Senarai saluran Astro NJOI

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di Astro NJOI.

Saluran televisyen[sunting | sunting sumber]

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini adalah saluran HD.

Siaran terestrial digital[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
101HD TV1
102HD TV2
103 TV3
114HD TV AlHijrah
122HD TVS
123HD Awesome TV
146HD TV Okey
147 DidikTV KPM
148 8TV
149 TV9
502 Bernama TV

Aneka Melayu[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
104HD Astro Ria Tidak Ya
105HD Astro Prima Tidak Ya
106HD Astro Oasis Tidak Ya
107HD Astro Warna Tidak Ya
108HD Astro Citra Tidak Ya
111HD GO Shop Baaru Ya Tidak
112HD Astro Rania Tidak Ya
113HD Astro Aura Tidak Ya
116HD Colors Hindi Tidak Ya
118HD GO Shop Ruuma Ya Tidak
120HD GO Shop Gaaya Ya Tidak
140 NJOI TV Ya Tidak
150HD GO Shop Gaaya Ya Tidak

Aneka India[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
201HD Astro Vaanavil Tidak Ya
202HD Astro Vinmeen HD Tidak Ya
203HD Astro Vellithirai Tidak Ya
211HD Sun TV Tidak Ya
212HD Sun Music Tidak Ya
214 Adithya TV Tidak Ya
215HD Sun News Tidak Ya
216HD KTV Tidak Ya
217HD Sun Life Tidak Ya
221HD Star Vijay Tidak Ya
222HD Colors Tamil Tidak Ya
223HD Zee Tamil Tidak Ya
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai Tidak Ya
251HD Astro Box Office BollyOne HD Tidak Ya

Aneka Asia[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
303HD GO Shop Chinese Ya Tidak
304HD Astro Xiao Tai Yang Tidak Ya
305HD TVB Classic Tidak Ya
306HD Astro AEC Tidak Ya
307HD Astro Shuang Xing Tidak Ya
308HD Astro Quan Jia HD Tidak Ya
309HD Celestial Movies Tidak Ya
310HD TVB Jade Tidak Ya
311HD Astro AOD Tidak Ya
316HD CTi Asia Tidak Ya
317HD TVB Entertainment News Tidak Ya
319HD TVB Xing He Tidak Ya
320HD TVBS Asia Tidak Ya
321 Celestial Classic Movies Tidak Ya
325HD Phoenix Chinese Channel Tidak Ya
326HD Phoenix InfoNews Channel Tidak Ya
333HD Astro Hua Hee Dai Tidak Ya
335HD CCTV-4 Tidak Ya
352 Astro AOD Tidak Ya
354 Tidak Ya
392HD KBS World Tidak Ya
393HD ONE Tidak Ya
395HD tvN Asia Tidak Ya
396HD K-Plus Tidak Ya

Filem[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
401HD HITS Movies Tidak Ya
404HD BOO Tidak Ya
411HD HBO Tidak Ya
412HD Cinemax Tidak Ya
413HD Showcase Movies Tidak Ya
416HD tvN Movies Tidak Ya

Berita[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
501HD Astro Awani Tidak Ya
503HD CGTN Tidak Ya
513HD Al Jazeera English Tidak Ya

Pembelajaran[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
550HD Nat Geo WILD Tidak Ya
552HD Discovery Tidak Ya
553HD Discovery Asia Tidak Ya
555HD History Tidak Ya
556HD Animal Planet Tidak Ya

Kanak-kanak[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
601HD Astro Tutor TV SK Ya Tidak
603HD Astro Tutor TV SMK Ya Tidak
611HD Astro Ceria Tidak Ya
612HD TA-DAA! Tidak Ya
615HD Cartoon Network Tidak Ya
616HD Nickelodeon Tidak Ya
617HD Nick Jr. Tidak Ya
618HD Moonbug Kids Tidak Ya
619HD Boomerang Tidak Ya

Aneka Inggeris[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
704HD PRIMEtime Tidak Ya
706HD HITS Tidak Ya
707HD TLC Tidak Ya
708HD Food Network Tidak Ya
709HD Asian Food Network Tidak Ya
712HD Warner TV Tidak Ya
714HD Crime + Investigation Tidak Ya
715HD HGTV Tidak Ya
716HD DMAX Tidak Ya

Sukan[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar
800HD eGG Network Tidak Ya
801HD Astro Arena Tidak Ya
802HD Astro Arena 2 Tidak Ya
810HD SPOTV2 Tidak Ya
811HD Astro SuperSport Tidak Ya
812HD Astro SuperSport 2 Tidak Ya
813HD Astro SuperSport 3 Tidak Ya
814HD Astro SuperSport 4 Tidak Ya
815HD Astro SuperSport 5 Tidak Ya
816HD SPOTV Tidak Ya
817HD beIN Sports 2 Tidak Ya
818HD beIN Sports Tidak Ya
819HD beIN Sports 3 Tidak Ya
820HD Eurosport Tidak Ya
821HD WWE Network Tidak Ya
822HD Golf Channel Tidak Ya
823HD Premier Sports Tidak Ya
824HD Astro Cricket Tidak Ya

Saluran tambahan[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Catatan
472HD - 479HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480)
482HD - 487HD Astro Best Perlu menempah filem di Portal Astro Best (481)

Perkhidmatan interaktif[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
200 Portal Prabayar NJOI
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Saluran khas[sunting | sunting sumber]

  • Dipertontonkan secara percuma atau berbayar untuk masa yang terhad.
Saluran Nama Tempoh siaran Percuma Prabayar
825HD Piala Dunia FIFA 2022 11 Nov - 31 Dis 2022 Tidak Ya
826HD Tidak Ya

NJOI Lama Eksklusif[sunting | sunting sumber]

  • Saluran-saluran ini percuma untuk pelanggan NJOI lama* sahaja.

*Sebelum 28 April 2021.

Saluran Nama
125 Astro Prima
126 Astro Oasis
261 Astro Vaanavil
321 Celestial Classic Movies
344 Astro Xiao Tai Yang
346 Astro AEC
375 CCTV-4
531 Astro Awani
800HD eGG Network
831 Astro Arena

Saluran radio[sunting | sunting sumber]

Stesen radio milik RTM[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
869 Nasional FM
870 Sabah V FM
871 Wai FM
872 Traxx FM
873 Minnal FM
874 Ai FM
875 Asyik FM

Stesen radio milik Astro[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama SYOK
852 Hitz Ya
853 MY Ya
854 Lite Ya
855 Mix Ya
856 Era Ya
857 Sinar Ya
858 Melody Ya
859 Raaga Ya
860 SYOK Classic Rock Ya
861 SYOK Gold Ya
862 SYOK Opus Ya
863 Gegar Ya
864 SYOK India Beat Ya
865 SYOK Jazz Ya
866 SYOK Osai Ya
867 SYOK Bayu Ya
868 SYOK Kenyalang Ya
876 Zayan Ya
877 Go Xuan Ya

SYOK Eksklusif[sunting | sunting sumber]

Nama
Astro Awani Radio
You Streaming!
KBS World Radio
Boom! Radio
Red Radio
Rakita
AFO Radio
AFO Radio - Chinese
Radio Masti 24X7
MYX Radio
MOR Entertainment
TeleRadyo

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]