Senarai saluran Astro NJOI

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro NJOI.

Saluran televisyen[sunting | sunting sumber]

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD.

Siaran terestrial digital[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
101HD TV1
102HD TV2
103 TV3
114HD TV AlHijrah
122HD TVS
123HD Awesome TV
146HD TV Okey
147 DidikTV KPM
148 8TV
149 TV9
502 Bernama TV

Aneka Melayu[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
104HD Astro Ria Tidak Ya
105HD Astro Prima Tidak Ya
125 Ya Tidak
106HD Astro Oasis Tidak Ya
126 Ya Tidak
107HD Astro Warna Tidak Ya
108HD Astro Citra Tidak Ya
111HD GO Shop Baaru Ya Tidak
112HD Astro Rania Tidak Ya
113HD Astro Aura Tidak Ya
116HD Colors Hindi Tidak Ya
118HD GO Shop Ruuma Ya Tidak
120HD GO Shop Gaaya Ya Tidak
150HD Ya Tidak
140 NJOI TV Ya Tidak

Aneka India[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
201HD Astro Vaanavil Tidak Ya
261 Ya Tidak
202HD Astro Vinmeen HD Tidak Ya
203HD Astro Vellithirai Tidak Ya
211HD Sun TV Tidak Ya
212HD Sun Music Tidak Ya
213 Chutti TV Tidak Ya
214 Adithya TV Tidak Ya
221HD Star Vijay Tidak Ya
223HD Zee Tamil Tidak Tidak
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai Tidak Ya
251HD Astro Box Office BollyOne HD Tidak Ya

Aneka Asia[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
303HD GO Shop Chinese Ya Tidak
304HD Astro Xiao Tai Yang Tidak Ya
305HD TVB Classic Tidak Ya
306HD Astro AEC Tidak Ya
307HD Astro Shuang Xing Tidak Ya
308HD Astro Quan Jia HD Tidak Ya
309HD Celestial Movies Tidak Ya
310HD TVB Jade Tidak Ya
311HD Astro AOD Tidak Ya
316HD CTi Asia Tidak Ya
317HD TVB Entertainment News Tidak Ya
319HD TVB Xing He Tidak Ya
320HD TVBS Asia Tidak Ya
321 Celestial Classic Movies Tidak Ya
325HD Phoenix Chinese Channel Tidak Ya
326HD Phoenix InfoNews Channel Tidak Ya
333HD Astro Hua Hee Dai Tidak Ya
335HD CCTV-4 Tidak Ya
352 Astro AOD Tidak Ya
354 Tidak Ya
392HD KBS World Tidak Ya
393HD ONE Tidak Ya
395HD tvN Asia Tidak Ya
396HD K-Plus Tidak Ya

Filem[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
401HD HITS Movies Tidak Ya
404HD BOO Tidak Ya
411HD HBO Tidak Ya
412HD Cinemax Tidak Ya
416HD tvN Movies Tidak Ya

Berita[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
501HD Astro Awani Tidak Ya
503HD CGTN Tidak Ya
513HD Al Jazeera English Tidak Ya

Pembelajaran[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
550HD Nat Geo WILD Tidak Ya
552HD Discovery Tidak Ya
553HD Discovery Asia Tidak Ya
555HD HISTORY Tidak Ya
556HD Animal Planet Tidak Ya

Kanak-kanak[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
601HD Astro Tutor TV SK Ya Tidak
603HD Astro Tutor TV SMK Ya Tidak
611HD Astro Ceria Tidak Ya
612HD TA-DAA! Tidak Ya
615HD Cartoon Network Tidak Ya
616HD Nickelodeon Tidak Ya
617HD Nick Jr. Tidak Ya
618HD Moonbug Kids Tidak Ya
619HD Boomerang Tidak Ya

Aneka Inggeris[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
704HD PRIMEtime Tidak Ya
706HD HITS Tidak Ya
707HD TLC Tidak Ya
708HD Food Network Tidak Ya
709HD Asian Food Network Tidak Ya
712HD Warner TV Tidak Ya
714HD Crime + Investigation Tidak Ya
715HD HGTV Tidak Ya
716HD DMAX Tidak Ya

Sukan[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
800HD eGG Network Tidak Ya
801HD Astro Arena Tidak Ya
802HD Astro Arena 2 Tidak Ya
811HD Astro SuperSport Tidak Ya
812HD Astro SuperSport 2 Tidak Ya
813HD Astro SuperSport 3 Tidak Ya
814HD Astro SuperSport 4 Tidak Ya
815HD Astro SuperSport 5 Tidak Ya
816HD SPOTV Tidak Ya
817HD beIN Sports 2 Tidak Ya
818HD beIN Sports Tidak Ya
819HD beIN Sports 3 Tidak Ya
820HD Eurosport Tidak Ya
821HD WWE Network Tidak Ya
822HD Golf Channel Tidak Ya
823HD Premier Sports Tidak Ya
824HD Astro Cricket Tidak Ya

Saluran tambahan[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Catatan
472HD - 479HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480)
482HD - 489HD Astro Best Perlu menempah filem di Portal Astro Best (481)

Perkhidmatan interaktif[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
200 Portal Prabayar NJOI
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Saluran khas[sunting | sunting sumber]

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa yang terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Percuma Prabayar
338HD Golden Melody Awards 2022 2 Julai 2022 Tidak Ya

NJOI Lama Eksklusif[sunting | sunting sumber]

  • Saluran-saluran ini percuma untuk pelanggan NJOI lama sahaja.
Saluran Nama
125 Astro Prima
126 Astro Oasis
261 Astro Vaanavil
321 Celestial Classic Movies
344 Astro Xiao Tai Yang
346 Astro AEC
375 CCTV-4
531 Astro Awani
800HD eGG Network
831 Astro Arena

Saluran radio[sunting | sunting sumber]

Stesen radio milik RTM[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Bahasa
869 Nasional FM Melayu
870 Sabah V FM Kadazan
871 Wai FM Iban
872 TraXX FM Inggeris
873 Minnal FM Tamil
874 Ai FM Cina
875 Asyik FM Asal, Melayu

Stesen radio milik Astro[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris Ya
853 MY Cina Ya
854 Lite Inggeris Ya
855 Mix Ya
856 ERA Melayu Ya
857 Sinar Ya
858 Melody Mandarin Ya
859 Raaga Tamil Ya
860 SYOK Classic Rock Inggeris Ya
861 SYOK Gold Ya
862 SYOK Opus Ya
863 Gegar Melayu Ya
864 SYOK India Beat Hindi Ya
865 SYOK Jazz Inggeris Ya
866 SYOK Osai Tamil Ya
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu Ya
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu Ya
876 Zayan Melayu Ya
877 GO Xuan Cina Ya

SYOK Eksklusif[sunting | sunting sumber]

Nama
Astro Awani Radio
You Streaming!
KBS World Radio
Boom! Radio
Red Radio
Rakita
AFO Radio
AFO Radio - Chinese

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]