Senarai kampung di Finnmark

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Berikut merupakan senarai kampung di Finnmark, dalam negara Norway. Untuk daerah lain sila lihat Senarai kampung di Norway.

Tempat Koordinat Poskod Kawasan perbandaran
Áisaroaivi 70°16′08″N 24°06′03″E / 70.26889°N 24.10083°E / 70.26889; 24.10083 (Áisaroaivi) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Akkarfjord 70°36′43″N 23°38′59″E / 70.61194°N 23.64972°E / 70.61194; 23.64972 (Akkarfjord) 9650 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
Andsnes 70°14′06″N 21°14′12″E / 70.23500°N 21.23667°E / 70.23500; 21.23667 (Andsnes) 9186 Loppa komm.svg Loppa
Austertana
(Bahasa Sami Utara: Juovlavuotna)
70°26′18″N 28°30′39″E / 70.4384°N 28.5108°E / 70.4384; 28.5108 (Austertana) 9845 Tana komm.svg Tana
Bekkarfjord 70°35′03″N 27°14′50″E / 70.58417°N 27.24722°E / 70.58417; 27.24722 (Bekkarfjord) 9740 Lebesby komm.svg Lebesby
Bergsfjord 70°14′57″N 21°47′31″E / 70.24917°N 21.79194°E / 70.24917; 21.79194 (Bergsfjord) 9580 Loppa komm.svg Loppa
Berlevåg 70°51′28″N 29°05′10″E / 70.85778°N 29.08611°E / 70.85778; 29.08611 (Berlevåg) 9980 Berlevåg komm.svg Berlevåg
Bjørnevatn 69°40′02″N 29°59′16″E / 69.66722°N 29.98778°E / 69.66722; 29.98778 (Bjørnevatn) 9910 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Bonakas
(Bahasa Sami Utara: Bonjákas)
70°25′36″N 28°14′00″E / 70.42667°N 28.23333°E / 70.42667; 28.23333 (Bonakas) 9845 Tana komm.svg Tana
Breivik 70°35′55″N 22°06′29″E / 70.59861°N 22.10806°E / 70.59861; 22.10806 (Breivik) 9595 Hasvik komm.svg Hasvik
Breivikbotn 70°35′19″N 22°17′05″E / 70.58861°N 22.28472°E / 70.58861; 22.28472 (Breivikbotn) 9593 Hasvik komm.svg Hasvik
Brenna
(Bahasa Sami Utara: Breannjá)
(Bahasa Kven: [Prännä] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°30′22″N 25°43′54″E / 70.50611°N 25.73167°E / 70.50611; 25.73167 (Brenna) 9716 Porsanger komm.svg Porsanger
Brennelv
(Bahasa Sami Utara: Lavttejohka)
(Bahasa Kven: [Palo] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°03′15″N 25°01′49″E / 70.05417°N 25.03028°E / 70.05417; 25.03028 (Brennelv) 9700 Porsanger komm.svg Porsanger
Bugøynes 69°58′22″N 29°38′34″E / 69.97278°N 29.64278°E / 69.97278; 29.64278 (Bugøynes) 9935 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Bugøyfjord 69°52′05″N 29°20′45″E / 69.86806°N 29.34583°E / 69.86806; 29.34583 (Bugøyfjord) 9934 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Børselv
(Bahasa Sami Utara: Bissojohka)
(Bahasa Kven: [Pyssyjoki] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°19′03″N 25°33′58″E / 70.31750°N 25.56611°E / 70.31750; 25.56611 (Børselv) 9716 Porsanger komm.svg Porsanger
Båtsfjord 70°38′04″N 29°43′06″E / 70.63444°N 29.71833°E / 70.63444; 29.71833 (Båtsfjord) 9990 Båtsfjord komm.svg Båtsfjord
[Dorvonjárga] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan) 69°24′01″N 25°49′40″E / 69.4003°N 25.8279°E / 69.4003; 25.8279 (Dorvonjárga) 9730 Karasjok komm.svg Karasjok
Dønnesfjord 70°38′55″N 22°37′46″E / 70.64861°N 22.62944°E / 70.64861; 22.62944 (Dønnesfjord) 9593 Hasvik komm.svg Hasvik
Dyfjord 70°53′53″N 27°13′29″E / 70.89806°N 27.22472°E / 70.89806; 27.22472 (Dyfjord) 9782 Lebesby komm.svg Lebesby
Eiby 69°53′10″N 23°12′13″E / 69.88611°N 23.20361°E / 69.88611; 23.20361 (Eiby) 9518 Alta komm.svg Alta
Ekkerøy 70°04′26″N 30°06′12″E / 70.07389°N 30.10333°E / 70.07389; 30.10333 (Ekkerøy) 9800 Vadsø komm.svg Vadsø
Elvenes 69°40′45″N 30°06′20″E / 69.67917°N 30.10556°E / 69.67917; 30.10556 (Elvenes) 9900 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Finnkongkeila 70°54′39″N 28°27′12″E / 70.9107°N 28.4533°E / 70.9107; 28.4533 (Finnkongkeila) 9771 Gamvik komm.svg Gamvik
Forsøl 70°43′18″N 23°48′22″E / 70.72167°N 23.80611°E / 70.72167; 23.80611 (Forsøl) 9600 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
Fægfjord 70°28′49″N 24°13′23″E / 70.48028°N 24.22306°E / 70.48028; 24.22306 (Fægfjord) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Gamvik 71°03′49″N 28°14′48″E / 71.06361°N 28.24667°E / 71.06361; 28.24667 (Gamvik) 9775 Gamvik komm.svg Gamvik
Gjesvær 71°05′33″N 25°23′34″E / 71.09250°N 25.39278°E / 71.09250; 25.39278 (Gjesvær) 9765 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Golnes 70°04′23″N 30°01′56″E / 70.07306°N 30.03222°E / 70.07306; 30.03222 (Golnes) 9800 Vadsø komm.svg Vadsø
Grense Jakobselv 69°46′31″N 30°49′53″E / 69.7752°N 30.8313°E / 69.7752; 30.8313 (Grense Jakobselv) 9900 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Hakkstabben 70°16′42″N 23°07′21″E / 70.27833°N 23.12250°E / 70.27833; 23.12250 (Hakkstabben) 9532 Alta komm.svg Alta
Halsen
(Bahasa Sami Utara: Čeaváhaš)
70°30′37″N 24°01′18″E / 70.51028°N 24.02167°E / 70.51028; 24.02167 (Halsen) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Hamna i Ryggefjord
(Bahasa Sami Utara: Hávdna)
70°52′22″N 24°56′11″E / 70.87278°N 24.93639°E / 70.87278; 24.93639 (Hamna i Ryggefjord) 9692 Måsøys våpen.svg Måsøy
Hamningberg 70°32′26″N 30°36′52″E / 70.54056°N 30.61444°E / 70.54056; 30.61444 (Hamningberg) 9990 Båtsfjord komm.svg Båtsfjord
Hasvik 70°29′11″N 22°09′39″E / 70.48639°N 22.16083°E / 70.48639; 22.16083 (Hasvik) 9590 Hasvik komm.svg Hasvik
Havøysund
(Bahasa Sami Utara: Ávanuorri)
70°59′46″N 24°39′43″E / 70.99611°N 24.66194°E / 70.99611; 24.66194 (Havøysund) 9690 Måsøys våpen.svg Måsøy
Hellefjord 70°42′58″N 23°17′38″E / 70.7160°N 23.2939°E / 70.7160; 23.2939 (Hellefjord) 9653 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
Hesseng 69°41′15″N 29°59′20″E / 69.6875°N 29.9888°E / 69.6875; 29.9888 (Hesseng) 9912 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Hønsebybotn 70°31′58″N 23°24′35″E / 70.5328°N 23.4098°E / 70.5328; 23.4098 (Hønsebybotn) 9609 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
Ifjord
(Bahasa Sami Utara: Idjavuotna)
70°27′46″N 27°06′22″E / 70.4627°N 27.1060°E / 70.4627; 27.1060 (Ifjord) 9783 Lebesby komm.svg Lebesby
Igeldas
(Bahasa Sami Utara: Ikkaldas)
70°12′50″N 24°54′57″E / 70.21389°N 24.91583°E / 70.21389; 24.91583 (Igeldas) 9710 Porsanger komm.svg Porsanger
Indre Billefjord
(Bahasa Sami Utara: Billávuotna)
(Bahasa Kven: [Pillavuono] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°18′54″N 25°02′46″E / 70.31500°N 25.04611°E / 70.31500; 25.04611 (Indre Billefjord) 9710 Porsanger komm.svg Porsanger
Ingøy 71°05′04″N 24°03′30″E / 71.0844°N 24.0582°E / 71.0844; 24.0582 (Ingøy) 9672 Måsøys våpen.svg Måsøy
Isnestoften 70°08′02″N 22°59′21″E / 70.13389°N 22.98917°E / 70.13389; 22.98917 (Isnestoften) 9540 Alta komm.svg Alta
Ivarsfjord 70°48′45″N 27°57′25″E / 70.8126°N 27.9569°E / 70.8126; 27.9569 (Ivarsfjord) 9771 Gamvik komm.svg Gamvik
Jakobsnes 69°43′42″N 30°07′31″E / 69.72833°N 30.12528°E / 69.72833; 30.12528 (Jakobsnes) 9900 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Kamøyvær 71°02′55″N 25°54′19″E / 71.04861°N 25.90528°E / 71.04861; 25.90528 (Kamøyvær) 9750 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Karasjok
(Bahasa Sami Utara: Kárášjohka)
69°28′18″N 25°30′40″E / 69.47167°N 25.51111°E / 69.47167; 25.51111 (Karasjok) 9730 Karasjok komm.svg Karasjok
Karlebotn
(Bahasa Sami Utara: Stuorravuonna)
70°07′21″N 28°34′31″E / 70.12250°N 28.57528°E / 70.12250; 28.57528 (Karlebotn) 9840 Nesseby komm.svg Nesseby
Kautokeino
(Bahasa Sami Utara: Guovdageaidnu)
69°00′44″N 23°02′27″E / 69.01222°N 23.04083°E / 69.01222; 23.04083 (Kautokeino) 9520 Kautokeino komm.svg Kautokeino
Kiberg
(Bahasa Kven: [Kiiperi] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°17′07″N 30°59′53″E / 70.28528°N 30.99806°E / 70.28528; 30.99806 (Kiberg) 9960 Vardø komm.svg Vardø
Kiby 70°03′44″N 29°51′26″E / 70.06222°N 29.85722°E / 70.06222; 29.85722 (Kiby) 9800 Vadsø komm.svg Vadsø
Kifjord 70°54′51″N 27°23′26″E / 70.91417°N 27.39056°E / 70.91417; 27.39056 (Kifjord) 9790 Lebesby komm.svg Lebesby
Kistrand
(Bahasa Sami Utara: Čuđegieddi)
(Bahasa Kven: [Ryssämarkka] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°26′18″N 25°11′58″E / 70.43833°N 25.19944°E / 70.43833; 25.19944 (Kistrand) 9713 Porsanger komm.svg Porsanger
Kjelvik 71°00′07″N 26°06′45″E / 71.00194°N 26.11250°E / 71.00194; 26.11250 (Kjelvik) 9750 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Kjøllefjord 70°56′44″N 27°20′47″E / 70.94556°N 27.34639°E / 70.94556; 27.34639 (Kjøllefjord) 9790 Lebesby komm.svg Lebesby
Klubbukt
(Bahasa Sami Utara: Klubbu)
70°32′07″N 24°06′39″E / 70.53528°N 24.11083°E / 70.53528; 24.11083 (Klubbukt) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Kokelv
(Bahasa Sami Utara: Goavkejohka)
70°36′44″N 24°38′21″E / 70.61222°N 24.63917°E / 70.61222; 24.63917 (Kokelv) 9715 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Komagfjord 70°15′38″N 23°24′33″E / 70.26056°N 23.40917°E / 70.26056; 23.40917 (Komagfjord) 9536 Alta komm.svg Alta
Komagvær
(Bahasa Kven: [Kumaveri] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°14′44″N 30°32′02″E / 70.24556°N 30.53389°E / 70.24556; 30.53389 (Komagvær) 9960 Vardø komm.svg Vardø
Kongsfjord 70°43′13″N 29°19′10″E / 70.72028°N 29.31944°E / 70.72028; 29.31944 (Kongsfjord) 9982 Berlevåg komm.svg Berlevåg
Kongshus 70°08′40″N 23°16′05″E / 70.1444°N 23.2680°E / 70.1444; 23.2680 (Kongshus) 9533 Alta komm.svg Alta
Korsfjorden 70°14′51″N 23°23′10″E / 70.2474°N 23.3862°E / 70.2474; 23.3862 (Korsfjord) 9536 Alta komm.svg Alta
Krampenes 70°06′18″N 30°11′44″E / 70.10500°N 30.19556°E / 70.10500; 30.19556 (Krampenes) 9800 Vadsø komm.svg Vadsø
Kunes
(Bahasa Sami Utara: Gussanjárga)
70°21′02″N 26°31′22″E / 70.3506°N 26.5227°E / 70.3506; 26.5227 (Kunes) 9742 Lebesby komm.svg Lebesby
Kvalsund
(Bahasa Sami Utara: Ráhkkerávju)
70°30′09″N 23°58′47″E / 70.50250°N 23.97972°E / 70.50250; 23.97972 (Kvalsund) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Kvenvik
(Bahasa Sami Utara: Šuovošluovta)
69°55′37″N 23°06′17″E / 69.92694°N 23.10472°E / 69.92694; 23.10472 (Kvenvik) 9518 Alta komm.svg Alta
Kviby 70°06′54″N 23°22′53″E / 70.11500°N 23.38139°E / 70.11500; 23.38139 (Kviby) 9519 Alta komm.svg Alta
Kåfjord 69°56′13″N 23°01′39″E / 69.93694°N 23.02750°E / 69.93694; 23.02750 (Kåfjord, Alta) 9518 Alta komm.svg Alta
Kåfjord 70°52′34″N 25°45′20″E / 70.8762°N 25.7555°E / 70.8762; 25.7555 (Kåfjord, Nordkapp) 9750 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Kårhamn 70°32′40″N 23°08′53″E / 70.54444°N 23.14806°E / 70.54444; 23.14806 (Kårhamn) 9657 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
[Láhpoluoppal] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan) 69°12′31″N 23°45′36″E / 69.20861°N 23.76000°E / 69.20861; 23.76000 (Láhpoluoppal) 9525 Kautokeino komm.svg Kautokeino
Lakselv
(Bahasa Sami Utara: Leavdnja)
(Bahasa Kven: [Lemmijoki] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°03′04″N 24°58′18″E / 70.05111°N 24.97167°E / 70.05111; 24.97167 (Lakselv) 9700 Porsanger komm.svg Porsanger
Langnes 70°06′24″N 22°59′53″E / 70.10667°N 22.99806°E / 70.10667; 22.99806 (Langenes) 9540 Alta komm.svg Alta
Langfjordbotn
(Bahasa Sami Utara: Lákkovuonbahta)
70°02′23″N 22°15′28″E / 70.0397°N 22.2578°E / 70.0397; 22.2578 (Langfjordbotn) 9545 Alta komm.svg Alta
Langfjordbotn 70°37′24″N 27°38′37″E / 70.6234°N 27.6437°E / 70.6234; 27.6437 (Langfjordbotn) 9772 Gamvik komm.svg Gamvik
Langfjordeid 69°35′14″N 29°56′44″E / 69.58722°N 29.94556°E / 69.58722; 29.94556 (Langfjordeid) 9910 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Langfjordhamn 70°08′21″N 21°51′39″E / 70.13917°N 21.86083°E / 70.13917; 21.86083 (Langfjordhamn) 9583 Loppa komm.svg Loppa
Langfjordnes
(Bahasa Sami Utara: Goalsevuohppi)
70°43′10″N 28°04′58″E / 70.71944°N 28.08278°E / 70.71944; 28.08278 (Langfjordnes) 9772 Gamvik komm.svg Gamvik
Lebesby
(Bahasa Sami Utara: Davvesiida)
70°34′22″N 27°00′07″E / 70.57278°N 27.00194°E / 70.57278; 27.00194 (Lebesby) 9740 Lebesby komm.svg Lebesby
Leirbotn 70°07′08″N 23°23′38″E / 70.1190°N 23.3939°E / 70.1190; 23.3939 (Leirbotn) 9519 Alta komm.svg Alta
Lille Lerresfjord
(Bahasa Sami Utara: Liidnavuonna)
70°19′58″N 23°30′48″E / 70.33278°N 23.51333°E / 70.33278; 23.51333 (Lille Lerresfjord) 9536 Alta komm.svg Alta
Loppa 70°20′01″N 21°27′02″E / 70.33361°N 21.45056°E / 70.33361; 21.45056 (Loppa) 9586 Loppa komm.svg Loppa
Mafjord 71°03′46″N 23°59′42″E / 71.0627°N 23.9949°E / 71.0627; 23.9949 (Mafjord) 9672 Måsøys våpen.svg Måsøy
Masi
(Bahasa Sami Utara: Máze)
69°26′37″N 23°40′01″E / 69.44361°N 23.66694°E / 69.44361; 23.66694 (Masi) 9525 Kautokeino komm.svg Kautokeino
Mehamn 71°02′08″N 27°50′57″E / 71.03556°N 27.84917°E / 71.03556; 27.84917 (Mehamn) 9770 Gamvik komm.svg Gamvik
Måsøy 71°00′38″N 24°58′51″E / 71.01056°N 24.98083°E / 71.01056; 24.98083 (Måsøy) 9692 Måsøys våpen.svg Måsøy
Neiden 69°41′39″N 29°23′00″E / 69.69417°N 29.38333°E / 69.69417; 29.38333 (Neiden) 9930 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Nerskogen
(Bahasa Kven: [Alaouta] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
69°58′08″N 23°25′47″E / 69.9690°N 23.4296°E / 69.9690; 23.4296 (Nerskogen) 9517 Alta komm.svg Alta
Nervei
(Bahasa Sami Utara: Njereveadji)
70°39′55″N 27°51′17″E / 70.6653°N 27.8548°E / 70.6653; 27.8548 (Nervei) 9771 Gamvik komm.svg Gamvik
Nesseby
(Bahasa Sami Utara: Unjárga)
70°09′07″N 28°51′54″E / 70.15194°N 28.86500°E / 70.15194; 28.86500 (Nesseby) 9820 Nesseby komm.svg Nesseby
Nordfjorden 70°32′39″N 30°05′58″E / 70.5443°N 30.0994°E / 70.5443; 30.0994 (Nordfjorden) 9990 Båtsfjord komm.svg Båtsfjord
Nordmannset 70°52′15″N 27°30′15″E / 70.8707°N 27.5043°E / 70.8707; 27.5043 (Nordmannset) 9783 Lebesby komm.svg Lebesby
Nordvågen 70°58′49″N 26°01′55″E / 70.98028°N 26.03194°E / 70.98028; 26.03194 (Nordvågen) 9760 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Nuvsvåg 70°16′10″N 22°06′57″E / 70.26944°N 22.11583°E / 70.26944; 22.11583 (Nuvsvåg) 9582 Loppa komm.svg Loppa
Nyelv
(Bahasa Sami Utara: Ođđajohka)
70°04′14″N 28°50′52″E / 70.07056°N 28.84778°E / 70.07056; 28.84778 (Nyelv) 9820 Nesseby komm.svg Nesseby
Nyvoll
(Bahasa Sami Utara: Gárgu)
70°13′34″N 23°22′49″E / 70.22611°N 23.38028°E / 70.22611; 23.38028 (Nyvoll) 9519 Alta komm.svg Alta
Olderfjord
(Bahasa Sami Utara: Leaibevuotna)
(Bahasa Kven: [Leipovuono] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°28′25″N 25°04′16″E / 70.47361°N 25.07111°E / 70.47361; 25.07111 (Olderfjord) 9713 Porsanger komm.svg Porsanger
Oldernes 70°26′54″N 24°19′02″E / 70.44833°N 24.31722°E / 70.44833; 24.31722 (Oldernes) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Oldervik 70°31′32″N 24°10′34″E / 70.5255°N 24.1761°E / 70.5255; 24.1761 (Oldervik) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Pasvik 69°48′39″N 30°33′59″E / 69.8108°N 30.5665°E / 69.8108; 30.5665 (Pasvik) 9900 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Polmak
(Bahasa Sami Utara: Buolbmát)
70°04′14″N 28°00′26″E / 70.07056°N 28.00722°E / 70.07056; 28.00722 (Polmak) 9845 Tana komm.svg Tana
Porsangmoen
(Bahasa Sami Utara: Ingásguolbba)
69°54′13″N 24°59′58″E / 69.9036°N 24.9994°E / 69.9036; 24.9994 (Porsangmoen) 9709 Porsanger komm.svg Porsanger
Rafsbotn
(Bahasa Kven: [Rässivuono] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°01′07″N 23°32′14″E / 70.01861°N 23.53722°E / 70.01861; 23.53722 (Rafsbotn) 9517 Alta komm.svg Alta
Repvåg
(Bahasa Sami Utara: Reiffváhki)
70°44′48″N 25°40′19″E / 70.74667°N 25.67194°E / 70.74667; 25.67194 (Repvåg) 9768 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Revsneshamn
(Bahasa Sami Utara: Áhpenjárgohppi)
70°40′52″N 24°21′11″E / 70.68111°N 24.35306°E / 70.68111; 24.35306 (Revsneshamn) 9624 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Russelv
(Bahasa Sami Utara: Ruoššajohka)
70°28′11″N 23°37′07″E / 70.4697°N 23.6186°E / 70.4697; 23.6186 (Russelv) 9715 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Rustefjelbma
(Bahasa Sami Utara: Ruostefielbmá)
70°23′55″N 28°11′36″E / 70.39861°N 28.19333°E / 70.39861; 28.19333 (Rustefjelbma) 9845 Tana komm.svg Tana
Rypefjord 70°38′28″N 23°40′19″E / 70.64111°N 23.67194°E / 70.64111; 23.67194 (Rypefjord) 9610 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
Sandland
(Bahasa Sami Utara: Sáttomohgáddi)
70°16′02″N 21°36′10″E / 70.26722°N 21.60278°E / 70.26722; 21.60278 (Sandland) 9585 Loppa komm.svg Loppa
Sandnes 69°40′11″N 29°56′43″E / 69.6698°N 29.9453°E / 69.6698; 29.9453 (Sandnes) 9910 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Saraby
(Bahasa Sami Utara: Jiepmaluokta)
70°23′06″N 23°34′58″E / 70.3850°N 23.5827°E / 70.3850; 23.5827 (Saraby) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Sarnes 70°58′24″N 25°47′42″E / 70.97333°N 25.79500°E / 70.97333; 25.79500 (Sarnes) 9750 Nordkapp komm.svg Nordkapp
[Sieiddá] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan)
(Bahasa Sami Utara: Nuorttit Sieiddá)
70°13′52″N 28°10′43″E / 70.23111°N 28.17861°E / 70.23111; 28.17861 (Seida) 9845 Tana komm.svg Tana
[Siebe] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan) 68°51′57″N 23°08′32″E / 68.86583°N 23.14222°E / 68.86583; 23.14222 (Siebe) 9520 Kautokeino komm.svg Kautokeino
Sirma
(Bahasa Sami Utara: Sirbmá)
70°00′52″N 27°23′54″E / 70.01444°N 27.39833°E / 70.01444; 27.39833 (Sirma) 9826 Tana komm.svg Tana
Skaidi 70°25′57″N 24°30′07″E / 70.4325°N 24.5020°E / 70.4325; 24.5020 (Skaidi) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Skallelv
(Bahasa Sami Utara: Gállojohka)
(Bahasa Kven: [Kallijoki] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°11′21″N 30°20′06″E / 70.18917°N 30.33500°E / 70.18917; 30.33500 (Skallelv) 9800 Vadsø komm.svg Vadsø
Skarsvåg 71°06′47″N 25°49′37″E / 71.11306°N 25.82694°E / 71.11306; 25.82694 (Skarsvåg) 9763 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Skarvfjordhamn 70°45′33″N 23°07′10″E / 70.7591°N 23.1195°E / 70.7591; 23.1195 (Skarvfjordhamn) 9663 Hammerfest official komm.svg Hammerfest
Skavnakk 70°14′09″N 21°25′20″E / 70.2359°N 21.4222°E / 70.2359; 21.4222 (Skavnakk) 9587 Loppa komm.svg Loppa
[Skiippagurra] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan) 70°09′59″N 28°13′29″E / 70.1663°N 28.2248°E / 70.1663; 28.2248 (Skiippagurra) 9845 Tana komm.svg Tana
Skjånes 70°48′01″N 28°05′55″E / 70.8004°N 28.0985°E / 70.8004; 28.0985 (Skjånes) 9773 Gamvik komm.svg Gamvik
Skoganvarre
(Bahasa Sami Utara: Skuvvanvárri)
69°50′23″N 25°04′41″E / 69.83972°N 25.07806°E / 69.83972; 25.07806 (Skoganvarre) 9722 Porsanger komm.svg Porsanger
Skogfoss
(Bahasa Kven: [Hakokoski] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
69°22′27″N 29°41′38″E / 69.37417°N 29.69389°E / 69.37417; 29.69389 (Skogfoss) 9925 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Skrotnes
(Bahasa Kven: [Roskaniemi] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
69°25′39″N 29°59′39″E / 69.4274°N 29.9943°E / 69.4274; 29.9943 (Skrotnes) 9925 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Slettelv
(Bahasa Sami Utara: Šleafttajohka)
70°30′17″N 24°03′23″E / 70.5047°N 24.0563°E / 70.5047; 24.0563 (Slettelv) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Slåtten
(Bahasa Sami Utara: Muotki)
70°45′11″N 24°32′55″E / 70.75306°N 24.54861°E / 70.75306; 24.54861 (Slåtten) 9714 Måsøys våpen.svg Måsøy
Smalfjord 70°26′25″N 28°03′46″E / 70.4403°N 28.0627°E / 70.4403; 28.0627 (Smalfjord) 9845 Tana komm.svg Tana
Smørfjord 70°31′34″N 25°05′25″E / 70.5261°N 25.0903°E / 70.5261; 25.0903 (Smørfjord) 9713 Porsanger komm.svg Porsanger
Snefjord
(Bahasa Sami Utara: Muorral)
70°47′22″N 24°36′40″E / 70.78944°N 24.61111°E / 70.78944; 24.61111 (Snefjord) 9714 Måsøys våpen.svg Måsøy
Stallogargo
(Bahasa Sami Utara: Stállogárggu)
70°31′22″N 23°58′54″E / 70.52278°N 23.98167°E / 70.52278; 23.98167 (Stallogargo) 9620 Kvalsund komm.svg Kvalsund
Storbukt 69°41′09″N 30°27′31″E / 69.6857°N 30.4585°E / 69.6857; 30.4585 (Storbukt) 9900 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Store Kvalfjord 70°19′05″N 22°52′06″E / 70.3180°N 22.8684°E / 70.3180; 22.8684 (Store Kvalfjord) 9531 Alta komm.svg Alta
Store Lerresfjord 70°17′02″N 23°32′17″E / 70.2839°N 23.5381°E / 70.2839; 23.5381 (Store Lerresfjord) 9536 Alta komm.svg Alta
Store Molvik 70°47′14″N 28°40′16″E / 70.7871°N 28.6712°E / 70.7871; 28.6712 (Store Molvik) 9980 Berlevåg komm.svg Berlevåg
Storekorsnes
(Bahasa Sami Utara: Giranjárga)
70°12′51″N 23°12′07″E / 70.21417°N 23.20194°E / 70.21417; 23.20194 (Storekorsnes) 9519 Alta komm.svg Alta
Storskog 69°39′29″N 30°12′21″E / 69.6580°N 30.2059°E / 69.6580; 30.2059 (Storskog) 9910 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
[Šuoššjávri] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan) 69°22′33″N 24°15′19″E / 69.3757°N 24.2552°E / 69.3757; 24.2552 (Šuoššjávri) 9730 Karasjok komm.svg Karasjok
Svanvik 69°27′35″N 30°02′10″E / 69.45972°N 30.03611°E / 69.45972; 30.03611 (Svanvik) 9925 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Syltefjord 70°34′20″N 30°14′34″E / 70.5721°N 30.2429°E / 70.5721; 30.2429 (Syltefjord) 9990 Båtsfjord komm.svg Båtsfjord
Sønvismoen 69°55′27″N 23°29′36″E / 69.9241°N 23.4932°E / 69.9241; 23.4932 (Sønvismoen) 9517 Alta komm.svg Alta
Sør-Tverrfjord 70°13′10″N 21°42′50″E / 70.21944°N 21.71389°E / 70.21944; 21.71389 (Sør-Tverrfjord) 9584 Loppa komm.svg Loppa
Sørbotnen 70°57′23″N 27°33′08″E / 70.9563°N 27.5521°E / 70.9563; 27.5521 (Sørbotnen) 9790 Lebesby komm.svg Lebesby
Sørvær 70°37′49″N 21°59′04″E / 70.63028°N 21.98444°E / 70.63028; 21.98444 (Sørvær) 9595 Hasvik komm.svg Hasvik
Talvik 70°02′32″N 22°56′59″E / 70.04222°N 22.94972°E / 70.04222; 22.94972 (Talvik) 9540 Alta komm.svg Alta
Tana bru
(Bahasa Sami Utara: Deanušaldi)
70°11′56″N 28°11′25″E / 70.19889°N 28.19028°E / 70.19889; 28.19028 (Tana bru) 9845 Tana komm.svg Tana
Tappeluft
(Bahasa Sami Utara: Dáhpeluokta)
70°05′15″N 22°28′29″E / 70.08750°N 22.47472°E / 70.08750; 22.47472 (Tappeluft) 9545 Alta komm.svg Alta
Trollfjorden 70°40′48″N 28°37′48″E / 70.68000°N 28.63000°E / 70.68000; 28.63000 (Trollfjorden) 9980 Berlevåg komm.svg Berlevåg
Tufjord 71°00′17″N 23°54′31″E / 71.00472°N 23.90861°E / 71.00472; 23.90861 (Tufjord) 9670 Måsøys våpen.svg Måsøy
Transfarelv
(Bahasa Sami Utara: Gáidoš)
(Bahasa Kven: [Kaitusjoki] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
69°59′02″N 23°29′04″E / 69.9840°N 23.4845°E / 69.9840; 23.4845 (Transfarelv) 9517 Alta komm.svg Alta
Turelva 70°01′39″N 23°24′17″E / 70.02750°N 23.40472°E / 70.02750; 23.40472 (Turelva) 9517 Alta komm.svg Alta
Tverrelvdalen
(Bahasa Kven: [Fallijoki] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
69°56′42″N 23°23′31″E / 69.9449°N 23.3919°E / 69.9449; 23.3919 (Tverrelvdalen) 9517 Alta komm.svg Alta
Tårnet 69°40′26″N 30°26′35″E / 69.67389°N 30.44306°E / 69.67389; 30.44306 (Tårnet) 9900 Sør-Varanger komm.svg Sør-Varanger
Valan 71°00′32″N 25°58′41″E / 71.0090°N 25.9781°E / 71.0090; 25.9781 (Valan) 9750 Nordkapp komm.svg Nordkapp
Valen 70°04′44″N 30°05′29″E / 70.0789°N 30.0915°E / 70.0789; 30.0915 (Valen) 9800 Vadsø komm.svg Vadsø
[Váljohka] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan) 69°41′27″N 25°55′43″E / 69.6907°N 25.9286°E / 69.6907; 25.9286 (Váljohka) 9730 Karasjok komm.svg Karasjok
Varangerbotn
(Bahasa Sami Utara: Vuonnabahta)
70°10′21″N 28°33′21″E / 70.17250°N 28.55583°E / 70.17250; 28.55583 (Varangerbotn) 9820 Nesseby komm.svg Nesseby
Vassdalen 70°13′51″N 22°21′51″E / 70.2307°N 22.3642°E / 70.2307; 22.3642 (Vassdalen) 9550 Loppa komm.svg Loppa
Veidnes 70°39′27″N 26°35′17″E / 70.65750°N 26.58806°E / 70.65750; 26.58806 (Veidnes) 9717 Lebesby komm.svg Lebesby
Vesterelv 70°31′54″N 30°00′25″E / 70.5317°N 30.0070°E / 70.5317; 30.0070 (Vesterelv) 9990 Båtsfjord komm.svg Båtsfjord
Vestre Jakobselv
(Bahasa Sami Utara: Ánnejohka)
(Bahasa Kven: [Annijoki] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°06′41″N 29°19′59″E / 70.11139°N 29.33306°E / 70.11139; 29.33306 (Vestre Jakobselv) 9802 Vadsø komm.svg Vadsø
Ystnes 70°15′27″N 22°21′10″E / 70.25750°N 22.35278°E / 70.25750; 22.35278 (Ystnes) 9550 Loppa komm.svg Loppa
Øksfjord
(Bahasa Sami Utara: Ákšovuotna)
70°14′21″N 22°22′17″E / 70.23917°N 22.37139°E / 70.23917; 22.37139 (Øksfjord) 9550 Loppa komm.svg Loppa
Øksfjordbotn 70°06′31″N 22°31′39″E / 70.10861°N 22.52750°E / 70.10861; 22.52750 (Øksfjordbotn) 9550 Loppa komm.svg Loppa
Øvre Alta 69°55′31″N 23°15′51″E / 69.92528°N 23.26417°E / 69.92528; 23.26417 (Øvre Alta) 9518 Alta komm.svg Alta
Øvre Brennelv
(Bahasa Kven: [Yli-Palo] error: {{lang}}: teks mempunyai penanda italik (bantuan))
70°03′03″N 25°04′03″E / 70.0507°N 25.0676°E / 70.0507; 25.0676 (Øvre Brennelv) 9700 Porsanger komm.svg Porsanger

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Pautan luar[sunting | sunting sumber]