Senarai rancangan yang disiarkan oleh ntv7

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke navigasi Pergi ke carian

Berikut merupakan beberapa program ntv7 yang selalu ditayangkan.

Rancangan siaran radio secara maya[sunting | sunting sumber]

  • Fly FM@ntv7 (akan datang)

Berita[sunting | sunting sumber]

Waktu berita dan termasuk program-program berikut:

  • Edisi 7 (*Berita Bahasa Melayu - 30 minit)
  • 7 Edition (*Berita Bahasa Inggeris - 1 jam)

Rancangan pembelajaran di rumah[sunting | sunting sumber]

Rancangan Terkini[sunting | sunting sumber]

Bahasa Melayu
  • Topik@7 (kini dikenali sebagai Topik)
  • Edisi Siasat
  • Kail X
  • Breakfast@9pm
  • T.O.P (Trio On Point)
  • Jurnal Resipi
  • Soal Drama (dipindahkan ke TV9)
  • Running Man (dipindahkan ke TV9)
  • Stem (Program pendidikan)
  • Ala Carte
  • Actorlympics TV
  • Aiyoh!
  • Asam Garam
  • Pancaran
  • Elly
  • Hak Anda
  • Magix
  • Mi Casa
  • Sadiq & Co
  • Seekers
  • Thursday Nite Live
  • Wakenabeb
  • Talian Hayat
  • Celebrity Karaoke
  • Who Wants To Be a Millionaire (Versi Bahasa Malaysia)
  • Spanar Jaya
  • Celebrity Squares
  • 1..2 Jus!
  • Impian Illyana
  • Frontpage
  • Ampang Medikal
  • Dari KL Ke Queenstown
  • Dari KL ke Queenstown 2
  • Hartamas
  • Elly
  • Festival
  • Slot GlamaDrama (Slot Drama Melayu)

Bahasa Inggeris[sunting | sunting sumber]

Program Urban, yang terdiri daripada program-program berikut:

Drama

Tempatan & Luar negara

Bahasa Cina[sunting | sunting sumber]

Program Cina, yang terdiri daripada program-program berikut:

Tempatan

Pelbagai Rancangan

  • Three of Us
  • Happy enough!
  • Trace file
  • Find Angel
  • e7 (Berita Hiburan)
  • Things easy in the hand
  • Deal or No Deal Malaysia (Versi Bahasa Cina)
  • Star Idol Malaysia
  • Food crashed
  • Dare to dare to challenge II
  • Who Dinner ( PTV )
  • Gold as the prize
  • Happy enough II
  • Food in the fun
  • Invincible champion
  • Shout Out,It's Show Time

Drama

Tempatan & Luar Negara

  • The Beginning
  • Falling in Love
  • Man of the House
  • The Beautiful Scent
  • Fallen Angel
  • Love Is All Around
  • Where The Heart Is
  • Age Of Glory
  • Exclusive
  • Her Many Faces
  • The Thin Line
  • Addicted to Love
  • Lion.Hearts
  • The Iron Lady
  • Welcome Home, My Love
  • Pasar
  • My Kampong Days
  • My Destiny
  • Timeless Season
  • Friends Forever
  • Glowing Embers
  • The Glittering Days
  • Age Of Glory 2
  • Injustice
  • Mystique Valley
  • Tribulations of Life
  • Bliss robbery
  • Seeds of Life
  • The Good Old Days
  • When Easterly Showers Fall on the Sunny West

Kids@fgw[sunting | sunting sumber]

Anime & Cartoon

Urban[sunting | sunting sumber]

Program Urban , yang terdiri daripada program-program berikut:

Bahasa Inggeris

Pelbagai Rancangan

Tempatan & Luar Negara

  • The Breakfast Show
  • Life! Sesi
  • Biz Briefcase
  • Deal or No Deal (Malaysia versi Bahasa Inggeris)
  • DiGi The Next Level
  • MAG SEVEN
  • Art Of Living
  • Dansa
  • Cube
  • Bella
  • Take Me Out Malaysia
  • Take Me Out Extra
  • Make The Pitch

Drama

Tempatan & Luar Negara

Bahasa Malaysia
  • Actorlympics TV
  • Aiyoh!
  • Ala Carte
  • Asam Garam
  • Pancaran
  • Elly
  • Hak Anda
  • Magix
  • Mi Casa
  • Sadiq & Co
  • Seekers
  • Thursday Nite Live
  • Wakenabeb
  • Edisi Siasat
  • Talian Hayat
  • Celebrity Karaoke
  • Who wants To be a Millionaire(Versi Bahasa Malaysia)
  • Spanar jaya
  • Celebrity Squares
  • 1..2 Jus!
  • Impian Illyana
  • Frontpage
  • Ampang Medikal
  • Dari KL Ke Queenstown
  • Dari KL ke Queenstown 2
  • Hartamas
  • Elly
  • Festival
  • I Can See Your Voice Malaysia (Versi Bahasa Melayu)

TELENOVELA
  • Maria Mercedes
  • La Usurpadora
  • Mas Alla de La Usurpadora
  • Mis Tres Hermanas
  • Yo Soy Betty La Fea
  • Juana La Virgen
  • Secreto de Amor
  • Mi Gorda Bella
  • La Nina de Mis Ojos
  • La Duda
  • La Costena y El Cachaco
  • Anita No Te Rajes
  • Montecristo (Mexico)

Bahasa Cina[sunting | sunting sumber]

Program Cina , yang terdiri daripada program-program berikut:

Pelbagai Rancangan

Tempatan & Luar Negara

  • Three of Us
  • Happy enough!
  • Trace file
  • Find Angel
  • e7 (Berita Hiburan)
  • Things easy in the hand
  • Deal or No Deal Malaysia (Versi Bahasa Cina)
  • Star Idol Malaysia
  • Food crashed
  • Dare to dare to challenge II
  • Who Dinner ( PTV )
  • Gold as the prize
  • Happy enough II
  • Food in the fun
  • Invincible champion
  • Shout Out,It's Show Time
  • Lodge With Me

Drama

Tempatan & Luar Negara

  • The Beginning
  • Falling in Love
  • Man of the House
  • The Beautiful Scent
  • Fallen Angel
  • Love Is All Around
  • Where The Heart Is
  • Age Of Glory
  • Exclusive
  • Her Many Faces
  • The Thin Line
  • Addicted to Love
  • Lion.Hearts
  • The Iron Lady
  • Welcome Home, My Love
  • Pasar
  • My Kampong Days
  • My Destiny
  • Timeless Season
  • Friends Forever
  • Glowing Embers
  • The Glittering Days
  • Age Of Glory 2
  • Injustice
  • Mystique Valley
  • Tribulations of Life
  • Bliss robbery
  • Seeds of Life
  • The Good Old Days
  • When Easterly Showers Fall on the Sunny West
  • Dark Sunset

Rancangan Terdahulu[sunting | sunting sumber]

2000-an[sunting | sunting sumber]

  • My Wife and Kids
  • Friends
  • The Backyardigans
  • Dexter's Laboratory
  • Hi-5

2010-an[sunting | sunting sumber]

  • Just for Laughs: Gags
  • Tom & Jerry Kids
  • Baby Looney Tunes
  • Telefilem Puteri
  • Jibril

Drama Siri Amerika[sunting | sunting sumber]

Siri Musim (Tahun Produksi) Tarikh Siaran Timeslot
Grey's Anatomy 1 (2005) Aired on TV3, Selasa 10:00pm
2 (2005-2006) October 2006 - March 2007 Selasa 8:30pm
Re-run: Ahad, 1:30pm
3 (2006-2007) March 2007 - September 2007 Selasa 8:30pm
Mid 2007:Wednesdays 10:45pm

Re-run: Sundays, 1:30pm

4 (2007-2008) June 2008 - November 2008 Sabtu 9:45pm

Re-run: Thursdays, 11:45pm

5 (2008-2009) March 2009 - October 2008 Sabtu 10:00pm

Re-run: Thursdays, 12:00mn

6 (2009-2010) August 2010 - 29 January 2011
Sabtu 10:00pm
Starting 15 January: 3 weeks 2 hours marathon
Latest episodes available on TonTon
7 (2010-2011) 21 May 2011 - December 2011
Sabtu 10:00pm
Latest episodes available on TonTon
Private Practice (TV series) 1 (2007) June 2008 - August 2008 Sabtu 10:45pm

Re-run: Mondays, 11:45pm

2 (2008-2009) 22 October 2009 - March 2010 Saturdays 10:00pm
3 (2009-2010) 3 December 2010 Sabtu 11:00pm

Latest 5 episodes available on TonTon

Bones (TV series) 1 (2005-2006) 2006 Jumaat 8:30pm
2 (2006-2007) 2007 Rabu 8:30pm
3 (2007-2008) 2008 Isnin 8:30pm
4 (2008-2009) Episode 1-15:
February 2009 - July 2009 Episode 16-26:
October 2009 - December 2009
5 (2009-2010) March 2011 - 8 August 2011
Fringe (rancangan TV) 1 (2008-2009) 2 January 2010 - June 2010 Sabtu 8:30pm
2 (2009-2010) 18 July 2010 - 26 December 2010 Ahad 8:30pm
3 (2010-2011) Rabu 8:30pm
The Mentalist 1 (2008-2009) July 2009 - December 2009 Sabtu 8:30pm
2 (2009-2010) September 2010 - March 2011 Isnin 8:30pm
Lie to Me 1 (2008-2009) July 2009 - September 2009 Isnin 8:30pm
2 (2009-2010) 15 August 2011
CSI:Las Vegas 2001 -
CSI: Miami 2002 -
CSI: NY 2004 -
Survivor (TV series) 2001
Glee (TV series) Volume 1: Road to Sectionals 16 May 2010 Selasa, 8:30pm
Season 1: Volume 2: Road to Regionals January 2011
Glee (season 2) November 2011 Saturdays, 11:00pm
Drop Dead Diva Season 1 2011 Tuesdays 8:30pm
Episode 4 onwards (April 2011): Sundays 11:00pm
Eastwick (TV series) 6 August 2011 Sabtu, 11:00pm, 12:00pm

Drama Siri Hong Kong[sunting | sunting sumber]

Drama Siri TVB[sunting | sunting sumber]

Tarikh Siaran Tajuk Tahun Produksi dan Pelakon Timeslot
November 1 2007 Revolving Doors of Vengeance 2005 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
2007 The Gentle Crackdown 2005 Isnin Hingga Rabu , 10.45pm
2007 To Catch the Uncatchable 2005 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
2007 Shades of Truth 2004 Isnin Hingga Rabu , 10.45pm
2008 My Family 2005 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
February 19 2008 Ten Brothers 2005 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
February 19 2008 Strike at Heart 2005 Isnin Hingga Rabu , 10:45pm
March 2008 Into Thin Air 2005 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
April 2008 The Herbalist's Manual 2005 Isnin Hingga Jumaat, 6:00pm
April 15 2008 Placebo Cure 2005 Isnin Hingga Rabu, 10:45pm
May 16 2008 The Charm Beneath 2005 Isnin Hingga Jumaat, 6:00pm
June 2008 Guts of Man 2004 Isnin Hingga Rabu , 10:45pm
June 2008 Always Ready 2005 Isnin Hingga Jumaat, 6:00pm
July 16 2008 Bar Bender 2006 Isnin Hingga Rabu , 10:45pm
August 7 2008 A Pillow Case of Mystery 2006 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
September 2 2008 Safe Guards 2006 Isnin Hingga Rabu , 10:45pm
Sept 7 2008 Trimming Success 2006 Isnin Hingga Jumaat , 6:00pm
October 7 2008 The Dance of Passion 2006 Isnin Hingga Jumaat, 6:00pm
October 27 2008 Forensic Heroes 2006 Isnin Hingga Rabu , 10:45pm
January 2009 Under the Canopy of Love 2006 Isnin Hingga Rabu , 11:00pm
Feb 16 2009 War and Destiny 2006
April 2009 C.I.B. Files 2006
June 2009 La Femme Desperado 2006
August 2009 Love Guaranteed 2006
16 Sept 2009 The Family Link 2007
November 2009 Men in Pain 2006
January 2010 On the First Beat 2007
March 2010 Steps 2007
April 26 2010 Men Don't Cry 2007
June 14 2010 Fathers and Sons 2007
August 10 2010 The Price of Greed 2006
September 27 2010 Forensic Heroes II 2008
December 6 2010 When Easterly Showers Fall on the Sunny West 2008
February 15 2011 Sweetness in the Salt 2009
13 March 2011 E.U. 2009
22 June 2011 The Greatness of a Hero 2009
9 August 2011 Born Rich 2009
16 November 2011 The Threshold of a Persona 2009

Drama Siri Klasik TVB[sunting | sunting sumber]

Tarikh Siaran Tajuk (Tahun Produksi) Tahun Produksi dan Pelakon Timeslot
May 3 The Bund (1980) 1980, Chow Yun-fat, Ray Lui, Angie Chiu, Lau Dan Isnin Hingga Jumaat , 2:30pm
Jun 8 Police Cadet '84 (1984) Tony Leung, Maggie Cheung, Carina Lau
Ogos 3 File of Justice (1992) Bobby Au Yeung, Amy Chan, Michael Tao, Lau Mei-Koon, William So

ATV[sunting | sunting sumber]

  • The Good Old Days-,1996 (Isnin Hingga Khamis,12.30am).The drama still running,and it was previously aired in 2009,and also in 1998 by ntv7 sister channel,TV3.
  • Love In A Miracle which stars the protagonists of "The Good Old Days", weekdays at 2:30pm.
  • I Have A Date With Spring, 2009 & 2011
  • Lady Stealer (2002) starting 22 August 2011, Weekdays, 2:30PM

Drama Siri Tempatan[sunting | sunting sumber]

Cina[sunting | sunting sumber]

Tahun Tajuk Pelakon Producers Waktu Ke Udara
2003–2004 Homecoming Homecoming Long running Cantonese family drama, aired on 5.30pm weekdays, 251-episode Chinese Drama Series(AstroWLT+NTV7) Double Vision
2006 The Beginning Felicia Chin, Rynn Lim, Shaun Chen MediaCorp, ntv7 Isnin Hingga Jumaat, at 9:30pm
Falling in love Eunice Ng, William San, Zhang Yaodong
2007 Man of the House Li Wenhai, Jess Teong, Wang Yuqing, Alan Tern
The Beautiful Scent William San, Dawn Yeoh, Cai Peixuan
Fallen Angel Shaun Chen, Zzen Zhang, Cai Peixuan, Tiffany Leong
Love Is All Around Apple Hong, Wee Kheng Ming, Zhu Mimi, William San, Eunice Ng
2008 Where The Heart Is Priscelia Chan, Zhang Yaodong, Tong Xin Isnin Hingga Khamis, at 9:45pm
Age Of Glory Debbie Goh, Frederick Lee, Aenie Wong Double Vision, ntv7
Exclusive Berg Lee, Yise Loo
Her Many Faces Cynthia Koh, Cai Peixuan, Alan Tern MediaCorp, ntv7
Thin Line Zzen Zhang, Duncan, Jane Ng, Tracy Lee
Addicted Eunice Ng, Brenda Chiah, Phyllis Quek, Ong Ai Leng
2009 Lion.Hearts Berg Lee, Cai Peixuan Isnin Hingga Khamis, pada jam 10:00pm
The Iron Lady Yeo Yann Yann, Aenie Wong Double Vision, ntv7
Welcome Home, My Love Apple Hong, Adam Chen, Tiffany Leong, Chris Tong MediaCorp, ntv7
Romantic Delicacies Melvin Sia, Jesseca Liu
Pasar William San, Eunice Ng mm2 entertainment, ntv7 Isnin Hingga Khamis, pada jam 6:00pm
My Kampong Days Wee Kheng Ming, Zzen Zhang, Emily Lim MediaCorp, ntv7 Isnin Hingga Khamis, pada jam 10:00pm
My Destiny Hishiko Woo, Tiffany Leong, Johnson Lee
Timeless Season Eunice Ng, Kirby Chan, Steve Yap Double Vision, ntv7
Friends Forever Julian Hee, Tracy Lee, Melvin Sia MediaCorp, ntv7
2010 Glowing Embers Debbie Goh, Frederick Lee Double Vision, ntv7
Glittering Days Felicia Chin, William San, Chris Tong MediaCorp, ntv7
Age Of glory 2 Debbie Goh, Aenie Wong, Frederick Lee, Elvis Chin Double Vision, ntv7
Bloody Butterfly Tiffany Leong, William San, Chris Tong, Zzen Zhang MediaCorp, ntv7
Mystique Valley Jess Teong, Elvis Chin, Aenie Wong, Hishiko Woo Double Vision, ntv7
2011 Tribulations of Life William San, Tiffany Leong, Melvin Sia, Brenda Chiah, Wymen Yang, Koh Yah Hwee MediaCorp, ntv7
The Seeds of Life Melvin Sia, Shaun Chen, Eelyn Kok MediaCorp, ntv7
Footprints in the Sand Double Vision, ntv7
Destiny In Her Hands Jeanette Aw, Steve Yap MediaCorp, ntv7
Forget Me Not Double Vision, ntv7
Kampong Ties Yvonne Lim, Ann Kok, Zhang Ge Ping MediaCorp
Dark Sunset MediaCorp, ntv7

Korea[sunting | sunting sumber]

  • A Girl Who Sees Smells - 5 March 2018
  • Hogu's Love - 5 April 2018
  • Doctors - 10 May 2018
  • Suits - 16 May 2018
  • The Bride of Habaek - 20 June 2018
  • The Liar and His Lover - 27 July 2018
  • Because This is My First Life - 31 August 2018

Turki[sunting | sunting sumber]

  • New Bride - Yeni Gelin
  • Brave and Beautiful - Cesur ve Güzel