (ソード&シールド Ⅳ 「最強の剣と盾」)
November 13, 2020 (2020-11-13)
1133"Bertarung dan Mendapatkan! Kebangkitan Semula Myutsu"
Transkripsi: "Batoru ando Getto! Myūtsū no Fukkatsu" (バトル&ゲット!ミュウツーの復活)
November 20, 2020 (2020-11-20)
1134"Juara Pokémon! Kejohanan Kuat Makan!!"
Transkripsi: "Pokemon Chanpion ! Daiguiō Ketteisen ! !" (ポケモンチャンピオン!大食い王決定戦!!)
November 27, 2020 (2020-11-27)
1135"A Close Call with an Approximate Pikachu!"
Transkripsi: "Hobo Hobo Pikachū kikīppatsu !" (ほぼほぼピカチュウ危機一髪!)
Disember 4, 2020 (2020-12-04)
1136"Koharu dan Eievui yang Misteri!"
Transkripsi: "Koharu to fushigina fushigina ībui !" (コハルと不思議な不思議なイーブイ!)
Disember 11, 2020 (2020-12-11)
1137"Fosil Galar! Gabungkan ia!!"
Transkripsi: "Gararu no Kaseki !Gacchanko ! !" (ガラルの化石!がっちゃんこ!!)
Januari 8, 2021 (2021-01-08) [g]
1138"Ujian Hebat Kamonegi!"
Transkripsi: "Kamonegi ōinaru shiren!" (カモネギ大いなる試練)
Januari 15, 2021 (2021-01-15)
1139"Pengalaman Pertanian! Dimanakah Digda!?"
Transkripsi: "Nōgyō taiken ! Digda wa dokoda ! ?" (農業体験!ディグダはどこだ!?)
Januari 22, 2021 (2021-01-22)
1140"Tangkap Legenda itu! Cari Suicune, Penjaga Air!!"
Transkripsi: "Densetsu getto ! ? Nizu no Shugojin Sui kun o sagase ! !" (伝説ゲット!?水の守護神スイクンを探せ!!)
Januari 29, 2021 (2021-01-29)
1141"Mungkin Messon"
Transkripsi: "Messon in posshiburu !" (メッソン・イン・ポッシブル!)
Februari 5, 2021 (2021-02-05)
1142"Kisah awak dan Hutan Pagar Sesat Bercahaya"
Transkripsi: "Kimi to Ruminasumeizu no Mori no Monogatari ! ?" (君とルミナスメイズの森の物語!?)
Februari 12, 2021 (2021-02-12)
1143"Gampi dari Four Heavenly Kings! Dewan Chivalry !!"
Transkripsi: "Shitennō Ganpi ! kishidō no kan ! !" (四天王ガンピ!騎士道の館!!)
Februari 19, 2021 (2021-02-19)
1144"Cinta adalah Koduck"
Transkripsi: "Koi wa Kodakku" (恋はコダック)
Februari 26, 2021 (2021-02-26)
1145"Panik! Bola Gokulin!! / Marilah, Kamukame - Perlumbaan Kura-kura"
Transkripsi: "Panikku ! Dama ! ! / Kamon Kamukame Kamerēsu !" (パニック!ゴクリン球!! / カモンカムカメカメレース !)
Mac 5, 2021 (2021-03-05)
1146"Sarunori Sesat! Sapakah Pelatihnya!?"
Transkripsi: "Maigo no Sarunori ! Torēnā wa dareda ! ?" (迷子のサルノリ!トレーナーは誰だ!?)
Mac 12, 2021 (2021-03-12)
1147"Berazam Untuk Menjadi Scallion Master! Kesantunan!"
Transkripsi: "Mezase negi masutā ! Tsuranuke kishidō ! !" (めざせネギマスター!つらぬけ騎士道!!)
Mac 19, 2021 (2021-03-19)
1148"Tinggalkan Semua Pada Kami! Prasle Minun Handymen!!"
Transkripsi: "Marutto Omakase ! Purasurumainan enriya san ! !" (まるっとおまかせ!プラスルマイナン便利屋さん!!)
April 9, 2021 (2021-04-09)[h]
1149"Jimereon yang Lembap!"
Transkripsi: "Jimejime Jimereon !" (じめじめジメレオン)
April 16, 2021 (2021-04-16)
1150"Cabaran! Kursus Halangan Marin Pokémon!!"
Transkripsi: "Chōsen ! Pokemonmarinasurechikku ! !" (挑戦!ポケモンマリンアスレチック!!)
April 23, 2021 (2021-04-23)
1151"Absol yang dibenci"
Transkripsi: "Kirawareta Abu Soru" (嫌われたアブソル)
April 30, 2021 (2021-04-30)
1152"Pertarungan Naga! Satoshi lwn Iris !!"
Transkripsi: "Doragon batoru ! Satoshi VS Iris ! !" (ドラゴンバトル!サトシVSアイリス!!)
Mei 7, 2021 (2021-05-07)
1153"Bunga putih Flabebe"
Transkripsi: "Flaābebe shiroi hana" (フラーベベ白い花)
Mei 14, 2021 (2021-05-14)
1154"Suspek Pikachu!?"
Transkripsi: "Yōgisha Pikachū ! ?" (容疑者ピカチュウ!?)
Mei 21, 2021 (2021-05-21)
1155"Pesaing Gou!? Jalan ke Myu!!"
Transkripsi: "Gō ni raibaru ! ? myū e no michi ! !" (ゴウにライバル!?ミュウへの道!!)
Mei 28, 2021 (2021-05-28)
1156"Melihat Tugas Pertama Ku!"
Transkripsi: "Hajimete no o tsukai mimamorita i !" (はじめてのおつかい見守りたいっ!)
Jun 4, 2021 (2021-06-04)
1157"Tolong! Tangkap Morpeko!!"
Transkripsi: "Onegai ! Morupeko getto shite ! !" (おねがい!モルペコゲットして!!)
Jun 11, 2021 (2021-06-11)
1158"Ayuh! Projek Myu!"
Transkripsi: "Rettsugō ! Purojekuto Myū !" (レッツゴー!プロジェクト・ミュウ!)
Jun 18, 2021 (2021-06-18)
1159"Panik Bawah Tanah, Labirin Shuffle!?"
Transkripsi: "Chika Meikyū Shaffurupanikku ! ?" (地下迷宮シャッフルパニック!?)
Jun 25, 2021 (2021-06-25)
1160"Kapten Pikachu! Maju Tairetsu!!"
Transkripsi: "Pikachū Taichō ! Susume Tairētsu ! !" (ピカチュウ隊長!進めタイレーツ!!)
Julai 16, 2021 (2021-07-16)
1161"Mimpi Malam Musim Panas Darkrai"
Transkripsi: "Dākurai Manatsu no yoru no yume" (ダークライ 真夏の夜の夢)
Julai 23, 2021 (2021-07-23)
1162"Cahaya Malam Musim Panas Cresselia"
Transkripsi: "Kureseria  Manatsu no yoru no hikari" (クレセリア 真夏の夜の光)
Julai 30, 2021 (2021-07-30)
1163"Kuasa Penuh ! Alola Perlumbaan Pulau yang Tidak Berpenghuni!!"
Transkripsi: "Zenryoku ! Arōra mujintō rēsu ! !" (ゼンリョク!アローラ無人島レース!!)
Ogos 13, 2021 (2021-08-13)
1164"Pertarungan Kelas Hiper, Super Elektromagnetik!"
Transkripsi: "Chō denji Haipākurasubatoru !" (超電磁ハイパークラスバトル!)
Ogos 20, 2021 (2021-08-20)
1165"Institusi Sakuragi Disasar!"
Transkripsi: "Nerawareta Sakuragi Kenkyūjo !" (狙われたサクラギ研究所!)
Ogos 27, 2021 (2021-08-27)
1166"Bulan dan Matahari, Koharu dan Haruhi"
Transkripsi: "Tsuki to taiyō , Koharu to Haruhi" (月と太陽、コハルとハルヒ)
September 3, 2021 (2021-09-03)
1167"Misi Percubaan! Sisik Emas Ulgamoth !!"
Transkripsi: "Toraiaru misshon ! Urugamosu ōgon no rinpun ! !" (トライアルミッション!ウルガモス黄金の鱗粉!!)
September 10, 2021 (2021-09-10)
1168"Pertembungan !? Pokémania Biru!"
Transkripsi: "Gekitotsu ! ? Ao pokemania !" (激突!?青ポケマニア!)
September 17, 2021 (2021-09-17)
1169"Pertarungan Manis Mawhip"
Transkripsi: "Mahoippu no ama 〜 i batoru ! ?" (マホイップの甘〜いバトル!?)
Oktober 1, 2021 (2021-10-01)
1170"Si Py Yang Menjadi Bintang"
Transkripsi: "O hoshi sama ni natta pī" (お星さまになったピィ)
Oktober 8, 2021 (2021-10-08)
1171"Lucarionite! Pengembaraan di Pulau Mega"
Transkripsi: "Rukarionaito ! Mega tō dai bōken ! !" (ルカリオナイト!メガ島大冒険!!)
Oktober 22, 2021 (2021-10-22)
1172"Pertunjukan Lawan ! Satoshu lwn Saito !!"
Transkripsi: "Raibaru taiketsu !Satoshi VS Saito ! !" (ライバル対決!サトシVSサイトウ!!)
Oktober 29, 2021 (2021-10-29)
1173"Evolusi Mega lwn Kyodaimax"
Transkripsi: "Megashinka tai Kyodaimakkusu" (メガシンカ対キョダイマックス)
November 5, 2021 (2021-11-05)
1174"Permaisuri Ais dan Glacia"
Transkripsi: "Kōri no Joō to gureishia" (氷の女王とグレイシア)
November 12, 2021 (2021-11-12)
1175"Misi Percubaan! Pasukan Penyelidik Penyelam Dasar Laut!!"
Transkripsi: "Toraiaru misshon! Shinkai Sensui Chōsadan ! !" (トライアルミッション!深海潜水調査団!!)
November 19, 2021 (2021-11-19)
1176"Dialga & Palkia! Bencana Angkasa-Masa!!"
Transkripsi: "Diaruga ando Parukia ! Jikū Dai Ihen ! !" (ディアルガ&パルキア!時空大異変!!)
Disember 3, 2021 (2021-12-03)
1177"Dialga & Palkia! Pertempuran Angkasa-Masa! !!"
Transkripsi: "Diaruga ando Parukia ! Jikū Dai Kessen ! !" (ディアルガ&パルキア!時空大決戦!!)
Disember 10, 2021 (2021-12-10)
1178"Keretapi Berhantu Berlepas..."
Transkripsi: "Gōsuto Ressha , Shuppatsudayo ···" (ゴースト列車、出発だよ···)
Disember 17, 2021 (2021-12-17)
1179"Lakukan yang terbaik Gengar! Jalan ke Kyodaimax! !!"
Transkripsi: "Gengā Ganbaru ! Kyodaimakkusu e no Michi ! !" (ゲンガー頑張る!キョダイマックスへの道!!)
Disember 24, 2021 (2021-12-24)
1171"Nama awak ialah Françoise"
Transkripsi: "Kimi no Na Wa Furansowāzu" (君の名はフランソワーズ)
Januari 14, 2022 (2022-01-14)
1172"Kehilangan Heracros dan Kailios yang Lamun Cinta"
Transkripsi: "Herakurosurosu , Koisuru Kai Rosu" (ヘラクロスロス、恋するカイロス)
Januari 21, 2022 (2022-01-21)
1173"Selamat Tinggal! Pasukan Roket yang Berkeliaran!"
Transkripsi: "Saraba ! Sasurai no Rokettodan !" (サラバ!さすらいのロケット団!)
Januari 28, 2022 (2022-01-28)
1174"Pergi ke Angkasa! Cahaya Denru!!"
Transkripsi: "Uchū ni Todoke !Denryū no Hikari ! !" (宇宙にとどけ!デンリュウの光!!)
Februari 4, 2022 (2022-02-04)
1175"Yadoking! Pertembungan Kari!!"
Transkripsi: "Yadokingu ! Karēnaru Sōgū ! !" (ヤドキング! カレーなる遭遇!!)
Februari 11, 2022 (2022-02-11)
1176"Pokémon Sarkas! Booster dan Thunders!!"
Transkripsi: "Pokemonsākasu ! Būsutā to Sandāsu ! !" (ポケモンサーカス! ブースターとサンダース!!)
Februari 18, 2022 (2022-02-18)
1177"Mary dari Pekan Spike!"
Transkripsi: "Supaiku taun no marī !" (スパイクタウンのマリィ!)
Februari 25, 2022 (2022-02-25)
1178"Kontak Rapat! Latihan Khas Dande!!"
Transkripsi: "Micchaku ! dan de no supesharu torēningu ! !" (密着! ダンデのスペシャルトレーニング!!)
Mac 4, 2022 (2022-03-04)
1179"Sebatang Kayu, Bachinkey!"
Transkripsi: "Sutikku Ichi Hon , Bachinkī !" (スティック一本、バチンキー!)
Mac 11, 2022 (2022-03-11)
1180"Misi Percubaan! Serbuan Pertarungan Menyejukkan!!"
Transkripsi: "Toraiaru misshon ! hyōketsu no reidobatoru ! !" (トライアルミッション!氷結のレイドバトル!!)
Mac 18, 2022 (2022-03-18)
1181"Satoshi dan Citron! Laithan Persahabatan Hebat!!"
Transkripsi: "Satoshi to Shitoron ! Yūjō dai Tokkun ! !" (サトシとシトロン!友情大特訓!!)
April 1, 2022 (2022-04-01)
1182"Satoshi dan Citron! Laithan Persahabatan Hebat!!"
Transkripsi: "Satoshi to Shitoron ! Yūjō dai Tokkun ! !" (サトシとシトロン!友情大特訓!!)
April 1, 2022 (2022-04-01)
1183"Kelas Hyper! LWN Empat Pembesar Dracaena!!"
Transkripsi: "Haipākurasu ! VS Shitennō Dorasena ! !" (ハイパークラス!VS四天王ドラセナ!!)
April 1, 2022 (2022-04-01)
1184"Eievui dan Nymphia! Pertemuan dan Penyatuan Semula!!"
Transkripsi: "Ibui to Ninfia !Deai to Saikai ! !" (イーブイとニンフィア!出会いと再会!!)
April 8, 2022 (2022-04-08)
1185"Program Baharu! Radio Negeri Pertukaran Pasukan Roket!!"
Transkripsi: "Shin bangumi !Rokettodan Naisho Okoku Rajio ! !" (新番組!ロケット団ないしょ王国ラジオ!!)
April 15, 2022 (2022-04-15)
1186"Tolong, Abang Wanpachi"
Transkripsi: "Tasukete , Wanpachi no Aniki !" (助けて、ワンパチのアニキ!)
April 22, 2022 (2022-04-22)
1187"Lucario dan Gekkouga! Hidayah Gelombang Takdir!!"
Transkripsi: "Rukario to Gekkōga ! Unmei no Nami Shirube !" (ルカリオとゲッコウガ!運命の波導!!)
April 29, 2022 (2022-04-29)
1187"LWN Kibana! Perlawanan untuk Lapan Teratas!!"
Transkripsi: "VS Kibana !Masutāzu Eito o Kaketa Tatakai ! !" (VSキバナ!マスターズエイトをかけた戦い!!)
Mei 6, 2022 (2022-05-06)
1188"Pembelotan "Battle Royale"!"
Transkripsi: "Uragiri no Batoru Roiyaru !" (裏切りのバトルロイヤル!)
Mei 13, 2022 (2022-05-13)
1189"Mohn & Lilie, Penyatuan Semula di Tundra"
Transkripsi: "Mō n to rī rie , setsugen no saikai" (モーンとリーリエ、雪原の再会)
Mei 20, 2022 (2022-05-20)
1190"Kemenangan Pulang! Juara Alola!!"
Transkripsi: "Gaisen ! Arōrachanpion ! !" (凱旋! アローラチャンピオン!!)
Mei 27, 2022 (2022-05-27)
1191"Misi Terakhir! Tangkap Regieleki & Regidorago!!"
Transkripsi: "Rasuto misshon !Rejiereki rejidorago o getto seyo ! !" (ラストミッション! レジエレキ・レジドラゴをゲットせよ!!)
Jun 3, 2022 (2022-06-03)
1192"Latihan Pertarungan Berapi! Satoshi lwn Shinji!!"
Transkripsi: "Honō no tokkun batoru !Satoshi tai Shinji ! !" (炎の特訓バトル!サトシ対シンジ!!)
Jun 10, 2022 (2022-06-10)
1193"Pembukaan! Kejohanan Masters!!"
Transkripsi: "Kaimaku ! Masutāzu tōnamento ! !" (開幕!マスターズトーナメント!!)
Jun 17, 2022 (2022-06-17)
1194"Harga Diri Juara! Wataru lwn Karune!!"
Transkripsi: "Chanpion no hokori ! Wataru VS Karune !" (チャンピオンの誇り!ワタルVSカルネ!)
Julai 8, 2022 (2022-07-08)
1195"LWN Shirona! Jalan Iris ke Master Naga!!"
Transkripsi: "VS Shirona ! Airisudoragonmasutā e no Michi !" (VSシロナ!アイリスドラゴンマスターへの道!!)
Julai 15, 2022 (2022-07-15)
1196"Satoshi Memasuki Pertarungan! LWN Daigo!!"
Transkripsi: "Satoshi Shutsujin ! VS Daigo ! !" (サトシ出陣!VSダイゴ!!)
Julai 22, 2022 (2022-07-22)
1197Transkripsi: "Koharu to Ibui   Shin ka no Kiseki" (コハルとイーブイ しんかのきせき)Julai 29, 2022 (2022-07-29)

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Secara penstriman
  2. ^ Nombor episod untuk Bahasa Inggeris adalah berdasarkan dari penyiaran pertama mereka di Amerika Syarikat di Disney XD. Kebanyakan negara berbahasa Inggeris yang lain mengikuti turutan ini ataupun turutan episod di Jepun.
  3. ^ Kerana Pandemik COVID-19, penyiaran episod ini ditangguhkan dari tarikh asal iaitu 26 April 2020.
  4. ^ Kerana Pandemik COVID-19, penyiaran episod ini ditangguhkan dari tarikh asal iaitu 3 Mei 2020.
  5. ^ Kerana Pandemik COVID-19, penyiaran episod ini ditangguhkan dari tarikh asal iaitu 10 Mei 2020.
  6. ^ Pada 13 September 2020, Pokémon (2019): Journeys akan bertukar waktu siaran kepada setiap hari Jumaat pada pukul 6:55 PM (waktu Jepun) bermula pada 9 Oktober. Dahulunya, ia disiarkan pada setiap hari Ahad pada pukul 6PM (waktu Jepun).[8]
  7. ^ Siri ini direhatkan selama 3 minggu kerana sambutan Hari Natal dan Tahun Baharu serta pengeluran filem Pocket Monster The Movie:Koko
  8. ^ Asalnya dijadualkan untuk disiarkan pada 26 Mar 2021. Tiada sebab diberi untuk penangguhan itu.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ https://www.tvpassport.com/series/pokemon-journeys-the-series/417062
  2. ^ https://deadline.com/2020/04/pokemon-journeys-the-series-netflix-u-s-trailer-pokemon-company-international-1202915601/
  3. ^ "Pocket Monsters Story". TV Tokyo. Dicapai pada 2019-11-17.
  4. ^ "New 'Pokémon' Anime Trailer Confirms Upcoming Series to Include Ash, Pikachu and New Character". Newsweek. Dicapai pada 2019-11-17.
  5. ^ Hodgkins, Crystalyn. "New Pokémon TV Anime Delays New Episodes Due to COVID-19". Anime News Network. Dicapai pada 19 April 2020.
  6. ^ "Siri anime Pokemon mengumum tarikh kembali bersiaran". Dicapai pada 1 Jun 2020. |first= missing |last= (bantuan)
  7. ^ "Pocket Monsters Episodes". TV Tokyo. Dicapai pada 2019-11-17.
  8. ^ https://comicbook.com/anime/news/pokemon-journeys-watch-anime-time-slot-2020/#:~:text=It%20confirms%20Pokemon%20Journeys%20will,mark%20that%20on%20their%20calendar.