Senarai episod Winx Club

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Winx Club Logo.png

Winx Club merupakan siri animasi Itali yang ditayangkan pada 28 Januari 2004 di Itali di Rai 2. Siri ini melibatkan Bloom, yang merupakan seorang gadis biasa dari Bumi, yang belajar dia tidak begitu biasa dan, sebenarnya, dongeng berkuasa. Bersama-sama dengan bulatan yang sentiasa berkembang daripada rakan-rakan, termasuk rakan-rakan pari - pari Stella, Aisha, Flora, Musa dan Tecna, dia berurusan bukan sahaja dengan cabaran membesar berbeza, tetapi juga belajar bagaimana untuk menggunakan kuasa baru ditemui dia terhadap mereka yang sama ada mahu untuk memusnahkan beliau, mengambil kuasanya untuk mereka sendiri, atau kedua-duanya.

Di Amerika Syarikat, menunjukkan ini telah dilesenkan oleh 4Kids Entertainment, yang disiarkan dan mengalih suara tiga musim pertama rancangan itu pada 4Kids TV dari tahun 2004 hingga 2007. Pada tahun 2010, Nickelodeon memperoleh hak untuk menyetempatkan siri di seluruh Amerika Syarikat. Selain mewujudkan empat istimewa selama sejam untuk meringkaskan musim pertama dan kedua, dan juga mengalih suara musim tiga dan empat, Nick juga bersama dalam produksi musim kelima dan keenam. Pada 26 Julai 2015, rancangan tersebut dipindahkan ke Nick Jr. Musim ketujuh, dialih suara oleh Duart dalam Bahasa Inggeris telah ditayangkan di United Kingdom pada 4 Julai, 2015 sehingga 3 Januari 2026.

Pada masa ini, semua musim yang telah terdiri daripada 26 episod dengan kedua-dua lengkok cerita besar dan kecil.

Gambaran keseluruhan[sunting | sunting sumber]

Musim Episod Waktu siar asal Waktu siar Inggeris/Amerika Waktu siar bahasa Malaysia (TV9) Rangkaian
Siaran pertama Siaran akhir Siaran pertama Siaran akhir Siaran pertama Siaran akhir
1 26 28 Januari 2004 26 Mac 2004 19 Jun 2004 11 Disember 2004 TBA TBA 4Kids TV
2 26 19 April 2005 14 Julai 2006 10 September 2005 11 Mac 2006 TBA TBA
3 26 29 Januari 2007 28 Mac 2007 30 September 2006
14 September 2011
22 September 2007
26 Disember 2011
14 April 2014 12 Januari 2015 4Kids TV
Nickelodeon
4 26 15 April 2009 13 November 2009 8 May 2012 29 Julai 2012 15 Januari 2015 1 Januari 2016 Nickelodeon
5 26 16 Oktober 2012 24 April 2013 26 Ogos 2012 22 September 2013 Kemudian pada 2016 TBA
6 26 6 Januari 2014 4 Ogos 2014 17 Mei 2014
29 September 2013
5 Oktober 2014
22 November 2015
TBA TBA (Nickelodeon UK and Ireland)
Nickelodeon kemudian Nick Jr.
7 26 21 September 2015 3 Oktober 2015 4 Julai 2015
10 Januari 2016
TBA TBA TBA Nickelodeon
Nick Jr.
  • *Bagi menggantikan dua musim pertama, Nickelodeon telah menyiarkan episod istimewa sejam untuk meringkaskan kedua-dua musim satu dan dua.
Ciri teater Tajuk Tarikh keluaran Itali Tarikh keluaran Amerika
1 Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom 30 November 2007 11 Mac 2012
2 Winx Club 3D: Magical Adventure 29 Oktober 2010 20 Mei 2013
3 Winx Club: The Mystery of the Abyss 4 September 2014 10 Oktober 2014 (Netflix)

Musim 1 (2004)[sunting | sunting sumber]

Musim 2 (2005 - 2006)[sunting | sunting sumber]

Musim 3 (2007 - 2011)[sunting | sunting sumber]

Musim 4 (2009 - 2012)[sunting | sunting sumber]

Winx Club Musim Keempat mengambil tempat setahun selepas Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom. Winx menjadi pengajar di Alfea tetapi ancaman baharu tiba, Ahli Sihir Lingkaran Hitam. Mereka menyerang Bloom, namun mereka tersilap kerana Bloom bukan dari Bumi. Winx meletak jawatan sebagai guru dan mengembara ke bumi. Mereka mesti mencari dan melindungi pari - pari terakhir bumi, yang tinggal di Gardenia,tempat tinggal Bloom di bumi. Winx mesti bertukar kepada pari - pari Kepercayaan untuk mengalahkan ahli sihir lingkaran hitam dan mengembalikan magik semula di Bumi yang menghilang selama berabad dahulu.

Musim keempat mula disiarkan di Itali 15 April 2009 sehingga 13 November 2009. Di Amerika ia mula disiarkan pada 6 May 2012 sehingga 29 Julai 2012 di Nickelodeon di atas nama Winx Club: The Power of Believix. Di Malaysia di NTV7 pada tahun 2012. Winx Club Musim Keempat versi Bahasa Malaysia mula disiarkan pada tahun 2015 di TV9.

Musim 5 (2012 - 2013)[sunting | sunting sumber]

Musim kelima telah diudarakan di Amerika Syarikat pada 26 Ogos 2015 dan mula diudarakan di Itali pada 16 Oktober 2012 di bawah nama 'Winx Club:Beyond Believix' atau dalam Bahasa Malaysia'Winx Club:Lebih daripada Kepercayaan'. Di Malaysia, musim ini telahpun habis disiarkan di Astro saluran Nickelodeon pada tahun 2013. Begitu juga, NTV7 yang habis menyiarkannya pada 2014.Winx Club musim lima versi Bahasa Malaysia akan disiarkan pada TV9 pada tahun 2016.Dua pertukaran telah disahkan 'Harmonix' dan 'Sirenix'. Ini merupakan kali pertama Nickelodeon menjadi pembantu produksi dalam Winx Club.Ia dikeluarkan di dalam HD atau Definisi Tinggi Televisyen dan kali pertama menggunakan kaedah CGI atau dikenali sebagai 3D. Sementara pertukaran 'Harmonix' menggunakan 2D di dalam laut,manakala pemandangan dasar laut di Pusat Lautan atau Infinite Ocean menggunakan CGI.

'The Lilo'/'Lilo' menjadi sebagai siaran episod pertama musim lima bagi negara Belanda, Amerika Syarikat, Romania, Poland, Hungary, Republik Czech, Australia, Jerman dan Kanada.

Musim 5 Tajuk
Tajuk Itali
Tajuk Nickelodeon dalam Bahasa Malaysia
Tarikh diudarakan di Itali
(Rai 2)
Tarikh diudarakan di Malaysia
(TV9)Bahasa Malaysia
1 (105)"Minaccia dall'oceano" (Threat from the ocean)
"The Spill (Tumpahan Minyak)"
16 Oktober 2012TBA

Dalam kerajaan lautan Andros, bapa saudara Aisha, King Neptune, merancang pertabalan untuk salah seorang anak kembarnya, Nereus atau Tritannus, untuk menjadi warisnya itu. Tetapi apabila dia memilih Nereus, dia diganggu oleh seseorang yang misteri, yang cuba untuk membunuh Nereus. Sejurus selepas pertarungan yang singkat dengan Nereus, kemudian identitinya didedahkan bahawa ianya Tritannus, jadi King Neptune menghantarnya ke dalam penjara.

Sementara itu, Winx merancang konsert di Frutti Music Bar. Malangnya, pelantar minyak yang boleh dilihat dari pantai mempunyai kebocoran. Winx bertukar dan menyelamatkan pekerja dengan bantuan Specialist. Semasa sedang membantu salah seorang pekerja, Sky tercicirkan loket Eraklyon ke dalam laut, yang dia akan memberikannya kepada Bloom. Sementara itu, Tritannus menemui tiga ahli sihir di dalam penjara yang sama sepertinya, Trix.
2 (106)"L'ascesa di Tritannus" (The Rise of Tritannus)
"Kebangkitan Tritannis"
17 Oktober 2012 (2012-10-17)TBA
Winx Club mengadakan konsert yang bermanfaat untuk membantu membersihkan tumpahan minyak. Tritannus melarikan diri dari penjara dengan bantuan Trix selepas menyerap pencemaran dari tumpahan minyak. Ini mengubah dia menjadi raksasa. Winx mengetahui bahawa Trix telah melarikan diri dari penjara dan raksasa bermutasi mempunyai kawalan pintu gerbang dari Andros ke Bumi. Aisha mengetahui bahawa raksasa itu adalah sepupunya, Tritannus. Flora, Tecna dan Aisha mendapati bahawa ia adalah sukar untuk berenang di bawah air dengan kebolehan Kepercayaan mereka dan magik mereka juga tidak berfungsi dengan baik dan kurang berkesan di dalam lautan juga.
3 (107)"Ritorno ad Alfea" (Return to Alfea)
"Pulang ke Alfea"
18 Oktober 2012 (2012-10-18)TBA
Winx Club kembali ke Alfea dan berbincang dengan Puan Faragonda tentang ancaman baru mereka, Tritannus. Faragonda memberitahu mereka bahawa mereka akan perlu untuk mendapatkan kuasa kuno yang dipanggil Sirenix untuk mengalahkan Tritannus. Dia juga memberitahu Winx pari - pari yang terakhir untuk memperoleh kuasa ini ialah kakak Bloom, Daphne, dia tahu di mana untuk mencari Buku Sirenix. Bloom bertemu dengan kakaknya, yang memberi amaran kepada Bloom untuk tidak mencari kuasa Sirenix, tetapi Daphne akhirnya memberitahu Bloom dimana Buku Sirenix terletak di Arkib Magik Alfea. Winx, bersama-sama dengan Sky, Brandon, Helia, dan Puteri Krystal, yang merupakan puteri tempat lahir Flora, Linphea, pergi ke Arkib Magik untuk memulakan carian mereka. Trix menyerang Winx dan dalam pertempuran, Sky terkena sihir Icy di kepala yang menyebabkan dia hilang ingatan.
4 (108)"Il Libro Sirenix" (The Sirenix Book)
"Buku Sirenix"
19 Oktober 2012 (2012-10-19)TBA
Puteri Krystal cuba untuk menyembuhkan memori Sky, tetapi ingatannya kehilangan loket Eraklyon menyebabkan ianya tidak berjaya. Timmy membantu Tecna mengemas kini telefon dia untuk mencari Buku Sirenix, yang Trix secara rahsia menyabotajnya. Apabila Tecna menggunakan telefon yang disihirnya, Tecna bertukar menjadi sebuah robot. Winx cuba mencari buku yang disihir purba, yang menukar Tecna menjadi robot. Winx mendapati sukar untuk menghalangnya, tetapi mereka berjaya mengeluarkan telefonnya dari tangan Tecna dan dia pulih kepada normal, dan Winx meneruskan mencari Buku Sirenix. Sementara itu, Nereus dan Permaisuri Ligea mendapatkan Tritannus dan mencari dia, tetapi dia menukarkan Nereus ke salah satu dari salah satu mutannya dan mengancam ibunya untuk memberitahunya mengenai Sirenix. Dia memberitahu Tritannis apa yang sedikit dia tahu, tetapi Tritannis tidak berpuas hati, Tritannus dengan marahnya menukarkan ibunya ke dalam salah satu daripada mutannya juga.

Musim 6 (2013 - 2015)[sunting | sunting sumber]

Musim keenam Winx Club, yang dikenali di Nickelodeon sebagai Winx Club: Bloomix. Di Amerika Syarikat, musim ini mula disiarkan seminggu selepas tamatnya musim lima.Ianya bersiaran dari episod 1 - 8. Episod selebihnya diudarakan oleh Nick Jr. dan tamat disiarkan pada 22 November 2015. Di Malaysia, rancangan ini telah habis diudarakan di Astro di saluran Nickelodeon dan NTV7 pada tahun 2014 dan 2015. Musim ini memberi tumpuan terutamanya kepada Trix bersekutu dengan Selina, seorang ahli sihir muda dari Bumi yang baru sahaja mendaftar di Cloud Tower sebagai pelajar baru, dan merupakan dulu seorang kawan baik lama Bloom. Winx mesti mendapat dua pertukaran pari - pari baru: Bloomix (yang berasal dari yang maha kuasa Naga Api Bloom), dan Mythix untuk mengunci buku Legendarium buat selama - lamanya. Dalam usaha untuk berbuat demikian, mereka juga perlu mencari Eldora, ibu penjaga pari - pari, yang, seperti Bloom, mempunyai cukup berkaitan rapat dengan Selina, dan satu-satunya yang tahu bagaimana untuk mengunci Legendarium untuk selama-lamanya.

Musim 6 Tajuk Tarikh diudarakan di Itali
(Rai 2) Ep. 1-14
(Rai Gulp) Ep. 15-26
Tarikh diudarakan di Malaysia
(NTV7)
1 (131)"L'ispirazione del Sirenix" (The Inspiration of Sirenix)
"Inspiration of Sirenix"
Januari 6, 201427 Oktober 2014

Penduduk planet Domino meraikan kepulangan yang dinanti-nantikan, Puteri Daphne. Daphne menyayangi dirinya yang mempunyai badan dan hidup lagi tetapi sedih atas kehilangan kuasanya. Trix menggunakan binatang dalaman untuk memusnahkan parti. Winx mesti mencari inspirasi Sirenix untuk membantu Daphne mendapatkan semula keyakinan diri dan kuasa Sirenix penuhnya.

Apabila Winx sedar bahawa mereka adalah inspirasi Sirenix, mereka memberi inspirasi ke pada Daphne ke dalam dirinya dan dia bertukar ke Sirenixnya, sebagai dewa Sirenix, buat kali pertama, dan dia memerintahkan binatang dalaman itu untuk kembali ke laut. Parti itu kemudian diteruskan.
2 (132)"Legendarium"
"The Legendarium"
Januari 13, 20144 November 2014
Daphne mula mengajar di Kolej Alfea sebagai guru Sejarah Magik. Di Menara Awan, ahli sihir baru dari Bumi yang bernama Selina memperkenalkan dirinya dan menunjukkan kuasa kejahatan daripada Legendarium, yang sangat kuat. Buku ajaib itu boleh membuat mitos dan legenda datang untuk hidup. Kembali pada Alfea, pixies dan pelajar meraikan Faragonda satu ratus ulang tahun sebagai pengetua Alfea. Trix mengambil alih Menara Awan dan seterusnya menukarkan Griffin ke dalam gagak, dan Selina bersekutu dengan mereka.
3 (133)"Il collegio volante" (The Flying College)
"The Flying School"
Januari 20, 201411 November 2014
The Winx dalam perjalanan ke Flora tempat tinggal, Lynphea, untuk melawat Specialist. Apabila Trix melakukan serangan, Winx cuba untuk melawan tetapi mereka dilucutkan semua kuasa mereka apabila mereka menghadapi Legendarium; kecuali Bloom kerana nagi apinya yang tidak boleh dipadamkan. Bloom kemudiannya memberi cebisan Naga Apinya kepada rakan- rakannya supaya mereka akan mendapat transformasi baru apabila mereka melaksanakan tindakan yang layak sebenar pari - pari.
4 (134)"Il potere Bloomix" (The Bloomix Power)
"Bloomix Power"
January 11, 201418 November 2014
Trix memegang Kolej Lynphea dengan Treants terus mengatasi pelajar. Dengan kuasa yang terhad, yang Winx Club terpaksa berundur untuk Alfea di mana mereka memberi tumpuan kepada meningkatkan lagi kekuatan dalaman mereka, sambil dibantu Specialist dan Paladins. Winx Club dan teman lelaki mereka kembali ke Lynphea untuk melawan Treants. Flora menyelamatkan adiknya, Miele, dia dianugerahkan kuasa Bloomix . Selina juga mengeluarkan basilisks terbang untuk menguruskan Bloom dan Specialist.
5 (135)"Golden Auditorium"
"The Golden Auditorium"
February 7, 201425 November 2015
Stella dan Aisha mempunyai keberanian dan kebijaksanaan untuk mengelakkan serangan Basilisks yang terbang dan sebagai ganjaran, mereka dikurniakan kuasa Bloomix. Daphne menerima jemputan untuk ke Auditorium Emas. Selina menghantar Sprites Penghuru - hara ke Winx Club dengan jeritan mereka. Musa dan Tecna, mengetepikan perbezaan mereka, mereka berjaya menghentikan sprites dan mendapatkan kuasa Bloomix. Trix berjaya menawan Intstitusi Eraklyon , di mana mereka menghadapi Diaspro, yang mahu bekerjasama dengan Trix untuk membalas dendamnya pada Bloom.
6 (136)"I Mangiafuoco" (The Fire Eaters)
"Vortex of Flames"
February 14, 20141 Disember 2014
Persediaan pertabalan Daphne, Puteri Mahkota Domino, sudah mulai dengan berjalan lancar. Walau bagaimanapun, dengan perintah daripada Trix, Diaspro bertanggungjawab untuk membunuh Bloom. Naga Api Bloom, berkembang lemah kerana dia berkongsi sebahagian daripada Naga Apinya dengan Winx Club. Diaspro berjaya untuk membuang Bloom ke dalam Pusaran Api, yang di bawah istana Domino. Di samping itu, Selina menggunakan Legendarium untuk memanggil keluar pemakan api untuk menangani seluruh Winx.
7 (137)"La biblioteca perduta" (The Lost Library)
"The Lost Library"
February 17, 20148 Disember 2014
Di dalam kelas di Alfea, Faragonda meminta Daphne untuk membawa Winx ke bumi untuk mencari jalan untuk mengunci Legendarium untuk selama - lamanya. Trix menyamar sebagai pelajar untuk menemani mereka dan mensabotaj usaha mereka, manakala Selina kekal di Menara Awan. Semasa terbang di seluruh dunia, mereka menjumpai perpustakaan Alexandria. Walau bagaimanapun, Selina mengeluarkan mumia purba dari Legendarium untuk menghentikan Winx di jejak mereka.
8 (138)"L'attacco Della Sfinge" (The Attack of the Sphinx)
"Attack of the Sphinx"
February 10, 201415 Disember 2014
Di Mesir, Winx mengalahkan mumia; Selina kemudian memanggil Sphinx untuk menyerang Winx dan bandar Alexandria. Sementara itu, Acheron (terperangkap dalam Legendarium) memberitahu Selina untuk mencari buku peribadi dari perpustakaan, atau dia akan dikunci di dalam buku ini selama-lamanya. Semasa berlawan Sphinx, Trix (menyamar sebagai pari - pari Alfea) menyebabkan huru-hara, tetapi Winx dan Pixies berjaya menyelesaikannya. Bloom pergi untuk mencari buku harian di perpustakaan, yang dia tidak. Yang mengejutkan Bloom, dia juga mendapati Selina, yang didedahhkan bahawa dia pernah menjadi seorang kawan lama yang baik ketika mereka masih kanak-kanak.

Musim 7 (2015 - 2016)[sunting | sunting sumber]

Musim ketujuh diumumkan oleh Nickelodeon dan Rainbow pada tahun 2014. Musim Ketujuh memfokuskan tentang haiwan pari - pari yang perlu dilindungi oleh Winx kerana setiap haiwan pari - pari mempunyai kebolehan magik yang tersendiri dan menjadi punca keseimbangan Dimensi Magik. Winx mendapati ancaman terbaharu mereka, Kalshara yang bertukar bentuk badan dan abangnya yang merupakan ahli sihir lelaki, Brafilius cuba mendapat kuasa utama haiwan pari - pari. Untuk mengelak mereka mendapatkannya, Winx mesti mendapatkan kuasa Butterflix, Tynix dan bersatu dengan haiwan pari - pari.

Di Greece ianya mula disiarkan pada 24 Mei 2015, Episod di dalam Bahasa Inggeris mula ditayangkan di Asia pada 22 Jun 2015 - 26 Jun 2015, di UK dan Ireland pada 4 Julai 2015.

Musim 7 Tajuk Tarikh diudarakan di Itali
(Rai Gulp)
Tarikh diudarakan di Amerika Syarikat dan United Kingdom
( Nickelodeon)
(Nick Jr.)
1 (157)Il parco naturale di Alfea
"The Alfea Natural Park"
September 21, 20154 Julai 2015
10 Januari 2016
Faragonda menunjukkan Roxy dan seluruh ahli Winx, Taman Semula Jadi Alfea, yang dia dicipta untuk menyambut spesimen terakhir Fairy Haiwan di alam semesta ajaib. Malangnya, tiba-tiba seekor burung gagak yang melarikan digmoles terakhir dan mudah keluar melalui perisai yang hanya boleh dimasuki atau keluar oleh mereka yang pari - pari. Kuasa Bloomix Winx adalah tidak berkesan dalam menghentikan gagak dari menculik Digmole.
2 (158)Giovani fate crescono
"Young Fairies Grow Up"
September 21, 20154 Julai 2015
10 Januari 2016
Winx dan Roxy menerima tujuh batu memori daripada pengetua untuk perjalanan kembali ke masa: hanya dengan cara ini, mereka akan dapat untuk menyelamatkan Digmoles. Pada Alfea pada masa lalu kala, Winx terkejut seorang tidak lain hanya Faraganda yang muda (seorang pelajar mahasiswa ketika itu), yang mempunyai salah satu digmoles sebagai haiwan pari - pari sendiri. Tetapi rakan sebiliknya, Kalshara, mempunyai rancangan yang melibatkan dewan purba di mana sumber yang luas menetap sihir liar.
3 (159)Butterflix
"Butterflix"
September 22, 201511 Julai 2015
Kalshara, pari - pari muda dengan niat yang jahat, menguruskan untuk mempunyai akses kepada dewan lama Alfea College, di mana sihir liar tinggal dan bertukar menjadi agresif, seperti haiwan pelbagai makhluk. Dengan menyeberangi sumber sihir liar, dia menjadi seperti haiwan pelbagai makhluk. Dia kemudian dengan kejam mengubah saudara kekoknya, Brafilius, menjadi makhluk yang sama dan adalah yang pertama untuk bergerak dengan Kalshara untuk mencari haiwan pari - pari yang mempunyai kuasa mutlak, yang akan memberikan kawalan jumlah itu lebih semua haiwan pari - pari. Roxy dan seluruh ahlu Winx berjaya menyelamatkan digmoles. Sebagai ganjaran untuk kepahlawanan mereka, Winx mencapai transformasi Butterflix dan kembali ke masa kini.
4 (160)Il primo colore dell'universo
"The First Color of the Universe"
September 22, 201511 Julai 2015
Dengan kebolehan magik haiwan Roxy yang sangat kuat, Winx menemui dari digmoles bahawa haiwan pari - pari dengan warna yang pertama alam semesta itu sendiri mempunyai kuasa mutlak. Mereka kembali ke taman, di mana mereka menemui satu kura-kura purba. Roxy mengikuti jejak yang berbeza dan terpisah daripada rakan baiknya 'tetapi diserang hendap oleh Brafilius, yang mengambil batu memori dan melarikan satu lagi haiwan pari - pari.
5 (161)Un amico dal passato
"A Friend from the Past"
September 23, 201518 Julai 2015
Setelah mengambil batu memori Roxy, Brafilius mampu berjalan kembali ke masa. Winx, tidak termasuk Roxy, kembali ke zaman prasejarah dan menghadapi dinosaur ganas. Aisha bersatu dengan haiwan pari - pari yang bernama Squonk.
6 (162)Avventura su Lynphea
"Adventure on Lynphea"
September 23, 20151 8Julai 2015
Roxy memberitahu Winx bahawa spesis serigalamagi terancam. Winx pergi ke Lynphea untuk melihat apa yang berlaku di sana dengan serigalamagi dan terperangkap dalam racun kulat, yang menyebabkan mereka kebolehan Butterflix tidak berguna.
7 (163)Attenti al Magilupo
"Beware of the Wolf"
September 24, 201525 Julai 2015
Dengan bantuan Miele, Winx berjaya untuk mengalahkankulat yang berbisa dengan tidak langsung dengan kuasa Butterflix. Flora menyelamatkan Amrok dan rakan- rakan serigala maginya, yang mengakibatkan perkara yang luar biasa yang kuat,mereka bersatu antara satu sama lain.
8 (164)Ritorno al medioevo
"Back in the Middle Ages"
September 24, 201525 Julai 2015
Selepas gagal untuk membuat Squonk dan Amarok berkawan satu sama lain, Winx menggunakan batu Memori untuk perjalanan kembali ke zaman pertengahan Itali di mana Quillcats sepatutnya hidup di bumi. Tetapi Brafilius berada di situ juga untuk memastikan Quillcat ditangkap.
9 (165)Il gatto magico
"The Fairy Cat"
September 25, 20151 Ogos 2015
Orlando, seorang penyanyi yang tahu bagaimana untuk memanggil Quillcat, memutuskan untuk membantu Winx. Brafilius menyerang hendap kucing, tetapi Musa memberhentikan dia dengan kuasa Butterflixnya yang luar biasa. Oleh itu, Musa bersatu dengan Critty.
10 (166)Winx in trappola!
"Winx Trapped!"
September 25, 20151 Ogos 2015

Kalshara berazam untuk mengetahui jika Critty mempunyai kuasa mutlak yang dia dan abangnya cari. Jadi di tengah malam dia berusaha untuk ke Alfea untuk menculik Quillcat, Amarok dan haiwan pari - pari lain bangun dan mengejutkan Winx dan Winx bertukar dan terbang keluar untuk mencari Critty. Sewaktu dalam perjalanan Stella bersatu dengan haiwan pari - pari dipanggil Shiny dan mengikutinya bukannya Musa.

Winx yang lain (kecuali Stella) membawa jalan mereka ke pangkalan Kalshara di mana mereka akan disambut oleh haiwan parj - pari yang telah dipukau, tetapi Stella dan Shiny menyelamatkan hari.
11 (167)Missione nella giungla
"Mission in the Jungle"
September 26, 20158 Ogos 2015
Episod bermula dengan Stella cuba untuk mendapatkan Haiwan pari - pari untuk bersedia untuk pertunjukan fesyen yang dia rancang, tetapi malangnya ianya menjadi tidak betul tetapi dia mampu untuk membaiki ia dan pergi ke Winx apabila dia diberitahu Roxy yang mereka mempunyai misi untuk mereka.Harimau Sumatera sedang diburu oleh pemburu haram pelik yang berubah bentuk . The Winx tiba di bumi selepas Shiny menyebabkan kapal rosak. Di atas tanah yang Winx berpecah Musa, Flora, Bloom dan Sky mengembara ke dalam hutan di mana mereka menemui pemburu haram berbentuk berlainan, Sementara itu, Aisha, Tecna, Stella dan Nex mencari anak harimau.
12 (168)Un animale fatato per Tecna
"A Fairy Animal for Tecna"
September 26, 20158 Ogos 2015

Brafilius bergerak kembali ke masa menggunakan permata Roxy dan tiba di teras Purba Zenith. Sementara itu Roxy meminta semua haiwan pari - pari untuk datang ke biliknya supaya dia boleh melihat jika teorinya ke atas mereka adalah betul.Kemudian, dia mendapati Critty hilang; Roxy pergi untuk mendapatkan dia meninggalkan Amarok, Squonk dan Shiny sahaja. Sementara Roxy ke bilik Winx, dia ditawarkan sarapan. Sementara itu Shiny mendapat bergaduh dengan burung Roxy dan menyebabkan kesan domino, berakhir dengan salah satu daripada Glob Magic pecah, The Winx mendengar kekecohan dan tergesa-gesa ke bilik Roxy dan Aisha melihat glob pecah dan Roxy memberitahu bahawa mereka tidak dapat melihat haiwan yang berada dalam bahaya. Tecna menjelaskan dia mempunyai penyelesaian dan Winx pergi ke Zenith. Sementara itu Brafilius bermain dengan teras dan mengambil Flitter keluar dari kedudukannya menyebabkan Zenith tidak stabil, dia juga tidak sengaja memerangkap dirinya dalam paip. Winx keliru dengan keadaan huru-hara di bandar Zenith dan menggunakan batu memori untuk perjalanan kembali dan menterbalikkan apa Brafilius lakukan.

Tecna menyetabilkan teras dan bersatu dengan Flitter.
13 (169)Il segreto dell'unicorno
"The Unicorn's Secret"
September 27, 201515 Ogos 2015
Winx mengembara ke hutan buluh China untuk menyelamatkan panda dari makhluk misteri. Ianya telah didedahkan bahawa makhluk itu ialah unicorn yang terkena magik liar. Akhirnya, Bloom terikat dengan unicorn dan menjadikan ia ke dalam bentuk asal.
14 (170)Potere Tynix
"Tynix Transformation"
September 27, 201515 Ogos 2015
Sekaran Winx telah terikat dengan enam Fairy Haiwan, mereka perlu mencapai keharmonian di antara mereka. Selepas itu enam haiwan akan memberitahu mereka rahsia ia disimpan - Mereka adalah haiwan yang menjaga warna pertama alam semesta. Juga, mereka akan memberikan mereka gelang ajaib yang akan membolehkan mereka bertukar kepada Tynix. Tynix membolehkan mereka meneroka MiniWorlds yang menyokong setiap ekosistem.
15 (171)Le pietre magiche
"The Magic Stones"
September 28, 201522 Ogos 2015
Naga - naga dalam keadaan lemah kerana api Pyros telah diserap oleh Pontianak Api. Permintaan Kalshara sebagai melepaskan pertukaran untuk memanggil kembali. Namun mereka tidak tahu jika mereka boleh mempercayai katanya, tetapi mereka tahu bahawa mereka boleh mempercayai kuasa Tynix, jadi Winx dan haiwan pari - pari mereka memasuki MiniWorld batu permata dengan harapan bahawa mereka akan membawa api kembali dan menyelamatkan naga di Pyros.
16 (172)Ritorno a Baia Paradiso
"Back to Paradise Bay"
September 28, 201522 Ogos 2015
Winx belajar bahawa keseluruhan ekosistem dalam bahaya, jadi mereka bekerja keras dengan Specialist bersama-sama dengan Roxy untuk menyelesaikan misteri. Mereka akan masuk ke dalam MiniWorlds sekali lagi dengan pergi ke Paradise Bay.
17 (173)Viaggio in una goccia
"Lost in a Droplet"
September 29, 201529 Ogos 2015
Winx perlu berkembang permata baru cahaya, merela mengembara ke Penyangga Air di mana mereka semua akan menanamnya satu.
18 (174)Il rapimento di Stella
"Banana Day"
September 29, 201529 Ogos 2015
Winx menyelamatkan beberapa lemur dengan menghantar mereka kembali ke habitat semula jadi mereka, sementara itu Kalshara dan Brafilius meletakkan sihir liar pada beberapa pisang menjadikan mereka menjadi raksasa.
19 (175)L'arcobaleno di Magic
"The Magix Rainbow"
September 30, 20155 September 2015

Winx sedang mempamerkan haiwan pari - pari mereka di Domino, sehingga Roxy memberitahu mereka bahawa makhluk daripada Mantle Rainbow pada Graynor adalah dalam kesusahan. Sementara itu, Kalshara mengganggu perintah itu antara sihir liar dan magik pari - pari apabila dia cuba untuk menangkap makhluk, berfikir ia mempunyai kuasa mutlak.

'Nota:' Ini adalah kali kedua Winx Club menghadapi makhluk Rainbow mantel, yang dalam episod keenam musim kelima.
20 (176)Baby Winx
"Baby Winx"
September 30, 20155 September 2015
Kalshara percaya bahawa salah satu daripada haiwan pari - pari terikat dengan Winx mengandungi kuasa mutlak. Dia dan Brafilius memasang jerat bagi enam pari - pari, menjadikan mereka kanak-kanak perempuan.
21 (177)Pazzo, pazza mondo
"It's a Crazy, Crazy World!"
Oktober 1, 20152 Januari 2016
Winx diberi amaran oleh Roxy bahawa dalam Ethiopia, cranes(haiwan pari - pari) berada dalam bahaya yang besar kerana sihir liar di sana.Pada masa yang sama Kalshara dan Brafilius membuat perancangan untuk mengetahui haiwan mempunyai kuasa.Selepas menyelamatkan cranes dari Ethiopia dan menggunakan kuasa Tynix mereka untuk menyelamatkan cranes serta Pixies dan Winx bertemu dengan digmole dan memberitahu bahawa itu haiwan pari - pari yang bersatu dengan Faraganda, tetapi Kalshara berubah menjadi digmole untuk mencari kuasa ulimate.
22 (178)Il Regno dei diamanti
"The Kingdom of Diamonds"
Oktober 1, 20153 Januari 2016
Winx Club kembali ke Alfea dan cuba untuk digmole berhubung dengan Faragonda dan semuanya berjalan lancar seperti yang Puan Faragonda ingat.Semasa mencari tahu yang haiwan mempunyai kuasa mutlak, Bloom menyedari bahawa ada dunia mini dalam kristal yang kelihatan seperti seekor digmole. Pada akhirnya ketika Winx memulihkan kuasa Kerajaan berlian, Flora terperangkap di tempat batuan taman yang terjatuh.Dapat ke Winx menyelamatkan Flora, sebelum semuanya terlambat?
23 (179)Il cuore di Alfea
"The Secret of Alfea"
Oktober 2, 20159 Januari 2016
Kembali di Kerajaan Berlian, Amarok menyelamatkan Flora dan mereka mengembalikan kuasa mutlak kristal dan apabila mereka kembali semula ke Alfea Kalshara meninggalkan bentuk digmolenya untuk menangkap kuasa mutlak dari Winx.Mereka menikmati kejayaan dan bergabung dengan Brafilius tetapi mempunyai konflik antara satu sama lain dan Brafilius mengambil kuasa mutlak dari Kalshara dan memanggil haiwan pari - pari yang paling berkuasa dalam Dimensi Magik dan ia milik Trix, mereka mempunyai haiwan pari -pari yang paling berkuasa dan dengan itu kembali semula ke dalam dunia sebenar untuk membalas dendam pada Winx yang memerangkap mereka dalam Legendarium.
24 (180)La farfalla dorata
"The Golden Butterfly"
Oktober 2, 201510 Januari 2016
Winx bertukar ke Tynix untuk mencari rama - rama emas satu - satunya cara hendk mengalahkan Trix.Sementara itu , Trix menyerang Alfea menggunakan haiwan pari - pari mereka sementara Faraganda , Daphne , Roxy dan pari - pari lain mempertahankan Alfea.
25 (181)Un patto inatteso
"New Magic Harmony"
Oktober 3, 201516 Januari 2016
26 (182)Il potere degli animali fatati
"The Power of the Fairy Animals"
Oktober 3, 201517 Januari 2016

Musim 8 (2019)[sunting | sunting sumber]

Di dalam satu temu ramah bersama Iginio Straffi, Winx Club musim 8 akan mula diudarakan selepas Winx Club: World Of Winx.

Tiada Yang Special Sangat sebab Malay Dub dah Tak buat lagi dan tak suka Winx Club lagi.[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]


Templat:Winx Club