Senarai ikan dari Malaysia

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut adalah senarai ikan air tawar dan air masin yang berasal dari Malaysia. Senarai ini adalah tidak lengkap;

  1. Ikan Aji-Aji Jalur Kuning
  2. Ikan Aji-Aji Kuning
  3. Ikan Aji-Aji
  4. Ikan Alu-Alu Belang
  5. Ikan Alu-Alu Besar
  6. Ikan Alu-Alu Gigi Gergaji
  7. Ikan Alu-Alu
  8. Ikan Among-Among
  9. Ikan Anak Riok
  10. Ikan Anak-Tamban Jepuh
  11. Ikan Anak-Tamban Perak
  12. Ikan Andapong
  13. Ikan Anggola
  14. Ikan Anglerfish
  15. Ikan Anjang-Anjang Jalur Kembar
  16. Ikan Anjang-Anjang Dwifilamen Jalur Kembar
  17. Ikan Anjang-Anjang Gigi Kecil
  18. Ikan Anjang-Anjang Monofilamen
  19. Ikan Anjang-Anjang Tiga Garis
  20. Ikan Aruan Tasek
  21. Ikan Aruan
  22. Ikan Asoh
  23. Ikan Asuh-Asuh Tilapia
  24. Ikan Aya Bonito
  25. Ikan Aya Budak
  26. Ikan Aya Jepun
  27. Ikan Aya Kurik
  28. Ikan Aya Peluru
  29. Ikan Aya Selasih
  30. Ikan Aya
  31. Ikan Ayam-ayam
  32. Ikan Bada
  33. Ikan Bagang Belang Hitam
  34. Ikan Bagang Belang Putih
  35. Ikan Bagang Dwipelana
  36. Ikan Bagang Ekor Tanda
  37. Ikan Bagang Filament
  38. Ikan Bagang Garis
  39. Ikan Bagang Hitam Putih
  40. Ikan Bagang Panau
  41. Ikan Bagang Pelana
  42. Ikan Bagang Pipit
  43. Ikan Bagang Pisau
  44. Ikan Bagang Sarjan
  45. Ikan Bagang Semangka
  46. Ikan Bagang Timur
  47. Ikan Bagang Tompok Mata
  48. Ikan Bagang-Taring Dwiduri
  49. Ikan Bagang-Taring Dwiwarna
  50. Ikan Bagang-Taring Jalur Biru
  51. Ikan Bagang-Taring Mutiara
  52. Ikan Bagang-Taring Putih Tengah
  53. Ikan Bagang-Taring Zebra
  54. Ikan Bagas
  55. Ikan Baji Badan Berduri
  56. Ikan Baji Baji
  57. Ikan Baji Buaya
  58. Ikan Baji Cangkuk
  59. Ikan Baji Duri Besar
  60. Ikan Baji Duri
  61. Ikan Baji Ekor Belang
  62. Ikan Baji Ekor Jalur
  63. Ikan Baji Jepun
  64. Ikan Baji Karang
  65. Ikan Baji Kasar
  66. Ikan Baji Mata Kecil
  67. Ikan Baji Mata
  68. Ikan Baji Sirip Hitam
  69. Ikan Baji Tanda
  70. Ikan Baji Tirus
  71. Ikan Banang Bulat
  72. Ikan Bandang Bulat
  73. Ikan Bandfish
  74. Ikan Barat-Barat Celoreng Biru
  75. Ikan Barat-Barat Duri
  76. Ikan Barat-Barat Jalur Putih
  77. Ikan Barat-Barat Kipas
  78. Ikan Barat-Barat
  79. Ikan Barau-Barau Laut
  80. Ikan Batduan
  81. Ikan Batu Hulu
  82. Ikan Baung
  83. Ikan Bawal Hitam
  84. Ikan Bawal Putih
  85. Ikan Bawal Tambak
  86. Ikan Bawal-Bulan Perak
  87. Ikan Bayan Badak
  88. Ikan Bayan Bara
  89. Ikan Bayan Belang Biru
  90. Ikan Bayan Belang
  91. Ikan Bayan Benjol
  92. Ikan Bayan Bonggol
  93. Ikan Bayan Coreng
  94. Ikan Bayan Dwiwarna
  95. Ikan Bayan Gigi Tajam
  96. Ikan Bayan Jawa
  97. Ikan Bayan Kepala Bergaris
  98. Ikan Bayan Kerapu
  99. Ikan Bayan Nakhoda
  100. Ikan Bayan Peluru
  101. Ikan Bayan Pipi Hijau
  102. Ikan Bayan Tompok
  103. Ikan Bayan Topi Gelap
  104. Ikan Bayan Tribaris Sisik
  105. Ikan Bayan
  106. Ikan Bebaji Batik
  107. Ikan Bebaji Naga
  108. Ikan Belacak Lumpur
  109. Ikan Belacak
  110. Ikan Belaga
  111. Ikan Belalang Sayap
  112. Ikan Belalang Terbang
  113. Ikan Belalang-Paruh Bintik
  114. Ikan Belalang-Paruh Putih
  115. Ikan Belanak Anding
  116. Ikan Belanak Loban
  117. Ikan Belanak Mulut Lebar
  118. Ikan Belanak Tade
  119. Ikan Beliak Mata
  120. Ikan Belida
  121. Ikan Belin Kepala Tompok
  122. Ikan Belin Sirip Panjang
  123. Ikan Belin Sirip Tinggi
  124. Ikan Belitong Golok
  125. Ikan Belitong Lumba
  126. Ikan Belitong
  127. Ikan Belodok Batik
  128. Ikan Belodok Baying
  129. Ikan Belodok Belang Miring
  130. Ikan Belodok Gelang
  131. Ikan Belodok Jalur
  132. Ikan Belodok Kaca
  133. Ikan Belodok Karang
  134. Ikan Belodok Kening
  135. Ikan Belodok Layer
  136. Ikan Belodok Mas
  137. Ikan Belodok Puntang
  138. Ikan Belodok Rabuk
  139. Ikan Belodok Tembakul
  140. Ikan Belodok Tompok
  141. Ikan Belodok Ubi
  142. Ikan Belodok Udang
  143. Ikan Belukang
  144. Ikan Belukok Ekor Hitam
  145. Ikan Belukok Mamong
  146. Ikan Belukok Putih
  147. Ikan Belukok Sirip Biru
  148. Ikan Belukor Batu
  149. Ikan Belukor Keli
  150. Ikan Belukor
  151. Ikan Beluru
  152. Ikan Belut Dwiwarna
  153. Ikan Belut Sirip Panjang
  154. Ikan Belut
  155. Ikan Belut-Laut Batik
  156. Ikan Belut-Laut Belang Tompok
  157. Ikan Belut-Laut Belang
  158. Ikan Belut-Laut Bintik Hitam Putih
  159. Ikan Belut-Laut Gergasi
  160. Ikan Belut-Laut Kepala Kelabu
  161. Ikan Belut-Laut Koko
  162. Ikan Belut-Laut Sawa
  163. Ikan Belut-Laut Tanda
  164. Ikan Belut-Muara Benggala
  165. Ikan Bendera Belang Jingga
  166. Ikan Beras Biru
  167. Ikan Beras Perak
  168. Ikan Berudu Jepun
  169. Ikan Bibir-Tebal Badan Gelap
  170. Ikan Biji Nangka Biasa
  171. Ikan Biji Nangka Ekor Jalur
  172. Ikan Biji Nangka Ekor Tompok
  173. Ikan Biji Nangka Emas
  174. Ikan Biji Nangka India
  175. Ikan Biji Nangka Jepun
  176. Ikan Biji Nangka Mengkarong
  177. Ikan Biji Nangka Sunda
  178. Ikan Biji Nangka Tanda Merah
  179. Ikan Biji Nangka Tompok
  180. Ikan Biji Nangka Vitta
  181. Ikan Bilis Andra
  182. Ikan Bilis Bagan
  183. Ikan Bilis Bunga Air
  184. Ikan Bilis Cina
  185. Ikan Bilis Muka Tanda
  186. Ikan Bilis Pusu
  187. Ikan Bilis Siam
  188. Ikan Bilis Tembaga
  189. Ikan Bilis Teri
  190. Ikan Bilis
  191. Ikan Bleni Alun
  192. Ikan Bleni Belang
  193. Ikan Bleni Celak Kuning
  194. Ikan Bleni Filament
  195. Ikan Bleni Garis
  196. Ikan Bleni Jalur
  197. Ikan Bleni Kepala Kuning
  198. Ikan Bleni Layur
  199. Ikan Bleni Seram
  200. Ikan Bleni Yaeyama
  201. Ikan Blenni Tilan
  202. Ikan Blenny
  203. Ikan Bolos
  204. Ikan Bombin Alga
  205. Ikan Bombin Burma
  206. Ikan Bombin Daun
  207. Ikan Bombin Emas
  208. Ikan Bombin Karang
  209. Ikan Bombin-Tanda Emas
  210. Ikan Bombin-Tanda Lagun
  211. Ikan Bombin-Tanda Madu
  212. Ikan Bombin-Tanda Perut
  213. Ikan Bombin-Tanda Putih
  214. Ikan Bracelet Damsel
  215. Ikan Bulan Bulan
  216. Ikan Bulan
  217. Ikan Bulu Ayam Borneo
  218. Ikan Bulu Ayam Carik
  219. Ikan Bulu Ayam Indo
  220. Ikan Bulu Ayam Rahang Panjang
  221. Ikan Bulu Ayam Reben
  222. Ikan Bulu Ayam Sungai
  223. Ikan Bulu Ayam Tanda Emas
  224. Ikan Bunga Air Kepala Pendek
  225. Ikan Bunga Air Tembaga
  226. Ikan Bunga Air
  227. Ikan Buntal Belang
  228. Ikan Buntal Duri
  229. Ikan Buntal Kotak
  230. Ikan Buntal Susu
  231. Ikan Buntal-Gigi Kupang
  232. Ikan Buntal-Landak Panjang
  233. Ikan Buntal-Landak Paruh Burung
  234. Ikan Buntal-Landak Tanda
  235. Ikan Buntal-Landak Tompok
  236. Ikan Buntal-Pasir Batik
  237. Ikan Buntal-Pasir Bersih
  238. Ikan Buntal-Pasir Bintang
  239. Ikan Buntal-Pisang Kasar
  240. Ikan Buntal-Pisang Kerisi
  241. Ikan Buntal-Pisang Muda
  242. Ikan Buntung
  243. Ikan Cardinalfish
  244. Ikan Cardinalfish
  245. Ikan Cenculung
  246. Ikan Cermin
  247. Ikan Chemperas
  248. Ikan Cincaru
  249. Ikan Conger Eel
  250. Ikan Conor Curut
  251. Ikan Conor Ekor Rintik
  252. Ikan Conor Lampai
  253. Ikan Conor Sirip Pendek
  254. Ikan Cupak
  255. Ikan Daun Buluh
  256. Ikan Daun-Baru Belang
  257. Ikan Daun-Baru Bintik
  258. Ikan Debam Belang
  259. Ikan Debam Dua Tanda
  260. Ikan Debam Ekor Kuning
  261. Ikan Debam Jalur
  262. Ikan Debam Jingga
  263. Ikan Debam Palit Hitam
  264. Ikan Debam Palit Jingga
  265. Ikan Debam Perang
  266. Ikan Debam Pipi Putih
  267. Ikan Debam Sirip Kuning
  268. Ikan Debam Tanda
  269. Ikan Debam Topeng Kuning
  270. Ikan Debam-Layar Belang
  271. Ikan Debam-Layar Perang
  272. Ikan Debam-Taji Bintik
  273. Ikan Debam-Taji Bonggol
  274. Ikan Debam-Taji Bonjol Hidung
  275. Ikan Debam-Taji Enam Spina
  276. Ikan Debam-Taji Jingga
  277. Ikan Debam-Taji Satu
  278. Ikan Debam-Taji Tanduk
  279. Ikan Debam-Taji Tirus
  280. Ikan Delah Atas Kuning
  281. Ikan Delah Biru Emas
  282. Ikan Delah Jenjalau
  283. Ikan Delah Pinang
  284. Ikan Delah Remong
  285. Ikan Delah
  286. Ikan Demudok Abu-Abu
  287. Ikan Demudok Baying
  288. Ikan Demudok Bintik Kuning
  289. Ikan Demudok Bintik Oren
  290. Ikan Demudok Biru
  291. Ikan Demudok Cermin
  292. Ikan Demudok Cupak
  293. Ikan Demudok Kerepoh
  294. Ikan Demudok Lekuk
  295. Ikan Demudok Letup-Letup
  296. Ikan Demudok Muncung
  297. Ikan Demudok Nyior-Nyior
  298. Ikan Demudok Pipi Calit
  299. Ikan Demudok Putih
  300. Ikan Demudok Rambai
  301. Ikan Demudok Sirip Putih
  302. Ikan Dengkis Batik
  303. Ikan Dengkis Bintik Biru
  304. Ikan Dengkis Bintik Putih
  305. Ikan Dengkis Garis Emas
  306. Ikan Dengkis Gelap
  307. Ikan Dengkis Jawa
  308. Ikan Dengkis Kepala Jalur
  309. Ikan Dengkis Kuning Muncung
  310. Ikan Dengkis Sutor
  311. Ikan Dengkis Tompok Coklat
  312. Ikan Dengkis Tompok Emas
  313. Ikan Dengkis Tompok Oren
  314. Ikan Dengkis Topeng
  315. Ikan Dengkis Turus
  316. Ikan Depu Kerapu
  317. Ikan Depu Layer
  318. Ikan Depu Tebuan
  319. Ikan Depu
  320. Ikan Depu-Batu Karang
  321. Ikan Depu-Belang Karang
  322. Ikan Depu-Belang Karang
  323. Ikan Depu-Belang Zebra
  324. Ikan Depu-Belang Zebra
  325. Ikan Depu-Kala Janggut
  326. Ikan Depu-Kala Jingga
  327. Ikan Depu-Kerapu Bara
  328. Ikan Depu-Kerapu Karang
  329. Ikan Depu-Kerapu Sisik
  330. Ikan Depu-Laut Dalam Lolong
  331. Ikan Depu-Laut Gelang
  332. Ikan Depu-Lebah Abu
  333. Ikan Depu-Lebah Jalur
  334. Ikan Depu-Sengat Bongkok
  335. Ikan Depu-Sengat Janggut
  336. Ikan Depu-Singa Zebra
  337. Ikan Dory Ros
  338. Ikan Dory Tompok
  339. Ikan Doublebar Goatfish
  340. Ikan Dragonet
  341. Ikan Dragonet
  342. Ikan Drummer
  343. Ikan Duckbill Eel
  344. Ikan Dumpis
  345. Ikan Duri Jahan
  346. Ikan Duri Kasar
  347. Ikan Duri Kepala Licin
  348. Ikan Duri Kuning
  349. Ikan Duri Lorek
  350. Ikan Duri Mayong
  351. Ikan Duri Mino
  352. Ikan Duri Muncung
  353. Ikan Duri Pedukang
  354. Ikan Duri Sodok
  355. Ikan Duri Sumatera
  356. Ikan Duri Tompok
  357. Ikan Duri Vena
  358. Ikan Eagle Ray
  359. Ikan Ebek
  360. Ikan Empirang Kasai
  361. Ikan Empirang Kepala Pendek
  362. Ikan Empirang Sirip Gelap
  363. Ikan Empirang Sungai
  364. Ikan Empirang
  365. Ikan Empirit
  366. Ikan Eskolar Benggala
  367. Ikan Eskolar Raja
  368. Ikan Flathead
  369. Ikan Flathead
  370. Ikan Flounder
  371. Ikan Freshwater Pipefish
  372. Ikan Gabus
  373. Ikan Gaper
  374. Ikan Gayam Panji
  375. Ikan Gayam Topeng
  376. Ikan Gedempu Duri
  377. Ikan Gedempu Singa
  378. Ikan Gelama Bakau
  379. Ikan Gelama Benggala
  380. Ikan Gelama Birai
  381. Ikan Gelama Borneo
  382. Ikan Gelama Bota
  383. Ikan Gelama Cerua
  384. Ikan Gelama Duri
  385. Ikan Gelama Ekor Daun
  386. Ikan Gelama Eron
  387. Ikan Gelama Jarum
  388. Ikan Gelama Karut
  389. Ikan Gelama Keeling
  390. Ikan Gelama Kelam
  391. Ikan Gelama Kepak Kuning
  392. Ikan Gelama Kuning
  393. Ikan Gelama Lumpur
  394. Ikan Gelama Mata Besar
  395. Ikan Gelama Muara
  396. Ikan Gelama Papan
  397. Ikan Gelama Perak
  398. Ikan Gelama Pisang
  399. Ikan Gelama Siam
  400. Ikan Gelama Sisik
  401. Ikan Gelama Tanda
  402. Ikan Gelama Tukul
  403. Ikan Gelama-Janggut Sirip
  404. Ikan Gelama-Janggut Tanda
  405. Ikan Gelama-Janggut Tumpul
  406. Ikan Gelama-Panjang Palo
  407. Ikan Gelama-Panjang Pisang
  408. Ikan Gemian
  409. Ikan Gerepoh
  410. Ikan Gerong Belang
  411. Ikan Gerut-Gerut Ompakan
  412. Ikan Gerut-Gerut Pelana
  413. Ikan Gerut-Gerut Perak
  414. Ikan Gerut-Gerut Sebokoh
  415. Ikan Gerut-Gerut Selasih
  416. Ikan Gerut-Gerut Tanda
  417. Ikan Gobi Balung
  418. Ikan Gobi Jalur
  419. Ikan Gobi Jawa
  420. Ikan Gobi-Busur Biru
  421. Ikan Gobi-Pasir
  422. Ikan Goby
  423. Ikan Gombing Benggala
  424. Ikan Gombing Ekor Gunting
  425. Ikan Gombing Ekor Hitam
  426. Ikan Gombing Ekor Kuning
  427. Ikan Gombing Jalur Lima
  428. Ikan Gombing Jalur Tujuh
  429. Ikan Gombing Muka Bintik
  430. Ikan Gombing Tompok Hitam
  431. Ikan Gombing-Karang Tanda Putih
  432. Ikan Gombing-Para Belang Biru
  433. Ikan Gombing-Para Bintik Deria
  434. Ikan Gombing-Para Dwiwarna
  435. Ikan Gombing-Para Jalur Putih
  436. Ikan Gombing-Puyu Asap
  437. Ikan Gombing-Puyu Bahu Hitam
  438. Ikan Gombing-Puyu Bebeh
  439. Ikan Gombing-Puyu Hijau
  440. Ikan Gombing-Puyu Kupang
  441. Ikan Gombing-Puyu Weber
  442. Ikan Gombing-Sepat Biru Kelabu
  443. Ikan Gombing-Sepat Biru Kuning
  444. Ikan Gombing-Sepat Tanda
  445. Ikan Gombing-Tanda Arang
  446. Ikan Gombing-Tanda Lemon
  447. Ikan Gombing-Tanda Pangkal Ekor
  448. Ikan Gombing-Tanda Payau
  449. Ikan Gombing-Tanda Rintik Seribu
  450. Ikan Gombing-Tanda Sabah
  451. Ikan Gombing-Tanda Stigma
  452. Ikan Gombing-Taring Jalur Hitam
  453. Ikan Gombing-Taring Karang
  454. Ikan Guni Timur
  455. Ikan Guntur Hijau
  456. Ikan Guntur
  457. Ikan Gurnard
  458. Ikan Halfbeak
  459. Ikan Hangus
  460. Ikan Haruan Tasik
  461. Ikan Haruan
  462. Ikan Haruan-Laut Ekor Dwi Tanda
  463. Ikan Haruan-Laut Ekor Tompok Putih
  464. Ikan Haruan-Laut Lawi
  465. Ikan Haruan-Laut Merah Ros
  466. Ikan Haruan-Laut Tanda-U
  467. Ikan Helang Serama
  468. Ikan Hookfin Cardinalfish
  469. Ikan Ibu Kerisi
  470. Ikan Ikan Lele
  471. Ikan Ikan Mas
  472. Ikan Ikan Temelian
  473. Ikan Ikan Terbang
  474. Ikan Ikan T'Pachi
  475. Ikan Inggu Badut
  476. Ikan Inggu Belang
  477. Ikan Inggu Calit
  478. Ikan Inggu Pelana Putih
  479. Ikan Inggu Pelana
  480. Ikan Inggu Pipi Duri
  481. Ikan Inggu Tomato
  482. Ikan Inggu Uban
  483. Ikan Jahan
  484. Ikan Jarang-Gigi Jarau Bintik
  485. Ikan Jarang-Gigi Jarau Putih
  486. Ikan Jebong Birai Kuning
  487. Ikan Jebong Ekor Ros
  488. Ikan Jebong Kelar Jingga
  489. Ikan Jebong Misai
  490. Ikan Jebong Tompok Hitam
  491. Ikan Jebong Wau Bulan
  492. Ikan Jebong
  493. Ikan Jelawat
  494. Ikan Jemuduk Batik
  495. Ikan Jemuduk
  496. Ikan Jenahak Belang
  497. Ikan Jenahak Bercarik
  498. Ikan Jenahak Ekor Hitam
  499. Ikan Jenahak Jalur Kuning
  500. Ikan Jenahak Konai
  501. Ikan Jenahak Tanda
  502. Ikan Jenahak
  503. Ikan Jepun Perak
  504. Ikan Jepun Tirus
  505. Ikan Jepun
  506. Ikan Jepun
  507. Ikan Jerong Tenggiri
  508. Ikan Jerung Biru
  509. Ikan Jerung Galapagos
  510. Ikan Jerung Gigi Cerakah
  511. Ikan Jerung Sapi
  512. Ikan Jerung-Mako Sirip Pendek
  513. Ikan Jolong Beguk
  514. Ikan Jolong Birai Hitam
  515. Ikan Jolong Kajangan
  516. Ikan Jolong Kuala
  517. Ikan Jolong Laut
  518. Ikan Jolong Lompat
  519. Ikan Jolong Selang Tanda
  520. Ikan Jolong Sumbu
  521. Ikan Jolong Sungai
  522. Ikan Jolong Tirus
  523. Ikan Jolong-Jolong Sayap Besar
  524. Ikan Jolong-Jolong
  525. Ikan Kaban Bonggol Duri
  526. Ikan Kaban Kuning
  527. Ikan Kaban Muncung
  528. Ikan Kaban Tanda
  529. Ikan Kaban Tanduk
  530. Ikan Kacang-Kacang Dempak
  531. Ikan Kacang-Kacang Ekor Kuning
  532. Ikan Kacang-Kacang Mata Besar
  533. Ikan Kacang-Kacang Sirip Hitam
  534. Ikan Kacang-kacang
  535. Ikan Kaci Besikan
  536. Ikan Kaci Besikur
  537. Ikan Kaci Celebes
  538. Ikan Kaci Jalur
  539. Ikan Kaci Kakap
  540. Ikan Kaci Karang
  541. Ikan Kaci Lapbih
  542. Ikan Kaci Mandiabu
  543. Ikan Kaci Rajabau
  544. Ikan Kaci Timur
  545. Ikan Kaci
  546. Ikan Kakap Batu
  547. Ikan Kakap Laut
  548. Ikan Kakap Merah
  549. Ikan Kakap Merah
  550. Ikan Kaloi
  551. Ikan Kalui
  552. Ikan Kap Hitam
  553. Ikan Kap Kepala Besar
  554. Ikan Kap Lumpur
  555. Ikan Kap Makan Rumput
  556. Ikan Kap Perak
  557. Ikan Kap Rumput
  558. Ikan Kapak
  559. Ikan Kapas Batu
  560. Ikan Kapas Bujur
  561. Ikan Kapas Ekor Panjang
  562. Ikan Kapas Filamen
  563. Ikan Kapas Kaca
  564. Ikan Kapas Kapas
  565. Ikan Kapas Payau
  566. Ikan Kapas Sungai
  567. Ikan Kawan
  568. Ikan Kebasi Kuasi
  569. Ikan Kebasi Siam
  570. Ikan Kedera Sayap Panjang
  571. Ikan Kedera Tanda Biru
  572. Ikan Kedera Tanda Hitam
  573. Ikan Kekek Barbar
  574. Ikan Kekek Belang
  575. Ikan Kekek Dwifilamen
  576. Ikan Kekek Gedabang
  577. Ikan Kekek Hias
  578. Ikan Kekek Jalur
  579. Ikan Kekek Jarum
  580. Ikan Kekek Lampai
  581. Ikan Kekek Mahkota
  582. Ikan Kekek Muncung Pendek
  583. Ikan Kekek Sirip Jingga
  584. Ikan Kelabau
  585. Ikan Kelah
  586. Ikan Keli
  587. Ikan Kelisa Emas Malaysia
  588. Ikan Kembong
  589. Ikan Kembung Borek
  590. Ikan Kembung Lampai
  591. Ikan Kembung Pelaling
  592. Ikan Kenai
  593. Ikan Kepal Laut Jalur
  594. Ikan Kepala Timah
  595. Ikan Kepal-Batu Ekor
  596. Ikan Kepal-Batu Sinar
  597. Ikan Kepal-Batu Tompok
  598. Ikan Keper Sumpit
  599. Ikan Kepia
  600. Ikan Kepor
  601. Ikan Kerapu Air Tawar
  602. Ikan Kerapu Baik
  603. Ikan Kerapu Balong
  604. Ikan Kerapu Bara
  605. Ikan Kerapu Batu
  606. Ikan Kerapu Bebeh
  607. Ikan Kerapu Belang Kuning
  608. Ikan Kerapu Belang Perang
  609. Ikan Kerapu Belang Putih
  610. Ikan Kerapu Belang
  611. Ikan Kerapu Bintik Biru
  612. Ikan Kerapu Bintik Bulat
  613. Ikan Kerapu Bintik Jingga
  614. Ikan Kerapu Bintik Putih
  615. Ikan Kerapu Biru Bintik
  616. Ikan Kerapu Bunga
  617. Ikan Kerapu Ekor Gelap
  618. Ikan Kerapu Emas
  619. Ikan Kerapu Enam Garis
  620. Ikan Kerapu Enam Tompok
  621. Ikan Kerapu Garis Alun
  622. Ikan Kerapu Garis Biru
  623. Ikan Kerapu Garis
  624. Ikan Kerapu Harimau
  625. Ikan Kerapu Jepun
  626. Ikan Kerapu Karang
  627. Ikan Kerapu Karang
  628. Ikan Kerapu Keling
  629. Ikan Kerapu Kepala Bintik
  630. Ikan Kerapu Kertang
  631. Ikan Kerapu Kertas
  632. Ikan Kerapu Kontur
  633. Ikan Kerapu Laut Dalam
  634. Ikan Kerapu Lebah
  635. Ikan Kerapu Lenga
  636. Ikan Kerapu Lumpur
  637. Ikan Kerapu Merak
  638. Ikan Kerapu Minyak
  639. Ikan Kerapu Mulut Merah
  640. Ikan Kerapu Pertang
  641. Ikan Kerapu Pertang
  642. Ikan Kerapu Pipi Duri
  643. Ikan Kerapu Pisang
  644. Ikan Kerapu Polygon
  645. Ikan Kerapu Pulut
  646. Ikan Kerapu Sabit Kuning
  647. Ikan Kerapu Sabit Putih
  648. Ikan Kerapu Sebekah
  649. Ikan Kerapu Singa
  650. Ikan Kerapu Sirip Gelap
  651. Ikan Kerapu Sirip Hitam
  652. Ikan Kerapu Sunuh
  653. Ikan Kerapu Tanda
  654. Ikan Kerapu Tikus
  655. Ikan Kerapu Tomato
  656. Ikan Kerapu Tompok Awan
  657. Ikan Kerapu Tompok Bintik
  658. Ikan Kerapu Topeng
  659. Ikan Kerapu Tutul
  660. Ikan Kerapu
  661. Ikan Kerapu-Sunoh Bara
  662. Ikan Kerapu-Sunoh Bebeh
  663. Ikan Kerapu-Sunoh Pelana
  664. Ikan Kerapu-Sunoh Pisang
  665. Ikan Kerisi Badan Ramping
  666. Ikan Kerisi Bali Belang
  667. Ikan Kerisi Bali Filament
  668. Ikan Kerisi Bali Perak
  669. Ikan Kerisi Bali Ros
  670. Ikan Kerisi Bali
  671. Ikan Kerisi Birat
  672. Ikan Kerisi Celak Kuning
  673. Ikan Kerisi Dwifilamen
  674. Ikan Kerisi Emas
  675. Ikan Kerisi Fajar
  676. Ikan Kerisi Filamen Merah
  677. Ikan Kerisi Hujung Kuning
  678. Ikan Kerisi Jalur Cantum
  679. Ikan Kerisi Jalur Lima
  680. Ikan Kerisi Jepun
  681. Ikan Kerisi Kerdil
  682. Ikan Kerisi Merah Ros
  683. Ikan Kerisi Merah
  684. Ikan Kerisi Mulut Itik
  685. Ikan Kerisi Pelangi
  686. Ikan Kerisi Perut Kuning
  687. Ikan Kerisi Spina Merah
  688. Ikan Kerisi-Basi Bara
  689. Ikan Kerisi-Basi Delima
  690. Ikan Kerisi-Basi
  691. Ikan Kerisi-Guntur Basi
  692. Ikan Kerisi-Guntur Merah
  693. Ikan Kerong Batu
  694. Ikan Kerong Empat Jalur
  695. Ikan Kerong Jalur
  696. Ikan Kerong Padi
  697. Ikan Kerosok Jepun
  698. Ikan Kerosok Karang
  699. Ikan Kerosok Tritompok
  700. Ikan Kertang
  701. Ikan Kertatok Angsa
  702. Ikan Kertatok Taiwan
  703. Ikan Ketambak
  704. Ikan Ketarap Bintik Hitam
  705. Ikan Ketarap Bintik Jingga
  706. Ikan Ketarap Calit
  707. Ikan Ketarap Tegap
  708. Ikan Ketarap
  709. Ikan Ketumbang
  710. Ikan Ketutu
  711. Ikan Ketutu
  712. Ikan Kod India
  713. Ikan Kuda Laut Coreng
  714. Ikan Kuda Laut Duri
  715. Ikan Kuda Laut Landak
  716. Ikan Kuda Laut Rimau
  717. Ikan Kuda Laut Rintik
  718. Ikan Kuku
  719. Ikan Kulambar Cina
  720. Ikan Kulambar Ekor Tompok
  721. Ikan Kunyit Bendera
  722. Ikan Kunyit Benggala
  723. Ikan Kunyit Dori
  724. Ikan Kunyit Jalur Biru
  725. Ikan Kunyit Kunyit
  726. Ikan Kunyit Lima Garis
  727. Ikan Kunyit Madras
  728. Ikan Kunyit Remong
  729. Ikan Kunyit Saging
  730. Ikan Kunyit Tanda
  731. Ikan Kunyit Tompok
  732. Ikan Kunyit-Kunyit
  733. Ikan Kupu-Kupu Laut Ekor Panjang
  734. Ikan Kurau Jalur
  735. Ikan Kurau
  736. Ikan Ladder Gudgeon
  737. Ikan Lalang
  738. Ikan Lalang
  739. Ikan Lalawak
  740. Ikan Lambik
  741. Ikan Lampam Jawa
  742. Ikan Lampam Sungai
  743. Ikan Landok Ambon
  744. Ikan Landok Bibir Merah
  745. Ikan Landok Bintik Jingga
  746. Ikan Landok Calit Merah
  747. Ikan Landok Dalu
  748. Ikan Landok Ekor Kuning
  749. Ikan Landok Gertah
  750. Ikan Landok Jalur Jingga
  751. Ikan Landok Kercing
  752. Ikan Landok Ketambak
  753. Ikan Landok Lampai
  754. Ikan Landok Muncung Merah
  755. Ikan Landok Muncung
  756. Ikan Landok Sirip Bintik
  757. Ikan Landok Sirip Merah
  758. Ikan Landok Sisik Bintik
  759. Ikan Landok Sisik Hitam
  760. Ikan Landok Tanda Merah
  761. Ikan Landok Tanda
  762. Ikan Landok
  763. Ikan Lausu
  764. Ikan Lawang
  765. Ikan Layaran Pasifik
  766. Ikan Layaran
  767. Ikan Lee Koh
  768. Ikan Leekoh
  769. Ikan Lefteye Flounder
  770. Ikan Lelauh Kuning
  771. Ikan Lelauh Minyak
  772. Ikan Lembu Spina
  773. Ikan Lepih
  774. Ikan Lepu Belang
  775. Ikan Lepu Harimau
  776. Ikan Lepu Merah
  777. Ikan Lepu Rumpai
  778. Ikan Lidah Kepala Kecil
  779. Ikan Lidah Lumpur
  780. Ikan Lidah Merak
  781. Ikan Lidah Panjang
  782. Ikan Lidah Pasir
  783. Ikan Lidah Sawa
  784. Ikan Lidah Sisik Besar
  785. Ikan Lidah Sisik Kasar
  786. Ikan Lidah Trijalur
  787. Ikan Lidah
  788. Ikan Lidah
  789. Ikan Lidah-Bronok Timur
  790. Ikan Lidah-Lidah
  791. Ikan Lidah-Zebra Belang
  792. Ikan Lolong Kuning
  793. Ikan Lolong Mata Besar
  794. Ikan Lolong-Bara Bebintik Hitam
  795. Ikan Lolong-Bara Bebintik Kuning
  796. Ikan Lolong-Bara Ekor Sabit
  797. Ikan Lolong-Karang Baying
  798. Ikan Lolong-Karang Coreng Bahu
  799. Ikan Lolong-Karang Sirip Merah
  800. Ikan Lolong-Karang Sirip Tanda
  801. Ikan Lolong-Karang Tompok Mata
  802. Ikan Lolong-Karang
  803. Ikan Lomah Jepun
  804. Ikan Lomah Seriding
  805. Ikan Lomah
  806. Ikan Lumi-Lumi
  807. Ikan Makolar Biru
  808. Ikan Makolar Hitam
  809. Ikan Malaya
  810. Ikan Malong Biasa
  811. Ikan Malong Kuning
  812. Ikan Malong Perak
  813. Ikan Malong Perak
  814. Ikan Maluku
  815. Ikan Mameng Bintik Kuning
  816. Ikan Mameng Pelangi
  817. Ikan Mameng Triloba
  818. Ikan Mameng
  819. Ikan Mancong
  820. Ikan Mandi Abu
  821. Ikan Mangrove Stonefish
  822. Ikan Mata Besar
  823. Ikan Matahari Ekor
  824. Ikan Matahari
  825. Ikan Mayong
  826. Ikan Medusafish
  827. Ikan Mempasir Abu
  828. Ikan Mempasir Belang
  829. Ikan Mempasir Bintik Biru
  830. Ikan Mempasir Ekor Cabang
  831. Ikan Mempasir Garis Biru
  832. Ikan Mempasir Jepun
  833. Ikan Mempasir Kerdil
  834. Ikan Mempasir Merah Ros
  835. Ikan Mempasir Mutiara
  836. Ikan Mempasir Spina Tompok
  837. Ikan Mempasir Tosa
  838. Ikan Mempinang
  839. Ikan Mengkuku Garis Emas
  840. Ikan Mengkuku Raja
  841. Ikan Mengkuku Sirip Kuning
  842. Ikan Mengkuku Taiwan
  843. Ikan Mengkuku
  844. Ikan Menipis Ekor Panjang
  845. Ikan Menipis Parang
  846. Ikan Mentimah Jepun
  847. Ikan Merah Bambangan
  848. Ikan Merah Barahan
  849. Ikan Merah Bonggol
  850. Ikan Merah Coreng
  851. Ikan Merah Ekor Sabit
  852. Ikan Merah Ketambak
  853. Ikan Merah Maluku
  854. Ikan Merah Mata Hitam
  855. Ikan Merah Mata Hitam
  856. Ikan Merah Mentimun
  857. Ikan Merah Pucat
  858. Ikan Merah Pucat
  859. Ikan Merah Suman
  860. Ikan Merah Suman
  861. Ikan Merah Tanda
  862. Ikan Mersuji Hitam
  863. Ikan Mersuji Hitam
  864. Ikan Mersuji Pasifik Biru
  865. Ikan Mersuji Tahil
  866. Ikan Moluccan Sweeper
  867. Ikan Belut Moray
  868. Ikan Mrigal
  869. Ikan Mud-Bank Leatherjacket
  870. Ikan Mudskipper
  871. Ikan Nuri Belang
  872. Ikan Nuri Bulan
  873. Ikan Nuri Bulu
  874. Ikan Nuri Curut
  875. Ikan Nuri Dua Garis
  876. Ikan Nuri Ekor Kuning
  877. Ikan Nuri Enam Jalur
  878. Ikan Nuri Garis Hitam
  879. Ikan Nuri Garis Pipi
  880. Ikan Nuri Garis Tengah
  881. Ikan Nuri Gegelang
  882. Ikan Nuri Gelang Biru
  883. Ikan Nuri Gelang Ekor
  884. Ikan Nuri Gelang
  885. Ikan Nuri Gelap
  886. Ikan Nuri Gerhana
  887. Ikan Nuri Gigi Pahat
  888. Ikan Nuri Harimau
  889. Ikan Nuri Hijau
  890. Ikan Nuri Hitam Kuning
  891. Ikan Nuri Jalur Tajam
  892. Ikan Nuri Kepala Majal
  893. Ikan Nuri Kuning
  894. Ikan Nuri Kunyit
  895. Ikan Nuri Liku
  896. Ikan Nuri Lima Garis
  897. Ikan Nuri Muncung
  898. Ikan Nuri Pipi Garis
  899. Ikan Nuri Reben
  900. Ikan Nuri Sirip Hitam
  901. Ikan Nuri Sumpit
  902. Ikan Nuri Tanda Merah
  903. Ikan Nuri Tiga Reben
  904. Ikan Nuri Tikus
  905. Ikan Nuri Timor
  906. Ikan Nuri Tompok Atas
  907. Ikan Nyuk-nyuk
  908. Ikan Otek
  909. Ikan Paku Perak
  910. Ikan Paku Renyau
  911. Ikan Pancang Bendera
  912. Ikan Parang Sudip
  913. Ikan Parang Sungai
  914. Ikan Parang Sungai
  915. Ikan Parang-Parang
  916. Ikan Pari Batik
  917. Ikan Pari Bendera
  918. Ikan Pari Bintik Hitam
  919. Ikan Pari Bintik Putih
  920. Ikan Pari Daun
  921. Ikan Pari Dedap
  922. Ikan Pari Ekor Duri
  923. Ikan Pari Ekor Putih
  924. Ikan Pari Helang
  925. Ikan Pari Karang
  926. Ikan Pari Kelabu
  927. Ikan Pari Ketuka
  928. Ikan Pari Lalat
  929. Ikan Pari Merah
  930. Ikan Pari Muara
  931. Ikan Pari Mulut Tajam
  932. Ikan Pari Naga
  933. Ikan Pari Pasir
  934. Ikan Pari Pucat
  935. Ikan Pari Rimau
  936. Ikan Pari Sungai
  937. Ikan Pari Tembikar
  938. Ikan Pari
  939. Ikan Pari-Gergaji Jarang
  940. Ikan Pari-Gergaji Seragam
  941. Ikan Pari-Gergaji Silih
  942. Ikan Pari-Karan Ampai
  943. Ikan Pari-Karan Belangkas
  944. Ikan Pari-Karan Hitam
  945. Ikan Pari-Karan Perang
  946. Ikan Pari-Kelawar Bintik
  947. Ikan Pari-Kelawar Ekor Panjang
  948. Ikan Pari-Kelawar Hitam
  949. Ikan Pari-Kelawar Jawa
  950. Ikan Pari-Kemejan Kepala Keras
  951. Ikan Pari-Kemejan Muncung Panjang
  952. Ikan Pari-Kemejan Muncung Pendek
  953. Ikan Pari-Kemejan Tompok Putih
  954. Ikan Pari-Ketuka Lalat
  955. Ikan Pari-Ketuka Tanjung
  956. Ikan Pari-Lang Bintik Putih
  957. Ikan Pari-Lang Bunga
  958. Ikan Pari-Lang Jalur
  959. Ikan Pari-Lang Tompok Putih
  960. Ikan Pari-Lembik Merah
  961. Ikan Pari-Paus Kerdil
  962. Ikan Pari-Paus Tanpa Duri
  963. Ikan Pari-Raja Belanda
  964. Ikan Pari-Raja Tompok
  965. Ikan Pasir-Pasir Mentimun
  966. Ikan Pasir-Pasir Pipi Putih
  967. Ikan Pasir-Pasir Tiga Garis
  968. Ikan Pasir-Pasir Tompok Putih
  969. Ikan Patin
  970. Ikan Patipok
  971. Ikan Patung
  972. Ikan Pecah Periuk
  973. Ikan Pelata Bali
  974. Ikan Pelata Keledek
  975. Ikan Pelata Malam
  976. Ikan Pelata
  977. Ikan Pepatung Kurita
  978. Ikan Pepatung Tanda
  979. Ikan Pepuyu
  980. Ikan Pisang-Pisang
  981. Ikan Pisau Kering
  982. Ikan Pisau Lipat
  983. Ikan Pla Kra Ho
  984. Ikan Pufferfish
  985. Ikan Puntung-Damar Asian
  986. Ikan Puntung-Damar Kaki
  987. Ikan Puntung-Damar Perak
  988. Ikan Puntung-Damar Pucat
  989. Ikan Puntung-Damar Tompok
  990. Ikan Puntung-Damar Ubi
  991. Ikan Puput Belalak
  992. Ikan Puput Beliak Mata
  993. Ikan Puput Bersia
  994. Ikan Puput Bulan
  995. Ikan Puput Kalimantan
  996. Ikan Puput Kirang
  997. Ikan Puput Tirok
  998. Ikan Putih
  999. Ikan Putih
  1000. Ikan Putih
  1001. Ikan Puyu Laut
  1002. Ikan Puyu
  1003. Ikan Rambai Ebek
  1004. Ikan Rambai Sagai
  1005. Ikan Reben Tanda Kuning
  1006. Ikan Rohu
  1007. Ikan Sabah Dottyback
  1008. Ikan Sagai Lidah Putih
  1009. Ikan Sagai Mulut Hitam
  1010. Ikan Sagai
  1011. Ikan Sapsap Labu
  1012. Ikan Sapsap Pantai
  1013. Ikan Sarung Golok
  1014. Ikan Scorpionfish
  1015. Ikan Seabass
  1016. Ikan Sebarau
  1017. Ikan Sebekah Agar
  1018. Ikan Sebekah Ambon
  1019. Ikan Sebekah Belang
  1020. Ikan Sebekah Bonggol
  1021. Ikan Sebekah Dwibelang
  1022. Ikan Sebekah Dwijalur
  1023. Ikan Sebekah Ekor Laying
  1024. Ikan Sebekah Ekor Tanda
  1025. Ikan Sebekah Emas
  1026. Ikan Sebekah Gegaris
  1027. Ikan Sebekah Gelang Ekor
  1028. Ikan Sebekah Gigi Besar
  1029. Ikan Sebekah Harimau
  1030. Ikan Sebekah Hitam
  1031. Ikan Sebekah Jalur Perang
  1032. Ikan Sebekah Jalur Tembaga
  1033. Ikan Sebekah Kaca
  1034. Ikan Sebekah Kelam
  1035. Ikan Sebekah Kelar Jingga
  1036. Ikan Sebekah Laras Tebal
  1037. Ikan Sebekah Lima Jalur
  1038. Ikan Sebekah Maluku
  1039. Ikan Sebekah Mata Besar
  1040. Ikan Sebekah Pelana
  1041. Ikan Sebekah Perang
  1042. Ikan Sebekah Pipi Belang
  1043. Ikan Sebekah Rahang Putih
  1044. Ikan Sebekah Sinar
  1045. Ikan Sebekah Sirip Merah
  1046. Ikan Sebekah-Karang Garis Biru
  1047. Ikan Sebekah-Karang Merah
  1048. Ikan Sebekah-Karang Sirip Hijau
  1049. Ikan Sebekah-Karang Sirip Ungu
  1050. Ikan Sebekah-Karang Tritanda
  1051. Ikan Sebelah Balung
  1052. Ikan Sebelah Bulat
  1053. Ikan Sebelah Dwitompok
  1054. Ikan Sebelah Ekor Tompok
  1055. Ikan Sebelah Empat-Tanda Kembar
  1056. Ikan Sebelah Filament
  1057. Ikan Sebelah Gigi Besar
  1058. Ikan Sebelah Jawa
  1059. Ikan Sebelah Kayu Manis
  1060. Ikan Sebelah Lima Tanda Berlawi
  1061. Ikan Sebelah Lima Tanda
  1062. Ikan Sebelah Malaya
  1063. Ikan Sebelah Merak
  1064. Ikan Sebelah Natal
  1065. Ikan Sebelah Rintik
  1066. Ikan Sebelah Sisik Kasar
  1067. Ikan Sebelah Tiga Tompok
  1068. Ikan Sebelah Tritanda Lawi Tinggi
  1069. Ikan Sekiki Bulat
  1070. Ikan Sekiki Muncung
  1071. Ikan Selampai Gangsa
  1072. Ikan Selampai Payau
  1073. Ikan Selangat Belau
  1074. Ikan Selangat Nandong
  1075. Ikan Selangat Pias
  1076. Ikan Selar Kuning
  1077. Ikan Selar
  1078. Ikan Selayang Curut
  1079. Ikan Selayang Ekor Merah
  1080. Ikan Selayang Jarum
  1081. Ikan Selayang Lampai Merah
  1082. Ikan Selayang Mata Besar
  1083. Ikan Selayang Sardine
  1084. Ikan Selayang
  1085. Ikan Seligi
  1086. Ikan Selipar Aini
  1087. Ikan Seluang
  1088. Ikan Semilang Karang
  1089. Ikan Semilang Perut Putih
  1090. Ikan Semilang
  1091. Ikan Senangin Buih Tanda
  1092. Ikan Senangin Rambu Empat
  1093. Ikan Senangin Rambu Tiga
  1094. Ikan Senangin
  1095. Ikan Senangin-Buih Mulut Kecil
  1096. Ikan Senangin-Bulu Rambu Panjang
  1097. Ikan Senangin-Bulu Sirip Hitam
  1098. Ikan Senangin-Bulu
  1099. Ikan Senoncing Lolong
  1100. Ikan Sepat Siam
  1101. Ikan Seriding Botak
  1102. Ikan Seriding Buru
  1103. Ikan Seriding Duri
  1104. Ikan Seriding Jalur
  1105. Ikan Seriding Kaca
  1106. Ikan Seriding Kilat Malabar
  1107. Ikan Serunai Bintik Biru
  1108. Ikan Serunai Merah
  1109. Ikan Sesirat
  1110. Ikan Shrumbu
  1111. Ikan Sia
  1112. Ikan Siakap Karang
  1113. Ikan Siakap Putih
  1114. Ikan Silver Grunter
  1115. Ikan Silver Tilefish
  1116. Ikan Snake-Eel
  1117. Ikan Sole
  1118. Ikan Sole
  1119. Ikan Sole
  1120. Ikan Sole
  1121. Ikan Sole
  1122. Ikan Spotted Soapfish
  1123. Ikan Stargazer
  1124. Ikan Sulit Dwijalur
  1125. Ikan Sulit Jalur Emas
  1126. Ikan Sulit Jalur Hitam
  1127. Ikan Sulit Jalur Hitam
  1128. Ikan Sulit Karang
  1129. Ikan Sulit Karang
  1130. Ikan Sulit Pisang
  1131. Ikan Sulit Sejalur
  1132. Ikan Sulit Sejalur
  1133. Ikan Sulit Tompok Kuning
  1134. Ikan Sulit-Tana Belang
  1135. Ikan Sulit-Tana Ekor Kuning
  1136. Ikan Sulit-Tana Perak
  1137. Ikan Talang Bintik Lapis
  1138. Ikan Talang Lampai
  1139. Ikan Talang Lima Jari
  1140. Ikan Talang Padi
  1141. Ikan Talang
  1142. Ikan Tamban Atas Hitam
  1143. Ikan Tamban Jalur Biru
  1144. Ikan Tamban Putih
  1145. Ikan Tamban
  1146. Ikan Tamban-Beluru Siantan
  1147. Ikan Tamban-Beluru Tompok
  1148. Ikan Tamban-Buluh Bulat
  1149. Ikan Tamban-Buluh Pelangi
  1150. Ikan Tamban-Sisik Bali
  1151. Ikan Tamban-Sisik Hujung Hitam
  1152. Ikan Tamban-Sisik Jalurmas
  1153. Ikan Tamban-Sisik Pipih
  1154. Ikan Tamban-Sisik Putih
  1155. Ikan Tamban-Sisik Tajam
  1156. Ikan Tambong
  1157. Ikan Tapah
  1158. Ikan Tapak Kasut
  1159. Ikan Tapir Laut
  1160. Ikan Taring-Pelanduk Belang Enam
  1161. Ikan Taring-Pelanduk Celak
  1162. Ikan Taring-Pelanduk Celak
  1163. Ikan Taring-Pelanduk Cincin Biru
  1164. Ikan Taring-Pelanduk Jalur Kuning
  1165. Ikan Taring-Pelanduk Topeng Kuning
  1166. Ikan Tebakang
  1167. Ikan Tebal Pipi
  1168. Ikan Tebal Sisik
  1169. Ikan Tegaling
  1170. Ikan Telinga gajah
  1171. Ikan Temakang
  1172. Ikan Tembok Tebing
  1173. Ikan Temelian
  1174. Ikan Tengas
  1175. Ikan Tenggalan
  1176. Ikan Tenggiri Batang
  1177. Ikan Tenggiri Batang
  1178. Ikan Tenggiri Biru
  1179. Ikan Tenggiri Korea
  1180. Ikan Tenggiri Musang
  1181. Ikan Tenggiri Papan
  1182. Ikan Tenggiri Wahoo
  1183. Ikan Tengkerong Panjang
  1184. Ikan Terbang Banyak Tanda
  1185. Ikan Terbang Belalang
  1186. Ikan Terbang Pertengahan
  1187. Ikan Terbang Sayap-Layar Afrika
  1188. Ikan Terbang Sirip Tanda
  1189. Ikan Terbang Terbang
  1190. Ikan Terbol
  1191. Ikan Terbul
  1192. Ikan Terubuk Laut
  1193. Ikan Terubuk Sungai
  1194. Ikan Tetimah Tenggiri
  1195. Ikan Tilan Punai
  1196. Ikan Tilan-Pasir Sikat
  1197. Ikan Tilapia
  1198. Ikan Tilapia
  1199. Ikan Timah Pucuk
  1200. Ikan Timah-Kabut Lampai
  1201. Ikan Timah-Kabut Lang
  1202. Ikan Timah-Kabut Sulu
  1203. Ikan Timah-Langgai Balung
  1204. Ikan Timah-Layur Gigi
  1205. Ikan Timah-Layur Kepala Kecil
  1206. Ikan Titir
  1207. Ikan Todak Belang
  1208. Ikan Todak Buaya
  1209. Ikan Todak Nipis
  1210. Ikan Todak
  1211. Ikan Togok
  1212. Ikan Toman
  1213. Ikan Toman
  1214. Ikan Tongkol
  1215. Ikan Toros
  1216. Ikan Tribleni Belang
  1217. Ikan Tribleni Hitam Merah
  1218. Ikan Tribleni Jingga
  1219. Ikan Tribleni Mata Bonjol
  1220. Ikan Tribleni Mata Spina
  1221. Ikan Tribleni Mulut Besar
  1222. Ikan Tribleni Pucat
  1223. Ikan Tribleni Tanda
  1224. Ikan Tudung Periuk Bawal
  1225. Ikan Tudung Periuk Bunak
  1226. Ikan Tudung Periuk Kelawar
  1227. Ikan Tudung Periuk Telinga Gajah
  1228. Ikan Tuna Gigi Anjing
  1229. Ikan Tuna Sirip Kuning
  1230. Ikan Turungau
  1231. Ikan Turungau
  1232. Ikan Tuskfish
  1233. Ikan Ubi Merah
  1234. Ikan Ubi Pangkah
  1235. Ikan Ubi Sisik Pipi
  1236. Ikan Undok-Undok Batu
  1237. Ikan Undok-Undok Bintik Biru
  1238. Ikan Undok-Undok Kunyit
  1239. Ikan Undok-Undok Tenggiling
  1240. Ikan Undok-Undok
  1241. Ikan Whitemouth Jack
  1242. Ikan Wrasse
  1243. Ikan Yu Bintik Putih
  1244. Ikan Yu Borneo
  1245. Ikan Yu Duri Pasir
  1246. Ikan Yu Ekor Hitam
  1247. Ikan Yu Ekor Panjang
  1248. Ikan Yu Gigi Cangkuk
  1249. Ikan Yu Gigi Lurus
  1250. Ikan Yu Insang Enam
  1251. Ikan Yu Jalur Putih
  1252. Ikan Yu Jereh
  1253. Ikan Yu Karang
  1254. Ikan Yu Kebut
  1255. Ikan Yu Kemejan
  1256. Ikan Yu Kepak Hitam
  1257. Ikan Yu Kulit Tebal
  1258. Ikan Yu Mata Lekuk
  1259. Ikan Yu Minyak
  1260. Ikan Yu Muncung Keras
  1261. Ikan Yu Muncung Minyak
  1262. Ikan Yu Muncung Panjang
  1263. Ikan Yu Muncung Pasifik
  1264. Ikan Yu Muncung Susu
  1265. Ikan Yu Pasir Mulut Lebar
  1266. Ikan Yu Pasir
  1267. Ikan Yu Paus
  1268. Ikan Yu Punai
  1269. Ikan Yu Rimau
  1270. Ikan Yu Semilang
  1271. Ikan Yu Sirip Bulat Putih
  1272. Ikan Yu Sirip Hitam
  1273. Ikan Yu Sirip Lebar
  1274. Ikan Yu Sirip Perak
  1275. Ikan Yu Sirip Sabit
  1276. Ikan Yu Sungai
  1277. Ikan Yu Tenggiri
  1278. Ikan Yu Trihitam
  1279. Ikan Yu-Buntal Sarawak
  1280. Ikan Yu-Buntal Tompok
  1281. Ikan Yu-Cicak Bintik Putih
  1282. Ikan Yu-Cicak Gempal
  1283. Ikan Yu-Cicak Insang Putih
  1284. Ikan Yu-Cicak Lampai
  1285. Ikan Yu-Cicak Tembaga
  1286. Ikan Yu-Jaras Arab
  1287. Ikan Yu-Tukul Palang
  1288. Ikan Yu-Tukul Parang
  1289. Ikan Yu-Tukul Sanggul

Pautan luar[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

 Rencana ini merupakan rencana tunas. Anda boleh membantu Wikipedia dengan mengembangkannya.