Senarai gunung di Sulawesi

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Daftar gunung di Sulawesi[sunting | sunting sumber]

  1. Gunung Air Terang
  2. Gunung Ambang
  3. Gunung Balamba
  4. Gunung Balantak
  5. Gunung Balanti
  6. Gunung Balean
  7. Gunung Balia
  8. Gunung Balukang
  9. Gunung Bawakaraeng
  10. Gunung Beau
  11. Gunung Bendolo
  12. Gunung Biau
  13. Gunung Biencilo
  14. Gunung Bosa
  15. Gunung BuluSidol
  16. Gunung Bulutumpu
  17. Gunung Bungku Ulitan
  18. Gunung Daeng Besar
  19. Gunung Dako
  20. Gunung Dampal
  21. Gunung Gawalise
  22. Gunung Gumbasa
  23. Gunung Hohoban
  24. Gunung Ina Salean
  25. Gunung Indor
  26. Gunung Kajoga
  27. Gunung Kaladidi
  28. Gunung Kalangkangan
  29. Gunung Kamugatu
  30. Gunung Kana
  31. Gunung Kandela
  32. Gunung Katopasa
  33. Gunung Klabat
  34. Gunung Kura
  35. Gunung Lamati
  36. Gunung Lampobatang
  37. Gunung Langko
  38. Gunung Lante
  39. Gunung Larage
  40. Gunung Larowanga
  41. Gunung Leijon
  42. Gunung Lokon
  43. Gunung Lompe
  44. Gunung Lompona
  45. Gunung Lontio
  46. Gunung Lumut
  47. Gunung Madoilongi
  48. Gunung Maliku
  49. Gunung Malino
  50. Gunung Mao
  51. Gunung Mapipi
  52. Gunung Maranjongi
  53. Gunung Moa
  54. Gunung Moi
  55. Gunung Momu
  56. Gunung Moutong
  57. Gunung Mowi
  58. Gunung Mungku
  59. Gunung Nasopute
  60. Gunung Nokilalaki
  61. Gunung Ogoamas
  62. Gunung Paampou
  63. Gunung Padampapu
  64. Gunung Pantaolo
  65. Gunung Pantoli
  66. Gunung Pekawa
  67. Gunung Pentalo
  68. Gunung Petango
  69. Gunung Petingga
  70. Gunung Poesese
  71. Gunung Pompalesub
  72. Gunung Pondili
  73. Gunung Pongapu
  74. Gunung Punggoli
  75. Gunung Rowaka
  76. Gunung Salai
  77. Gunung Sibarongga
  78. Gunung Sigur
  79. Gunung Silabonggu
  80. Gunung Silangulu
  81. Gunung Silondau
  82. Gunung Sinio
  83. Gunung Sipalungku
  84. Gunung Sojol
  85. Gunung Soputan
  86. Gunung Taipa
  87. Gunung Talabobangke
  88. Gunung Tambusisi
  89. Gunung Tamosari
  90. Gunung Tanggungguno
  91. Gunung Tentolomatika
  92. Gunung Tilu, Lore Utara
  93. Gunung Tilu, Pamona Utara
  94. Gunung Timbulon
  95. Gunung Tinob
  96. Gunung Tinombala
  97. Gunung Togagiu
  98. Gunung Tokeka
  99. Gunung Tokolekaju
  100. Gunung Tongkoko
  101. Gunung Tomamatuh
  102. Gunung Tomin
  103. Gunung Tompobao
  104. Gunung Tompotika
  105. Gunung Tondolili
  106. Gunung Tumpusang
  107. Gunung Ulayo
  108. Gunung Ulubanasu
  109. Gunung Ulunaca
  110. Gunung Unggasa
  111. Gunung Waludunggu
  112. Gunung Watumbuni
  113. Gunung Winowango
  114. Gunung Witimpondo
  115. Gunung Wongu
  116. Gunung Wuno
  117. Pergunungan Latimojong


Pautan luar[sunting | sunting sumber]