Senarai episod Sword Art Online II

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Sword Art Online II
Negara asalJepun
Jumlah episod24
Siaran
Saluran asalTokyo MX
Siaran asal5 Julai – 20 Disember 2014
Kronologi musim
← Sebelumnya
Sword Art Online
Seterusnya →

Musim kedua Sword Art Online bertajuk Sword Art Online II merupakan siri anime genre sains fantasi diadaptasi daripada siri novel ringan direka oleh Reki Kawahara dan ilustrasi oleh abec. Siri anime produksi oleh A-1 Pictures dan SAOII Project diarah oleh Tomohiko Itō. Siri anime ditayangkan di saluran Tokyo MX bermula pada 5 Julai sehingga 20 Disember 2014.

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

Sword Art Online II (2014)[sunting | sunting sumber]

Arca cerita 3: Phantom Bullet[sunting | sunting sumber]

No. Tajuk Bahasa Melayu
Tajuk asal Bahasa Jepun
Pengarah Penulis Tarikh siaran asal [1] Ruj.
1 "Dunia Senjata Api"
"Jū no Sekai" (銃の世界) 
Tomohiko ItōTomohiko Itō5 Julai 2014[2][3]
2 "Penembak Hendap Jiwa Ais"
"Kōri no Sogeki Shu" (氷の狙撃手) 
Shigeki KawaiYukie Sugawara12 Julai 2014[4]
3 "Memori Darah"
"Senketsu no Kioku" (鮮血の記憶) 
Hironori AoyagiMunemasa Nakamoto19 Julai 2014[5]
4 "GGO"
"GGO"  
Hidetoshi TakahashiYukie Sugawara26 Julai 2014[6]
5 "Senjata Api Dan Pedang"
"Jū to Ken" (銃と剣) 
Daisuke TakashimaMunemasa Nakamoto2 Ogos 2014[7]
6 "Pertarungan Di Tanah Gersang"
"Kōya no kettō" (曠野の決闘) 
Shunsuke MachitaniYukito Kizawa9 Ogos 2014[8]
7 "Memori Merah Tua"
"Kurenai no kioku" (紅の記憶) 
Shuu WatanabeYukito Kizawa16 Ogos 2014[9]
8 "Bullet of Bullets"
"Baretto Obu barettsu" (バレット・オブ・バレッツ) 
Hirokazu YamadaYukie Sugawara23 Ogos 2014[10]
9 "Death Gun"
"Desu· Gan" (デス·ガン) 
Yoshihiko IwataYukie Sugawara30 Ogos 2014[11]
10 "Mengejar Kematian"
"Shi no tsuigeki sha" (死の追撃者) 
Makoto HoshinoMunemasa Nakamoto6 September 2014[12]
11 "Maksud Kekuatan"
"Tsuyosa no Imi" (強さの意味) 
Daisuke TakashimaMunemasa Nakamoto13 September 2014[13]
12 "Bayangan Peluru"
"Maboroshi no jūdan" (幻の銃弾) 
Hiroshi KimuraYukito Kizawa20 September 2014[14]
13 "Phantom Bullet"
"Fantomu Baretto" (ファントム・バレット) 
Shigeki KawaiYukito Kizawa27 September 2014[15]
14 "Satu Langkah Kecil"
"Chisana Ippo" (小さな一歩) 
Tomohiko ItōYukie Sugawara4 Oktober 2014[16]
14.5 "Imbas Kembali"
"Debriefing"  
11 Oktober 2014[17]

Arca cerita 4: Calibur[sunting | sunting sumber]

No. Tajuk Bahasa Melayu
Tajuk asal Bahasa Jepun
Pengarah Penulis Tarikh siaran asal [1] Ruj.
15 "Pemaisuri Tasik"
"Mizūmi no joō" (湖の女王) 
Shuu WatanabeAtsushi Takayama
Munemasa Nakamoto
18 Oktober 2014[18]
16 "Raja Gergasi"
"Kyojin no Ō" (巨人の王) 
Hidetoshi TakahashiMunemasa Nakamoto
Ryôsuke Suzuki
25 Oktober 2014[19]
17 "Excaliber"
"Ekusukyaribā" (エクスキャリバー) 
Hirokazu YamadaYukie Sugawara1 November 2014[20]

Arca cerita 6: Mother's Rosario[sunting | sunting sumber]

No. Tajuk Bahasa Melayu
Tajuk asal Bahasa Jepun
Pengarah Penulis Tarikh siaran asal [1] Ruj.
18 "Rumah Hutan"
"Mori no Ie" (森の家) 
KosayaMunemasa Nakamoto8 November 2014[21]
19 "Zekken (Pedang Mutlak)"
"Zekken" (絶剣) 
Shigeki KawaiMunemasa Nakamoto15 November 2014[22]
20 "Sleeping Knights (Kesatria Sedang Tidur)"
"Surīpingu Naitsu" (スリーピング・ナイツ) 
Un KokusaiMunemasa Nakamoto
Ryôsuke Suzuki
22 November 2014[23]
21 "Tugu Peringatan Pemedang"
"Kenshi no Hi" (剣士の碑) 
Yasuyuki FuseAtsushi Takayama
Munemasa Nakamoto
29 November 2014[24]
22 "Perjalanan Terakhir"
"Tabiji no Hate" (旅路の果て) 
Yasuto NishikataYukie Sugawara6 Disember 2014[25]
23 "Bermula Sebuah Impian"
"Yume no Hajimari" (夢の始まり) 
Shigeki KawaiYukie Sugawara13 Disember 2014[26]
24 "Mother's Rosario (Ibu Rosario)"
"Mazāzu rozario" (マザーズ・ロザリオ) 
Tomohiko ItōTomohiko Itō20 Disember 2014[27]

Muzik[sunting | sunting sumber]

Lagu pembukaan
  • IGNITE dinyanyikan oleh Eir Aoi (Episod 2-13, 14.5)
  • courage dinyanyikan oleh Haruka Tomatsu (Asuna) (Arca Calibur Episod 15-17; Arca Mother's Rosario Episod 18-23)
Lagu penutup
  • Startear dinyanyikan oleh Luna Haruna (Episod 2-14.5)
  • No More Time Machine dinyanyikan oleh LiSA (Arca Calibur Episod 15-17)
  • Shirushi (シルシ) dinyanyikan oleh LiSA (Arca Mother's Rosario Episod 18-24)
Sisipan lagu
  • Separate Ways (セパレイト・ウェイズ, Separeito Ueizu) oleh Haruka Tomatsu (Asuna) (Arca Mother's Rosario Episod 24)

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c "ソードアート・オンラインⅡ". Media Arts Database. Agency for Cultural Affairs. Dicapai 18 Julai 2016. 
  2. ^ "電撃 - "ソードアート・オンラインII ワールドプレミア"の模様をレポート! 『SAOII』アフレコでのエピソードなども明らかに" (dalam bahasa Jepun). Dengeki Online. 29 Jun 2014. Dicapai 30 Jun 2014. 
  3. ^ "STORY Phantom Bullet EP 1 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  4. ^ "STORY Phantom Bullet EP 2 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  5. ^ "STORY Phantom Bullet EP 3 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  6. ^ "STORY Phantom Bullet EP 4 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  7. ^ "STORY Phantom Bullet EP 5 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  8. ^ "STORY Phantom Bullet EP 6 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  9. ^ "STORY Phantom Bullet EP 7 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  10. ^ "STORY Phantom Bullet EP 8 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  11. ^ "STORY Phantom Bullet EP 9 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  12. ^ "STORY Phantom Bullet EP 10 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  13. ^ "STORY Phantom Bullet EP 11 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  14. ^ "STORY Phantom Bullet EP 12 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  15. ^ "STORY Phantom Bullet EP 13 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  16. ^ "STORY Phantom Bullet EP 14 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  17. ^ "STORY Phantom Bullet ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  18. ^ "STORY Calibur EP 15 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  19. ^ "STORY Calibur EP 16 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  20. ^ "STORY Calibur EP 17 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  21. ^ "STORY Mother's Rosario EP 18 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  22. ^ "STORY Mother's Rosario EP 19 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  23. ^ "STORY Mother's Rosario EP 20 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  24. ^ "STORY Mother's Rosario EP 21 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  25. ^ "STORY Mother's Rosario EP 22 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  26. ^ "STORY Mother's Rosario EP 23 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 
  27. ^ "STORY Mother's Rosario EP 24 ソードアート・オンライン". Sword Art Online (dalam bahasa Jepun). Aniplex. Dicapai 31 Mac 2016. 

Pautan Luar[sunting | sunting sumber]