Senarai jilid manga Detektif Conan (Jilid 11-20)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Senarai Jilid[sunting | sunting sumber]

Bil.Keluaran JepunISBN JepunKeluaran MelayuISBN Melayu
11 18 Julai 1996[1]ISBN 4-09-125041-6Januari 2001
  1. "Kain Penutup Meja Yang Tahu Bersuara" (話すテーブルクロス, "Hanasu Tēburu Kurosu")
  2. "Kematian Di Tempat Kejadian" (生放送中の死, "Namahōsō-chū no Shi")
  3. "Jalan Singkat Ciptaan Sendiri" (幻の道, "Maboroshi no Michi")
  4. "Siaran Langsung Filem Detektif Pendek" (緊急推理ショー, "Kinkyū Suiri Shō")
  5. "Orang Yang Penting!?" (大事な人!?, "Daiji na Hito!?")
  1. "Di Mana Alat Membunuh" (凶器のありか, "Kyōki no Arika")
  2. "Dua Keraguan" (二つの謎, "Futatsu no Nazo")
  3. "Bilik Bertapa" (修行の間, "Shugyō no Ma")
  4. "Kelopak Bunga Ceri Dan Lubang Di Atas Dinding" (桜と壁の穴, "Sakura to Kabe no Ana")
  5. "Daya Mengapung Di Udara Yang Istimewa" (宙に浮く力, "Chū ni Uku Chikara")
12 18 September 1996[2]ISBN 4-09-125042-4Februari 2001
  1. "Kotak Harta Profesor" (博士の宝箱, "Hakase no Takarabako")
  2. "Matahari Yang Berwarna Hitam" (黒い太陽, "Kuroi Taiyō")
  3. " Muka Sebenar Harta-benda" (宝の正体, "Takara no Shōtai")
  4. "Kejadian Yang Diluar Jangkaan" (突然の遭遇, "Totsuzen no Sōgū")
  5. "Di Mana Bom?" (爆弾の行方, "Bakudan no Yukue")
  1. "Kesilapan Conan" (コナンの誤算, "Konan no Gosan")
  2. "Temu Janji Dengan Sherlock Holmes" (マイクロフトでの集い, "Maikurofuto de no Tsudoi")
  3. "Perempuan Yang Terlalu Pandai" (知りすぎていた女, "Shirisugiteita Onna")
  4. "Bom Yang Tidak Diketahui" (ナゾの爆発, "Nazo no Bakuhatsu")
  5. "Pembohongan Terbocor" (見破られたウソ, "Miyaburareta Uso")
13 10 Disember 1996[3]ISBN 4-09-125043-2Mac 2001
  1. "Identiti Sebenar" (本当の姿, "Hontō no Sugata")
  2. "Saksi Utama...?!" (目撃者は...!?, "Mokugekisha wa...!?")
  3. "Tiga Pembunuh Yang Disyaki" (三つ子の容疑者, "Mitsugo no Yōgisha")
  4. "Kisah Sedih Tiga Orang Adik-beradik" (哀しき兄弟の絆, "Kanashiki Kyōdai no Kizuna")
  5. "Mayat Yang Terjun Sendiri" (落ちる死体, "Ochiru Shitai")
  1. "Pembunuh Yang Disyaki" (疑惑の自殺, "Giwaku no Jisatsu")
  2. "Bunga Dengan Rama-rama" (花と蝶, "Hana to Chō")
  3. "Pembunuh Yang Melarikan Diri" (逃亡者, "Tōbōsha")
  4. "Kesudahan Filem Raksasa Yang Sedih" (怪獣ゴメラの悲劇, "Kaijū Gomera no Higeki")
  5. "Siapa Pembunuh?" (去りゆく後ろ姿, "Sari Yuku Ushiro Sugata")
14 18 Mac 1997[4]ISBN 4-09-125044-0Jun 2001
  1. "Bukti Foto!" (写真があった!!, "Shashin ga Atta!!")
  2. "Nombor-nombor Dalam Telefon" (電話の数字, "Denwa no Sūji")
  3. " Pembunuhan Akan Berlaku?!" (事件はこれから!?, "Jiken wa Kore Kara!?")
  4. "Soal Siasat Ketika Musim Meluruh" (落葉の中の尋問, "Rakuyō no Naka no Jinmon")
  5. "Psikologi Ibu?!" (母さんの胸の中!?, "Kaa-san no Mune no Naka!?")
  1. "Senyuman Conan..." (コナンの笑み..., "Konan no Emi...")
  2. "Senyuman Yukiko..." (有希子の笑み..., "Yukiko no Emi...")
  3. "Seorang Lagi..." (もう一人の..., "Mō Hitori no...")
  4. "Perkumpulan Yang Aneh" (奇妙な集まり, "Kimyō no Atsumari")
  5. "Pelawat Yang Terakhir" (最後の客, "Saigo no Kyaku")
15 18 Jun 1997[5]ISBN 4-09-125045-9Julai 2001
  1. "Tak Ada?!" (ない!?, "Nai!?")
  2. "Alat Membunuh Yang Telah Hilang" (消えた凶器, "Kieta Kyōki")
  3. "Kebenaran Yang Diceritakan" (涙で語る真実, "Namida de Kataru Shinjitsu")
  4. "Suara Yang Mirip!?" (声が似てる!?, "Koe ga Niteru!?")
  5. "Motif Pembunuh..." (狙うは..., "Nerau wa...")
  1. "Irama 3 Kali Berulang?!" (デュエット!?, "Dyuetto!?")
  2. "Menggigit Jari?!" (指をペロッ!?, "Yubi o Perō!?")
  3. "Bunyi Bagaikan Panggilan Syaitan?!" (魔法を使った!?, "Mahō o Tsukatta!?")
  4. "Jeritan Syaitan" (悪魔の呼び声, "Akuma no Yobigoe")
  5. "Kain Balutan Yang Berdarah" (血染めの包帯, "Chizome no Hōtai")
16 9 Ogos 1997[6]ISBN 4-09-125046-7Ogos 2001
  1. "Pembunuh Putih" (白き殺人者, "Shiroki Satsujinsha")
  2. "Hakikat Telefon" (真実の電話, "Shinjitsu no Denwa")
  3. "Kemarahan Api Menyala" (炎の絆, "Honō no Kizuna")
  4. "Kes Ganjil Sekolah" (学校の不思議, "Gakkō no Fushigi")
  5. "Orang Misteri?!" (誰かいる!?, "Dareka Iru!?")
  1. "Pertemuan" (邂逅, "Kaikō")
  2. "Kehilangan" (消滅, "Shōmetsu")
  3. "Gejala" (気配, "Kehai")
  4. "Pertentangan" (終極, "Shūkyoku")
  5. "Muslihat Keluarga Seni Tembikar" (陶芸家達の企み, "Tōgeika-tachi no Takurami")
17 18 November 1997[7]ISBN 4-09-125047-5September 2001
  1. "Bukti Yang Kukuh" (動かぬ証拠, "Ugokanu Shōko")
  2. "Membunuh Dengan Bunyi?!" (音で殺す!?, "Oto de Korosu!?")
  3. "Tiga Strategi" (三つの謀, "Mittsu no Hakarigoto")
  4. "Alat Pembunuh Yang Melarikan Diri" (逃げた凶器, "Nigeta Kyōki")
  5. "Aku Tidak Lupai" (忘れちゃいない, "Wasurechainai")
  1. "Bagaimana?!" (どうしよう!?, "Dōshyō!?")
  2. "Jam Aneh..." (時計が..., "Tokei ga...")
  3. "Syaitan Menunjukkan Muka?!" (鬼が出た!?, "Oni ga Deta!?")
  4. "L・N・R"
  5. "Pengerahan Rakyat Artis" (役者が揃った, "Yakusha ga Sorotta")
18 17 Januari 1998[8]ISBN 4-09-125048-3Oktober 2001
  1. "Sebenarnya Sama..." (同じはずなのに..., "Onaji Hazu na no ni")
  2. "Dua Bilik" (二つの部屋, "Futatsu no Heya")
  3. "Kekasih Pertama..." (初恋の人..., "Hatsukoi no Hito...")
  4. "Kisah Sebenar Kebakaran" (燃える真実, "Moeru Shinjitsu")
  5. "Kejujuran?!" (心は開く!?, "Kokoro wa Hiraku!?")
  1. "Pelajar Tukaran..." (転校生は..., "Tenkōsei wa...")
  2. "Gadis Berbaju Hitam" (黒ずくめの女, "Kurozukume no Onna")
  3. "Ahli Kumpulan Rahsia Sherry" (コードネーム・シェリー, "Kōdo Nēmu Sherī")
  4. "Gadis Yang Berpura-pura" (偽りの少女, "Itsuwari no Shōjo")
  5. "Jenerah Mati" (チェックメイト, "Chekkumeito")
19 18 April 1998[9]ISBN 4-09-125049-1November 2001
  1. "Kenapa" (どうして..., "Dōshite....")
  2. "Penulis Yang Hilang" (蒸発した文士, "Jōhatsu Shita Bunshi")
  3. "Kemuncak 1/2" (½の頂点, "Nibun no Ichi no Chōten")
  4. "Perlafazan Bahasa Perancis..." (フランスにて..., "Furansu nite...")
  5. "Kota Makanan Lazat Osaka" (食いだおれの街, "Kuida Ore no Machi")
  1. "Dompet Orang Keempat" (四人目の財布, "Yoninme no Saifu")
  2. "Peristiwa Kekeliruan Dompet..." (財布の中の..., "Saifu no Naka no...")
  3. "Rahsia Lesen Memandu" (免許証の秘密, "Menkyoshō no Himitsu")
  4. "Bola Yang Diserang Hendap" (狙われたボール, "Nerareta Bōru")
  5. "Embusan Seramai 56 Ribu" (5万6千人の人質, "Goman-rokusen'nin no Hitojichi")
20 18 Julai 1998[10]ISBN 4-09-125050-5Disember 2001
  1. "Mata Dari Jauh" (遠くからの眼, "Τōku kara no Me")
  2. "Cepat Lari!" (逃げろ!, "Nigero!")
  3. "Kawansan Bersalji..." (雪原の中で..., "Setsugen no Naka de...")
  4. "Tindakan Yang Diragui" (怪しい動き, "Ayashii Ugoki")
  5. "Siasat" (探索, "Tansaku")
  1. "Membongkar Hal Sebenar" (発露, "Hatsuro")
  2. "Selamat Tinggal..." (サヨナラ..., "Sayonara...")
  3. "Bukti Dikesani" (証拠が見える, "Shōko ga Mieru")
  4. "Sayang Pada Kakak..." (姉思い..., "Ane Omoi...")
  5. " Temujadi" (孤城ヘの誘い, "Kojō e no Izanai")


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Detektif Conan Vol 11" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  2. ^ "Detektif Conan Vol 12" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  3. ^ "Detektif Conan Vol 13" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  4. ^ "Detective Conan Vol 14" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  5. ^ "Detective Conan Vol 14" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  6. ^ "Detektif Conan Vol 16" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  7. ^ "Detektif Conan Vol 17" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  8. ^ "Detektif Conan Vol 18" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai June 11, 2009. 
  9. ^ "Detektif Conan Vol 19" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  10. ^ "Detektif Conan Vol 20" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada asal pada 4 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009.